Tema zilei: Demisiile si excluderile din PDL

Daniel Funeriu, fost ministru al educației, și Teodor Baconschi, fost ministru de externe, au demisionat din PDL. Adrian Papahagi a anunțat că va demisiona dacă conducerea PDL va exclude ”reformiștii”. Sever Voinescu și Cristian Preda sînt amenințați cu excluderea. Paleologu și TRU se bat în ridicol și glumițe imbecile. Monica Macovei, fostul lider al moțiunii ”Reformiștii”, moțiune căreia îi aparțin demisionarii și cei amenințați cu excluderea, tace.

Funeriu și Baconschi ar fi trebuit să aștepte excluderea? ”Reformiștii” ar fi trebuit să lupte pentru rămînerea în PDL? Ar fi trebuit să negocieze pacea cu Vasile Blaga? Dacă și Voinescu, Preda și Paleologu demisionează sau sînt excluși, mai este PDL un partid frecventabil? Ce ar trebui să facă Monica Macovei? Cine are dreptate, conducerea PDL sau ”rebelii”? Ce efecte au aceste demisii și excluderi asupra PDL, asupra demisionarilor și exclușilor, asupra celor rămași sau iertați de Blaga și asupra celorlalte grupări politice?

Facebook Comments

29 Comments Tema zilei: Demisiile si excluderile din PDL

 1. SimonaM

  Ei, da! Suspendare doar, și pe șase luni. Sunt convinsă că acum dl Cristian Preda va putea face opoziție consistentă. Iar dacă nu-l va mai supăra pe dl Președinte Vasilică, sigur îl pune pe listă la europarlamentare.

  Reply
   1. Yeba

    Gramofonu, iar de Voinescu nici nu s-a mai discutat, a pus „presiune pe conducere să facă opoziţie adevărată şi pare că a dat rezultate”. Unde i-o fi găsit? E mai autentic Oltean, baremi nu se pretinde.

    Reply
 2. Bleen

  Funeriu și Baconschi ar fi trebuit să aștepte excluderea? ”Reformiștii” ar fi trebuit să lupte pentru rămînerea în PDL? Ar fi trebuit să negocieze pacea cu Vasile Blaga? Dacă și Voinescu, Preda și Paleologu demisionează sau sînt excluși, mai este PDL un partid frecventabil? Ce ar trebui să facă Monica Macovei? Cine are dreptate, conducerea PDL sau ”rebelii”? Ce efecte au aceste demisii și excluderi asupra PDL, asupra demisionarilor și exclușilor, asupra celor rămași sau iertați de Blaga și asupra celorlalte grupări politice?
  CItește mai mult la http://www.blogary.ro/comentariu/tema-zilei-demisiile-si-excluderile-din-pdl/www.blogary.ro/comentariu/tema-zilei-demisiile-si-excluderile-din-pdl/ © Blogary

  Reply
 3. Bleen

  Conducerea PDL a făcut un pas înapoi în privinţa intenţiei de a-i exclude pe disidenţii partidului. Cei vizaţi de această sancţiune maximă erau Cristian Preda, Sever Voinescu şi Theodor Paleologu. Biroul Permanent va discuta, însă, despre soarta celor care au criticat deciziile partidului.

  Reply
 4. Bleen

  Am văzut şi eu declaraţiile domniei sale. Apreciez că, iată, uneori, divorţul poate fi mult mai elegant decât căsnicia”, a comentat Blaga scrisoarea prin care fostul prim-vicepreşedinte l-a anunţat de demisia sa din partid.
  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/blaga-comenteaza-demisia-lui-baconschi-uneori-divortul-e-mai-elegant-decat-casnicia_82540.html#ixzz2V9EMtk43

  Reply
 5. Amelia New

  Sever Voinescu (la RFI, cf. hotnews): „Dacă astăzi se ia decizia excluderii vreunuia dintre cei care au semnat moţiunea Reformiştii, nu vă ascund că decizia noastră unanimă este să demisionăm toţi! Dar eu nu cred că se va ajunge aici. Nu cred că astăzi se vor lua decizii de excludere şi cred că presiunea din interiorul partidului pe care o punem pe conducere să facă opoziţie cu adevărat este benefică şi pare a da rezultate”.

  Reply
 6. Annia

  Grupul „reformistii” este unul tipic romanesc: solidaritatea, spiritul de echipa, in general, sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire. In schimb, spiritul gregar i-a adunat sub stindardul reformistei-sefe cat timp exista o miza. Acum experimenteaza alta specificitate romaneasca: descurcareala pe cont propriu…
  Eu intreb, ca Simona: cine se mai ocupa de programul ala promitator?

  Reply
 7. SimonaM

  Uitându-mă la mișcările de trupe din ultima vreme, cred că sunt îndreptățită să-ntreb: 
  Programul reformiștilor la cine rămâne? La PNȚCD s-a decis după ștampilă. În cazul de față eu vreau să știu cine duce programul reformiștilor mai departe? Pe mine ăla mă interesează.

  Reply
  1. Florina

   SimonaM Annia 
   Moţiunea reformiştilor,  în primul rînd, n-a fost votată la convenţie, aşa că în PDL nu are nici o şansă.

   Reply
   1. SimonaM

    Florina SimonaM Annia 
    Tocmai de-asta urmăresc cu interes desfășurarea evenimentelor. 
    De la convenție încoace mă-ntreb de ce stau grămadă oamenii ăia acolo, fără șanse de a-și pune vreodată programul în aplicare.

    Reply
    1. dodonel

     Bleen SimonaM Florina Annia Care functii? Preda si Voinescu si-au dat demisia din BPN dupa alegerile pierdute de PDL. Daca Preda si Voinescu stateau in PDL pt functii nu-si dadeau demisiile atunci. In alta ordine de idei e mai bine sa fii exclus decat demisionar pentru ca una e sa te inscrii in alt partid fiind exclus si alta fiind demisionar si in plus il responsabilizezi altfel pe Blaga pt excludere. Asa Blaga cand o sa se duca si mai mult partidul in jos o sa dea vina pe Preda, Voinescu, Paleologu si Baconshi zicand ca partidul s-a dus la vale ca acestia au tradat in loc sa isi asume ca s-a dus la vale ca el i-a dat afara

     Reply
    2. cristian_v

     BarbuMateescu SimonaM dodonel Bleen Florina Annia „Stau pentru functii. Stau pentru europarlamentare”
     Eu zic sa stam si sa vedem daca e asa sau nu. Mie unul nu mi s-a parut Sever Voinescu omul functiilor. Dar poate ca nu cunosc eu la oameni.
     Si inca ceva: poate unii nu vor sa vada, dar PDL mai are inca niste carne pe oase. Are afilierea la PPE. Are primari in cateva orase mari. Are structura in teritoriu. Pana in 2016 primarii aia raman in PDL, caci altfel isi pierd functia de primar.
     Sa zicem ca maine pleaca tot ce misca cat de cat rezonabil din PDL. Sa zicem ca PDL face un scor mizerabil la europarlamentare. Se creaza o masa critica in partid gata sa ii ia gatul lui Blaga. Cine poate sa vina in locul lui Blaga? Nelu Oltean, ca vad ca e din ce in ce mai apriciat pe aici? Flutur? Vass sau Turcan? Stolojan saracu e prea batran, iar Videanu e prea rosu la gusa.
     Eu cred ca pana la finalul lui 2014 PDL mai are destule de recuperate. Ca partid e terminat, zic si eu. Dar e cam stupid sa nu incerci sa recuperezi asa resurse utile.
     Si inca ceva, ca vad ca Macovei sau Voinescu sunt niste oportunisti care raman pentru functii in PDL. Udrea de ce mai ramane pe acolo? Intreb si eu? De Udrea se mai discuta pe aici? Sau Udrea ramane acolo cu o misiune ascunsa, data de insure El Presidente, iar Macovei e doar o lichea?

     Reply
    3. SimonaM

     cristian_v BarbuMateescu SimonaM dodonel Bleen Florina Annia 
     Păi chiar tu spui că PDL mai are afilierea la PPE. Aia nu la Parlamentul European se folosește? Spune-ne tu ce anume altceva poate face cineva care are blocată orice inițiativă în acest partid? De ce să mai stea? 
     Iar tema era ”demisiile și excluderile”. De ce să vorbim despre Udrea?

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *