Sorin Ionita: Din nou, blat la PDL

Ca atare, e mai interesant noncombatul conducerii PDL (al câtălea?!), ai cărui baroni abia-abia s-au abţinut să desfacă şampania la numirea Anei Pauker în fruntea ministerului Justiţiei. Nici Relu Fenechiu, nici Mazăre nu puteau fi mai zâmbăreţi decât Ioan Oltean la ieşirea din şedinţa BP al Camerei ţinută joi, unde s-a hotărât ca citirea în plen a deciziei Curţii Constituţionale privind referendumul să fie amânată pentru luni. Doar-doar i-o înlocui dna judekător peste weekend pe detestaţii Kovesi & Morar.

(…)

Vreţi să vedeţi ultima dovadă de blat, în care PDL s-a purtat ca găina din bancul ăla în care fugea de cocoş, dar se tot împiedica, doar-doar o fi ajunsă din urmă? Păi hai să citim împreună regulamentul şedinţelor comune ale camerelor.Art. 39 zice că „în toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni, trebuie să fie prezenţi cel puţin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere”. Atât şi nimic mai mult.

Or, la citirea deciziei Curţii nu se votează nimic, necum legi sau moţiuni, deci e un mister de unde a apărut ideea eronată că în Parlament trebuie cvorum, idee repetată nu doar de USL, dar acceptată blândovin şi de PDL-iştii membri ai birourilor permanente, iar după ei, de toată presa. Ca atare, un fals suspans: e prea devreme vineri, hai s-o lăsăm pe luni, dacă nu chiar marţi etc.

Sursa: EVZ

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *