Dan Tapalaga: Minte Ponta cum respira?

Victor Ponta, 1 octombrie, la Antena 3: „L-am votat pe Ion Raţiu în 1990, prima dată în viaţa mea când am votat. Nu l-am votat pe domnul Iliescu, ci pe domnul Raţiu, iar după aceea pe domnul Constantinescu”, a spus Ponta la Antena 3.” In mai 1990, Victor Ponta avea fix 17 ani si opt luni. Potrivit propriului CV afisat pe site-ul Guvernului, in caz ca nu e falsificat sau plagiat, Victor Ponta s-a nascut pe data de 20 septembrie 1972. Cine i-o fi permis sa voteze in mai 1990? Avea acte false?
P.S. Am facut print screen dupa CV in caz ca-i trece prin cap sa-si modifice data nasterii :))))

DAN TAPALAGĂ, pe pagina sa de Facebook

Facebook Comments

16 Comments Dan Tapalaga: Minte Ponta cum respira?

 1. Idlemind

  De mintit, oricum minte. Daca e adevarat ce spune – ca a votat atunci impotriva partidului din care face parte acum (probabil ca spune adevarul) – cum de si-a schimbat convingerile politice? Eu nu vad legatura intre Ioan Ratiu si Ion Iliescu.

  Reply
  1. Yeba

    @Glook exact, mi se pare bizar, ce căuta Pontacul la vot?!
   Pontacul era un baiat de liceu industrial, cu o mama procuroare si un tata incert, din ierarhia PCR, parcă. Nu mi se pare vizitat de vreo idee, e un derbedeu banal, o fi tras ceva pe nas în discotecă şi i s-a părut că a fost la vot.

   Reply
   1. Glook

     @Yeba E… o fi avut vreo viziune pentru viitorul Romaniei si o alta viziune a valorii propriului vot. Plus o viziune cu el luptand cu dictatorul. El de mic copil se lupta cu dictatorii. Iar viziunea e punctul lui forte.
     

    Reply
   2. adrirus

    @Yeba
    Cred ca informatiile tale despre parintii lui Victor Ponta nu sint corecte.
    Mama procuroare ? Eu stiu ca este economista. Tatal oficial, cert sau nu, nu era din ierarhia PCR, cel putin prin anii 1975-1980. Dar minciuna patologica poate fi o mostenire pe linie paterna.
    Asta nu schimba cu nimic faptul ca V. Ponta e un derbedeu obraznic si la 40 ani, ca si pe la 5-8 ani cind l-am cunoscut ca fiind un copil insuportabil. Interesant este episodul biografic cu fuga lui in Franta, abandonindu-si, temporar, scoala.

    Reply
    1. Yeba

      @adrirus  , vorbeam din auzite, recunosc. Despre părinţii lui Ponta nu se ştie practic nimic, nu fac obiect de anchete „jurnalistice” ca ai lui Dănileţ sau Ungureanu.  Tat-su n-a apărut prin interviuri, ca maică-sa, care poartă alt nume – de-aia mi-am permis să-l declar incert. Chiar aşa, tat-su ce meserie avea? Nu că m-ar lămuri legat de patologia fiului, dar de curiozitate.
      
      

     Reply
    2. Yeba

      @adrirus PS. Tata fiind jurist şi mai explicându-mi chestii elementare, fac parte din categoria celor îngreţoşaţi de delirul de prost al lui Ponta (şi al altora) care încearcă să anatemizeze categoria procurorilor antedecembrişti. Pur şi simplu aşa auzisem despre maică-sa. Oricum, era un compliment, la Drept se intra mult mai greu decât la ASE.

     Reply
    3. adrirus

     @Yeba
     Se gasesc citeva articole interesante de presa despre familia lui Ponta, chiar daca unele au sursa „Romania Mare”.
     http://romanicablues.wordpress.com/2012/05/02/victor-ponta-este-labil-psihic/
     Tatal lui V. Ponta e mort de 20 ani, parintii lui Victor erau deja divortati de citiva ani (probabil din motive de alcoolism si infidelitate conjugala). Ninel Ponta, tatal lui Victor, lucra in comertul socialist prin anii ’80 (sef la magazinul „Clujana” de pe Lipscani) si cred ca n-avea decit studii medii.
     Dupa divort, mama si-a reluat numele de fata Naum. Bunica materna si-a crescut cu mare greutate cele 2 fete, raminind vaduva dupa razboi.

     Reply
 2. Horea

  DECRET-LEGE nr. 92 din 14 martie 1990 pentru alegerea parlamentului si a Presedintelui Romaniei, Art. 9
  Au dreptul de a alege cetatenii romani care au implinit 18 ani sau care, in anul alegerilor, implinesc aceasta virsta.

  Reply
  1. Florina

    @Horea 
    
   Da, a corectat, a pus status nou. N-a şters, n-o dă cotită cum fac alţii. S-a lămurit problema. Oricum rămîne extrem de suspectă declaraţia. 
    
   „Ponta a votat legal la 17 ani. Dar de ce cu Ratiu? Verificat legea electorala din 1990. Victor Ponta putea vota in 1990, desi avea 17 ani si 8 luni: „ART. 9 Au dreptul de a alege cetatenii romani care au implinit 18 ani sau care, in anul alegerilor, implinesc aceasta virsta”. Deci nu a mintit. N-as fi zis ca in 1990 se putea vota si la 17 ani 🙂 Dar ce vrea sa spuna cu asta? Curteaza electoratul de dreapta?”
    
    

   Reply
 3. Shaq

  Se putea vota la 17 ani si ceva in 1990! Fara gluma. Cei care implineau 18 ani in 1990 puteau vota (eu am fost in situatia aceasta).

  Reply
 4. Florina

  Iar dacă va fi să dea vreo explicaţie pentru tot ce a făcut de cînd e în funcţie, parcă văd că va invoca sechele psihiatrice în urma bătăilor luate de la mineri. 

  Reply
 5. Georgeta Condur

  La loc comanda.”Dan Tapalaga: Verificat legea electorala din 1990. Victor Ponta putea vota: ART. 9
  Au dreptul de a alege cetatenii romani care au implinit 18 ani sau care, in anul alegerilor, implinesc aceasta virsta”. Deci nu a mintit. N-as fi zis ca in 1990 se putea vota si la 17 ani :)”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *