PNL si Crin Antonescu, speranta Dreptei

Dacă Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu și ceilalți nu ies din PDL și construiesc un partid nou, planul PNL și PSD de a-și împărți scena politică în două va reuși. Peste doi-trei ani vom avea două mari partide, un mare partid de stînga, condus de Dragnea, și un mare partid de dreapta, condus de Crin Antonescu. Este necesar, este obligatoriu, este vital să se creeze un nou partid care să preia la nivel de percepție, simbolic, partea dreaptă a scenei politice. Dacă PNL, cu ajutorul planului ”dizidenței” față de PSD, plan care va fi pus în aplicare începînd cu 2013, va reuși să depășească criza de credibilitate, se va instala definitiv și unic, pe partea dreaptă a scenei politice. Și va fi acceptat și adoptat fără cea mai mică problemă.

Am văzut, cu ocazia acestor alegeri, cît curaj au susținătorii Dreptei. A doua zi după ce, în urma farsei numite ”cearta PNL-PSD”, PNL se va instala pe partea dreaptă a scenei politice, toți comentatorii și editorialiștii dreptei vor psihologiza trist, în genunchi, făcînd apologia ”răului celui mai mic” și ne vor îndemna să sprijinim, cu lămîie, soluția unică și imperfectă numită PNL, în frunte cu Crin Antonescu, Tăriceanu, Orban, Becali sau oricine o mai fi. Nu subestimați susținătorii Dreptei, habar n-aveți cît de jos sînt dispuși să coboare, pînă în centrul Pămîntului, de unde, tîrîndu-se în patru labe, triști, scîrbiți, dar pătrunși adînc, pînă-n mațu’ gros, de responsabilitatea civică, își vor folosi decibelii, argumentele și figurile de stil ca să ne convingă că nu avem de ales.

Am scris despre planul PNL și PSD de a împărți scena politică în două cînd încă nu exista un asemenea plan. Acum este evident pentru orice cetățean cu o minimă inteligență că acesta este obiectivul peneliștilor și pesediștilor, Din momentul în care PNL se va fi instalat ca ”ultimă speranță”, ”unică alternativă”, jocurile sînt făcute. De a doua zi, încet încet, ultimele insulițe de rezistență (Blogary va fi, ca de obicei, printre ele) vor fi luate cu asalt de majoritatea susținătorilor Dreptei, adepți ai ”răului celui mai mic”, ”fără mofturi”, ”ăștia sînt, cu ăștia defilăm”, care sînt capabili să transforme, unii cu talent, alții cu inteligență, majoritatea cu insistență, orică căcat într-un căcat comestibil. Și vor transforma și PNL-ul, cu Crin sau fără Crin în frunte, într-un căcat comestibil.

PNL este viitoarea unică forță a Dreptei. Crin Antonescu e speranța. Dacă am timp și chef, în iarna asta scriu toate editorialele, toate postările pentru Facebook și Twitter care s-ar putea scrie și desenez toate fotoșoapele care s-ar putea desena despre ”soluția răului celui mai mic”, ca să fie deja scrise și desenate, să nu se mai obosească susținătorii Dreptei peste doi sau trei ani.

Nu veți accepta PNL-ul lui Crin Antonescu? Și ce veți face? Veți lăsa răul cel mai mare să cîștige? Nu. Sînteți electorat captiv, vă încolonați frumușel și mergeți la vot să-l votați pe Crin, ca să nu cîștige Oprescu. Sau pe Oprescu, ca să nu cîștige Crin. Depinde cum se împart rolurile între PSD și PNL, și ce personaj vă revine vouă, pretențiosul și educatul electorat de dreapta.

Facebook Comments

17 Comments PNL si Crin Antonescu, speranta Dreptei

 1. Pingback: Ce scria Blogary in 2012 si 2013 de fuziunea PNL-PDL | BLOGARY

 2. Pingback: Crin Antonescu, un cacabun | BLOGARY

 3. Pingback: PDL speră să-l susțină pe Antonescu la prezidențiale | Blogary

 4. Nea

  Când îl aud pe Bleen vorbind de dreapta şi stânga, parcă aud discuţiile alea despre ectoplasmă sau şerpilieni şi reptilieni. Multe secole, ştiinţa a bătut pasul pe loc fiindcă oamenii nu se dumireau din ce se compune materia.

  Reply
 5. Beavix

  Cristian Preda, la B1TV:
  „Am fost amenintat cu excluderea daca vorbesc in afara partidului, dar eu voi spune adevarul. Am fost din nou azi tapi ispasitori, eu, Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, vechi clienti. Ne punem intrebarea daca oamenii astia vor sa colaboreze cu noi sau vor sa ne tina intr-o vitrina si sa ne inchida gura.”
  Cum putem convinge niște intelectuali cumsecade să plece din PDL și să facă în sfârșit o forță de dreapta adevărată? La ce rezonează ei cel mai bine, la scrisori deschise? Că dacă mai stau să-și pună multe întrebări, le zboară Blaga fulgii de nu se văd.

  Reply
  1. Yeba

   Beavix , moamăăă, ce s-o fi plictisind @Bleen de politică, pisicile îi rezervă mai multe surprize decât oamenii. Tot Cristi Preda. „Noi nici măcar nu ne punem problema să căutăm candidatul prezidențial, USL îl are și pe Antonescu, are și rezerve. Ăsta e partid care se gândește cum să se acomodeze cu condițiile dificile și să treacă prin această perioadă fără răni. ”

   Reply
 6. Ilinca

  Ocuparea scenei politice cu partide care baleteaza intre putere si opozitie aproape formal nu este deloc un plan nou. El a functionat foarte bine multi ani pana cand le-a stricat Basescu jucaria. PD-ul facea parte din joc si cred ca este exact starea dupa care tanjeste acum Blaga-omul dialogului. Adica, da, avem partide diferite, ne luptam electoral, vedem cine castiga potul cel mare si imparte cascavalul dar nu ne dam in cap si mai ales nu ne dam in gat unii pe altii. Si in niciun caz nu ne arestam!
  Nu cred ca era/este propriu-zis un plan, nimeni nu discuta despre asta, lucrurile vin de la sine ca intre gruparile mafiote care sunt pe aceleasi pozitii fata de procurori/justitie etc. De aceea sunt toti uniti in fata agresiunii numite Basescu.

  Reply
 7. Canadiana

  Cine nu s-a pozitionat, clar si raspicat, impotriva loviturii de stat de asta-vara, nu are cum sa fie de dreapta. E singurul punct de reper care nu trebuie uitat, ca din pacate, ca popor, suferim de alzheimer colectiv.

  Reply
 8. Beavix

  Pentru mine PNL-ul în starea sa actuală nu va fi niciodată de dreapta, și nu mă voi duce niciodată să votez cu PNL-ul ăsta. De ce? Pur și simplu pentru că nu va exista nicio miză care să mă scoată la vot, nici măcar votul matematic. Dacă lupta finală se va da între PSD și PNL atunci puțin îmi pasă cine câștigă și cu ce scor.
  Diferența între PNL și ARD e aceea că în ARD au fost (sunt încă?) niște persoane pentru care am sperat eu că merită să fac o plimbare până la secția de vot. Nu neapărat ca să-i aleg pe ei (că nu am avut cum), ci ca să le arăt că fac parte dintre cei care ar putea sprijini o mișcare de dreapta inițiată de ei. Iar PNL-ului nu am și nu voi avea nimic să-i arăt, poate doar [CENZURAT], o [CENZURAT] și [CENZURAT].

  Reply
 9. crisuadi

  Bleen  Pnl este in criza de credibilitate doar fata de cei care nu cred in el , adica , imi place sa cred , fata de cei care scriem si comentam pe aici , pe ILD etc. Pentru ceilalti este un partid perfect onorabil . El orice ar face ramane suspect doar pentru o mica minoritate – daca-mi este permisa xeprimarea . Asa ca planul pnl poate izbandi si acum si maine , nu in 2013.
  Io am zis si ieri sau alaltaieri , aici , ca astia nu vor face nici un partid . Daca vrei sa facem noi unu’ , io ma bag si fac si sigla. Am expertiza in desen. Am zis noi , astia d-aicea … :))))))))))))))))

  Reply
 10. Yeba

  L-am auzit pe Crin argumentând senin cum vor alterna ei la guvernare, ca în orice țară normală, stânga și dreapta, construind unii pe bazele puse de ceilalți etc. 
  Imaginea foarte limpede a două grupări mafiote care își împart teritoriul (aici, teritorii temporale  în unități de 4 ani). PNL e un mit pentru orice om cu mintea întreagă. Demult de tot. Nu mai există acum penelist decent, decât în măsura în care există și pesedist corect. Ei sunt autorii unei lovituri de stat, acolo e numitorul comun verificat. Nimic nu-i justifică pe membrii PNL care n-au dmeisionat. Și nu prea au demisionat.
  Până scrie @bleen analizele și desenează fotoșoapele, le  transmit și eu fabricanțiilor de căcat comestibil că sunt niște imbecili civici, indiferent de IQ și de câte teorii ale votului vor lansa în eter . Există un prag sub care diferența  dintre rele nu mai contează. A teoretiza pe marginea ei nu înseamnă decât că ești incapabil de soluții reale. Nu-i nimeni obligat să fie capabil, dar măcar să nu ne păcălim singuri, ci să ne acceptăm limitările și inutilitatea următorului vot.

  Reply
 11. Gaia88

  MRU doar ce-a anuntat ca continua cu FC independent de PDL. Oare o avea curaj gruparea Macovei sa migreze acum, in ceasul al doispelea ?

  Reply
  1. OstapB

   Gaia88 Ar fi tot degeaba, având în vedere că, citat: „la sate nu există curent electric, apă caldă și baie cu cadă în casa fiecarui om”.

   Reply
  2. Gaia88

   OstapB Gaia88 Normal, mediul rural e o cauza pierduta asa cum am mai mentionat. Pot sa mai adaug niste chestii (vad ca au impact): nu numai conditiile in care oamenii traiesc in mediul rural sunt primitive, dar si cunostintele elementare despre statul roman si felul in care functioneaza separatia puterilor in stat lipsesc. Nu mai vorbesc de UE si alte nebunii. Totusi, momentul in care tineri voluntari vor debarca in satele din Ro sa le explice oamenilor ce-i ala parlament si UE este un vis frumos. Poate prin 3013, cine stie…

   Reply
 12. Bleen

  Măritul Cocoşelului Cauzează 
  ”văd că se bagă multă lume fină la reconstrucția dreptei – profesori, artiști, medici, avocați, oameni cu experienţă. adevărul e că şi canalul tot intelectualii l-au făcut.”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.