Corlăţean, de la Justiţie, garantat Cătălin Voicu

Ieri, în discursul de după depunerea jurămîntului de către membrii cabinetului Ponta, Traian Băsescu a spus, printre altele: “M-aş aştepta să nu înceapă un proces de restauraţie. […] Nu am dreptul moral să rămîn impasibil dacă un proces de restauraţie în educaţie, spre exemplu, s-ar produce, sau în noua legislaţie a muncii sau în cea pentru justiţie. Pentru că aceste lucruri s-au obţinut cu sacrificii politice enorme, cu costuri politice enorme şi guvernele care au fost înaintea dumneavoastră, cu toate criticile ce le-au fost adresate, şi-au asumat acest proces de reformă a statului, în special guvernul Boc. Vă asigur de toată buna credinţă, atâta timp cât lucrurile merg înainte. Vă doresc succes, pentru că succesul dumneavoastră este şi succesul României”.

Nu ştiu ce succes va avea România, dar aş putea bănui uşor pentru cine va fi de succes guvernul Victor Ponta. Şi nu numai prin componenţă, care, luată în integralitatea ei, nu oferă nici o surpriză, ci şi prin cap de membru învestit. Căci pentru cine poate fi de succes un ministru, în primul rînd, dacă nu pentru cei ce au încredere în el? Doar e bine ştiut că pe cei ce ne creditează nu vrem să-i dezamăgim, cu restul vedem noi cum ne descurcăm. Pe proaspătul ministru al Justiţiei, Titus Corlăţean, de exemplu, îl garantează de-a dreptul Cătălin Voicu. Nu, nu e o coincidenţă de nume, e vorba chiar de acel Cătălin Voicu, senatorul, generalul, fostul director al SPP, dublu decoratul de către aproapele său, Ion Iliescu şi, totodată, acuzatul şi puşcăriaşul Cătălin Voicu. Acuzat de către DNA, în decembrie 2009, chiar după ce ratase nominalizarea la Interne, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Mai precis, cum scrie la dosare, pentru că ar fi “pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale, aflate pe rolul organelor judiciare”. Este acelaşi care-i spunea lui Alexandru Mazăre, fratele lui Radu de la Constanţa, aşa cum e consemnat în stenogramele de la dosar:

“Ascultă-mă un pic! Dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toată Procuratura României, ai toată Justiţia în mînă, ai toată Curtea…”
[…]
“Colegule, ascultă ce-ţi spun! Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toata reţeaua din România! Acu’, dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune. Eu acuma am….(neinteligibil)… da’ greu. pînă acum n-am ….(neinteligibil) …ministeru’ ăsta…(neinteligibil) ….întelegi? Ai reţea, rezişti ca să facem gherilă urbană…. (…)”

Că în reţeaua lui Cătălin Voicu se aflau sau nu deja, potrivit aceloraşi stenograme, magistraţi precum Florin Costiniu – la acea dată judecător la Curtea Supremă şi soţ al Vioricăi Costiniu (preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România), ulterior acuzat şi arestat 29 de zile pentru complicitate la trafic de influenţă – oameni de afaceri ca Mazăre, Locic şi Căşuneanu, politicieni precum Maria Schutz, Marian Oprişan, Ludovic Orban sau soţia lui Miron Mitrea, rămîne să stabilească Justiţia. Pînă atunci, însă, Cătălin Voicu a stat în puşcărie un an, trei luni şi optsprezece zile. Dacă doriţi să revedeţi amintirile lui Voicu din acea perioadă, amplul interviu acordat României Libere vă stă la dispoziţie aici.

Ce voiam să vă spun, de fapt, este că vineri 6 aprilie 2012, s-a judecat la ÎCCJ al 32 -lea termen în dosarul Voicu. Şi că se judecă în continuare.

A, dar nu. Ceea ce e mai important abia acum urmează să auziţi. Ieri, la audierile de către comisiile de specialitate ale Parlamentului, ale miniştrilor propuşi pentru a face parte din guvernul Ponta, Cătălin Voicu l-a vorbit pe Titus Corlăţean numai de bine. Frumos din partea lui, nu-i aşa? Ascultaţi:

hotnews.ro

Drept pentru care, în următoarea perioadă, cred că mai avem doar dreptul moral de care vorbea preşedintele Băsescu şi cerul înstelat deasupra noastră.

ziare.com
evz.ro

BESTIAR

Facebook Comments

122 Comments Corlăţean, de la Justiţie, garantat Cătălin Voicu

  1. BarbuMateescu

     @Bleen Ei, cum a fost emisiunea? Eu m-am uitat la meci în Centrul Vechi, l-am pus nepotă-miu să se dea drept mine. A părut convingător? Am stat cu el juma’ de oră să înveţe toate cifrele, dacă nu a zis ceva corect îl omor.

    Reply
    1. rezon

       @Bleen Domnul-le Priministru, oamenii are nevoie de scuala. Daca nu ia bacu, pleaca in strainatate. Dupa ce va voteaza.

      Reply
    1. EleninaNicuţ

       @murfi =)) exact asta citeam acum pe hotnews, a doua oara, am zis ca poate, de oboseala, n-am inteles eu bine din prima

      Reply
    2. EleninaNicuţ

       @murfi in schimb asta mi se pare magistrala: „Pana in 800 de lei, pentru ca sunt persoane care lucreaza patru ore si au sub 800 de lei, de exemplu, cota va fi de 8%” =))))

      Reply
      1. Yeba

        @EleninaNicuţ, deci cu 2 contracte de câte 4 ore, cu 8% fiecare, te-ai scos. Stie să mascheze față de Ponta excesul de liberalism, nu e proastă deloc. Nu e soră cu Grapini, autoarea aporiei: ”Dacă sunt 2 soți și fiecăruia i s-a diminuat salariul cu 25% , împreună au pierdut 50%, cum o să supraviețuiască?!”

        Reply
        1. EleninaNicuţ

           @Yeba ba e foarte proasta pt ca impozitul se calculeaza in functie de venit, nu de numarul de ore de munca… anyway, cred ca ar trebui pozat codul fiscal actual, cu toate bubele lui, pentru ca nu vreau sa ma gandesc ce se va alege de el in scurt timp, cu formulari de genul asta…

          Reply
        2. murfi

           @EleninaNicuţ  dincolo de formularile imbecile, e sistemul populismului majoritar pur; un ghiveci de stinga/dreapta/sus/jos, cite o lingurita de „putin mai bine pentru dumneavoastra” pentru fiecare destept din tara; isi alege fiecare, de la hipster la cioban, fix ce-i place; astia il bat pe ddd pe terenu lui; si nici nu trebuie sa le chiar faca – nici nu pot (sper) – e destul sa le spuna si sa se lupte ca zmeii la tv cu fmi, corporatiile, ungurii si nasa

          Reply
        1. Yeba

          @Bleen „s-a făcut condenz de când ne-au tăiat nenorociții căldura” – „Ti-am spus să plătești întreținerea!” „Din ce, dacă ne-au tăiat penzia!?” „Păi pe-aia de ilegalisti nu ne-au tăiat-o!”

          Reply
    1. rezon

       @Bleen  Nasul ar trebui sa-si izoleze un pic fonic studioul. Se aud niste gemete din culise

      Reply
    2. rezon

         @BarbuMateescu Acum, fara gluma, mie mi-a placut cum ai explicat consecintele fiecarui sistem electoral. Amfitrioana, insa, a avut destule interventii nefericite.

      Reply
      1. rezon

         @BarbuMateescu De exemplu, te-a intrerupt cand explicai o chestie foarte interesanta, o caracteristica destul de contraintuitiva a sistemului majoritar, anume ca e mai productiv pentru un partid fara aderenta nationala sa-si consolideze mai degraba fiefurile, decat sa caute sa-si mareasca procentul de vot la nivel national. 

        Reply
  2. Yeba

    Acum, că Binele a învins, vă rog să mă ajutați să înțeleg citatul din Mang:
    „Au fost citate toate articolele (…)fiecare articol are o contributie personala a autorilor, in partea a doua”
    Adică nu e plagiat fiindcă are totuși și o contribuție personală?

    Reply
  3. Bleen

    Îmi pare rău să vă întrerup de la meci, dar aici Tăpălagă e nesimțit: ”Insa nimeni nu s-a atins de independenta lor. Au iesit complet de sub talpa politicienilor. Trebuie sa le multumeasca pentru asta Moncai Macovei, Guvernului Boc, Comisiei Europene, Ambasadei SUA, chiar si lui Traian Basescu.” (despre justiție).
     
    Chiar și lui Traian Băsescu??? 

    Reply
  4. ribelalu

    Deocamdata Guvernul asta a luat masuri care nici macar de stanga nu sunt ci de extrema stanga. Practic, daca se continua asa, vom ajunge din nou ca o minoritate, respectiv cea care traieste din bani de la buget, sa conduca destinele majoritatii. Deocamdata au aliati pensionarii obsinuiti insa va fi pentru scurt timp Nu stiu cat va dura dictatura asta a dependenlor (si profitorilor) de la buget dar cred ca va fi ultima data cand stanga va fi la putere in tara asta…

    Reply
    1. Florina

       @ribelalu 
       
      Nu sînt deloc optimistă în privinţa vieţii scurte a stîngii la noi, atîta vreme cît, mascat în socialism european sau liberalism american, statul asistenţial, de extracţie comunistă, cîştigă teren chiar şi în ţări considerate democraţii solide,  consolidate. 
      Şi cred că ne aflăm într-o perioadă mult mai periculoasă decît cea din momentul căderii cortinei de fier şi a celei imediat următoare, cînd polii doctrinari erau clar delimitaţi. Nenumărate şi nepermise concesii şi compromisuri au dus la apariţia a ceea ce numim centru – dreapta şi stînga – care, în fapt, poate devia extrem de uşor, dar insidios spre nucleul de bază al fiecărei doctrine. Din păcate, deviaţia este preponderent spre stînga, şi în Europa şi în SUA. 

      Reply
      1. SimonaM

         @Florina Să sperăm că e doar reacția la criză. Când n-or să mai aibă de unde lua bani, ce se fac? Degeaba au promis.
        Nu cred s-aștepte prea mult timp asistații, totuși. Mai ales la cum au fost întărâtați până acum.

        Reply
      2. Hongse

        @Florina
        Tare-mi e că atunci când nu vor mai avea de unde lua bani şi vom sta iar la cozi la pâine pe buletin, or să facă o nouă revoluţie. Cam ce se întâmplă în Grecia la ora actuală. Şi Iliescu, dacă mai trăieşte, o să urle despre măreţele idealuri ale socialismului aplicate greşit. Punct şi de la capăt.
         

        Reply
    2. BarbuMateescu

       @ribelalu Trebuie să vorbim despre oamenii care vin la vot, nu despre minorităţi sau majorităţi. Pentru PSD+PC au votat în 2008 13,8% dintre români (am tăiat din totalul de pe listele electorale 2 milioane). Atât. Pentru PDL 13,5%, pentru PNL 7,7%. Procentele sunt infime. Sunt aproape ridicole. Dar pe baza lor se ia puterea, se stabilesc programe etc. Dacă doar 10% dintre români „trăiesc din bani de la buget”, iar nouă zecimi vin la vot, în timp ce din restul populaţiei vin la vot 5%, partidul votat de românii care trăiesc cu bani de la buget obţine 64% din voturi. Pe sistem proporţional.

      Reply
      1. Nea

         @oglinjoara  @ribelalu Poate are cineva şi cifrele:
        din buget trăiesc: politicieni, poliţie, armată, pensionari, medici, profesori, funcţionari, şomeri, cercetători. Dar şi angajaţii regiilor autonome (oximoron), ai companiilor private care au contracte predominant cu statul, or mai fi şi alţii. Iar dacă nea Hapciu e pazic la privat iar soţia e pensionară, el tot bugetar se consideră. 

        Reply
        1. Bleen

           @Nea  @oglinjoara  @ribelalu Toată lumea minus 3 milioane de angajați la privat. Ăștia 3 milioane, la rîndul lor, au rude bugetari sau pensionari. În mai 2010 cele mai mari înjurături la adresa PDL-ului și a lui Băsescu le-am auzit de la angajați la privat.

          Reply
        2. Bleen

           @Nea  @oglinjoara  @ribelalu Ăia care se consideră clasa de mijloc și nu au mentalitate de asistați ai statuluI (”d-aia e stat, să ne dea) nu sînt mai mulți de 1 milion. Cel mult.

          Reply
        3. Bleen

           @Nea  @oglinjoara  @ribelalu Din ăștia, doar 400 mii sînt interesați de politică. Din 400 mii, 250 mii sînt fani occupy, 1% care nu ascultă manele, roșia montană, remus cernea, nicușor dan, capitalismul face rău lumii, hai PNL cu papion și crin cel rafinat. Mai rămîn 150 mii. Adică militanții PDL și cititorii Blogary.

          Reply
        4. Nea

           @Bleen  @oglinjoara  @ribelalu Sunt 51 de state care au mai puţin de 150 mii de locuitori.

          Reply
        5. Mycroft

           @Nea
           In Romania, cercetatorii (nu profesorii) traiesc din contracte cu statul roman, UE, sau economia privata. Contractele pot fi date pe merit, sau in sistem PCR, insa banii nu vin din alocari bugetare. Rog informati-va inainte de a acuza.

          Reply
        6. Rosu

           @Bleen Pe cuvantul meu ca mai amar decat textul asta mai rar am vazut… CE ai cu noi, Bleen? Lasa-ne, nu ne mai da otet cand ne e sete, lasa-ne cu setea noastra… 🙂 E greu, asa-i, Romania inca nu e o tara normala, nici la cap, nici la burta…

          Reply
  5. Bleen

    foarte on topic
     
    „La TV întotdeauna sunt interesante cazurile de corupţie, spectaculoase. Ca fost procuror de teren ştiu foarte clar că ce influenţează radical viaţa fiecărui cetăţean este siguranţa lui personală. Ştiu că în România există un pericol real ca diverse clanuri mafiote şi structuri de crimă organizată să stăpânească zone din ţară. Prioritatea zero este combatarea oricărui tip de crima organizată din România”, a spus Ponta separând două fenomene infracţionale: corupţia şi crima organizată. 
     
     
    http://www.adevarul.ro/opinii_la_zi/victor_ponta_coruptia_clanurile_interlope_0_697130538.html#
     

    Reply
    1. rezon

       @Bleen Ce spune Ponta acolo e o aiureala. iar el, ca procuror ar trebui sa stie. Clanurile crimei organizate nu pot ajunge „sa stapaneasca zone din tara” fara complicitatea autoritatior, obtinuta prin coruptie.   

      Reply
    2. Yeba

      @Bleen, își permite să vorbească așa fiindcă nu vede nimeni ce-i de râs, școala românească scoate mulți tâmpiți. Un exemplu este el însuși, care deși a absolvit Dreptul, unde i s-o fi întâmplat asta, nu vede sau se preface că nu vede legătura. Alt exemplu, mult mai influent, este traducerea după ureche a termenului „crime” din EN (infracțiune), intrată în uz. Și el se joacă acum cu poporul votător, care atâta înțelege. Fiindcă n-a omorât pe nimeni, Cătălin Voicu nu e prioritate. Șpăgile de la PETROM sunt corupție neprioritară.

      Reply
      1. EleninaNicuţ

         @Yeba notiunea de „crima organizata” exista, ca atare, si in legislatia noastra ( a se vedea DIICOT); asta nu inseamna ca, la ce-a putut sa debiteze, ala nu-i oligofren , in sensul ca, evident, unul din factorii care favorizeaza crima organizata este inchisul ochiului de catre autoritatile de orice natura, inchis de ochi care, in majoritatea cazurilor, nu este gratis.

        Reply
        1. Yeba

          @EleninaNicuţ. da. Ce pretind eu este că a intrat in limbă pe filiera EN, post-1989, ca false friend. Mai rău decât „emisiile de carbon” fiindcă e mai confusing. But anyway, my second thought este că de fapt transmite un mesaj procurorilor. Chiar că sunt grăbiți, flămâzi, să nu li se aplece!

          Reply
  6. Bleen

    Paradoxal, votul uninominal majoritar pur și dur e singura șansă a dreptei la parlamentarele din toamnă. Dacă se va folosi de ea, asta e cu totul altă mîncare de pește.

    Reply
  7. Bleen

    Poate că la alegerile parlamentare din toamnă n-ar fi rău ca în locul PDL să candideze consilierii prezidențiali ai lui Băsescu. 

    Reply
    1. ribelalu

       @Bleen Alexa a avut o idee excelenta aseara: sprijinirea (si votarea) candidatilor independenti la parlamentare.

      Reply
    1. cristihan

       @Florina Pai ei nu publica decat stiri verificate din cel putin 3 surse, se stie.

      Reply
    2. rezon

       @Florina Mang: „Ceea ce se doreste prin aceste atacuri nu este decat decredibilizarea sistemului de invatamant si aruncarea lui in aer”.

      Reply
    3. rezon

       @Florina Mang pretinde cu nesimtire ca lucrarea incriminata ar fi o facatura, ca nu i-ar apartine. Ovidiu, un comentator Hotnews, s-a uitat in proprietatile documentului:
      ” In proprietatile documentului se pot afla si mai multe informatii:Title: Micrososft Word – atacuri RC6.docAuthor: Erica MANGCreated: 30.09.2003 21:30:32PDF Producer: Acrobat Distiller 5.0 ”
       
      http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12210589-ioan-mang-articolul-acuzat-plagiat-este-doar-scurta-prezentare-studiului-facut-cercetatorii-japonezi-mentioneaza-sursa.htm 

      Reply
      1. Florina

         @rezon 
         
        Ei se adresează electoratului lor, majoritar la vîrsta a treia şi/sau asistat, pentru care „amănuntele” astea nu au nici cea mai mică importanţă. Aşa că-şi permit să mintă cu o asemenea neruşinare. 

        Reply
  8. conco ro

    Domnul Marga se tot cazneste sa spele imaginea lui Putin prezentandu-l ca pe o adevarata valoare a democratiei. Eu i-as propune sa spele putina nu pe Putin.

    Reply
    1. cristihan

       @Florina Il dau afara din UNPR? Oricum era cam nealiniat… Ce i-o fi dat Basescu, dom’le?

      Reply
        1. cristihan

           @conco ro  @Florina Sa nu exageram, ca daca ne ducem la origini ajungem la altii…

          Reply
  9. Bleen

    PDL, politicienii în general, nu vor învăța nimic din înfrîngerea de la parlamentarele din toamnă. Vor da vina pe măsurile de austeritate și proasta comunicare. Concluzia: niciun partid nu va mai avea curajul să facă reformă sau să ia măsuri care să nu fie nesimțit populiste sau stîngiste. Toate partidele vor fi mai atente la departamentul comunicare.

    Reply
    1. BarbuMateescu

       @Bleen Eşti optimist. Nimeni nu se va gândi la comunicare. Se va da vina exclusiv pe austeritate. Şi concluzia va fi „dai în bugetari, pierzi alegerile masiv” (vezi CDR, vezi PDL). Punct.

      Reply
      1. Yeba

        @BarbuMateescu, punct și virgulă, că eficiența televiziunilor, a afirmațiilor false repetate în buclă și a limbajului mârlănesc nu le va fi scăpat.

        Reply
      2. Florina

         @BarbuMateescu  @Bleen 
         
        Mai mult decît atît, vor crede că peste tot se’ntîmplă la fel, că doar şi Sarko a păţit-o. 

        Reply
        1. conco ro

           @Florina  @BarbuMateescu  @Bleen Nu stiu de ce am impresia ca nu vor trebui sa faca nimic pentru a castiga. Romanii nu mai au reactii corecte si normale. Cu cat esti mai obraznic (vezi mazare, oprescu, scrin antonescu, victor pontiac) cu atat esti mai cool.

          Reply
  10. Bleen

    Emil Boc: ”Dacă PDL nu câștigă alegerile din noiembrie, atunci voi pleca din fruntea partidului”
    Varianta corectă: ”Dacă Emil Boc nu va pleca din fruntea partidului, atunci PDL nu cîștigă alegerile din noiembrie.”

    Reply
    1. Ilinca

       @Bleen Intrebarea corecta: Cu cine in fruntea partidului ar putea castiga PDL alegerile? 

      Reply
  11. BarbuMateescu

    (off-topic) Astăzi, de la miezul nopţii, voi fi la Naşul TV, la „By Alexa”. Voi discuta cu Alexa despre efectele introducerii uninominalului pur asupra alegerilor din toamnă, pe cifre dar cu bun simţ şi cu carisma extraordinară de care Bleen ştie că pot da dovadă :)) Vă aştept să mă vizionaţi şi să mă criticaţi.

    Reply
  12. Tudor Dimitriu

    E destul de trist. Lighioanele astea au mai mult decat suficient timp sa incalece din nou justitia. Iar alegerile le castiga nenoricitii, pentru ca romanul vrea de fapt comunism cu fata umana. Timp de douazeci de ani a fost un fel de rusine sa recunosti ca vrei asa ceva, ca om educat. Acum se dilueaza si rusinea iar gloata arata din ce in ce mai clar ce vrea: nici o decizie de luat si nici o responsabilitatea de dus. Doar mana binevoitoare a unui tatuc care sa le spuna ce au de facut si sa ii premieze cand sunt copii cuminti. Raspunderea si liberul arbitru nu sunt bune decat pentru distractii si timp liber.

    Reply
  13. InLinieDreapta

    corlateanu’ e un megadubios http://inliniedreapta.net/vesti-proaste-din-betleem-infirmate-de-senatorul-titus-corlatean/

    Reply
  14. Florina

    „Domnul Titus Corlatean, ministrul Justitiei, este omul care in martie a acestui an a afirmat ca daca Adrian Nastase va fi achitat in dosarul Zambaccian, procurorul trebuie arestat. Deci este o afirmatie halucinanta, imposibila, cum sa zic, politic, sau moral in orice stat democratic – daca procurorul s-a dovedit ca a gresit cu intentie sau cu rea-credinta, poate fi sanctionat disciplinar. Dar vedem toata lumea ca exista si achitari. Plus ca pana la urma nici nu stii cine e de vina. Daca ne gandim la reteaua Voicu, unde Voicu spunea ca unde nu obtine achitari, obtine suspendari si asta facea cu judecatorii, nu stim cine e de vina. Deci procurorii nu sunt arestati, da? pentru ca au facut un dosar. Deci asta este o amenintare foarte directa si foarte urata la adresa celor care au facut dosare cu politicieni”
     
    Monica Macovei, 4 mai, Radio România Actualităţi. 
     
     

    Reply
  15. conco ro

    Exact acum 34 de ani corpul fostului premier italian, Aldo Moro, a fost gasit fara suflare in portbagajul unei masini. Dupa 55 de zile de sechestru, Brigazile rosii l-au asasinat fara mila pe unul din cei mai mari oameni ai vremii. Ce parere aveti domule Solomon of Barlad? Ce parere aveti domnule Voicu? Ce parere aveti domnilor comunisti vopsiti?

    Reply
    1. Yeba

      @conco ro, o părere foarte bună. Așa cum s-a anunțat pe Antene, Aldo Moro a fost un politician italian LINȘAT DE POPOR și Solomon a folosit o metaforă.

      Reply
  16. Yeba

    off topic: Petru Dandea, en passant:

    dl ministru Liviu Pop a și inițiat cu noi un dialog privind schimbările care trebuie aduse legislației muncii.

    Reply
    1. Yeba

      Problema mea este ca nu stiam ca au de gand atat de curand sa initieze schimbari in legislatia muncii, in sensul dorit de sindicate. Daca se retrage/falimenteaza mediul privat, nici nu se cheama nationalizare. In comunism au supravietuit mult timp, daca nu chiar pana la sfarsit mestesugarii privati (frizeri, croitori, modiste, ceasornicari, vizitii – si cred ca puteau avea si un angajat). Mi se pare suficient. Sa nu vina companiile si sa urmareasca un singur lucru, bani, bani, bani, vorba lui Dinu Giurescu.

      Reply
    2. Yeba

      Problema mea este ca nu stiam ca au de gand atat de curand sa initieze schimbari in legislatia muncii, in sensul dorit de sindicate. Daca se retrage/falimenteaza mediul privat, nici nu se cheama nationalizare. In comunism au supravietuit mult timp, daca nu chiar pana la sfarsit, mestesugarii privati (frizeri, croitori, modiste, ceasornicari, vizitii – si cred ca puteau avea si un angajat). Mi se pare suficient. Sa nu vina companiile si sa urmareasca un singur lucru, bani, bani, bani, vorba lui Dinu Giurescu.

      Reply
      1. Bleen

         @Yeba Scrie în programul de guvernare. Reanalizarea Codului Muncii. Sistemul privat cam merită s-o belească. A vrut un intelectual finuț și eco friendly, ca Ponta? A vrut. Să-l suporte acum 4 ani cel puțin. Peste 4 ani tot sistemul privat o să spele vase și o să mai iasă din cînd în cînd la țigară împreună cu colegul marocan.

        Reply
        1. Luminita

           @Bleen chiar daca „reanalizarea” sindicalista m-ar lovi in moalele capului si m-ar seca la buzunare tot nu ma pot abtine sa nu chibitzez: da doamne sa faca cat mai multe prostii pana la toamna (haitele hamesite useliste) doar’doar s-or trezi din letargie cele 20-30% de votanti carcotasi din mediul privat. Cu cat se vor napusti mai mult pe „restauratie” ai lui Ponta, secatuind pusculitza bugetuluim cu atat mai mult isi vor itzi instinctele si bugetarii ramasi cu 8% si promisiuni de mai vedem noi restul cand si cum, profesorii capiatzi de bulversarile din educatzie, dezamagitzi de reinstaurarea sistemului de pile si mediocritate.
          Daca pana la alegeri MRU va fi capabil sa „cloceasca” o miscare politica cat de cat credibila si datatoare de sperantze, o alternativa la actuala cloaca politica, fiecare gafa uselista se va contabiliza in procentele sale.

          Reply
        2. BarbuMateescu

           @Bleen  @Luminita Numărul maxim de oameni scoşi la vot de PDL: 2,2 milioane. (2008, parlamentare)
          Numărul **minim** de oameni scoşi la vot pentru Traian Băsescu, de când alianţa DA nu mai există: 3,15 milioane (2009, turul unu).
           
          Cifrele de mai sus sunt dinainte de criză, reforme, etc.
          Ca PDL să îşi mărească numărul de voturi, ar trebui să aibă un set de circumstanţe cât mai asemănător cu cele în care Traian Băsescu era prezent în dezbaterea electorală. Adică referendum de suspendare sau alegeri prezidenţiale. PDL nu poate însă demara nici una din aceste iniţiative… singur.

          Reply
        3. BarbuMateescu

           @Bleen  @Luminita Ca să elimin neclarităţi: PDL nu ar trebui să demareze o suspendare a preşedintelui. Ci ar trebui să spere că USL va face asta, şi atunci, poate-poate, se mobilizează câteva sute de mii de oameni în plus.

          Reply
        4. rezon

           @Luminita  @Bleen Si eu sper sa se intample ceva pana la toamna, ca nu ma costa nimic. Dar sunt niste semne care nu sunt de bun augur. Oamenii de care multi oameni de dreapta isi leaga sperantele (Mihai Razvan Ungureanu, Monica Macovei, Mihail Neamtu) par sa nu iasa din paradigma premiantului singuratic, incapabil sa coaguleze echipe. 

          Reply
        5. Florina

           @rezon  
           
          Scoate-l pe Neamţu din listă, n-a fost şi nici n-are ce să caute lîngă cei doi şi nici asociat cu „speranţă”. 

          Reply
        6. rezon

           @Florina L-am pus in lista pentru ca sunt mii de oameni de buna credinta care si-au pus speranta in Noua Republica si au miscat ceva, au strans semnaturi etc. 

          Reply
        7. Florina

           @rezon 
           
          N-au ştiut despre ce-i vorba. Unii nu ştiu nici acum, iar majoritatea nici nu vrea să ştie, măcar. 

          Reply
        8. Luminita

           @rezon  @Bleen eu am plecat de la premiza ca MRU va demara in tromba o constructie politica care sa se coaguleze pana la alegeri pentru a polariza acel procent de nevotanti din randul mediului privat, nu de PDL si votantii sai.
          Convingerea mea este ca Basescu, cand a pus pe tabla de sah nebunul Ungureanu a gandit varianta 1, varianta 2, situatia „de avarie.

          Reply
        9. Bleen

           @Luminita  @rezon Nevotanții rămîn nevotanți. Nu îi ia nimeni în considerare cînd se fac strategiile. Nevotanții nu pot fi aduși la vot și oricum efortul pentru a-i aduce e prea mare și nu merită.

          Reply
  17. Nea

    Voicu ăsta e nepreţuit. Parlamentul ar trebui să-i dea bani din gros ca să aibă dreptul să-i folosească imaginea, ar trebui ca chipul (?) lui să fie pe steagul parlamentului, pe orice antet oficial. Atunci ar şti toată lumea cum stă treaba, s-ar putea elimina posturile de purtător de cuvânt şi relaţii publice.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *