Linkuri, offtopice si comentariile zilei – 2 octombrie 2013

foto: Mănăstirea Horezu (sursă foto)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


22:00 – Francezii pedepsesc firmele care închid fabrici – DIGI24

Practic, închiderea unei fabrici nu va putea fi făcută după dorința proprietarului, iar angajaţii vor fi informaţi cu privire la situaţia ei.

Orice proprietar va fi mereu interesat să vândă mai degrabă decât să închidă, legea ar fi prin urmare redundantă cu realitatea.

Doar că ea introduce o formă de obligativitate care ar putea duce la vânzarea pe mai puțini bani.

Noua lege, numită Florange este, de fapt, o idee lansată anul trecut de preşedintele francez Francois Hollande.

Franța, mao nou, nu e doar o glumă proastă, e o glumă sinistră.

16:24 – Rio de Janeiro. Anarhiștii au profitat de greva profesorilor pentru a vandaliza bănci – DIGI24

Au scris Metallica pe ele? Muie Dinamo?

16:22 – Liviu Dragnea, atac la adresa lui Ponta: Eu nu am dublă personalitate. Dacă am avizat proiectul Roşia Montană, îl votez (VIDEO) – B1

16:20 – Oprescu: ”Dacă pînă în iunie 2016 nu scăpăm de maidanezi, eu îmi închei mandatul. Am zis!”

16:17 – Băsescu, despre nepoțica sa: Cu cât ia în greutate, cu atât devine mai zgomotoasă – B1

Tataie, în schimb, cu cît pierde în greutate, cu atît devine mai tăcut

16:14 –Sorin Oprescu: Dacă în 18 luni nu scăpăm de 80% din maidanezi, plec – B1

E cazul să ascundem maidanezii prin scările blocurilor și să ne batem cu hingherii. E pentru o cauză nobilă. Salvați maidanezii de Oprescu!

12:25 – Contre în USL pe tema regionalizării. Radu Stroe: „Varianta Dragnea afectează siguranţa naţională” – Antena 3
12:17 – Blaga: Predoiu ar fi o variantă valabilă pentru prezidenţiale – Mediafax
Facebook Comments

35 Comments Linkuri, offtopice si comentariile zilei – 2 octombrie 2013

  1. Bleen

    Florin Citu
    Singura sansa pe care o avem de a elimana socialismul din Romania este educatia economica. Trebuie sa-i convigem pe cat mai multi ca singura varianta pentru ca generatiile viitoare sa aiba parte de bunastare si in RO ramane o economie in care resursele sunt alocate in mare parte de sectorul privat si nu de stat.

    Din pacate in acest moment mesajul socialist este mult mai vizibil decat mesajul economie de piata competitive. Este mult mai des preluat de presa iar economistii/ideologii de stanga sunt inca priviti cu respect si promovati. Ideile care sustin economia de piata sunt soptite pe la colturi. Politicienii fug de ele pentru ca intr-un sistem cu 1 milion de oameni angajati de stat ar putea piarde voturi. Ideile care pun sub semnul intrebarii politica monetara sau fiscala se gasesc numai pe bloguri si foarte rar in mainstream media. De obicei cand propui solutii care pomoveaza competitia si piata libera esti etichetat extremist sau in cazul meu taliban fiscal si monetar.

    De aici idea solutiei cu doua etape: pe termen scurt soc fiscal (taxe si cheltuieli mai mici) pe termen lung reasezarea motivatiilor in economie in asa fel incat sa stimuleze antreprenoriatul, piata libera si competitia.

    Reply
  2. Bleen

    Nu știu cum să fac. Să scriu zilnic și să facem din Blogary un fel de cotidian sau să scriu mai rar și mai bine (rar însemnînd o dată la două zile, că mai rar de atîta nu se poate)?

    Am zis că scriu zilnic cîte 1-2 articole, dar se pare că e imposibil. Aș putea s-o fac, tehnic, dar ar ieși articole proaste. Chestia e că după ce scriu un articol bun, ca ăsta, trei zile sînt empty.

    Reply
    1. Yeba

      Părerea mea fermă: varianta necotidiană. Articole bune și analize solide. Poantele, la liber. Iar dacă se îndesesc loviturelele, se îndesește și inspirația. @Nea n-a mai dat pe aici, să calculăm cumva cel mai mic multiplu comun, că zici că ai scrie la două zile, dar trei zile ești empty…Ar mai fi și varianta unui refill cu bere, dar s-a făcut frig.

      Reply
  3. SimonaM

    Îmi scapă ceva? Dacă voiau să se descotorosească de om, de ce i-au prelungit delegarea?! Și l-au mai și lăsat să termine dosarul Dragnea. Hmmm.

    Reply
    1. Yeba

      Când s-a prelungit delegarea, erau ăia de la MCV in inspectie. Si putea sa reclame ca i se ia dosarul neterminat. Nu cred că sunt mari filosofii. Azi i l-a dat lui K, azi a fost dat afara, Dacă nu voiau să se descotorosească, de ce nu l-au lăsat să termine prelungirea de mandat? Trei luni îi ardeau la degete, o eternitate.
      Și semnalul, semnalul e clar. Ponta e ca un copil, țopăie.

      Reply
      1. SimonaM

        Și dacă au plecat ăia de la MCV? Că doar nu ne bazăm pe faptul că nu mai află. Dosarul am înțeles că-i terminat, e la Kovesi.

        Reply
            1. Yeba

              bine, i-a semnat delegarea și s-a răzgândit, într-un proces natural. Și îmi spune Lady Yeba live în căști că Laura K. zice că trebuia să fie consultată.

            2. Florina Neghină

              A explicat Ponta. Sigur, nu spune nimic de delegare.

              Nu ştiu cine a fost demis, Papici, marele băsist, morărist. N-a fost demis, i s-a terminat mandatul. Şi lui Băsescu îi expriră mandatul, ce facem îi ţinem pe toţi la nesfârşit? Că moare ţara fără ei, să mai facă şi ei un dosar. Că şefi din ăştia puşi de Băsescu care trebuie să stea încă o sută de ani după ce pleacă el… Stă şi el procuror simplu, că nu s-a născut şef. S-a terminat şi dosarul, gata, a ajuns la doamna Kovesi. Pa şi la revedere. De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii care au făcut dosare politice după ce le-a expirat mandatul? Eu susţin că Daniel Moraru, cu Papici şi cu ai lui au făcut dosare politice anu trecut când au luat oamenii şi i-au pus să jure cu mâna pe Biblie pentru că au votat la referendum, sunt dosare de poliţie politică. Am spus-o şi o spun mereu. Să se supere Macovei şi mama lui Macovei”, a spus Ponta la România TV.

              http://www.gandul.info/politica/ponta-justifica-decizia-lui-nitu-de-revocare-a-procurorului-care-a-instrumentat-dosarul-dragnea-papici-a-facut-dosare-politice-de-ce-trebuie-sa-i-tinem-pe-toti-basistii-11442889

            3. Florina Neghină

              I love Kovesi.

              „Prin ordinele procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de incetare a delegarii celor doi procurori din functiile de conducere ale Sectiei de combatere a coruptiei, nu au fost aduse la cunostinta conducerii Directiei Nationale Anticoruptie motivele care au stat la baza acestei dispozitii.

              Activitatea profesionala a procurorilor sefi, a caror delegare a fost incetata prin ordinul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a remarcat prin rigoare si rezultate remarcabile si nu exista motive care sa justifice incetarea exercitarii functiilor de conducere”,

              http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15714726-pozitia-dna-fata-revocarea-din-functie-lui-lucian-papici-nu-exista-motive-care-justifice-decizia.htm

            4. Yeba

              să nu uit, I love Ciuvică, too. Drăcuia adineauri live(!) că Nițu e un incapabil, l-a dat afară numai după ce l-a-nfundat pe Dragnea.

            5. Florina Neghină

              Iar Ionuţ Popescu zice aşa:

              Ionut Popescu

              25 minutes ago

              Cred ca CSM NU are voie sa taca: daca Ponta are dreptate, si Papici a facut dosare politice, trebuie sa-l excluda din magistratura. Daca Ponta nu are dreptate CSM trebuie sa ia o pozitie ferma impotriva lui Ponta !

  4. Yeba

    vorbesc singură, da?! deci Papici demis după ce acum o săpt i se prelungise delegarea. Mi se pare spectaculos. Acuma ne rugăm de Monica să ce? Cu jalba la MCV sau ce se poate face? Dragnea, din baron, devenit duce.

    Reply
      1. Yeba

        Stau, ca oricum totul e muribund pe dreapta si Justitia se va orienta, pe termen lung. Pe vremuri era moda sa instrumentezi mizerabil, ca sa pierzi in instanta si sa nu mai vuiasca presa. Adica se poate orice.
        Papici era pus de Macovei si acum expedierea, două săpt de la prelungirea mandatului, nu are cum să nu fie un mesaj. Să-mi dai un scaun comod, că e mult de stat.

        Reply
  5. Canadiana

    N-am luat droguri in viata mea, copiii mei inca rad de mine ca nu stiu cum miroase marijuana, degeaba incearca ei sa-mi descrie mirosul. Asta fu un fel de disclaimer pentru ce va veni mai jos.

    Noi dreapta n-avuram. Avuram cativa oameni de dreapta, unul dintre ei puternic si furam norocosi ca fu asa. Avuram in schimb tot felul de fetze mai mult sau mai putin umane ale stangii. Ca daca ii pui in tiparul dreptei pe ai de zic ca ar fi, la toti le e vine haina prea stramta. Si degeaba te prefaci ca-ti vine bine si ca te simti in largul tau in ea, cand se vede cu ochiul liber ca nu. Dar asta e ca in povestea cu hainele imparatului, numai ca rolurile sunt inversate, imparatul e imbracat frumos, cu haine croite bine, iar curtenii sunt goi sau crapa pe ei toalele facute pe alta masura. Deci, n-avuram dreapta. Abia de-acum incolo se va infiripa ceva, asa, incet, incet, trist si mic.

    Reply
  6. Yeba

    happily logged on.
    Acuma doar evenimente să se întâmple, în afară de MRU care se făcu de râs,
    E și asta o chestie. Ce să comenteze lumea? Ce se întâmplă acum am citit pe blog de-un an, s-a și comentat, mă rog, lui Vasile i-a rezistat coafura peste aștepări, că nu se aștepta niminea să-i dea doamnele fixativ din poșete.
    Trebuie să vină @Bleen cu urmarea post-Suleiman Magnificul.
    Nici nu știu dacă e bine să aibă legătură cu realitatea (urmarea), cu ce ne-am alege? Că nimeni nu-I interesat să i se smulgă speranța din piept înainte de a bate ceasul. Problema e că „dreapta” aia de știe ce are de făcut a ajuns la concluzia că asta are de făcut, să spere.
    E o fază în 100 de ani de zile la Porțile Orientului, ceva (f. aproximativ) cu un boiernaș care se știa de râsul lumii, fiindcă nevastă-sa îl înșela cu propriul lui tată, care, culmea, era olog, având picioarele paralizate de la genunchi în jos. Acum, boiernașul stătea la ospăț și trăgea cu ochiul către nevastă-sa, sperând ca până la anul să se mai domolească ea, să mai urce paralizia lui taică-su măcar până la brâu…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *