Antonescu nu mai candideaza la sefia PNL

Crin Antonescu a anunțat că nu mai candidează la președinția partidului și că îl susține pe Klaus Iohannis. Într-o asemenea situație este de așteptat ca Iohannis să fie candidatul PNL la prezidențiale și posibil al ”Dreptei Unite”.

Se merge spre o refacere de tip Stolojan a PNL-ului. La fel ca și Stolojan, Iohannis e un mit tehno fără doctrină. Însă poate fi o tranziție pentru partid spre ceva mai frecventabil. Oricum, e nevoie de ani de zile de spălături cu clor  pentru a șterge alianța cu PSD.

La cum arată lucrurile, se merge spre o alianță a dreptei în jurul lui Iohannis. În ciuda speranțelor, o astfel de alianță nu rezolvă mare lucru la prezidențiale în turul II, dar îl poate duce pînă acolo pe Iohannis. Acolo trebuie să se descurce cu persoana lui fizică și politică din dotare, așa cum a făcut Băsescu în 2004 și 2009.

Băsescu poate juca în două feluri. Dacă nu-l vrea pe Ponta președinte, va tăcea și va sta pe burtă, să uite uselimea de el. Dacă-l vrea pe Ponta președinte, va fi vocal și vizibil, va ieși să lupta împotriva lui Ponta și să-l îmbrățișeze mortal pe Iohannis. Ce va face Băsescu? Nu știm. Cert e că o victorie prezidențială a lui Iohannis îl scoate definitiv din politică, în timp ce o victorie a lui Ponta îi scoate pe actualii lideri PNL și PDL din joc și îl reintroduce pe Băsescu.

Facebook Comments

2 Comments Antonescu nu mai candideaza la sefia PNL

 1. Beavix

  Sper ca Antonescu să nu rămână candidatul la prezidențialele din toamnă, așa cum zice presa acum. Nu de alta, dar o să șteargă Ponta pe jos cu el.

  Reply
  1. Beavix

   Ei uite că mi s-a îndeplinit speranța: Antonescu a anunțat că nu mai candidează nici la președenția României.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.