Dan Alexe: Iaru nu e doar timpit, dar si rauvoitor

”Iaru nu e doar tîmpit, dar si rauvoitor. Femeia nu făcea altceva decât sa dea share la niște articole. Sursa e acolo: Belga, agenția de presa belgiana, urmată de zi si ora la care agenția a difuzat depesa. Depesa e scrisă foarte jurnalistic de un jurnalist „native”, de limba franceza.

Numai un idiot poate pretinde ca a crezut ca e un articol scris de Iulia Motoc, care nu are competente jurnalistice, nu trăiește in Belgia si nu ar putea scrie un asemenea articol. „by Iulia” e adăugat automat de softul paginii de blog. Si daca ar posta un clip din Casablanca, ala cu „play it again, Sam”, tot by Iulia ar scrie Femeia posteaza, in cazul respectiv, o depesa a agenției Belga cu atributia corect indicata.

Iar Iaru e atât de monumental de idiot ca nu realizează ca cineva care vrea sa-si insuseasca un articol in franceza scrie „par Iulia”, nu by. I-as posta eu toate astea,, dar nu-s „friend” cu asemenea ordură.” (cu referire la asta)

Sursa: contul de Facebook al lui Dan Alexe

Facebook Comments

7 Comments Dan Alexe: Iaru nu e doar timpit, dar si rauvoitor

 1. dicanel

  Cu tot respectul, Dan Alexe nu e tâmpit, dar e răuvoitor. 
  Motoc greșește nescriind clar „Sursa: ziarul X, site-ul Y, agenția de știri Z”, ci copiază textele cu tot cu „agrandir” și „diminuer”. Lucru valabil și pentru ale articole. Menționarea prepoziției „by” tocmai asta spune: că nu se declară în mod explicit sursa.

  Iaru greșește că nu știe ce e aia Belga.
  Alexe (cu tot respectul pentru studiile lingvistice) greșește că face o altă persoană „tâmpit” și „ordură” pentru că e la fel de superficial ca și ceilalți doi autori menționați aici.
  În toată tărășenia asta, după umila mea părere, toți cei trei sunt superficiali: Motoc, Iaru și Alexe. 
  O zi bună!

  Reply
 2. apicultor

  Noul layout de la Blogary honestly, sucks! Inainte imi era mult mai usor sa vad care e ultimul articol. Intram pe site si PAC, citeam si puteam comenta! Acum trebuie sa fac scroll la toata pagina, sa vad cu atentie articolele din imparteala pe sectiuni si sa imi dau seama care e ultimul dintre ele.
   
  As vrea sa vad mai usor care e ultimul articol. In plus, comunicarea sociala era bestiala in ultimele luni. Acum comentariile sunt disipate peste toate articolele astea noi din diversele sectiuni si nu mai e senzatia aia de „turma” si cumul de idei. Nu prea inteleg motivatia acestei schimbari. Vrea Blogary sa fie Decat o Revista in loc Decat un Blog?

  Reply
  1. Bleen

    @apicultor E greu să găsești ultimul articol fiindcă sînt 7-8 articole pe zi. De ce citești întotdeauna doar ultimul articol? Care este moivația? Care sînt criteriile? De ce celelalte articole, care nu sînt ultimul articol, nu pot fi citite?

   Reply
  2. SimonaM

    @apicultor Folosește calendarul de pe banda din dreapta ca să te miști de la un articol la altul. Mai găsești ușor comentariile cu caseta de sus dreapta, e un tab special pentru ultimele comentarii.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *