ONG-uri de stat si ONG-uri private

Dan Mașca, pe Facebook:

NU donez si nu am donat niciodata bani Fundatiei pentru SMURD, care alaturi de alte ONGuri capusa ale institutiilor statului denatureaza ideea de a redirectioana 2% din impozitul pe venit obtinut in anul anterior catre un ONG privat, care nu intoarce banii institutiilor statului. Am sa explic mai incolo ce inseamna aceasta denaturare a ideii de a redirectiona 2% si cum se intimpla.

Am vazut reclama la TV a celor din Fundatia pentru SMURD. Presupun ca este sponsorizare din partea televiziunii si ca alte ONGuri private, care nu au legatura cu statul indirect, primesc reclama gratuita. Ghinion, Arafat zeul este doar unul si la stat si a preluat numele serviciului de la STAT in denumirea fundatiei.
Dan Mașca, pe Facebook:

Am avut din nou in centrul orasului Tirgu Mures ocazia sa vad niste masini de pompieri expuse si alaturi POMPIERI care imparteau fluturasi oamenilor prin care promovau redirectionarea a 2% catre Fundatia pentru SMURD.

Acesti POMPIERI sunt privati ai lui Arafat and Co. sau sunt in slujba tuturor contribuabilor, care le platesc dotarea si salariile, fara sa aiba posibilitatea de a face acest lucru catre companii private de acest gen.

Deci pompierii statului roman ar fi trebuit sa ceara tuturor ONGurilor din Tirgu Mures pliante si date si sa faca voluntariat in afara programului de serviciu si sa le promoveze serviciile lor si nu doar a Fundatiei pentru SMURD.

Micimea lui Arafat se vede si in aceasta campanie si folosire a notoritatii lui crescute pe banii TUTUROR CONTRIBUABILILOR, inclusiv a subsemnatului, care il considera pe Arafat un comunist, deoarece el foloseste ceea ce alti ONGisti multi si necunoscuti au realizat prin schimbarea legii prin care PRIVATII, care tin statul in spate pot sa decida singuri catre ce ONGuri PRIVATE sa poata redirectiona acei 2% astfel incit acele ONGuri sa ofere servicii in comunitatile lor, servicii complementare si unice fata de ceea ce poate oferi sau ofera statul din banii luati cu japca de la noi.

Dupa ce legea s-a dat nu a trecut mult timp ca STATUL si ale sale institutii cheltuitoare s-au apucat sa isi faca ONGuri si Fundatii si sa foloseasca notorietatea si influenta sefilor acestor institutii pentru a FURA pur si simplu in mod legal sansele ONGurilor PRIVATE, fara interese in zona statului, ci cu servicii oferite privatilor cu nevoi din zona lor.

Asa ca au aparut asociatii si fundatii ale scolilor publice, ale pompierilor , ale serviciului PUBLIC de urgenta etc.
Cind ONGistii au cerut sa poata cetatenii Romaniei, care vireaza impozite pe venit statului, sa redirectioneze 2% catre asociatii si fundatii de genul : Alpha Transilvana, Alaturi de Voi, Divers, Asociatia pentru copiii bolnavi de cancer, Asociatia K’arte , Multimedia Teatru 74 si multe altele similare, ei nu s-au gindit ca scoala publica x va ruga parintii sa faca un ONG ca sa aduca inapou STATULUI acei 2 %.
EI nu s-au gindit ca angajatul la STAT Arafat, care si-a facut meseria de medic la fel ca marea majoritate a medicilor cunoscuti si necunoscuti din Romania, va folosi puterea lui si a institutiilor statului pentru a aduce 2% ce ar fi trebuit sa mearga ONGurile de tipul celor mentionate mai sus, care o fundatie, care tot catre stat va aduce banii indirect.
Arafat prin fundatia lui a prosti multe persoane fizice si juridice, denaturind ideea de baza a redirectionarii a 2% de catre privati, catre PRIVATI si nu catre asa zisi „privatI’ ce intorc banii la stat.

Este nevoie de schimbarea legii astfel incit sa se spuna clar : cei 2% redirectionati trebuie sa mearga catre ONGuri, care nu doneaza dupa aceea prin produse si servicii banii inapoi institutiilor statului.

Adica nu aduc la Asociatiile de parinti de pe linga scolile publice acei 2% pentru a pune geamuri termpoan si a face alte reparatii, care ar trebui facute de stat, autoritatile locale.

Nu dai 2% pentru Fundatia pentru SMURD, care cumpara avion, ce il da SMURDULUI statului, pentru ca Statului lui Arafat imi dam noi privatii prea multe, iar el ne spune la final dupa ani ca nu avem voie sa ne dam proprii nostri bani, altor privati, care ne pot salva viata, iar competitia si multitudinea de servicii oferite de diferiti privati prin acesti 2% redirectionati vor face ca ale noastre comunitati sa fie mai bine guvernate de privati.

REDIRECTIONATI 2% catre ONGuri si FUNDATII PRIVATE si nu create de oameni si statului pentru a aduce banii privatilor inapoi la ei, la cei puternici si care isi fac concurenta neloiala comparativ cu cei mai mici.
Deci sa dati 2% ONGurilor STATULUI, mai bine lasatii la stat si nu ii redirectionati.
Poate ajung o farimitura la ONGurile private prin alte metode de redistribuire.

Facebook Comments

2 Comments ONG-uri de stat si ONG-uri private

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *