Linkuri, offtopice si comentariile zilei – 1 octombrie 2013

foto: Mănăstirea Cozia (sursă foto)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


22:58 – Piața n-are nevoie de lideri dubioși: Claudiu Crăciun – Zoso

O perioadă am evitat să merg la Dianei4. Într-o zi, m-a sunat un fost coleg de facultate, care venise în București și m-a chemat la Dianei4. Urma să se întâlnească cu unul dintre asociații de la Dianei 4 ca să discute despre un proiect. Am stat la aceeași masă cu asociatul, am vorbit, și lucrurile păreau normale. Ne-am reîntâlnit la Universitate, în prima zi de proteste pentru Roșia Montană. Mi-a transmis salutul revoluționar, gestul cu pumnul strâns ridicat; i-am raspuns cu aceeași mișcare. Erau și ceilalți doi asociați. Unul dintre ei m-a salutat zâmbind. Am răspuns la fel de politicos.

22:55 – CUM AM DEVENIT HOȚ – GAP

În aprilie anul curent, eu și prietena mea am hotărât să aplicăm pentru cele două posturi vacante de ospătari de la barul Dianei4. Am fost foarte entuziasmați că s-a ivit un job part-time, într-un loc care era frecventat de prieteni și în care se juca o piesă de teatru din a cărei distribuție fac parte. La prima întâlnire cu conducerea barului, am aflat că vom avea o perioadă de training de două săptămâni, urmată de alte două săptămâni, perioada de probă, timp în care nu vom fi plătiți.

22:48 – Cum s-a facut de ras Mihai Razvan Ungureanu – Corectnews
22:06 – Iulia Motoc, aleasă de plenul APCE pentru postul de judecător la CEDO – Mediafax
16:11 – STENOGRAME INCENDIARE. Dan Voiculescu, către fiica sa, Camelia: „Mă tată, da’ faceţi plângere penală, tată, nu vorbe!” Ţinta atacurilor: B1 TV, RTV, RCS&RDS, „mai puţin Guşe”! – EVZ

Nu sînt deloc incendiare, însă nu te joci cu puitorii de titluri de la EVZ. Cei doi discută despre denunțuri penale la adresa RDS și a lui Ghiță. Ce e rău în asta?

13:53 – Dragnea, despre iniţiativa PNL privind alegerea preşedinţilor CJ: Asta propune un om politic fricos – Mediafax

„Şi al doilea lucru – dacă cineva doreşte să revenim la combinaţiile vechi care au distrus această ţară, adică decizia de stabilire a unui om care să conducă destinele unui judeţ să nu fie luată de cetăţeni şi să fie luată de nişte şmecheri la Bucureşti – este o decizie cu care nu sunt de acord”, a spus Dragnea.

Cu alte cuvinte, PNL încearcă să impună alianțe la nivel local. Acum baronii sînt aleși într-un singur tur și cîștigă alegerile indiferent de alianțele din consiliile județene. Dacă ar fi aleși de consilierii județeni, alianțele dintre partide în consiliile județene vor fi decisive, iar aici PNL va avea un cuvînt greu de spus, fie că va negocia dur alianțe cu PSD, fie că se va alia cu PDL.

13:39 – Dragnea a dat PNL termen până la 15 octombrie să se pronunţe pe regionalizarea preliminară. Dragnea: Nu e firesc ca PSD şi PNL să propună legi diferite – Mediafax

Nu e vorba că mă încurcă pe mine, pentru că nu discutăm de două proiecte, nu facem regionalizare şi descentralizare pentru Liviu Dragea. Eu sunt suficient de descentralizat şi regionalizat.

01:04 – Stenograme secrete ale PSD Iași: Cum vrea partidul să politizeze un miting secret (VIDEO) – B1
Facebook Comments

18 Comments Linkuri, offtopice si comentariile zilei – 1 octombrie 2013

  1. Yeba-Raisa

    Motoc la CEDO, it’s a fact. Se vb de inlocuire, nu spui unde. „Va fi 5-4 pentru democrație împotriva lui TB.” (dl Nicula, PSD) Sau e irelevant pe lângă trimiterea în judecată a A3?

    Reply
  2. Bleen

    Pușcăria lui Dan Voiculescu înseamnă un PSD mult mai puternic (Ghiță rămîne The King). Pușcăria lui Dan Voiculescu nu aduce voturi sau putere pentru ”dreapta”. Deci sper că ”dreapta” e conștientă că, indiferent dacă Voiculescu intră sau nu în pușcărie, ea nu mai pupă guvernare, bani și funcții cel puțin 12 ani de acum încolo.

    Reply
    1. Canadiana

      They do, because they realize they could have bought the same souvenir at a much cheaper price in China. :)))

      Reply
  3. Bleen

    Le-am trimis acum un mail ăstora de la Disqus, să ne dea și nouă single sign-on, free, la ofertă. Single sign-on înseamnă că te conectezi la Blogary și poți comenta pe Disqus, fără să mai fie nevoie să te loghezi și pe Disqus.

    Reply
  4. Bleen

    Madalina Dorobantu
    29 September near Bucharest
    Cand vad iubiri si nume de iubiti incrustate pe copaci, ma infior. Mi se pare scary! Nu mi imaginez cum este posibil ca oamenii sa aiba cutite la ei ON A DATE !

    Reply
  5. Bleen

    Văd că toate divele pămîntului și oceanelor, de la Mihai Trăistariu la Alina Mungiu, o tot dau cu Ionuț și fratele său lăsați nesupravegheați. Ce legătură are? Și dacă au fost lăsați nesupravegheați, ce? De cînd nesupravegherea e echivalentă cu moartea? Un oraș sigur, civilizat, e ăla în care îți lași copilul nesupravegheat și nu-l găsești mort o oră sau două ore mai tîrziu. Zilnic, sute de mii de copii se joacă nesupravegheați, în parcuri, printre blocuri, pe maidane, pe străzi. Și ce legătură are intervalul de timp în care cei doi copii au fost nesupravegheați? De cît timp are nevoie o haită de cîini pentru a ucide un copil? De două ore? Sînt suficiente cîteva minute. Ce dracu oraș e ăla în care îți scapi copilul din ochi 10 minute și-l găsești apoi sîngerînd pînă la moarte din zeci de răni? Să-i ținem în lesă, încuiați în casă? La copii mă refer, nu la cîini. Și ce te faci cînd adolescenți sau adulți sînt uciși de cîini? Fiindcă s-a întîmplat și asta. Trebuie să mergem și să trăim doar un grupuri mari, ca în anul 25 000 î. Chr., de frica animalelor sălbatice? Da, în anul 47 302 î. Chr.. cînd ieșeai din peșteră și te plimbai singur langa langa ca amețitul prin natură, aveai toate șansele să te ucidă o haită de lupi, un tigru, un mamut, ceva. Dar sîntem în anul Domnului 2013, în București, capitală europeană. Se presupune că animalele sălbatice nu mai sînt un pericol, cel puțin nu în oraș, în plin habitat uman. Singurele animale care ar putea ataca și ucide oameni și care sînt permise în oraș, cîinii de talie medie și mare, trebuie să aibă stăpîni care răspund pentru ele și să nu umble în haite.

    Reply
    1. Yeba-Raisa

      Și mai e ceva pentru intelectuale țopești: și dacă era cu bunica, ce? Ar fi fost răniți amândoi, asta se întâmpla. Dar, nu-i așa, asta se întâmplă tot timpul, nu mai era o știre. Doar e lumea plină de oameni desfigurați de maidanezi și nu s-a mai cerut răzbunare.

      Reply
    1. Yeba-Raisa

      ferice de tine. eu nu mă pot loga de acasă. Ar trebui ca odată conectat la comunitate să poți comenta automat. Bine, că nu mă pot loga să comentez nici dacă nu sunt conectată.

      Reply
      1. Bleen

        Există și varianta asta, însă la LiveFyre costa 5000 de dolari instalarea și 1000 de dolari pe lună apoi. La Disqus cică ar fi și o variantă free, dar trebuie să discut cu ei.

        O asemenea variantă ar însemna ca în momentul în care ești logat pe blog să fi logat automat și la Disqus.

        Reply
  6. Bleen

    Clasa cu aspirații nobile știe la nivel mental că sîntem în plină încălzire globală și se gîndește cum să salveze natura și să ajutoreze alți oameni însă clasa de subzsistență, supraviețuire și autorealizare se încăpățînează la nivel corporal că moară de frig.

    PS. I-a trimis Tomac lui Ponta scrisoarea în care îl întreabă ce se întîmplă la Roșia Montană dacă tună și fulgeră?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *