Lasitate, dezonoare, iresponsabilitate, numele tau e Vasile Blaga! Si citeva sondaje

UDPATE 17 dec:

Monica Macovei a vrut să candideze împotriva lui Dan Voiculescu. Cristian Preda a vrut să candideze împotriva lui Crin Antonescu. Teodor Stolojan a vrut să candideze împotriva lui Tăriceanu. Vasile Blaga a refuzat propunerea celor trei. (sursa: Cristian Preda)


Se spune: PDL a pierdut sute de primari în vară și de aia a pierdut acum 900 de mii de voturi. E o problemă aici. USL a cîștigat sute de primari în vară și nu a avut acum 900 de mii de voturi în plus acum, ba a avut cu 100 de mii mai puțin.

Se presupune că votanții ăia erau genul de cetățeni care se încolonează la vot dupa cum vrea primarul. Vorbim de electorat rural, captiv primarului și găletușelor, nu? De ce acest electorat, stăpînit acum de primari USL, nu se regăsește in scorul USL de la parlamentare? Ce s-a intimplat cu acest electorat dependent de ordinul primarului? De ce nu-l regăsim la USL? Unde a dispărut el?

În altă ordine de idei, trebuie să recunosc că m-a surprins lașitatea și lipsa de responsabilitate a lui Vasile Blaga și a echipei sale. Nu am fost niciodată fan al lui Blaga și echipei sale (celebrul BVB), ba dimpotrivă, dar nici măcar eu nu mă așteptam ca Blaga să fie atît de laș și de mic. L-am făcut caporal, însă îi retrag gradul. Caporalii au onoare. Soldații au curaj. Generalii au minte. Blaga nu are nimic. E doar un funcționăraș care țipă și dă cu pumnul în masă cînd e înconjurat de subalterni neputincioși, care înjură femei și sperie intelectuali cu ochelari, care vorbește de bărbăție, onoare și curaj, deși nici măcar nu are habar cum arată acestea, darămite să le fi avut vreodată.

Curajul, onoarea și responsabilitatea lui Blaga se rezumă la acuzații la adresa Monicăi Macovei, a lui Cristian Preda, Sever Voinescu, MRU, Boc, Băsescu sau pedeliștilor din teritoriu. Acum văd că el, împreună cu conducerea, analizează performanțele electorale ale teritoriului (!!!). Cum poți să te duci tu și să le ceri socoteală ălora din teritoriu, cînd tu ești un incompetent politic și loser electoral cum nu s-a mai văzut în PDL decît la Berceanu, Boureanu sau Cezar Preda? Cum să judeci tu filialele locale cînd partidul, sub conducerea ta, a luat 14% (FC și PNȚcd tot or fi luat 2%), cînd tu ai luat la tine în colegiu 24% (deși era colegiu-fief PDL), cînd tu nu ai reușit în viața ta să cîștigi o luptă electorală, cînd tu ai pierdut Bucureștiul, cel mai puternic fief PDL, în 2008, ceea ce a însemnat începutul sfîrșitului pentru partid? Fiindcă lumea uită că Bucureștiul a fost pierdut de președintele PDL București, Vasile Blaga, și de candidatul PDL la Primăria Capitalei, Vasile Blaga.

Iar acum, Blaga, Cezar Preda (coiosul care și-a retras demisia), Stănișoară, Boureanu și alți păcălici și eterni loseri, vor analiza performanțele electorale ale lui Florea, Scripcaru, Hava, Pinalti sau Falcă? Păi Scripcaru (Brașov e cel mai mare oraș cu primar PDL) a avut mai multe voturi nule decît au avut Blaga, Boureanu sau Cezar Preda voturi pentru PDL la ultimele 5 scrutinuri electorale.

S-au găsit vinovații acestui dezastru electoral (1,2 milioane de voturi, cît au luat PNȚcd și PNL în 20 mai 1990): Băsescu, Macovei, MRU, Sever Voinescu, Cristian Preda și primarii din teritoriu. În 1990 PNȚcd și PNL au luat 1 230 647 voturi, în 2000 PNL, PD și CDR 2000 au luat 2 055 073 voturi iar în 2012, sub conducerea lui Blaga, PDL +FC+PNȚcd au luat 1 223 189 voturi. În 1992, CDR+PNL au luat 2.3 milioane voturi, în 1996 CDR a luat 3.7 milioane voturi, în 2004 DA a luat 3.2 milioane voturi iar în 2008 PDL a luat 2.3 milioane voturi.

Pentru crearea ARD (în septembrie 2012) vinovați nu sînt Blaga și echipa sa, care aveau putere absolută în PDL, și care au decis să meargă împreună cu FC, PNȚcd și NR, sub sigla și numele ARD. Nu, vinovați sînt alți. Nu se spune cine. E ceva impersonal: ”s-a decis, s-a spus, s-a hotărît, s-a făcut, s-a zis, nu s-a făcut”.

Trăim cel mai penibil, cel mai grețos și mai jenant moment politic, în care, într-o manifestare de lașitate fără precedent, de sub pat se ridică un deget acuzator la adresa lui Băsescu, a Monicăi Macovei, a lui Cristian Preda, a primarilor, a poporului. Tot de sub iese însă și un damf greu de urină. Băieți, dacă nu ieșiți de sub pat, degeaba deschidem ferestrele să aerisim. Vasile, Adriean, Cezărică, ieșiți puțin de sub pat, să poată da femeia de serviciu puțin cu mopul și cu dezinfectant. Și dați și izmenuțele la spălat, dacă se poate.

Mă duc să-mi mai fac o cafea, că m-am enervat.

Vă las cu niște sondaje:

Cine ar trebui să fie candidatul Dreptei la prezidențiale?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Care ar trebui să fie partidul care să reprezinte principiile Dreptei?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Credeți că se mai poate reforma PDL?

Loading ... Loading ...

Care sînt vinovații pentru dezastrul electoral? (puteți bifa 3 răspunsuri)

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Facebook Comments

140 Comments Lasitate, dezonoare, iresponsabilitate, numele tau e Vasile Blaga! Si citeva sondaje

  1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

  2. Nemo

    am votat si eu in trendul blogary, cu exceptia primului punct, unde cred ca MRU nu are carisma, si nici sanse la presedintie.
    Cristian Diaconescu mi se pare mai prb(Monica Macovei nu are nici o sansa, fireste :).
    in momentul asta e evident nevoie de alt partid: unul in care sa se regaseasca C Preda, MM, S Voinescu, C Diaconescu, MRU, Ionut Popescu.
    la care sa se adauge  Daniel Morar(a terminat cu justitia, e nevoie de el in politica). sper ca exista cineva care sa-i fi propus si ca „underground” asta e un fel de „old news”.
    la care sa se adauge Lazaroiu, ca oricum o freaca la Cotroceni, predictiile nu prea ii ies intotdeauna 😀 , dar are verva si ar fi bun de politician; asta daca vrea vreo schimbare pt viitor. a, si in care sa se regaseasca si altii, gen Bleen  🙂 de ex.
    nota bene: cu toti oamenii aia, chiar ca ar fi cat se poate de apropiat de „Alba ca zapada”. 🙂
    PDL varianta Blaga sunt morti si ingropati. este ceea ce a ramas din vechiul PD/PDSR. „cainele credincios Blaga” sa-si roada in pace ultimul os aruncat de usele/pesede.
    nu de alta, dar cred ca mai degraba as vota Oprescu/PSD decat PNL. peneleul imi provoaca o scarba greu de descris.

    Reply
  3. Bleen

    cred ca intrebarea „Care ar trebui să fie partidul care să reprezinte principiile Dreptei?” cu raspuns unic e incorecta si prin urmare raspunsul e telefonat.

    Reply
  4. Nea

    Noaptea îmi dete ghes Stamate să fac ecuaţii. 
    Corectaţi-mă dacă greşesc: % PDL / % USL = % angajaţi la privat / % asistaţi social

    Reply
    1. BarbuMateescu

      Nea Angajaţi la privat: oficial 3,1 milioane, neoficial (cu tot cu cei la negru) 5-6 milioane.
      Persoane
      care primesc o formă sau alta de asistenţă socială, exclusiv
      pensionarii: 8,2 milioane. Avem însă aici două probleme: nu ştim la câţi
      asistenţa socială e decisivă şi câţi sunt copii. Ex.: tatăl şi mama
      lucrează la privat, au patru copii, deci patru alocaţii: oficial sunt 6
      persoane care beneficiază de asistenţă socială, în realitate doar doi
      votează iar cum traiul lor nu depinde de alocaţiile alea…
      Pensionarii sunt încă 5,3 milioane.
      Personal
      – şi asta ar putea fi o discuţie mai lungă – nu înţeleg de ce se
      foloseşte automat prezumţia că „PDL = popular în mediul privat / a luat
      măsuri care a făcut mediul privat să-i adore”. Una e ce gândeşte managerul expat (… nici aici guvernarea PDL n-a stat stelar), altceva văd şi gândesc angajaţii. La vot, ARD se pare că n-a rupt
      gura târgului la privaţi:
      La oameni cu studii superioare (bugetari şi privaţii cu cravată şi mânecuţă) USL 59%, ARD 26%
      Studii medii (grosul privaţilor: casieriţe, şoferi, etc. dar şi mulţi patroni şi angajaţi de SRL-uri mici) USL 59%, ARD 19%.
      Blatul/blaturile aici n-au avut impact, ele afectează ruralul şi votanţii din oraşele mici, e bătălie între electorate asistenţiale.

      Reply
      1. meioza

        BarbuMateescu Există vreun sondaj care să fi întrebat și categoria socială? Ca impresia mea e că bugetarii (inclusiv cei cu studii superioare) au votat la USL, în schimb cei de la privați (nu vorbesc de căpușe, care de fapt sînt tot un fel de stat) au fost împărțiți.Altă întrebare: există vreun sondaj care să fi întrebat și de cum au votat oamenii la alegerile anterioare? Ar fi interesant de știut…

        Reply
        1. BarbuMateescu

          meioza BarbuMateescu Din nefericire nu şi nu. Întrebarea a doua s-a adresat o singură dată, în 2004, de către Lăzăroiu. 
          Intuiţia ta apropo de bugetari e foarte corectă, cam 80% din bugetari au votat la referendum, nu cred că au renunţat mulţi dintre ei acum.

          Reply
        2. meioza

          BarbuMateescu Păi dacă au votat la referendum probabil au votat în spiritul „59%” :)Apropo de referendum, numărul celor care nu prea au înțeles nimic din referendum și au votat NU (aproape un milion) e extrem de aproape de al celora care au votat cu ARD (să zicem că diferă cu vreo un sfert de milion). Cum să interpretăm? 😀

          Reply
        3. Nea

          meioza Nea  no. Şi înaintea mea a fost una care a spus că nu ştie cu cine a votat că nu ştie carte. Dar n-a votat ARD, că pe foaia aia eram al doiea bifat la ard.

          Reply
        4. BarbuMateescu

          meioza Nea BarbuMateescu Din câte ştiu niciun exit poll n-a întrebat de statut economic (privat / bugetar / pensionar / etc.) Toate au întrebat de nivelul de studii.

          Reply
        5. BarbuMateescu

          meioza BarbuMateescu Cred că apropierea dintre voturile NU de la referendum şi numărul voturilor ARD e o iluzie numerică 🙂 Cei care au boicotat au fost mai mulţi cu vreo 1,5-2,5 milioane:http://sociollogica.blogspot.ro/2012/09/cati-oameni-au-boicotat-activ.html
          ARD nu reuşea să atingă 1,6 milioane voturi conform sondajelor din ultima lună. Din punctul meu de vedere la referendum a fost boicot, la ARD a fost blat dar şi boicot de o altă natură.

          Reply
        6. meioza

          BarbuMateescu Eu voiam să subliniez că cei care au votat NU la referendum au votat cu ARD, dar (vreau să cred că) cei care au boicotat în marea majoritate nu au votat ARD sau au votat „tactic”.
          Problema pe care mi-o pun este dacă în intervalul ăsta din vară, în care dreapta a fost inexistentă (cu mici excepții, dar nu doresc să discut despre ele) sau chiar a lucrat împotriva sa (să îi spunem blat), eh, dacă în intervalul ăsta nu cumva o parte din votanți de dreapta și-au băgat picioarele în procesul electoral și a îngroșat rîndul celor care nu mai votează deloc. Chestia asta s-a întîmplat după fiecare tură de alegeri (dovadă stă absenteismul care mai tot timpul a fost în creștere), însă tare mi-e mie că de data asta s-a-ntîmplat una groasă…

          Reply
      2. Nea

        BarbuMateescu   Exact asta am sperat, că-mi vei răspunde cu nişte date concrete. Ştiu că nu toţi privaţii au votat cu PDL. Probabil însă că numai dintre privaţi au votat pdl. 
        Dar, aşa, la mare aproximaţie, este exact? % a/%b = % c/ %d

        Reply
        1. BarbuMateescu

          Nea BarbuMateescu Scuze, dar nu cred că asta e cheia. ARD a luat 1,2 milioane voturi, USL 4,3 milioane. Valorile astea sunt atât de îndepărtate de statisticile privind educaţia (3,1 milioane privaţi, 5,3 milioane pensionari, câteva milioane dependenţi exclusiv de ajutor social, etc.) că devine evident că alţii sunt factorii. La mare aproximaţie, fracţile probabil că nu sunt foarte diferite (0.27 vs 0.24 fără muncitorii la negru sau 0.33 cu muncitorii la negru), dar tot efortul te duce în direcţia greşită, numitorii şi numărătorii sunt alţii cu câteva ordine de mărime mai mare.

          Reply
        2. Nea

          BarbuMateescu  Ştiu că nu asta e cheia. Şi ştiu că matematica nu are legătură cu realitate în zona ei exactă. Dar tot îmi dau fiori cifrele astea. Mai ales dacă fac o medie aritmetică (absurdă, evident) intre 0,24 şi 0,33 şi îmi dă 0,28, deci şi mai aproape de 0,27.

          Reply
        3. BarbuMateescu

          Nea BarbuMateescu Ştiu că e atrăgător ca idee. Dar uite, 14% din oamenii cu vârsta peste 60 de ani care au venit la vot au votat ARD. Ei nu sunt la privat în vasta majoritate, fiind în genere pensionari, dar sunt în cei 1,2 milioane. 17% din votanţii din rural au votat ARD. Nu sunt nici ei la privat, dar sunt în cei 1,2 milioane. Şi în rural s-a pierdut cam jumătate din milionul ăla de voturi. Cu ei, ARD era şi mai rural, şi mai puţin un partid al privaţilor.
          Nici în trecut statutul economic nu era decisiv. Peste 40% din votanţii PDL din 2008 veneau din rural. Un sfert din votanţii PDL din 2008 erau pensionari.
          Nu spun neapărat că nu ai dreptate. Dar nu ai de ce să ai fiori. Dacă CDR/Constantinescu-1996 sau ADA/TB-2004 se bazau exclusiv pe mediul privat, PSD guverna 20 de ani. Dreapta a câştigat când a reuşit să atragă şi alţi oameni decât electoratul său tradiţional. Că nu a reuşit să schimbe radical structura economică a societăţii, este altă poveste şi nu în întregime vina ei. Aşa că s-a adaptat şi se va adapta.

          Reply
        4. Nea

          BarbuMateescu   Da, am un prieten din copilărie care mi-a spus cu nonşalanţă că a votat anti-băse. Nimic-nimic nu l-ar fi calificat ca atare. Am rămas tâmpit. 
          Iar mediul privat ar trebui considerat mult mai de dreapta decât cel urban. Chiar şi baba care ia o pensie amărâtă, nu se bazează pe asta, produce ceva şi vinde ceva, de cele mai multe ori. Pe baze strict capitaliste.
          Ecuaţia mea e absurdă, ştiu. Nu am încercat să modelez o realitate cu ea.

          Reply
  5. TI

    MRU: „Nu avem deloc încredere în el şi nici nu credem că domnul Ponta sebucură undeva de credibilitate. Nu putem şterge cu buretele felul încare s-au desfăşutrat ultimele şase luni. Nu îmi aduc ca domnul Ponta săfi avut o atitudine europeană, nu îmi aduc aminte ca domnul Ponta să figuvernat. În schimb, campanie electorală şi imprecaţii, din belşug. Nuîmi aduc aminte de o măsură economică luată de guvernarea USL care să fifost în beneficiul cetăţenilor României”.
    trebuie sa cauti cu lupa declaratia, presa noastra a pitit-o bine

    Reply
  6. Yeba

    Este, totusi, bolnav. Are de gand sa faca 26 de ministere si sa realizeze in final la nivelul administratiei centrale acea reducere de personal si cheltuieli promisa. Ma rog, nu mai conteaza, trebuie sa ne obisnuim, minimum 4 x 365 x 10 astfel de propozitii ca maine trec.

    Reply
  7. Bleen

    E, acum că se desemnă și premierul, Dreapta trebuie încet, încet să se adune de pe jos (după sărbători, nu de acum), să vină cu un set de principii, un document programatic, un partid, un prezdiențiabil și un prim ministeriabil. Pînă în 2014 și 2016 să fie capabil și prostul satului din cel mai mic cătun, dacă-l trezești din somn la 4 dimineața, să-ți recite principiile, numele prezidențiabilului și prim ministeriabilului și să-ți deseneze și sigla partidului.E o glumă, evident. În 2014 vom fi la fel ca în 2012. În 2016 la fel.

    Reply
    1. Bleen

      Ilinca Ho ho ho! Monica Macovei a vrut să candideze împotriva lui Dan Voiculescu? Cristian Preda a vrut să candideze împotriva lui Crin Antonescu? Teodor Stolojan a vrut să candideze împotriva lui Tăriceanu?
      Și Blaga a refuzat?

      Reply
      1. Ilinca

        Bleen Ilinca Yeap, toate la un loc! 
        Viitorul pare tot mai clar: Blaga conduce PDL-ul spre „marea constructie de dreapta” in care se va regasi cu Frunzaverde, Mihaela Popa si altii. Crin va fi candidatul nostru la prezidentiale si va intra in istorie drept unificatorul „dreptei”. Sau Tariceanu. 
        Apocalipsa arata un pic mai bine decat viitorul asta.

        Reply
    1. Augustin

      Bleen Nu era rasul lui. Suntem toti bolnavi de frica. Azi Romania a ridicat steagul alb si a spus ma predau. Sa trecem la rezistenta pasiva la care suntem atat de buni. Intrebare: puterea va lua acest gest ca un gest de binevointa si va oferi clementa cetatii sau ca pe un semn de slabiciune si ii va da foc? Asta e intreabarea. 
      Incerc sa imi imaginez cum va iesi Adrian din inchisoare fara dorinta de a plati polite. Sau Vantu, sau altii. Se ascut cutitele dar se va lovi cu ele in oamenii neinarmati, ce s-au predat si stau legati sau doar pentru loc in frunte inaintea bucatelor?

      Reply
    2. Nea

      Bleen Am cunoscut părinţi care au pompat mulţi bani în copii, cu răsfăţuri şi meditaţii. Le-au suportat prostiile mai mari sau mai mici, continuând să le ţină partea. Când copiii împlineau 40 de ani şi continuau să nu muncească şi să stea pe pensia lor, a început să li se ia de ei şi să o şi spună cu voce tare. Cam aşa e Băsescu acum. Din păcate, probabil că şi Merkeloaica şi Barroso vor ridica în curând din umeri: Căcaţi-vă, fraţilor, pe covorul din sufragerie, dacă vă place aşa mult.

      Reply
        1. Nea

          Yeba   Uşa am pus-o pe foc, că nu ne place frigul. Lasă că ne montează Putin altă uşă, din alea metalice, să nu mai avem treabă cu voi.

          Reply
    1. Ilinca

      Bleen Cred ca discutia aia despre biserica si credinciosi ar trebi sa revina pe prima pagina. Rugaciunile par ultima solutie.PS: @Gramofonu, @Louisy: imi retrag toate like-urile pe care vi le-am dat lasubiectul despre dreapta crestina.

      Reply
      1. Louisy

        Ilinca Sunt doua abordari posibile:
        1) Bancul acela cu omul care se ruga la Dumnezeu ca sa castige la loto il stii?
        2) Dai dovada de o mare trufie ca sa crezi ca poti deraia tu planul Domnului. Totul e bine stabilit dinainte, trebuie mai multa preacucernicie, fiica mea.

        Reply
    1. Glook

      TI Pai zicea Barroso de joi de Basescu si Ponta. Da lipsea Crin. Nu inteleg de ce lipsea Crin. El o sa culeaga roadele aterizarii lui Ponta in cap cu un guvern de plagiatori?

      Reply
      1. TI

        Glook TI crina e botoasa, un nou guvern ponta inseamna sanse minime de suspendare a lui base, iar presedintia o sa ramana un vis frumos

        Reply
  8. Glook

    Oare Bleaga (cu PDL-ul lui) e destul de idiot sa intre la guvernare cu PSD si sa-i deschida un drum regal lui Antonescu ptr. prezidentiale?

    Reply
  9. Nea

    Andrei Şerban a montat Troienele la Iaşi.  A spus că acum mesajul piesei e şi mai actual decât în 90, când piesa se juca în timp ce minerii lui Iliescu pansau panseluţe în faţa Naţionalului. Şi că acum, criza politică e mult mai gravă decât era în 90. Cred că a fost gentil, voia să spună că criza socială e mai gravă.

    Reply
  10. geronimo

    ”s-a decis, s-a spus, s-a hotărît, s-a făcut, s-a zis, nu s-a făcut”…  Hmm.. Impersonalul „se”.. 
    Nu-l mai pot suporta inca din vremea comunismului cu ceafa groasa. Nimeni n-are chip, nimeni nu-si asuma nimic, nimeni nu iasa din rand. Nici femeia de serviciu nu-si asuma curatenia pe care propria-i vrednicie a dus-o la capat : „s-a facut curatenie prevazuta in regulament” – scriu pana si la mine la serviciu femeile cu mopul. Ierarhiile si colegii, la fel..

    Reply
  11. Yeba

    Pe A3 deranjul este enorm, amenințări voalate, chestii… Din cauză de întâlnire nocturnă a derbedeilor cu Băse, cică. De ce, de ce?! Nu  făcea audiență deranjul cu UDMR-ul?

    Reply
  12. Rheia

    Pe FB circulă cea mai bună urare de sărbători: Dragi politicieni, de Crăciun luminați-ne viața tuturor, dați-vă foc!

    Reply
        1. Rheia

          Pataphyl Dacă-i ajutăm cu puțină benzină, cred că da. Io aș dona bucuroasă o canistră. Măcar așa, să iasă de-o pîrpăleală….

          Reply
        2. OstapB

          Rheia 
          Cine-ştie, ăsta ar putea fi un argument pentru mâine. I-ar putea spune
          preşedintelui că porcul (o fostă broască) a fost măcar pârlit.

          Reply
    1. Yeba

      Bleen  ?? „Eram la Teleorman, am răspuns într-o doară că știu, nu știu și nu mă interesează, a fost penibil pt România să-i cerșească atenție.”

      Reply
        1. Gramofonu

          Canadiana Yeba Bleen Acum isi cauta motive sa nu se duca…unde acum citeva zile zbiera ca ei merg doar impreuna, acum ca i-a chemat pe toti striga ca ce-i aia, sa-i cheme pe toti deodata? ca Base sigur e necinstit :))
          Razgindeanu 2. Sau 3, dupa Ponta.

          Reply
        2. Canadiana

          Gramofonu Esti carcotas: cum sa se duca Repetentu’ la 10 dimineata? Ar trebui sa-l ridice macaraua cu tot cu pat si sa-l transporte SMURD-ul si nu sunt bani la buget alocati. Deocamdata.

          Reply
        3. adina

          Canadiana Yeba d-aia nu se poate scula Antonescu la 10:
           http://www.evz.ro/detalii/stiri/sergiu-andon-nemultumit-de-intalnirea-dintre-liderii-usl-traian-basescu-la-1-noaptea-s-10160.html
          Felix e suparat rau.

          Reply
        4. Yeba

          adina, până spală @Bleen vasele și nu ne vede cu linkurile pe-aici, pe mine m-a alarmat mai mult ăsta.. http://www.evz.ro/detalii/stiri/cristian-preda-da-de-inteles-ca-usl-vrea-o-super-majoritate-ca-sa-l-ameninte-pe-basescu-cu-10.html
          Mă rog, revin asupra ideii de a tăia bilete la graniță, că spectatori s-ar găsi.

          Reply
        5. Beavix

          Yeba Hai mă, nici chiar așa. Adică ce rău le mai poate face Băsescu acuma, ca s-o ia de la capăt cu o nebunie încă și mai mare decât aia cu încălcarea Constituției? Eu înțeleg că în România orice e posibil, dar parcă asta cu înalta trădare e prea de tot.

          Reply
  13. Bleen

    Discuția din BPN: vinovatul nr 1, Macovei si comisia sa, vinovatul nr 2, Cristian Preda, pentru niste declaratii din campanie, vinovatul nr. 3, Voinescu, pentru o declaratie in care spunea ca o susține pe Stavrositu (ex-PDL, candidata PPDD), vinovatul nr 4, Baconschi, ptr o relație proastă cu fililala Iași.Pînă la urmă s-a ajuns la concluzia că de fapt PDL și-a atins obiectivele, în condițiile date, că scorul e satisfăcător. Oficial, în februarie se întrunește BPN să stabilească data convenției din mai. Neoficial, se întrunește săa decidă dacă e nevoie sau nu de convenție. Concluzia a fost că, oricum, dat fiind că obiectivele au fost atinse, nu mai e nevoie de convenție.Blaga a primit invitații de la aproape toate fililalele să meargă în teritoriu și să le organizeze, să le, citez, dea din înțelepciunea sa.

    Reply
    1. Yeba

      Bleen pe Boc l-au iertat? La Băse nu se mai dau, că oricum e în poziție dificilă? 
      He, he, PSD-ul mătură cu ei pe jos la capacitate de REorganizare. Nu e nevoie de nicio convenție, și-așa nu sunt bani. Deci nici măcar nu le va da ocazia să se rupă, vor trebui să iasă pe rând sau în bloc dar fără vizibilitate. Să plece ei, dacă n-au chef de balama! Încep să mă gândesc că Blaga lucrează de mult de tot la strategia asta, de când și-a impus oamenii lui la locale. 
      Ei, deci 1) nu-s resurse și HR pt un nou partid, s-a văzut, 2) PDL nu poate fi reformat, 3) e deja vizibil la TV că Blaga cu partidulețul lui as such e ff încurajat să rămână așa și va fi încurajat bugetaricește, nu pe vorbe.  
      Ne trebuie un doctorat în găsirea soluțiilor pt ecuații fără soluție în mulțimea numerelor reale R.

      Reply
      1. Gramofonu

        Yeba Bleen Doctorate gasim pe internet, asta-i problema?
        Balamalele imi aduc aminte de usile de la tavernele din western-uri. Doar ca modul de functionare e putin diferit, balamalele trebuie adaptate astfel incit sa functioneze cu doua usi pe stinga si gaura pe dreapta.

        Reply
      2. Pataphyl

        Yeba Bleen Mare dreptste ai, trebe soluții complexe, care au, cum se știe, o parte pur imaginară, perpendiculară pe cea reală (care poate fi nulă sau negativă).

        Reply
  14. Yeba

    Ă? Conform informatiilor intrate in posesia noatra, mai multi diplomati romani atasati pe langa diverse organisme internationale au aflat cu stupoare de o mutare spectaculoasa care va avea loc in conducerea SECI. Unde, dupa cum sustin aceste surse, peste doar doua-trei luni, coordonatorul special Erhard Busek ar putea avea un nou adjunct, in persoana lui Mihai Razvan Ungureanu.http://www.enational.ro/actualitate/ungureanu-extras-din-nou-din-romania-220030.html/#ixzz2FCrqoA00

    Reply
    1. adina

      Yeba retragerea e rusinoasa dar e sanatoasa. Si-a dat demisia din Parlament ? Demisia din Parlament si ramanerea pe pozitii in tara, lucrul cu FC asta i-ar fi putut ridica cota, macar dadea un mesaj ca se bate cot la cot cu ”ungurenii” lui, dar asa e primul dintre ungureni care paraseste cetatea. Putem, cred, sa-l scoatem din sondajele de mai sus.

      Reply
    2. johnny 123

      Yeba Acuma fara suparare, dar sursa e de 2 bani. M-am uitat putin pe ziarul ala si m-au trecut fiorii. Chiar nu cred ca MRU pleaca din Romania. Nici n-as spune ca m-a dezamagit in campanie. Din start el, ca si Papahagi s.a. au trebuit sa inghita broscoiul numit PDL, pt. ca la alegerile astea, fara PDL nu intrau in Parlament. FC sau NR, fara structura in teritoriu, fara suport mediatic ar fi luat 1-2%, cred. Probabil intelegerea cu PDL a constat in ceva gen „OK, ne aliem, dar voi ciocu mic in campanie”. Asa ca pe MRU si pe ceilalti i-am vazut la TV rar sau foarte rar, iar pe Blaga &co, tot timpul.
      In rest, avand in vedere cat de dezbinata e dreapta in Romania la momentul de fata, nu va faceti probleme, in 2016 sau mai devreme rezultatele vor fi ceva de genul USL (sau PSD+PNL) 70%, PPDD 20%, restul vreo 3-4 partide de dreapta si UDMR.
      Mai remarc, in mod ciudat, si rapiditatea cu care cititorii blogului accepta orice zvon urat cu privire la MRU. Pana la urma cine crede Blogary ca ar putea fi personalitatea care ar putea coagula cat-decat dreapta? Eu, sincer sa fiu, nu-l vad decat pe MRU.

      Reply
      1. Yeba

        johnny 123, cel puțin în cazul meu nu e adevărat că accept orice zvon urât și nu cred că ai văzut pe aici vreun comment cu privire la cheltuielile de protocol, de ex. 
        1) Ăsta nu mi s-a părut zvon urât deloc, e o variantă plauziiblă pentru oameni inteligenți care vor să-și vadă de viața lor, nu pot să-ți reușească toate demersurile în viață și să te încrâncenezi să fii parlamentar cu Oxfordu la baza, dar insultat de Repetentu când dă pe acolo, ca la moțiune.
        2) Inclusiv în cazul de mai sus, MRU s-a apărat foarte prost, nu sesizează potențialul acestor manevre și n-are flerul de a le răspunde tot timpul, ferm, tăios și la fel, până recunoaște melteanul placa și capată valoare de adevăr. A zis o dată că-s prostiuțe (fatal!) și o dată ca a cerut lista de protocol din prezent, ca să le prezinte comparativ, și nu i s-a dat!
        Ei, floreta contra ghioagei n-are șanse. Și, repet, n-are prezență de spirit naturală și n-are consilieri la vremuri grele.

        Reply
        1. Gramofonu

          Yeba johnny 123 Like, cu obiectia ca floreta vs ghioaga are sansa in contextul mobilitate + rezistenta la efort. Or, la MRU n-am vazut nici una, nici alta.

          Reply
      1. Yeba

        TI, nu înțeleg care-i valoarea adăugată. Cine ce câștigă din bârfa asta. 
        Eu mă gândesc așa: e pusă acolo ca apoi să devină citabilă la antene: Publicația cutare/ agenția cutare anunță pe surse… etc, ca tb și antenele să citeze bibliografie. În general citau cu un aer ff serios alte publicații ale propriului trust, rostogoleau, că tot nu știa fraierul nimic absolut, că doar pe publicații nu le chema tot Antena. Și să-l mai toace nițel, așa, preventiv. Alt câștig nu văd. 
        Dacă pleacă cred că e mai util acolo dpdv național, măcar e reprezentativ și inteligent. Ca să fie util electoral ar trebui să învețe enorm și nu de la idioții care-l consiliază acum, if any, or, el nu pare dispus.

        Reply
        1. TI

          Yeba TI de cand a intrat in politica e tocat constant, cu nevasta, cu parfumurile, ca e evreu, eu ma gandesc ca e doar un nou episod de tocat preventiv, cum zici si tu
          pe de alta parte, daca e pe bune si  pleaca, e o noua victorie a lui vasilica care scapa de un stres

          Reply
  15. Rheia

    Resursele sînt problema, nu neapărat mobilizarea lor, cred eu. Tocmai voiam să intervin la celălalt articol al lui dragos paul, dar se potrivește mai bine aici, ce-aveam de spus, fiindcă votanții sînt resursele, în fond. Da, am votat pe 9 decembrie, deși mă tem că numai parțial din „expedient politic”. Bună parte din motivația mea a fost și probabil va rămîne faptul că nu am scrupulele morale ale multora dintre blogariști. Văd slaba calitate managerială și etică a politicienilor români de azi, o recunosc și o critic, dar o înțeleg și o accept drept ceea ce este: oglinda mediocrității noastre a tuturor, la capitolul educație, informație și aspirație. Mă uit în mine și în jurul meu și constat că dominanta este compromisul și mica rezolvare a micilor scopuri pe termen scurt. (Îl condamn pe plagiatorul de Ponta, dar comit și eu un mini-plagiat după oferta scrisă anul trecut de colegul X, care între timp a plecat la altă firmă. Dau șpagă la doctor și la poliție, mă las împinsă de mojici pe stradă și în metrou fără să protestez, gata, închei lista, că nu sîntem la ora de psihoterapie!) „Pot să fie organizate și mobilizate corect resursele deja existente în arenă?” întreabă DPA. Da, firește, dar cuvîntul-cheie aici e „corect”. Între imbecilii siniștri dar drept-orientați, care-l enervează pe Mirel cu galerismul lor infantil, și dreptiștii lucizi de soiul lui Ducu Hîncu, există marea masă a compromisarzilor, care vor să parcurgă drumul pînă la societatea bună fără sacrificii enorme. (Dracu știe de ce sîntem atît de mulți și atît de enervanți. Că Dumnezeu nu cred să fi avut ceva chiar așa de împotriva neamului ăstuia amărît, să-l pedepsească întruna din 1946 încoace!)

    Reply
  16. dragos paul

    Un nou partid: Iarasi ajungem de unde am plecat. Suntem cu toti de acord ca  un nou partid presupune o investitie serioasa de resurse.
    Are Romania aceste resurse? Deja s-au creat 2 (doua) noi partide anul acesta. S-a cam vazut pe ce resurse (inclusiv umane) sta aceasta natiune din acest punct de vedere la aceasta ora. 
    Romania abia daca are resursele sa sustina doua-trei bloguri de dreapta. Bloguri. Nu televiziuni sau retele de radio. Bloguri. Poate ca asta trebuie sa ne dea un semnal cu privire situatia din teren. Sau poate ca sunt resursele dar nu sunt mobilizate. Sau nu sunt mobilizate corect. Atunci trebuie sa ne intrebam: De ce?
    Pot sa fie organizate si mobilizate corect resursele deja existente in arena? Daca raspunsul este nu, mi-e teama ca discutia este inchisa. Nu exista in acest moment un rezervor vigin gata de a fi exploatat, nu existo o clasa politica alternativa in asteptare, gata sa intre in arena calare pe cai albi. Pierdem timp si energie pretioase intretinand astfel de iluzii.

    Reply
    1. liviuta

      dragos paul Mda, cred ca ar trebui saa imi retrag votul pentru „un nou partid”.
      Trist este ca abia acum parca se nascuse starea de spirit necesara declansarii unui astfel de proiect, dupa ce deja s-au consumat resursele de energie (inainte de vreme, poate) pentru NR si FC.
      Ideal ar fi sa poata fi recuperate aceste doua proiecte (cu ceva schimbari in conducere, desi nu cred MN sau MRU ar putea fi schimbati de acolo, poate, la urma urmei nici nu e neaparat necesar) intr-o structura federativa in care unul din partide sa reprezinte componenta conservatoare (NR parca se pretinde conservator) iar celalalt componenta liberala (FC, macar denumirea sugereaza mai mult liberalism si mai putin conservatorism).
      Inteleg, din zvonuri, ca MN nu prea ar fi un tip de caracter (desi pare mai activ in lupta politica decat MRU), dar mi s-a parut ca altii de pe acolo sunt oameni ok.

      Reply
    2. liviuta

      @dragos paul Mda, cred ca ar trebui sa imi retrag votul pentru „un nou partid”.Trist este ca abia acum parca se nascuse starea de spirit necesara declansarii autentice a unui astfel de proiect pornit de la „firul ierbii” , dupa ce deja s-au consumat resursele de energie (inainte de vreme, poate) pentru NR si FC.Ideal ar fi sa poata fi recuperate aceste doua proiecte (cu ceva schimbari in conducere, desi nu cred MN sau MRU ar putea fi schimbati de acolo, poate, la urma urmei nici nu e neaparat necesar) intr-o structura federativa in care unul din partide sa reprezinte componenta conservatoare (NR parca se pretinde conservator) iar celalalt componenta liberala (FC, macar denumirea sugereaza mai mult liberalism si mai putin conservatorism).Inteleg, din zvonuri, ca MN nu prea ar fi un tip de caracter (desi pare mai activ in lupta politica decat MRU), dar mi s-a parut ca altii de pe acolo sunt oameni ok.

      Reply
    3. liviuta

      @dragos paul Mda, cred ca ar trebui saa imi retrag votul pentru „un nou partid”.
      Trist este ca abia acum parca se nascuse starea de spirit necesara declansarii autentice a unui astfel de proiect pornit de la „firul ierbii”, dupa ce deja s-au consumat resursele de energie (inainte de vreme, poate) pentru NR si FC.
      Ideal ar fi sa poata fi recuperate aceste doua proiecte (cu ceva schimbari in conducere, desi nu cred MN sau MRU ar putea fi schimbati de acolo, poate, la urma urmei nici nu e neaparat necesar) intr-o structura federativa in care unul din partide sa reprezinte componenta conservatoare (NR parca se pretinde conservator) iar celalalt componenta liberala (FC, macar denumirea sugereaza mai mult liberalism si mai putin conservatorism).
      Inteleg, din zvonuri, ca MN nu prea ar fi un tip de caracter (desi pare mai activ in lupta politica decat MRU), dar mi s-a parut ca altii de pe acolo sunt oameni ok.

      Reply
    4. Beavix

      dragos paul Cele doua partide create recent sunt (1) Noua Republica, partid care nu a reusit sa intre in legalitate deplina, din cate am inteles, si (2) Forta Civica, un partid second hand reconditionat pentru MRU, la care s-au lipit niste traseisti politici. Numai atat poate produce electoratul de dreapta din Romania, in materie de partide politice? Eu cred ca poate mai mult, dar deocamdata lipseste elementul esential: un lider adevarat.
      Eu unul as fi votat cu NR, daca ar fi putut oarticipa la alegeri (singuri).

      Reply
      1. liviuta

        Beavix Cred ca in curand partidul Noua Republica va fi inregistrat, trebuie respins un recurs la Curtea de Apel.

        Reply
    5. gone fishing

      dragos paul 
      Cu tot respectul, sunt de cu totul alta parere. ARD si-a alienat o buna parte din sustinatori care foarte greu vor mai putea fi recuperati ( DC Turturica in Revista 22 spune foarte bine cum s-a ajuns aici , in „Tradarea care a facut posibila victoria USL”), si asta numai de catre un partid nou, construit pe principii si cu profesionisti. Ma gandesc aici la acei intreprinzatori care si-au pornit afaceri in Romania pornind de la o idee si putini bani, imprumutati de la prieteni si familie, fara contracte cu statul sau aranjamente financiare dubioase. Care si-au dezvoltat afacerea incet, cinstit, cu succes. Fie ca sunt instalatori, geamgii, proprietari de pensiune, de fabrica sau de magazin satesc, ei pot alcatui baza de sustinere a unui  nou partid de dreapta.

      Reply
    6. adrirus

      Da, discutia este inchisa ca si cercul vicios in care ne rotim ametiti de peste un an: PDL e un proiect epuizat, plafonat, nereformabil, ARD a fost o cosmetizare nereusita pentru PDL, Basescu este la final de mandat si prizonierul USL la Cotroceni, multi ar vrea un partid nou, dar sa-l faca altii, (noi – care avem o profesie/cariera/afacere de succes/familie etc. – cel mult sa-l votam dupa ce-l analizam la microscop pe toate fetele). [Adevarul e ca oamenii sanatosi la cap si onesti nu-si prea lasa balta interesele pentru a intra in politica doar de dragul „interesului national” ca la ’48].
      Bine spus: Romania abia poate sa intretina citeva bloguri (si citiva autori) de dreapta, nici vorba sa lanseze noi partide de dreapta. Iluziile le-a stirnit Lazaroiu cu a sa Alba-ca-Zapada, dar visind la frumoasa neprihanita ne-am trezit cu balaurul USL, votat ca un Fat-Frumos de o majoritate uriasa de alegatori creduli, ignoranti, resentimentari, „cu deficit intelectual si de responsabilitate politica”.

      Reply
  17. Yeba

    OstapB să nu ne amăgim. Dacă aveam 4-5 președinți deodată, mergea, nu i se puneau piedici misogine. Într-o poziție unicat, mă îndoiesc. Și Cristi Diaconescu s-ar putea să se gândească să-și vadă de viața lui. 
    Situația este mult mai rea decât atunci când s-a aruncat Băse în valuri. 
    Derbedeii de acum îmbăloșează și spurcă absolut tot ce ating. Ce relevanță are un titlu de doctor? Un post universitar? Ce responsabilitate îi incumbă unui prim ministru, ce noblețe presupune șefia Senatului unei țări, când s-a văzut că sunt toate la îndemâna unor golani care s-au pus la dispoziția mafiei?

    Reply
  18. DrMengele

    OstapB”
     Da, da ….si marmota invelea ciocolata. Din turnul de fildes totul e roz-bombon. Dar daca incepem sa aruncam cite o ocheada prin statistici, o sa vedem exact cit de respectata e femeia pe plaiurile mioritice. 
    Si daca s-ar numara voturile pentru viitoarele alegeri doar de aici de la  Madame Blogary, ce frumos ar fi…
    P.S. O iubesc pe Monica Macovei , dar o alegere mai realista mi s-ar parea Cristian Diaconescu pentru motivele mai jos sau mai sus amintite. (evident nu doar prin prisma misoginismului mioritic, invizibil doar pentru cei care nu vor sa il vada. Nu extrapolati la toata societatea romaneasca propria filozofie de viata…)

    Reply
    1. lastnightmusic

      DrMengele OstapB   Nu pot uita  ca   marele Cristi Diaconescu a sarit sa muste carotida colegilor  din PSD  cind nu au sarit sa ii apare  nevasta care facuse ceva  mai necurat  la banca de unde cara acasa un sac de bani.   A renuntat la fronda cind partidul a sarit   sa apere nevestica
      ,,,,,,,,,,,,
      Ati opservat ca  in afisele din oras   Salvatore Adamo ,  batriior acum,  seamna  cu  Cristi Diaconescu ?  🙂

      Reply
    2. OstapB

      DrMengele 
      Păi, nu ştiu bine cine înveleşte ciocolata dar am impresia că tocmai cei care viseaza misoginism politic în România trăiesc prin turnuri de fildeş, unde visează cai verzi pe pereţi. 
      Statisticile sunt irelevante, acelea sunt pur şi simplu cantitative. Daţi-mi exemple concrete despre cum sunt împiedicate femeile să facă politică în România mai mult decât bărbaţii. Credeţi că Noua Republică, să zicem, n-a făcut un scor electoral, pentru că Mihail Neamţu ar fi femeie? Spune cineva că Blaga e atât de mediocru politic tocmai pentru că ar fi femeie? Cred că pur şi simplu noţiunea de misoginism politic în România nu are acoperire. Mi se pare un clişeu.
      M-aţi înţeles gresit. N-am vorbit de Monica Macovei. Aşa cum spunea cineva mai jos ea este un politician, dacă se poate spune aşa, de nişă, specializat pe o anumită problemă. Nici măcar ca prim-ministru nu cred că ar corespunde. 
      În fine, puteţi susţine că există un misoginism politic în România? Dar dincolo de argumentul statistic. Arătaţi cum, să zicem, cutare femeie a vrut să fie politician şi n-a lasat-o nimeni pentru că era femeie. Dar nu spuneţi că „se ştie”, pentru că ăsta e un clişeu clasic. Statistic, media mondială e de 20% iar România are 10% de parlamentare. Nu ştiu acum după recentele alegeri cum stă treaba. 
      (Discuţia recunosc e cam off topic, dar vorbim pe un blog care altădată se numea Madame…)

      Reply
    3. OstapB

      DrMengele 
      Statisticile sunt irelevante, acelea sunt pur şi simplu cantitative. Daţi-mi
      exemple concrete despre cum sunt împiedicate femeile să facă politică în
      România mai mult decât bărbaţii. Credeţi că Noua Republică, să zicem, nu a
      reuşit pentru că Mihail Neamţu ar fi femeie? Spune cineva că Blaga e atât de mediocru politic tocmai pentru că ar fi
      femeie? Cred că pur şi simplu noţiunea de misoginism politic în România nu are
      acoperire. Mi se pare un clişeu.
      M-aţi înţeles gresit. N-am vorbit
      de Monica Macovei. Aşa cum spunea cineva mai jos ea este un politician, dacă se
      poate spune aşa, de nişă, specializat pe o anumită problemă. Nici măcar ca
      prim-ministru nu cred că ar corespunde. 
      În fine, puteţi susţine că există
      un misoginism politic în România? Dar dincolo de argumentul statistic. Arătaţi
      cum, să zicem, cutare femeie a vrut să fie politician şi n-a lasat-o nimeni
      pentru că era femeie. Dar nu spuneţi că „se ştie”, pentru că ăsta e
      un clişeu clasic. Statistic, media mondială e de 20% iar România are 10% de
      parlamentare. Nu ştiu acum după recentele alegeri cum stă treaba. 
      (Discuţia recunosc e cam off
      topic, dar vorbim pe un blog care altădată se numea Madame…)

      Reply
  19. adina

    1. Cristi Diaconescu – prezenta (scenica) buna in media si in politica, articulat, cunostinte despre si pentru politica externa, fara scandaluri legate de numele sau
    2. Un nou partid – toate celelalte partide date ca optiuni au avut slabiciunile lor in momentele cand statul de drept si legile sale au fost puse sub un mare semn de intrebare. In privinta asta, trebuie pornit categoric de la zero.
    3. Reforma PDL – imposibila in componenta actuala. Si nu vorbesc doar de conducere, ci coborand pana la nivel local, toti au probleme.
    4. Vasile Blaga si echipa sa – comportamentul din timpul suspendarii, campania electorala inexistenta 
        Primarii PDL si structurile locale – fie au parasit barca cand au vazut ca nu-i de joaca cu USL si se scufunda, in loc sa faca front comun si sa salveze ce se mai putea salva, fie au schimbat cu totul echipa. Putem numi fenomenul: transferurile toamnei in liga USL.
    Off-topic (oarecum)
    ”Sa nu ne mai comportam ca o fata mare”, zice Marko despre guvernarea cu USL (adevarul.ro)
    Intrebare: cand a fost UDMR la viata ei fata mare ?

    Reply
    1. adina

      P.S. Ca tot vorbim de Monica Macovei de o buna vreme incoace, ca posibila figura prezidentiabila. Parerea mea e ca intr-un viitor nu foarte indepartat ea ar putea candida cu succes pentru portofoliul Comisarului European pe Justitie. Un nou partid care isi propune sa aiba candidat la prezidentiale si sa propuna prim ministru, trebuie sa se gandeasca ce oameni sustine pentru a ne reprezenta in Europa. Reprezentare nu in sensul sustinerii exclusiv a intereselor Romaniei, desi nici asta nu e rau, ci in sensul de a arata lumii ca avem oameni valorosi, prin care putem deveni parteneri seriosi de discutie pentru Europa / CE si restul lumii.

      Reply
    2. cristian_v

      adina „cand a fost UDMR la viata ei fata mare ?”
      Ei, cand, acum 2000 de ani, pe vremea lui Traian si Decebal.

      Reply
  20. Bleen

    Scenariu:
    PDL rămîne un partid de 10-15% și vine la prezidențialele din 2014 cu un candidat de 10-15%. 10-15% din voturi sînt decisive în turul 2. Astfel, PDL, ca și PD în 1996, arbitrează prezidențialele și primește posturi guvernamentale și în administrație. Adică acces la buget și contracte cu statul. De ce credeți că Blaga se ține cu dinții de funcție? De ce credeți că Antonescu a reacționat ambiguu atunci cînd Blaga îi făcea temenele în campania electorală? Antonescu are cu ce-i șantaja pe pesediști. ”Mă vreți Președinte? Dacă nu mă vreți, tot voi ajunge Președinte, dar atunci voi fi un președinte ostil vouă. N-ați prefera să vă fiu un Președinte prietenos? PNL+banii lui Voiculescu+imperiul mediatic al lui Voiculescu+PDL-ul lui Blaga, e suficient să ajung Președinte împotriva PSD-ului. Așa că mai gîndiți-vă atunci cînd vreți UDMR-ul la guvernare sau dacă aveți de gînd să-mi trageți țeapă cu Oprescu sau Ponta la prezidențiale. Am vairanta de rezervă PNL+PC+PDL.”Blaga și echipa din jurul său nu au nicio treabă cu principiile de dreapta și cu statul de drept. Nu au mari ambiții politice. Vor doar bani, funcții și impunitate. Băsescu i-a tîrît pînă la capătul lumii și răbdării, într-o aventură în căutare de cai verzi pe pereți. Au obosit. Și nu știu de ce trebuie să se expună atîtor pericole, să lupte cu toată lumea și să meargă atît de departe, cît pot, mult mai ușor, să stea liniștiți și să aibă tot ceea ce-și doresc: bani și funcții. Cu un partid-balama, de 10-15%, care să arbitreze scena politică, nu decizi politici, nu muți munții, dar obții ceea ce ai nevoie: acces la buget și la contracte cu statul. Și impunitate.

    Reply
  21. OstapB

    Câteodată se aruncă parcă prea ușor cuvintele. Mi-e greu să accept legătura dintre România, misoginism și politică. N-am auzit niciodată spunându-se despre Rodica Stănoiu, Norica Nicolai, Mariana Câmpeanu, lista e deschisă, că ar fi odioase din cauză că ar fi femei. Nici că Mona Muscă ar fi colaborat pentru că ar fi fost femeie. Mai nou iată că s-a impus până şi ciudata învățătoare grevistă. Elena Udrea nici ea n-a avut probleme pentru că ar fi fost femeie. 
    Ce vreau să spun e că, în politică unei femei care a dorit să se afirme nu i s-au pus piedici misogine. Dincolo de politică, cultural „cuvântul” misoginism nu prea se potrivește cu România. În România femeie a fost și e e mult mai importantă decât se crede cu prea multă ușurință. În fine asta e altă poveste. Dar politic, cine e curios poate face comparații cu alte țări europene, România a fost mai evoluată din punctul „politic-feminin” de vedere. (de exemplu, România 1938, Franța, 1944).

    Reply
  22. Canadiana

    Eu, tabula rasa si de la capat. Monica Macovei, Partid Nou. Nu mai risc nimic.  Cine pune de partid, ma are. Si mai aduc cativa flamanzi de dreapta cu mine.

    Reply
    1. Yeba

      Canadiana , daaaa, sunt mulți flamanzi de dreapta, doar că nu mă gândisem că statul socialist Belgia i-a împins la emigrare 🙂 Eu am cădelnițat de mult de la plecare Boc, avantajele partidului-balama pt profilul Blaga, i se potrivește mănușă!  Scopul era să înțeleagă ăilalții, de altă anvergură, că le trebuie alt partid! Respectiv să plece din vitrină. Asta e, cine s-o citească pe o biată comentatoare cu pălăriuță…
      Eu aș vota Monica Macovei, din lista asta, dar nu zăresc vreun nume cu capacitate organizatorică verificată, care să știe să țină sub control structura din spate. Baconschi nu știu ce caută pe listă, ce-l recomandă? Brandul și vacanța lui?

      Reply
  23. meioza

    Am votat așa:Cristi Diaconescu dintre cei menționați (am expus motivele mai jos – rămîn la părerea );Am pus din greșeală FC (mă gîndeam la ICCD) – trebuie ceva nou, bazat pe oameni fără pată; PDL-ul nu se poate reforma. Poate nici nu e bine să se încerce reformarea lui.Să meargă în continuare așa, e un 10-15% cu care or să meargă constant;Vasile Blaga + echipa și MRU, din motive care nu mai trebuie explicate. Nu am pus primarii aici pentru că în cei 3 ani de la putere se puteau crea premizele legale ca primarii să nu mai depindă explicit de degetul mic al consiliului. Au preferat să meargă pe burtă (tot cu Vasile Blaga & co., dar și Emil Boc are partea lui mare de vină) sperînd să mai fure ei primari. Nu e pentru cine se pregătește…
    Partidul care se va constitui va trebui să reprezinte în primul rînd STATUL DE DREPT și abia apoi dreapta. Principiile trebuie să fie exprimate (și explicate clar) de la bun început. De venit în partid să vină numai cei care se raliază acestor principii. De asemenea, trebuie să se vină și cu un proiect constituțional cît mai repede (înaintea USL!) care poate reprezenta cel mai simplu și mai clar manifest!

    Reply
  24. crisuadi

    L-am ales la prezidentiale pe MRU . M – a dezamagit si pe mine , insa poti lucra cu acest material . Este inteligent , deseori are replici la obiect si pline de nerv ( ca tot omul cand se enerveaza si e in competitie ) , are idee ce este dreapta , bangheste multe limbi , iar ca presedinte are habar si de economie si de servicii , e de-al nostru , dintre noi , pentru noi .
    La o noua orientare politica , partid nou , de dreapta  🙂
    Pdl kaput reformieren !
    Divina ie Blaga si sleahta sa !
    Daca pune cineva de vreun partid , s-o faca public sa-mi trimit si io adeziunile !

    Reply
  25. meioza

    Cred că una dintre primele opțiuni care trebuie luate în calcul pentru prezidențiale este Adrian Papahagi (nu apare în listă). Ar trebui pus pe listă, chiar dacă e tînăr! E printre puținii care a făcut o campanie coerentă și activă, care nu a dezamăgit. Și, foarte important, are harul de a vorbi coerent și de a ști ce și cum să taxeze la adversari.
    Monica Macovei ar fi prima mea opțiune, însă ea are dezavantajul că este europarlamentar (deci nu poate face prea multă campanie) și, în plus, este femeie într-o țară misogină. Alternativa ar fi Cristi Diaconescu, însă e un pic cam rezervat.

    Reply
  26. Rezon

    Cum am votat si de ce:1) candidatul Dreptei la prezidențiale – Cristian Diaconescu. 
    Pe MRU l-am scos din lista, m-a dezamagit total ca politician. Daca la discurs se mai poate lucra, lipsa totala de nerv politic si incapacitatea de a sesiza si puncta momentele de oportunitate politica sunt handicapuri pe care nu vad cum le-ar putea depasi. Monica Macovei mi se pare un politician de nisa, centrata pe o singura problema. Cu profilul ei actual, e imposibil sa castige alegeri prezidentiale.  In plus, in Romania de azi, nu o ajuta deloc faptul ca e femeie. Cristian Diaconescu m-a surprins asta vara prin combativitate. E capabil sa iasa din costumul de tehnocrat si sa lupte politic, adica are ce-i lipseste lui MRU. Stiu, vine de la stanga, dar s-au mai vazut cazuri (Basescu, for that matter…). Ar mai fi un plus faptul ca se pricepe la doua domenii cheie – externele si justitia. Are potentialul de a fi votat si dincolo de bazinul „basist” clasic. 2) partidul care să reprezinte principiile Dreptei – un nou partid
    Dezastrul actual e cea mai buna ocazie de a construi de la zero. FC, NR sau PNTCD sunt nste trotinete mici si deja uzate de esec electoral. PDL nu va scapa niciodata de figurile odioase. 3) se mai poate reforma PDL – nu
    PDL nu se va reforma pentru ca e controlat de niste oameni a caror prioritate e sa-si salveze pielea individual sau in grupuri mici. Nu exista viziune politica in PDL pentru ca nu e necesar asa ceva. Jocul de supravietuire, pe mize mici, e tot ce le trebuie si tot ce pot produce.
    4) vinovații pentru dezastrul electoral – V. Blaga si echipa + MRU
    La Blaga & co e clar – sub conducerea lor, s-a pierdut 1 milion de voturi in 6 luni de opozitie. Cred ca e cea mai grava contraperformanta electorala a unui partid in ultimii 22 de ani. MRU e vinovat pentru ca si-a risipit potentialul prin indecizie si fiindca a ratat fiecare ocazie de a-si impune profilul public de lider al dreptei. A preferat sa se incoloneze mediocru in sir indian cu nea Vasile.

    Reply
  27. Yeba

    Dreapta asta e o figură de stil cu care inducem lumea în eroare, ne-a intrat în vocabular ca lingurița în cafea.. Tb dat Replace și spus: antisocialist, antistânga, antiusl, antioligarhia de stat… În general sunt împotriva construcțiilor astea dpdv marketing politic, dar acum suntem complet înecați în torentul mafiot încât o poziționare contra a ceva, respectiv contra sărăciei generale, mi se pare justificată și plauzibilă chiar și pentru o parte a electoratului pastoral.Deocamdată idealul meu este un biet stătuleț de drept funcțional, care ar regla de la sine o piețișoară a muncii care să tindă către egalitatea de tratament între cei cu merite și capacități egale.

    Reply
  28. Yeba

    Dreapta asta e o figură de stil cu care inducem lumea în eroare, ne-a intrat în vocabular ca lingurița în cafea.. Tb dat Replace și spus: antisocialist, antistânga, antiusl, antioligarhia de stat… În general sunt împotriva construcțiilor astea dpdv marketing politic, dar acum suntem complet înecați în torentul mafiot încât o poziționare contra a ceva, respectiv contra sărăciei generale, mi se pare justificată și plauzibilă chiar și pentru o parte a electoratului pastoral. 
     Deocamdată idealul meu este un biet stat de drept funcțional, care ar regla de la sine o piețișoară a muncii care să tindă către egalitatea de tratament între cei cu merite și capacități egale.

    Reply
    1. Gramofonu

      valid Ca sa-i zici „mars afara”, ar trebui sa fii in acelasi borcan cu el. Mai degraba i-as ura sa ramina acolo, ca-i comod.

      Reply
  29. Bleen

    Cristian Preda:
    „Peste tot în democrație, când îți asumi un obiectiv și nu-l atingi, nu ai decât să lași pe altul mai bun să facă lucrul pe care nu ai putut să îl faci. Suntem într-o minoritate, am mai fost într-o minoritate în sânul PDL-ului. Nu poți să te faci că plouă acum. M-am simțit în unele momente cum m-am simțit peste vară, când pediștii spuneau că 43% este 50%, așa și colegii noștri ne spuneau că 17 poate fi văzut că 22-23%. Cei care nu vor să facă o convenție acum trag de timp pentru a o face imposibilă. Public s-a spus că e sigur o convenție, în partid s-a spus că în februarie se va decide dacă este sau nu nevoie de o convenție. Cei care sunt acum la conducere au avut colegiile cele mai bune, cei care sunt parlamentari, bine mulțumiți, cei care au pierdut vor să-și păstreze pozițiile în partid, pentru că e mai bine decât nimic”

    Reply
  30. Rezon

    Ca sergent in rezerva, nu pot decat sa apreciez ca i-ai retras lui nea Vasile porecla de „caporal”. Nu as da 4 soldati pe mana lui.

    Reply
      1. Gramofonu

        meioza Rezon Da, mi-aduc aminte; pe vremuri, cind existau patrule in orase, li se spunea „capra cu trei iezi”.

        Reply
      2. valid

        meioza Rezon dar si el la rindul lui a stat capra la baietii care se rugau ca macar el sa intre in parlament ca poata avea o „opozitie” rezonabila

        Reply
  31. MisuJamie

    Pe mine ma enerveaza ca din zicerile lor reiese ca vinovat este electoratul asta ingrat de dreapta care nu i-a votat. :))Care demisii? Care onoare?

    Reply
      1. Bleen

        Nea MisuJamie Aia care a fost la vot în 1990, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2009. Maică mea, vechi membru PNL din 1990, nu a lipsit la niciun scrutin. A votat ba PNL, ba CDR, iar PNL, DA, PDL, Cîmpeanu, Constantinescu, Stolojan, Băsescu, Băsescu… Mai am prieteni și cunoscuți care, la fel, la scrutinul ăsta e prima oară cînd au absentat de la vot. Eu absentez pentru prima oară la alegerile parlamentare, de cînd am drept ee vot (am votat în 1996 cu CDR, în 2000 cu PNL, în 2004 cu DA, în 2008 cu PDL).

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *