Dreapta în 2012

Avem guvern. Pînă în toamnă sîntem fericiți și liniștiți. Avem timp berechet să ne întoarcem la oile noastre. Și ne întoarcem cu 3 sondaje noi nouțe înnot nou-nouțe.

Ce ar trebui să facă MRU?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cine ar trebui să fie președintele PDL?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Cum ar trebui să se prezinte dreapta la alegerile parlamentare din toamna lui 2012?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

Și dacă tot vorbim de sondaje, Barbu Mateescu zice, cu cifre – așa cum îi stă bine unui sociolog, că între PDL și susținătorii lui Traian Băsescu e un hău:

Hăul dintre PDL şi susţinătorii lui Traian Băsescu

Facebook Comments

176 Comments Dreapta în 2012

 1. Pingback: MRU, un subiect care vinde | Madame Blogary

 2. Glook

  Guvernul a decis. Ne duce cu Zaharescu. In vremea copilariei ziceam cu zaharelul, dar acum am crescut mari.

  Reply
 3. Bleen

  Pe 11 mai LiveFyre face un update major (la LiveFyre 3). Sînt curios ce o fi acolo și dacă au ținut cont de nemulțumirile lui @Yeba  și @Amelia New  (scuzați forma neacademică de genitiv-dativ).

  Reply
  1. nedormitul

    @Bleen  @Yeba  @Amelia New
   nemulţumirea mea majoră este că nu au formele de genitiv dativ yebei, ameliei newăi şi, într-o mai mică măsură, florinăi.

   Reply
   1. bilbofil

     @nedormitul  @Bleen  @Yeba  @Amelia New ca să se aplice aceeași regulă ar trebui să fie yebăi, nu yebei

    Reply
    1. Yeba

     @bilbofil, ce știe @nedo?! yebii, ameliii, florinii, mariner, marinal…
     Astea-s de-ale bleenului, eu nu-s curioasă deloc, deloc.

     Reply
 4. Yeba

  Azi, 8 mai, Ziua PCR. Mickey Mao in biroul lui Nastase, bleen concentrat pe războiul doctrinar, Amelia pregătește refugiul din munți. Van Rompuy doarme, să fie odihnit mâine, că ține discurs.

  Reply
 5. Yeba

  Azi, de 8 mai, Ziua PCR. Mickey Mao in biroul lui Nastase, bleen concentrat pe războiul doctrinar, Amelia pregătește refugiul din munți. Van Rompuy doarme, să fie odihnit mâine, că ține discurs.

  Reply
 6. Bleen

  Mă gîndesc cum ar putea salva Alina Mungiu PDL-ul. La cîți au mai rămas în PDL, sigur au loc sub aripa ei.

  Reply
  1. Bleen

    @rezon E complet nebună. Pe bune. E însăși Iisus pe cruce. Ar putea să salveze PDL dar pentru că PDL a găzduit în presa sa atacurile lui Lăzăroiu la adresa Ei, Ea nu va salva PDL. 
    
   PS. Dacă prețul uninominalului pur sînt 4 sau 8 sau 12 ani cu USL, fie!

   Reply
   1. EleninaNicuţ

     @Bleen  @rezon ar putea EA sa salveze PDL-ul?? =))) e de-o grandomanie pe masura… dosului…

    Reply
   2. Ilinca

     @Bleen vot uninominal in 2012 nu garanteaza ca vom avea uninominal la urmatoarele alegeri. La fiecare runda de alegeri putem avea alt tip de vot, nimic nu-i impiedica sa se intoarca la listele de partid daca asta ii va avantaja peste 4 ani. 

    Reply
   3. bilbofil

     @Bleen Dumnezeu să o ierte, vorba lui Goma. Încă un personaj care și-a supraviețuit.
     
    Pe de altă parte aș vra să știu de ce consideri că uninominalul în forma propusă ar merita 12 ani de USL. După mine, utîndu-mă la țările anglo-saxone și la Mexic, la modelările lui @BarbuMateescu și ale… Alinei Mungiu, uninominalul într-un singur tur de scrutin riscă să izoleze încă mai tare politicienii de electorat prin menținerea la putere a două formațiuni principale cu 65%-75% din voturile valabil exprimate deci a 40%-45% din totalul electoratului. În plus, traseismul ar deveni moral, „în numele alegătorilor care m-au votat”.

    Reply
  2. ribelalu

    @rezon o noua Ecaterina Teodoroiu. Ce dreaq vorbesc prostii…. Jeanne d` Arc, madam Pipi

   Reply
    1. cristihan

      @rezon  @ribelalu Shit man… Si eu am scris un comment la articolul doamnei si vad ca nu l-au publicat (l-am scris ieri cand nu era nici un comentariu, presupun ca n-a trecut de moderare). Daca scriu si la adresa de contact tot de amp dau? Am zis asa: „Doamna Mungiu, razbate ura si frustrarea din textul dumneavoastra. Asta inca nu ar fi nimic, daca nu ar fi si sugestia ca puteti sa actionati impotriva unui rau la adresa SOCIETATII, dar nu vreti s-o faceti uite asa, pentru ca v-au suparat unii de la nu stiu ce partide! Atitudinea asta exprimata clar, in scris, ar trebui sa duca la demisia sau demiterea dumneavoastra din orice organizatie a societatii civile. Sper ca acest comentariu sa apara si sa primeasca un raspuns aici, in spiritul transparentei clamate. Multumesc!” O fi injurios…?

     Reply
 7. Bleen

  Florin Iaru e zen. Trece printr-o pasă creștinesc-budistă. E Gizăs pe steroizi, Buddha în cea mai serenă clipă a existenței sale. Florile au miros, verdele e verde, toată natura s-a trezit la viață, aerul e mai curat, păsărelele cîntă mai frumos, soarele e mai răcoros, spicele mai aurii ca niciodată. Mai are puțin și de atîta relaxare uită să respire și intră în moarte clinică. Evident că la capătul tunelului, acolo de unde vine lumina, îl așteaptă Ponta la braț cu Vântu, Voiculescu și Bușcu (care la rîndul lui a făcut atac de cord de la extazul de Florin Georgescu). 

  Reply
  1. Yeba

   @Bleen, Iaru?! Vorbește ca funcționar superior la Externe sau din sufletul lui curat de angajat la Poetu Schiop?

   Reply
 8. cristihan

  Sa-mi f… una! Asta e arta, ma, arta! Ia cititi: „”TVR e profund politizată, denaturează și dezinformează” și ar avea nevoie, la fel ca și postul național de radio, de un management de tip european, a declarat premierul Victor Ponta la Antena 3″ Deci la antena3 ponta vorbeste de politizare si dezinformare cu referire la TVR??? E bun, dom’le, e bun! Insa asta dovedeste ceva: cine il suspecta ca e ipocrit greseste. Nu ai cum sa fii atat de ipocrit, e fizic imposibil, trebuie sa crezi cu adevarat ce spui ca sa scoti asa ceva.

  Reply
  1. Yeba

   @cristihan, ăștia nu cred cu adevărat nimic, fii convins! Nimic, fiindcă nu-i interesează nimic din afara sinelui și sunt esențialmente amorali. Deci nu cred „sincer” nici că sunt persecutați, dar știu că le-ar prinde bine să fie lăudați și își iau măsuri.

   Reply
 9. oglinjoara

  Guvernarea USL
  Dură şi fără scrupule din prima zi.
  Nu doar să le dea satisfacţie susţinătorilor care aşteaptă să-i belască pe pedelişti – doar nu i-au demonizat degeaba -, ci, mai ales, să ştie şi procurorii, judecătorii, serviciile şamd. cine e „back in business”.
  Faptul că Ponta s-a mutat în biroul de prim ministru al lui Adrian Năstase este o declaraţie fără echivoc.

  Reply
   1. Florina

     @Bleen 
     
    Ăla, ăla, de l-a dat afară Sîrbu şi s-a aciuat la Observator.
    Cred că se va găsi ceva şi pentru Morar şi Buzdu. Oricum, văd că au de unde să preia texte pe măsura pretenţiilor lor.  

    Reply
 10. Amelia New

  Avansez si eu o ipoteza (probabil din categoria „wishful thinking”): inversunarea cu care s-a zbatut USL sa preia guvernarea acum inainte de locale (impotriva tuturor teoriilor) si actiunile imediate – nici 24 h de la investire (luat banii inapoi de la primarii pedelisti cei rai, amnistierea functionarilor care si-au tras sporuri, returnarea contributiei de sanatate, majorare salarii bugetari etc.) nu cumva este un indicator al afaptului ca de fapt rezultatele USL la locale nu se anuntau prea grozave?

  Reply
  1. Amelia New

   Iar am comis-o: „sunt” (ca ie mai multe); faptului ca de fapt etc. Pe mine de ce nu ma nominalizeaza nimeni la Ministerul Educatiei? 

   Reply
   1. cristihan

     @Amelia New Nu indeplinesti criteriile: trebuie sa fii o cotofana nesimtita, mincinoasa si corupta (criterii minime)

    Reply
    1. Amelia New

      @nedormitul Bun si ala si ma angajez ca voi juca cu mandatul pe masa. Voi invata si sa innot.

     Reply
   2. Florina

     @Amelia New 
    Oamenii se străduiesc din greu să ocupe o asemenea funcţie, dacă n-ai reuşit şi tu măcar un plagiat, acolo, ce să-ţi facem? 

    Reply
  2. Bleen

    @Amelia New Nu știu dacă a fost calcul dar probabil că s-a discutat: cît % pierdem dacă venim la guvernare și oamenilor le piere entuziasmul pro-USL și li se atenuează furia anti-PDL versus cît % cîștigăm dacă avem cît mai mulți primari de partea noastră la toamnă. Guvernarea USL nu va scădea scorul USL (ssst, să nu spui la nimeni, să nu se demobilizeze lumea). Preluarea fief-urilor PDL și un exod masiv al primarilor PDL spre USL aduce procente bune USL-ului. Dacă mai adoptă și uninominalul pur, e mat. Sper să nu citească și militanții PDL comentariul ăsta, ca să nu dezarmeze total.

   Reply
    1. EleninaNicut

      @Bleen ti se pare ca stanga de aici mai are vreo cultura, doctrina si, mai ales, vreun Dumnezeu pe lumea asta?

     Reply
    1. Amelia New

      @cristihan  Please, mai stai de veghe ca altfel riscam sa ne trezim intr-o mare, ce zic mare, intr-un ocean USL. 

     Reply
    2. cristihan

      @Amelia New Suntem acolo deja. E un ocean USL undercover, oamenii habar n-au pe ce lume traiesc. Intre o ceafa cu cartofi prajiti, un checkin pe facebook (mama, ce interesant mi se pare sa stiu in orice secunda unde se afla x sau y!), un set nou de unghii false si o plata in avans pentru thassos in iulie, nu intereseaza pe nimeni. Au invatat esenta politicii: „toti sunt la fel, de aia nici nu ma duc sa votez; m-am saturat sa votez raul cel mai mic” + jos Basescu!. Mai mult e deja un efort prea mare, 5 min inainte si 2 m in fata si li se termina memoria disponibila… Kkt maxim
     PS. uite Bleen in ce hal m-ai adus!

     Reply
    3. Amelia New

      @cristihan Din pacate nu prea am argumente sa te contrazic decat sa te imbarbatez un pic ca, uneori, cineva acolo sus se mai uita si spre noi pacatosii + iti dai seama ce elita o sa fim in conditiile in care vor fi uselisti pe toate drumurile, in toate orasele, satele, casele, blocurile, padurile.. .bref: in toti si in toate. 
      
      @Bleen Nu mai demoraliza oamenii!
      
     P.S. Eu am o casa la munte, ne putem retrage acolo.

     Reply
    4. EleninaNicut

      @Amelia New  @cristihan  @Bleen taci ca ti-o confisca astia s-o dea la bugetari :-))

     Reply
    5. Florina

      @Amelia New  @EleninaNicut 
      
     La dracu’, americanii au aselenizat din ’69, noi încă ne uselizăm în 2012. 

     Reply
    6. cristihan

      @Florina  Intru si eu in secta geniilor conspirationiste care nu cred ca a existat un mic pas pentru om, poate scap si de uselizare…

     Reply
 11. cristihan

  Bai, aia de la munca e definitia prostiei! Cica ei au zis ca o sa dea tot inapoi, o sa faca, o sa dreaga bazandu-se pe informatiile de la fostul guvern, cum ca sunt bani. Acum, cand au ajuns la putere, au descoperit ca exista niste constrangeri, de care aia nu le-au spus! Mie imi da eroare cand procesez asta, ma blochez! (Emoticoane care urla singure in borcan nu are livefyre asta?)

  Reply
 12. Bleen

  Monumental. Mai nou, hidrantul ejaculează căcat.
   
  ”Florin Georgescu e un adept al contabilităţii extreme, un finanţist ursuz şi riguros, sigur pe tabele, care mestecă bilanţuri, inspiră cifre şi reţine taxele în plămîni. Obsedat de controale, macroeconomie şi cu desăvîrşire maniac, îşi ţine chitanţele întregii sale existenţe în cutii de pantofi, şi se povesteşte că din acele cutii vrea să construiască o circă financiară. Pe cînd era ministru de Finanţe în guvernul beatificatului Văcăroiu, Florin Georgescu a ţipat la delegaţia FMI mai des decît au făcut-o, la vremea lor, mamele ei. Pe coridoarele ministerului vîjîiau cuvintele-cheie din repertoriul galeriei Rapid, amestecate cu deficitul bugetar, şi atunci femeile de serviciu ştiau că America a greşit iar la zecimale. Prezenţa în guvern a lui Florin Georgescu înseamnă prezenţa în guvern a Băncii Naţionale şi a unei zgîrcenii de bun augur. Acest führer ascetic, pe care Traian Băsescu şi l-a dorit premier, atîrnă mai mult ca restul guvernului. Dacă auziţi zilele astea un pocnet sec, să ştiţi că e de la sticla desfăcută, din mîndrie, de nea Nicu Văcăroiu.” 

  Reply
  1. Bleen

   Constantin Lascu · Sofer at Sc Succes Nic Com Srl
   Memorabil. Il printez si il pun in vitrina editorialul tau de azi. Bravo !
   Reply · Like · Follow Post · 8 hours ago

   Reply
  2. rezon

    @Bleen  – Gigele, ce vrei sa te faci cand vei fi mare?
                            – Fuhrer ascetic, tata

   Reply
  3. cristihan

    @Bleen Doamne, ce ma faci sa caut pe gogu’… Dupa asta si ala cu NR cred ca o sa-mi dea warning pentru cautari jenante.

   Reply
 13. cristihan

  ponta zice ca vor retrage banii dati de MRU primariilor… georgesc zice ca vor retrage banii NECHELTUITI inca!… Eu cred ca primariile USL vor dovedi ca au fost toate, fara exceptie, foarte eficiente in cheltuirea banilor asa ca vor ramane doar cei „nealiniati” sa dea bani inapoi.
  Apropo de asta, sa bag si eu una cu mama (pe bune, din pacate): pai MRU nu a dat bani decat la primariile PDL, asa a zis la televizor!

  Reply
 14. ribelalu

  Andrei Marga , Membru al Partidului Comunist Român încă din timpul studenției, bursier in Germania Federala in 1975, mai multe stagii de pregatire tot in RFG pana in 1989 (Erlangen, Münster, Frankfurt am Main și la Institutul „Max Planck” din Starnberg). Eminent UTC-istul 😉 . Si acum il are drept idol pe Putin…Hmmm. De ce nu pe Lukasenko? Dracu stie…

  Reply
 15. Bleen

  Mama: ”Sînt bolnavă, nu mai pot, au luat nenorociții ăștia puterea. Ai văzut? Dobitocii, au dat afară toți prefecții. Lasă că e bine că-mi dau banii înapoi din pensie. Ai văzut ce discurs prost și afectat a avut MRU? Slăbuț, n-are zvîc și fler, nu-i Băsescu.”

  Reply
 16. Bleen

  ”Am întâlnit sălcii plângătoare, ulii șoricari, izbucuri și cascade curate. Viperele au stat ascunse. Am descoperit şi ţărani minunaţi, cu vorba simplă şi inima curată.” Dar s-a întors. Ați belit-o. 

  Reply
  1. Bleen

   Dar stați! Încă mai aveți timp să intrați în văgăunile de unde ați ieșit, vipereler și șobolanilor, căci * Notă: acest mesaj a fost redactat într-o benzinărie din Remetea Mare.

   Reply
   1. cristihan

     @Bleen O fi vazut ca lucrurile facute in masina pe drumurile tarii lasa urme in politica de la noi si si-o fi zis ca merita sa incerce… Ce nu intelege el e ca daca nu baga macar un „va dam bani in 30 de secunde de cand ajungem la putere” n-are nici o sansa. Poeti vs. hiene (vipere, sobolani, uateva’…)

    Reply
  2. nedormitul

    @Bleen
   ostap bender îmi mărturisea aseară că are un uliu – uliu cezar. bietul animal o fi intrat în vreun grup de inițiativă GIP  – grup de inițiativă la pompă.

   Reply
 17. Bleen

  CCSB zice că Robert Negoiță ia sectorul 3 (48%). Nu știu dacă e așa, ce știu e că Liviu Negoiță (41%) se ascunde în timp ce Robert își face campanie de cîteva luni. Săptămînal găsesc tot felul de chestii cu mafia PDL și mafiotul Liviu Negoiță în cutia poștală. De fapt, nimeni nu știe dacă Liviu Negoiță mai e viu sau nu. A fost văzut cîteva minute la alegerile din 2008 și de atunci nu mai știe nimeni nimic de el. Dacă cel mai tare primar PDL din țară pierde primăria, dezastru la locale e puțin spus.

  Reply
  1. EleninaNicut

    @Bleen 48% my ass… si eu stau tot in S3 si, din cate aud, oamenii nu-l scot pe RN din „curvar”, „pervers” etc… sper, totusi, ca LN va invia dupa inceperea campaniei, astfel incat sa-si pastreze, cel putin, parerea buna pe care oamenii chiar o au despre el

   Reply
   1. andrei_p

     @EleninaNicut Oops! This sounds like a pretty big ass, indeed. Adevarul e ca si eu am fost prin sectorul 3 de cateva ori si nu mi-a zis nici mie nimeni ca voteaza cu RN. 48% my foot.

    Reply
  2. cristihan

    @Bleen http://www.evz.ro/detalii/stiri/liviu-negoita-59-la-sectorul-3-980137.html

   Reply
  3. Bleen

   Rectific: sondajul nu e pe bune. Adică e la fel de pe bune ca ăla care dădea candidatul PC cu 65% la sectorul 6. 

   Reply
   1. cristihan

     @Bleen Pe de alta parte, am inteles ca e pe bune ca olguta candideaza la Craiova! La concurenta cu Solomon! Grea alegere intre o „penala” si un penal… 

    Reply
 18. ribelalu

  Primele masuri ale guvernului
  -Le-a facut cadou bugetarilor nimic. Adica sumele care oricum nu mai puteau fi recuperate vreodata din cauza justitiei.
  – multi pensionari nu vor mai apuca cei 40 de lei pe luna pe care statul i-a oprit conform legii 95/2006 si OUG iar CCR i-a dat inapoi bazandu-se pe…? Spuneti voi.
  – in loc de 15% cat lua de la MRU, bugetarii primesc 8% care de fapt sunt 6%. Restul poate de Craciun
  – ministrul apararii a anuntat prima masura: isi da singur pensia redusa inapoi
  – ministrul de externe a anuntat prima masura: semnarea tratatului cu URSS
  – ministrul muncii a vrut sa anunte prima masura dar pentru ca e senila a uita
  – ministrul culturii a anuntat prima masura: a cerut amanare pentru ca la recursul cerut de el nu a avut aparator
  – ministrul de interne a anuntat prima masura: „jucati cum cantam noi”
   
  P.S. mi-e dor de Chuckyyyyyyyyyyyyy….l-au dat afara din USL ca nu l-am mai vazut?
   
   
   

  Reply
  1. rezon

    @ribelalu – ministrul educatiei: „daca se dovedeste c-am plagiat, imi dau demisia”

   Reply
  2. rezon

    @ribelalu Dan Tapalaga rezuma foarte bine prestatia senila a lui Andrei Marga:
   „Intreaga sa prestatie la audierea in comisia parlamentara a indicat mai degraba diletantism, infatuare, nepricepere si un soi de teribilism tarziu.”

   Reply
 19. BarbuMateescu

  off-topic: mă uit acum pe un forum de discuţii care nu foloseşte livefyre. După 20 de minute mi-am dat seama că cică trebuie să dau click pe ‘refresh’. Deci bravo, Bleen. Acuma nu mai pot să mă uit la niciun site care n-are livefyre.
   
  :))))

  Reply
  1. Yeba

    @BarbuMateescu , eheu fugaces…Erai tânăr, slab şi inteligent şi acum să-ţi pară greu să dai click pe un refresh…

   Reply
 20. ribelalu

  Sa vedeti dupa august incolo ce „japaca” va fi pe privati cand vor vedea ca s-a golit deja sacul…

  Reply
  1. EleninaNicut

    @ribelalu eu zic ca de la 1 iulie, ca de atunci pot modifica Codul fiscal 😀

   Reply
   1. ribelalu

     @EleninaNicut La 1 iulie nu se poate pentru ca atunci Ponta va fi prin Caraibe cu Sebi ;)…

    Reply
 21. oglinjoara

  Sondajele sunt premature.
  O strategie cu cât mai multe şanse de câştig pentru dreapta nu se poate face decât după rezultatele de la locale.

  Reply
  1. Glook

    @Bleen Mai grav e daca apare un telectual mai rasarit si le explica. 
   ‘Nu draga, repetati dupa mine: ‘Lenis’ ”

   Reply
 22. rezon

  De la votarea motiunii de cenzura incoace, observ o tendinta penibila in PDL: un ethos al noncombatului parlamentar.  PDL-istii nu voteaza, pentru ca oricum stiu ca vor pierde. Dar ei nu inteleg ca si felul in care pierzi un vot transmite un mesaj. Una e sa pierzi la 15 voturi si alta la 150 de voturi distanta.

  Reply
 23. Rosu

   @BarbuMateescu Foarte faina analiza de pe blog. Am ramas uimit cat de bine ma regasesc intre cei care asteapta sa inceteze odata scuzele si sa vedem ceva actiune hotarata, macar de centru-dreapta, la vreo forta politica romaneasca.
   

  Reply
  1. Glook

    @BarbuMateescu Creca PDL are visuri erotice cu MRU. Il depaseste la somn pana si pe Crin.

   Reply
   1. Yeba

    Profit de ocazie ca să-mi spun părerea: asocierea lui Crin cu dormitul mult îl umanizează. Antena s-a prins şi face din asta o particularitate simpatică. El însuşi a invocat faptul că are copil mic, de parcă-i post-partum, şi se ocupă de el, de-aia nu vine la serviciu – mesaje subliminale de 2 lei. Imaginea asta tb desfiinţată şi înlocuită cu cea corectă. Nu doarme mult, ci pierde nopţile cu alea cinci cărţi.

    Reply
 24. Rosu

  Eu cred ca MRU ar face bine sa nu stea „pe margine” si sa fie coagulantul acelei miscari politice care sa contreze stanga hotarat si coerent si in timp util. Ar trebui sa preia PDL sau ce mai ramane din el, sa adune si pe altii care sa stie clar ca e vorba de libertate si responsabilitate in miscarea asta, nu de siguranta si „mai bine”.
  Presedintele PDL sau al noii structuri ar trebui sa fie cel care tinteste a tine guvernarea tarii in mana. MRU ar trebui sa fie constant consiliat, trecandu-i-se cu vederea eventualele scaderi omenesti (zic unii ca ar fi cam plin de sine uneori), tinand cont ca nimeni dintre cei care nu se incred in propriile puteri nu face mare branza nicaieri.
   
  Aderenta la Dreapta ar trebui sa fie pe baza de crez si hotarare, nu pe baza de vise politice. NU lumea trebuie schimbata ci tara trebuie manata inspre normalitate.

  Reply
 25. EleninaNicut

  bugetarii tocmai au fost iertati (si) de restituirea sporurilor incasate nelegal… nice job !

  Reply
  1. cristihan

    @EleninaNicut Nu stiu de ce nu mai apare comentariul lui Barbu, dar am observat si eu cu incantare ca nu a fost nici un vot impotriva legii. Brava! Maine-poimaine propune unul cresterea salariilor profesorilor cu 50% si se aproba in unanimitate…

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @cristihan  @EleninaNicut Vroiam să verific, că mi s-a părut cam incredibil, şi de-aia l-am şters. După care m-am luat cu treaba şi am uitat. 🙁

    Reply
    1. EleninaNicut

      @BarbuMateescu  @cristihan cred ca va e clar ca gaura devine hau, astfel incat majorarea impozitului pe venit devine inevitabila… in caz ca da, jur ca pana la alegeri lucrez numai pro bono, supravietuiesc din rezerve, iar, in functie de rezultatele alegerilor, raman sau plec din tara !

     Reply
    2. EleninaNicut

      @BarbuMateescu  @cristihan btw, se restituie si cass-ul pensionarilor, in 16 transe…

     Reply
    3. cristihan

     Apropo de reintregirea/restituirea „drepturilor”, ma gandeam ca e ca aia cu bancnota rupta in doua… Dau 8% acum, niste peanuts pentru popor fix inainte de locale, dar au pastrat jumatate pentru octombrie/noiembrie, adica fix inainte de parlamentare, ca sa nu uite poporul cine i-a dat de mancare. N-au voie cu mai putin de 6 luni inainte de alegeri? Pai nici nu se pune problema, hotararea e luata de acum, deci nu se incalca (tare) nici o lege. E o restituire la termen, cu scadenta in 6 luni… Au ajuns baietii la butoane, sa vezi ce distractie, ce misto!

     Reply
  2. popescu cristinel

    @EleninaNicut e bine, normal si drept ca s-au restituit bugetarilor sporurile incasate ilegal.pai n-a spus presedintele ca ei au dus greul? a spus.

   Reply
  3. SimonaM

    @EleninaNicut Sporul de calculator, sporul de revenire din concediu, sporul de ziua localității..
   Oamenii ăștia sunt necăjiți, cum să li se ceară banii înapoi? Cam asta recitau în cor toți parlamentarii întrebați. 
   Ăștia chiar nu realizează că-și pun lumea-n cap?

   Reply
   1. Glook

     @SimonaM  @EleninaNicut La urma urmei bine ar fi sa nu realizeze. Si sa faca exces de zel. Macar sa stim o treaba.

    Reply
    1. SimonaM

      @Glook  @EleninaNicut Înțeleg că au ieșit acum și mămicile. Și ele vor. Și ele au dreptul. Mă întreb dacă n-or fi terminat deja toți banii. Și-i doar prima zi.
     Săptămâna viitoare ce mai dau, și din banii cui?

     Reply
   2. EleninaNicut

     @SimonaM care lume ??? a protestat cineva cu adevarat impotriva suspendarii deductibilitatii combustibilului (TVA si profit/venit), in conditiile in care, in sectorul public, se consumau nu stiu cate tone ??

    Reply
    1. SimonaM

      @EleninaNicut Mpăi nu, că patronii erau prea ocupați să supraviețuiască și să treacă criza 😀
     Și cum ăștia nu pricep decât cu ieșitul în stradă… Răspunsul scurt este nu.

     Reply
 26. Imperialistu

  Senatul aprobat, marti, proiectul de lege privind votul uninominal pur, initiat de liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta cu 77 de voturi pentru, un vot impotriva si 17 abtineri. Forma initiala a proiectului prevedea interzicerea migratiei politice si reducerea numarului de parlamentari, dar cele doua prevederi au fost eliminate din forma finala a proiectului de lege supus aprobarii in plenul de marti. Senatul este primul for sesizat in privinta acestei legi, forma finala a proiectului urmand a fi aprobata de Camera Deputatilor.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12197097-senatul-dezbate-luni-proiectul-lege-privind-votul-uninominal-initiat-victor-ponta-crin-antonescu.htm

  Reply
  1. rezon

    @Imperialistu  Apropo de asta, e de remarcat tacerea asurzitoare a „societatii civile institutionalizate”, cum ii zice dna Mungiu-Pippidi. 

   Reply
  2. Toma Alimos

    @Imperialistu _Mie asta imi miroase a intelegere pentru stoparea intrarii in parlament a populistilor lui Dan Diaconescu. Ce parere aveti, miros bine sau sinuzita e de vina.

   Reply
  3. rezon

    @Imperialistu Un articol bun al lui Ovidiu  //  „La coltul strazii”  http://lacoltulstrazii.wordpress.com/2012/05/08/speculatie-uninominala/
    
   Speculatie uninominala
    
   „România politică se va stabiliza într-un sistem bi-partid, profund corupt, cu o excludere tacită, dar fermă a elitelor profesionale și intelectuale ale societății din politică. Presupunând că lucrurile se vor liniști la nivel global, economia se va stabiliza și ea, urmând o creștere lentă, cu importante resurse publice ducându-se către clienții politici. Pentru supraviețuirea socială vor fi importante slujbele la stat, pilele și relații, micile învârteli, în general „descurcarea” pe care o știm deja. Cei mai nemulțumiți vor pleca în străinătate, fiind încurajați tacit în acest sens. Distanța între conducătorii politici și economici și restul lumii se va mări treptat. La fiecare patru ani, speranțele vor fi redeschise de celălalt partid, într-un joc atent controlat.
   Bine ați venit în România uninominală!”

   Reply
 27. cristihan

  Pana se hotaraste dreapta si MRU ce fac, sa nu uitam de guvernu’ lu’ ponta nesarat. Tovarasul Mang este dovedit plagiator. http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/nou-scandal-la-ministerul-educatiei-acuzatii-serioase-de-plagiat-impotriva-lui-ioan-mang-vezi-facsimile-263239.html Checked & double-checked, nu exista nici un fel de dubiu. Demisia!

  Reply
  1. bilbofil

    @cristihan Se explică reacția sa față de modul în care s-a desfășurat al bacul anul trecut…

   Reply
  2. cristihan

   Am scris ca tovarasul nastase, nu trebuia sa dati like… http://www.evz.ro/detalii/stiri/nastase-se-vor-ajunge-la-foarte-multe-intelegeri-nu-vor-dura-insa-basescu-are-fire-de-s-980.html + Mostra de nesimtire pura si o mica avertizare: „Cred că se poate realiza un compromis, să se unească Parchetul cu DNA şi să fie numitî la conducere Monica Macovei. Sau să formăm un al doilea procuror în România, singurul capabil pare Daniel Morar”

   Reply
   1. EleninaNicut

     @cristihan „se vor ajunge la foarte multe intelegeri” ? frate, si asta-i agramat?

    Reply
   2. Glook

    << Pe Traian Băsescu îl ştim bine, firea de scorpion l-a trădat de fiecare dată”, a spus Năstase>>
    Wooooow, flacara violet strikes again.
    Ziceti repede zodiile sa vedem daca sunteti de treaba au ba. Stelele vorbesc pentru voi. Liberul arbitru e un moft.
    Si ca sa fiu in tonul lui: zodia racului e aia de ne duce inapoi, nu? Inapoi in comunism.

    Reply
 28. bilbofil

  Am votat cazul ideal, în care MRU intră în PDL călare pe cal alb, în fruntea unei platforme biruitoare și conduce în alegeri un PDL rebrănduit – ideal, rebrănduit pe model PNȚCD -> CDR ca largă alianță de partide democratice și organizații civice.
   
  Dacă asta nu se poate (așa cum se pare acum), va trebui să facă aceeași  muncă ingrată pe care alături de alții a dus-o Valeriu Stoica între 1992 și 1996 pentru a reunifica mișcarea democrat-liberală și a ajunge un partener credibil pentru un PNL care îl va fi debarcat pe Antonescu pe motiv de intrat cu oiștea partidului în gard. Caz în care MRU va trebui să fie lider al unei noi mișcări cu o puternică componentă de masă, capabilă să bage talpă (mai pe înțeles, „footwork”) la firul ierbii („grass roots”) în timp ce el negociază elegant cu politicienii.

  Reply
 29. SimonaM

  Cu fiecare întrebare scade numărul votanților. O fi însemnând ceva și asta? 🙂

  Reply
 30. nedormitul

  usl este la mijloc între două tentații: una a restaurației, a clientelei, a polițelor, a pomenilor electorale și a baronilor, iar cealaltă, a banilor care, totuși, vin de la ue. mi se pare plauzibil s-o aleagă pe prima, dacă ținem cont că ue devine din ce în ce mai socialistă și, implicit, mai binevoitoare și degrabă închizătoare de ochi. pe de altă parte, dacă cifrele lăsate de vechile guvernări arată chiar nașpa, este posibil să vedem o oarecare prudență.
  însă procentul celor care îi urăsc latent pe psd-iști este destul de mare și este suficient un declic pentru ca această ură  latentă să se declanșeze. și declicul va porni, dacă va porni, chiar de la usl. desigur, va profita diaconescu.
  și acum vă zic partea cea mai mișto, referitor la ppdd. imaginați-vă cîteva zeci de parlamentari de pe o listă făcută pe genunchi care nu vor veni la ședințe; care, atunci cînd vor veni, vor vota cu curul; iar ăia care au mai mult  de trei neuroni în tigve vor migra. ghiciți unde.

  Reply
 31. alex rauta

  MRU mi se pare un fel de Stolojan al anilor 2010. Un cvasi-independent adus eventual de un combinagiu ca sa tina in frau tendintele centrifuge din partid. Care o fi combinagiul actual al PDL, greu de spus … Poate dupa locale, Boc, daca isi recastiga mandatul  de primar la Cluj, in conjunctie cu Basescu sa aiba suficienta influenta incat sa-i tina spatele unui MRU presedinte de partid (si candidat pentru prim-ministru). Pe urma, dupa trecerea lui 2012, cu PDL in opozitie, e timp de reconstructie.

  Reply
   1. Yeba

    @Florina, nț. Mercur retrograd nu e bun la comunicare, te face să te exprimi încâlcit. Boc. Jupiter :), zis marele benefic, știu asta și copiii, trebuie să intre în conjuncție cu Saturn, planeta lecțiilor de viață învățate.

    Reply
  1. Bleen

    @alex rauta MRU stă foarte bine cu succesul la poporul pedelist. E entuziasm și așteptare mare. Nu mă refer la lideri, ăia l-ar strînge de gît. Trebuie găsită o formulă prin care MRU să facă apel la poporul pedelist și simpatizanții dreptei. O platformă politică e cea mai bună soluție. Ai MRU, ai alte 30-35 de semnături grele în spatele lui și mergi cu platforma direct spre poporul pedelist. CU platforma, cu influența decisivă a lui Băsescu, cu sprijinul a cîtorva lideri din PDL, MRU poate prelua PDL-ul.

   Reply
   1. alex rauta

     @Bleen Ceva imi spune ca MRU are succes la poporul PDL-ist pentru ca a dovedit loialitate in momente grele, pentru ca nu si-a pierdut prospetimea si poate si pentru ca debarcarea lui este perceputa drept nedreapta. Nu zic ca nu se poate, dar implicarea sa intr-o tabara anume din PDL ar putea afecta memoria loialitatii sale. Scenariul de succes mi se pare MRU ca tampon intre Blaga si Boc-Basescu (admitand ca nu or mai fi si alti ambitiosi pe-acolo).

    Reply
    1. Bleen

      @alex rauta Taberele nu sînt chiar așa de puternice pe cît vor să dea impresia că sînt. PDL e în dezintegrare, membrii simpli sînt sătui de actualii lideri pînă peste cap. După dezastrul de la locale (căci va fi dezastru) MRU vine pe un teren curățat deja și găsește un PDL în genunchi.

     Reply
 32. murfi

  n-am bifat ca n-am gasit optiunea
  – partid nou – nu cred; e prea scump, nu-i vreme sa creasca, sa se organizeze in teritoriu, cu ce oameni, etc 
  – presedinte pdl – nu cred; i-ar scadea capitalul electoral 
  – „miscare” – se poate face usor asa: un presedinte jucator, o serie de partide, organizatii de dreapta, etc sustin un candidat unic la presedintie in toamna

  Reply
  1. Bleen

    @murfi Se pare că asta e singura soluție. Să vedem cum reacționează PSD cînd va trebui să-l susțină pe Crin Antonescu.

   Reply
    1. murfi

      @Bleen pai asta ar fi ultimul cadou al lui base pentru pdl – o campanie in forta cu basescu si ungureanu in fata; daca nici asa nu reusesc sa treaca strada, asta e…

     Reply
   1. Bleen

     @murfi La prezidențiale problema e următoarea: dreapta nu are un candidat care să poată lupta cu Crin Antonescu. MRU e încă la început, nu are nivelul de încredere pe care îl au Ponta și Crin Antonescu. Decizia privind data alegerilor o ia guvernul (alegerile trebuie făcute în termen de 3 luni de la vacantarea postului – ast apoate fi peste 3 săptămîni sau peste 6 săptămîni sau peste 3 luni). MRU încă nu are susținerea liderilor PDL. Și nici nu cred că o va avea vreodată.

    Reply
    1. BarbuMateescu

      @Bleen  @murfi MRU stă bine cu încrederea. Mă gândeam astăzi la scenarii/situaţii în care Traian Băsescu ar obţine un avantaj pentru PDL, MRU sau el însuşi dacă şi-ar da demisia înainte de alegerile de toamnă. Nu am găsit nici unul.

     Reply
    2. murfi

      @Bleen probabil era un plus mare daca ar fi candidat la iasi (si pdl „facea totul” pentru o campanie cistigatoare); cu boc si mru primari intrau in forta in campania de toamna

     Reply
    3. BarbuMateescu

      @Bleen  @murfi De fapt ar fi un detaliu. Încrederea în MRU este peste încrederea în Traian Băsescu. Cu 10-15% mai mare, în termeni absoluţi. S-ar putea să se aştepte „mai binele” (nivel de încredere în MRU 40% sau mai sus).

     Reply
    4. murfi

      @BarbuMateescu  @Bleen apropo; chestia cu „fiti ardelenii (ungurenii) mei” – mi se pare ca e o aluzie la „ardelenii lui maniu” care au invadat bucurestiul in 1918, au spart monopolul lui bratianu (cam dictatorial, pnl era one man show si atunci), i-au invatat sa lucreze organizat, pe comisii, etc (tot ce stiau ei din imperiu)

     Reply
  1. Bleen

    @nedormitul Ah, ce bine să ai un spiriduș cu licență în litere! E diferența dintre a fi ministru și a nu m-ai fii ministru.

   Reply
   1. nedormitul

     @Bleen
    nu-i bine deloc. acum mă uit ca mîţa-n calendar la sondaje şi nu ştiu unde o să bifez… nu-i bine deloc. ți-am zis că m-a făcut cucui hipster?

    gata, știu de ce mă uit ca mîța-n calendar. nu găsesc numele lui nicușor dan.

    Reply
 33. Bleen

  Lucian Mindruta
   
  In seara asta am tinut cu Basescu. Tot asa cum, in urma cu 60 de ani, as fi tinut cu Regele Mihai, aflat in greva regala impotriva guvernului de inspiratie sovietica. Tot asa cum, in urma cu si mai multa vreme, in 1916, as fi fost alaturi de un conducator patriot care declara razboi germanilor, pentru a-si pastra onoarea si angajamentele fata de aliati.  Suntem in stare sa mergem pana la capat alaturi de aliatii nostri? Sau vom trada, ca si alta data, momiti de o chiftea si un post in urmatoarea oranduire, mai buna si mai dreapta?  Vine frig dinspre Rusia. Acum e momentul in care aflam cine tremura, cine infrunta si cine isi ia paltonul tradarii pe dos.

  Reply
 34. Hongse

  Sondajele sunt un pic derutante. Dacă MRU îşi face partid este una din opţiuni, cui îi mai pasă de cine ar fi preşedintele PDL? Şi la sondajul nr.3 unde e formaţiunea lui MRU?
  PS: Repet ce am scris acum fro’ două săptămâni, şi m-au luat toţi la mişto. Dacă alegerile erau mâine, sau peste 2 ani USL/PCR scăpau. Dacă erau mâine telespectarorii-antena-3 n-aveau timp să se prindă de cât de idioţi sunt idolii lor, dacă alegerile erau peste 2 ani aveau timp să uite sau să fie respălaţi pe creieri.
   

  Reply
  1. Bleen

    @Hongse 
    
   1. Le pasă tuturor. Și celor care au răspuns că MRU trebuie să intre în PDL, și pedeliștilor care au spus că trebuie să își facă partid.
   2. Partide separate, PDL, partidul lui MRU
    
    
   Wisfhul thinking. Nu fac calcule acum, că intră lumea în depresie. În primele 6 luni de guvernare orice guvern crește. Mai ales ăla care mărește salarii și pensii, salarii și pensii reduse de adversarii partidului respectiv.
    
    

   Reply
  2. Bleen

    @Hongse Dacă tu crezi că oamenilor le place să se contrazică și să se infirme atît de repede, te înșeli. Crezi că vor recunoaște că au greșit cu privire la PDL? Poate că nu vor fi încîntați de USL, dar există și PPDD pentru cei mai furioși. 
    
   Dintre votanți, nu se va întoarce nimeni la PDL.

   Reply
   1. Hongse

    @Bleen
    Oamenilor nu neapărat că le place să recunoască că au greşit, dar îi supără rău de tot dacă-şi dau seama că au fost minţiţi. Ponta le oferă ocazia.
     

    Reply
    1. Luminita

      @Bleen … ca sunt bani cacalau sa se reintregeasca salariile cu 16%, sa fie restituite integral „de maine, mintenas, banii pensionarilor, sa reduca CAS-ul si sa scada TVA-ul la alimentele de baza, dar hotii si mafiotii pedelisti nu o fac pentru ca ii baga in buzunare, ca va trece in doua zile legea lor „care zace in Senat” cu reducerea numarului de parlamentari si eliminarea traseismului politic, ca vor guverna cu oameni curati, onesti, desavarsiti profesionisti, si multe alte bazaconii.
     Iaca acum ca, in ciuda faptului ca guvernul MRU urma sa reintregeasca salariile in totalitate, Ponta ii miluieste cu 8% si promisiuni ca restul mai vedem noi la toamna, pensionarii trebuie sa renunte la actiunile in justitie si apoi le facem noi un plan de esalonare si sa spuna saru’mana, de CAS si TVA silenzio stampa, legea din Senat s-a nascut dar este un avorton, oamenii „curati si onesti” vor impanzi cat de curand (in numar de 200) ministerele si structurile centrale si locale precum lacustele flamande.
     USL-ul face o fatala greseala de estimare a caracterului de „carcotas” al votantului roman, nimic nu este mai volatil si mai imprevizibil decat „fidelitatea” acestuia, usurinta cu care scuipa si stucheste acum ceeace ieri lauda este proverbiala si dovedita de-a lungul timpului cu varf si indesat.
     Este insa esentiala aparitia factorului declansator, aceea miscare publica, vizibila, persistenta  ( si acei oameni cu chibrituri si bidon de benzina) care sa aprinda valvataia si sa o intretina inteligent.

     Reply
   2. bilbofil

     @Bleen  Cum s-ar putea repeta performanța Iliescu-FdSN din 1992? Amînarea alegerilor pînă la primăvară, cînd vin facturile la căldură și mobilizarea electorală de tip „Iliescu a dat pămînt țăranilor”…

    Reply
   3. Luminita

     @Bleen  @Hongse din acest motiv am bifat varianta MRU sa isi faca un alt partid.
    Se uita (sau ne se ia in calcul)  un element interesant (ce poate deveni primordial) anume ca, cel putin 30-40% dintre cele 50% de voturi ne exprimate la ultimele alegeri (absenteismul) provin din votantii aliantei D.A. care nu mai cred in nici unul dintre partidele de atunci, nu se mai regasesc in proietele politice ale acestora.
    MRU trebuie sa isi construiasca o strategie politica clara, de atragere a acestor cetateni, basca nucleu dur al presedintelui Basescu ce nu se regaseste acum in PDL, esentiala fiind si echipa pe care urmeaza a o arunca in batalia politica, personalitati (cu notorietate sau credibilitate) din toate categoriile, cu discurs diferentiat pentru toate tipurile de alegator targetat.
    Structuri deja existente  si suport organizatoric poate avea de la insusi PDL, daca acesta va intelege un lucru esential, fara alte 10-12% venite din partea unui alt partener sigur, cu cele 15-18% pe care poate conta pana la toamna, se va eterniza in opozitie o lunga perioada.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *