The Economist: Condamnarea lui Adrian Nastase, un wake up call pentru politicienii carora le e teama de justitie

Members of the old political guard are worried about the increasing independence of the general prosecutor and the anti-corruption office, who might go after them. Their wake-up call was the conviction on corruption charges of Adrian Nastase, a former prime minister, who is now in jail.

(…)

It is now up to Romania’s leaders to show the West that they are eager to transform the country into a fully functioning democracy. The events of the past few months give the impression of a country regressing in almost every way.

Sursa: THE ECONOMIST

Facebook Comments

24 Comments The Economist: Condamnarea lui Adrian Nastase, un wake up call pentru politicienii carora le e teama de justitie

 1. Rheia

  Dacă tov. Dușa îi sancționează pe jandarmii care și-au făcut datoria și au sancționat încălcarea legii, de UNII PROTESTATARI, în Piața Universității, pe ei cine-i apără? Pe jandarmi! (Doamne, înce țară trăiesc?! Trebuie să vină cineva și să-i apere pe apărătorii cetățenilor?!)

  Reply
  1. EroulBula

    @Rheia Dusa nu l-a crezut pe Tiranu’ cand i-a zis ca si-a pus pe cap o palarie prea mare si o sa-i cada pe ochi. Uite ca i-a cazut, numai ca el nu-si da seama. Crede ca e noapte.

   Reply
 2. Rheia

  Că tot e vorba de The Economist, deci chestii de economie și bani: Primarii s-au răsculat împotriva ideii ca ANAF să colecteze taxele pe proprietate. Acum, banii rămîn la autoritățile locale, dar noul guvern și i-ar dori în bugetul de stat. 

  Reply
 3. Canadiana

  culmea penalului: sa ti se deschida un nou dosar penal cand esti deja la parnaie (bombo, pentru detinerea ilegala a 399 de cartuse).

  Reply
    1. Amelia New

      @Canadiana  Pai pentru cele 399 de tentative de sinucidere. Intrebarea este: avea si un stoc de 399 de fulare?

     Reply
 4. coffee

  Astia pana nu da Romania faliment nu se lasa.
   
  Iliescu cere Parlamentului să nu accepte „pasiv” invalidarea referendumului

  Reply
 5. revealer

  O stire care merita mentionata (parerea mea):
   
  „Aproape 50 de protestatari din Piata Universitatii sunt cercetati pentru blocarea drumului sau distrugere; alti 50 au fost amendati” – cu mentiunea in Jurnalul (pentru vechiul Bestiar) „Cadorisiti cu dosare penale pentru ca au protestat impotriva lui Basescu”
   
  Asta inseamna ca legea incepe, incet incet, sa fie respectata in Romania.

  Reply
  1. coffee

    @revealer Ar trebui sa ii lasa, un grup sa blocheze la Victoria, unul la Universitate, unul la Muncii si unul la Lujerului. Isi vor face soferii singuri dreptate.

   Reply
  2. Rheia

    @revealer Auzi, eu știi cum o interpretez, știrea asta? Că bulangiii ăștia ai lui Ponta se pregătesc să ne tragă una mîrlănească rău, despre care-s siguri că ne-ar scoate în stradă, și-și pregătesc terenul. Au început cu ai lor, ca să nu zică lumea că au ceva, sanchi, cu anti-anti-băsiștii.

   Reply
   1. Canadiana

     @Rheia  numai ca tot guvernul ponta i-a arestat si amendat pe sus-numitii, fiindca base nu putea, e la mare. 

    Reply
    1. Rheia

      @Canadiana Păi exact la asta mă refeream și eu. Guvernul Ponta i-a amendat pe ai lui, fiindcă se pregătește să facă o mare măgărie contra noastră, anti-ponții, despre care știe că ne va provoca și pe noi să ieșim. Intimidarea adversarului, parcă se cheamă.

     Reply
    2. revealer

      @Rheia  Nu vreau sa sun pesimist, dar in scenariul de mai sus nu prea vor avea multe procese verbale de completat…adica nu-s asa multi care-ar iesi in strada. Cam tot aia de la ghilimele.

     Reply
   2. Amelia New

     @Rheia  @revealer Tocmai ce-a anuntat Dusa ca dispus o ancheta la Jandarmerie pen’ca au indraznit sa-i amendeze pe manifestanti; asadar se pare ca oamenii aia chiar si-au facut treaba si nu e nicio conspiratie.

    Reply
    1. Rheia

      @Amelia New  Uf, m-am liniștit. Aproape că-ncepusem să cotrobăi după spray-ul paralizant (oare o mai merge, că e vechi dinainte de 2000?)

     Reply
    2. Amelia New

      @Rheia Iar „cel mai cinstit guvern” continua lupta cu institutiile statului care-si fac lupta…

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *