Eu trebuia sa acuz un presedinte al Romaniei ca acopera criminali

Cineva fusese sunat și informase conducerea redacției că „oameni din apropierea președintelui Băsescu” au ucis-o de fapt pe mama băiatului. Sunt chemată și rugată să scriu eu materialul cu care trebuia să înceapă jurnalul principal al zilei. Ba, mai mult, eu să fac și o transmisie în direct pe tema asta – din care să reiasă că președintele Băsescu, candidat la Președinție, acoperea și era, de fapt, în strânsă legătură cu criminalul mamei băiatului.
Aveți vreo dovadă, ceva? – am întrebat. Nu, caută și tu, vezi tu, te descurci…- a fost răspunsul aproximativ.
Am simțit atunci, efectiv, cum văd stele verzi. Adică eu trebuia să acuz un președinte al României că acoperă criminali? Cam asta era esența. Am zis că eu nu fac așa ceva. Cu orice preț. Mi s-a spus că trebuie s-o fac.

Articolul integral, pe blogul Sorinei Matei

 

Facebook Comments

14 Comments Eu trebuia sa acuz un presedinte al Romaniei ca acopera criminali

 1. Bleen

  Băsescu e acuzat că nu a lăsat urmași politici, că i-a sufocat pe toți, că i-a atrofiat și ucis din fașă. Wrong. Văzînd cam cum stau lucrurile pe partea dreaptă a scenei politice, singura șansă ca Băsescu să nu-și mai inhibe potențialii urmași era să facă pe prostul dincolo de orice limită. Poate că pentru a-i încuraja pe ăi mici e bine la un moment dat să faci pe prostul, dar nu poți să faci pe inimaginabil de prostul. Ce să facă, să intre în Sala în Care Se Naște Viitoarea Dreaptă cu balele-i curgînd, ca să le dea încredere lui Blaga, Cezar Preda, MRU, Neamțu, Stănișoară, Boureanu, Flutur etc etc etc?
  Băsescu n-a tiranizat pe nimeni și n-a inhibat pe nimeni cu bună știință. Și-a folosit coerența, bunul simț și inteligența la turație medie, fără să exagereze.

  Reply
 2. Bleen

  Deci ”Dreapta” stă așa:

  Să începem cu Flutur:
  ”Militez pentru continuitate si consolidarea partidului, sunt in echipa domnului Blaga. Il sustin, sunt consecvent, am lucrat impreuna, ne asumam raspunderea impreuna (…) E nevoie de un lider ca domnul Blaga, bun organizator, ferm, foarte pragmatic si care are o sustinere puternica in partid”

  Să continuăm cu Paleologu:
  „N-am nimic impotriva ramanerii lui Blaga, ca persoana, in fruntea partidului cu conditia sa vina cu o formula noua.”

  Să continuăm cu Cristian Preda, care caută susținere pentru europarlamentare în filialele PDL și Ioan Oltean îl susține

  Și să încheiem cu MRU

  care spune că România a ratat al doilea raport MCV pozitiv, după cel din vară (adică ăla dat în timpul loviturii de stat)

  și MRU din nou
  ”Am venit aici să îl prezint pe cel care urmează să îl propun ca alternativă onorabilă ca primar pentru Slatina. Face parte dintre oamenii care nu au făcut politică până acum.”
  e vorba de Bobei, caniddat FC la primăria Slatina
  fost membru și caniddat PD și PIN

  Reply
  1. adina

   Bleen janica „dreapta”, n-am prins momentul cu MRU si MCV-ul de asta-vara, dar daca a zis asa, e de o idiotenie crasa. O mare, mare, mare dezamagire omul asta. Si eu care credeam ca la Oxford e plin de genii …

   Reply
 3. Taxi_driver

  Basescu a avut mai multi ingeri care l-au aparat in alegerile prezidentiale din 2009. Unul din ei a fost Sorina Matei. Ii multumesc pentru corectitudine.

  Reply
  1. Nea

   Taxi_driver A avut şi nişte draci care l-au apărat. Unul dintre ei a fost Geoană. Îi mulţumesc pentru prostie.

   Reply
 4. Nea

  Cred că problema nu este să apară un lider de ne-stânga (în sfârşit, termenul!) care să ducă poporul spre statul de drept, ci să apară masa critică de oameni care să vrea să meargă ei (nu să fie duşi) acolo. Iar combinaţia junk-food şi junk-media care constituie dieta zilnică a majorităţii nu este de bine pentru asta.

  Reply
 5. Yeba

  Degeaba glumițe și topoare (portofelul l-a luat cum-îi-zice – nu știu terminologia, poate Oprișan – , Voicu ține doar de 6), am intrat în depresie. „Cine speră fără temei, disperă fără temei”, cred că l-am mai citat pe Seneca pe-aici. Dar dacă am sperat cu temei? Dacă, statistic și logic vorbind, exista într-adevăr șansa ca ne-stânga să-și găsească un lider inteligent și plauzibil? E întemeiată disperarea?

  Reply
  1. DanCanada

   Yeba In cazul asta disperarea e cu temei. Iar blogul Sorinei e TARE. Ce-a inceput in ’89 nu s-a terminat. Atita timp cit ticalosii astia inca sint la butoane.

   Reply
  1. Nea

   geefo La o privire fugară, eu am trei impulsuri: Să verific încuietoarea de la intrare, să duc mâna la portofel şi să-mi trag toporul de câteva ori pe gresie.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *