Linkuri si offtopice – 15 noiembrie 2013

foto: middle ages

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


21:13 – Ioana Basescu a facut publice toate documentele legate de cumpararea terenului agricol din Calarasi. Dobanda creditului pe 30 de ani este ROBOR la 3 luni plus 1,9% – Hotnews

19:07 – Dezvăluire interesantă a fostului deputat Păduraru: Când a căzut guvernul MRU, am fost sunat de Toader şi Anastase. Ni se spunea că nu e nevoie neapărat să fim la votul moţiunii USL – Jurnal Virtual

Un alt argument era ca intrarea USL la guvernare ajuta politic indirect, pentru ca ar urma sa se erodeze electoral, iar PDL si-ar reveni in scurt timp si ar avea rezultate in alegeri mai bune.

Acum pot spune ca a fost o dovada de prostie din partea fostilor mei colegi din PDL si ca nu cred ca sunt straini de gestionarea transferului guvernarii catre USL. Pot spune ca nici reactia presedintelui Basescu nu a fost foarte clara pentru noi, in alte situatii cand Boc era inghesuit de momente dificile, chiar el invita grupul parlamentar pentru discutii fata in fata.

14:47 – The Worst Outfit Ever Worn on South Korean Television – Kotaku
14:44 – Confuzie. Un rebel sirian a fost decapitat din greșeală de membrii taberei sale – DIGI24

Un purtător de cuvânt al grupării a recunoscut eroarea, dar a spus că Allah îi iartă pe cei care execută credincioși din greșeală.

12:23 – Ponta: Băsescu nu va mai fi nimic anul viitor, poate doar vreun INCULPAT. Nu va mai avea imunitate – Mediafax
11:49 – Supreme Court Allows Oklahoma Ruling to Stand, Ultrasounds Before Abortions Create „Undue Burden” – Townhall
11:38 – Jerry Seinfeld Performs Stand-Up on Late Night With Jimmy Fallon – Youtube
11:36 – Glenn Beck Bill De Blasio Victory May Turn New York City Into the Next Detroit – Youtube
11:10 – Darth Vader in Love – Youtube

 

 

Facebook Comments

36 Comments Linkuri si offtopice – 15 noiembrie 2013

  1. Yeba

    Băi Palada, mai ia-l pe mongoloid de pe ecrane, că vomităm cu spasme, mai alternați, băi, mai vino tu, să vomităm lin.
    E înfiorător. Mă gândesc, sincer, că nici măcar votanții români nu merită asemenea pedeapsă.

    Reply
  2. Bleen

    Chiar merita niște mui politice Băsescu pentru toată deruta și confuzia în care a intrat, cu balele curgînd după PDL și cu obsesia lui pentru loialitate tăcută în genunchi, însă văd că a devenit o modă muitul la Băsescu, drept pentru care, cu psihologia mea de copil de patru ani, o să fac invers decît face toată lumea și o să mă opresc (oricum nu folosește, omul e în bălării, pe cîmpia lui politică, și nimeni nu-l mai scoate de acolo, cu Lăzăroiu dînd din coadă și cu Udrea pozînd în Statuia Fertilității Politice – a ajuns ca ursuleții koala, care, scoși din habitatul lor, se învîrt derutați în cerc pînă mor).

    Ceea ce se întîmplă cu creditul Ioanei Băsescu e grețos peste poate și văd că s-a raliat și gruparea Macovei, cu entuziasm.

    ”Băsescu nu trebuia să ia credit de 1 milion, că sîntem țară săracă, e o lipsă de respect la adresa poporului auster”

    Ioana Băsescu nu e deloc săracă, e notar și, după cum știe toată lumea, notarii cîștigă foarte mult. Nu știu cît cîștigă Ioana Băsescu ca notar, însă eu știu notari (din București, e drept), care cîștigau peste 500 de mii de dolari pe an, la începutul anilor 2000.

    E credit ipotecar, e garantat cu terenul. Ioana Băsescu plătește din veniturile sale, consistente, de notar, și din ce va produce terenul din agricultură.

    E un credit pe 30 de ani, nu-l dă în 2 tranșe.

    E un credit pentru afaceri. Să înțeleg că dacă țara e săracă, să faci afaceri e o dovadă de lipsă de respect la adresa poporului? Ba dimpotrivă. Cum dracu să fie țara bogată, dacă stăm toți și nu facem nimic și ne mîndrim etic cu sărăcia?

    Sărăcia e rea, dar morală și dezirabilă, asta zice Tăpălagă. E rău să fii sărac, dar o lipsă de respect să încerci să scapi de sărăcie.

    Creditul (deci creditul, nu furtul, nu cadoul – sînt bani împrumutați, care vor fi dați înapoi cu dobîndă, asta fac băncile, vînd bani) e făcut pentru a deschide o afacere în agricultură, nu pentru plătit stripteuze, jucat la ruletă, pokere, plimbat cu iahtul, cumpărat zorzoane și plimbări la Las Vegas, Miami sau Monte Carlo. E un credit penru muncă. A cumpărat teren (agricol) pe care îl va lucra.

    Repet, e un credit luat de un notar (adică un om care cîștigă mulți bani) pentru a face agricultură.

    Cît despre muile la Băsescu, vor fi din ce în ce mai multe, din toate direcțiile. Mai devreme sau mai tîrziu toți urnaliștii și toți oengiștii vor fi dependenți de finanțări din jurul lui Ponta.

    Reply
  3. Yeba

    Operatiunea de salvare a femeii exhibitioniste a costat 10 000 lei.
    Probabil că nici n-are asigurare de sanatate.
    Incep sa-l inteleg pe ala, am uitat cum il cheama, care prezenta „Din lumea capitalului”, inainte din 89. Pe vremea lui Regan ne spunea ca in America, daca n-ai asigurare de sanatate, esti lasat sa mori in strada si sunt oameni care dorm in cutii de carton, că statul nu le asigură serviciu.

    Reply
    1. Nea

      Eugen Mandric. A „fugit” chiar în lumea pe care o înfiera la TVR, probabil infiltrat de securişti în cine ştie ce scopuri de căcat.

      Reply
    1. DanCanada

      Nu stiu, dar faptul ca atitia politicieni/”oameni de bine” ventileaza finantele Ioanei Basescu e un ţăţism abject. O meteahna mostenita de pe vremea socialismului cu fata umana care se vede ca inca e bine-mersi.
      Daca Ponta are ceva serios la mina, n-are decit sa initieze un audit la adresa persoanei respective. Doar cunoaste email-uri/telefoane la Finante, DNA etc. Si-asta putea s-o faca fara tam-tam. In orice caz NU sa bata cimpii in spatiul public cu presupuneri cretine si acuzatii voalate in stil iliescian.
      Si inca ceva: sa dai publicitatii cum ai luat imprumutul etc – e trist. Inseamna sa accepti mizeria asta ca o „asta e” si sa te conformezi.

      Reply
  4. Bleen

    Și Dragnea, Rușanu și alți lideri USL s-au împrumutat milioane de euro, însă nerambursabil și fără acordul și știința împrumutătorului.

    Reply
  5. Bleen

    Eu țin cu Grecia. Merită și ei săracii o calificare, ca să mai uite de falimentul național. Noi nu trebuie să uităm de falimentul național.

    Trebuie să ne intre o dată pentru totdeauna în cap că nu le avem cu fotbalul. Între ”românii sînt buni la fotbal” și ”dacii au inventat limba latină/Iisus era dac și nepot de frate al lui Zalmoxis” nu e absolut nicio diferență.

    Sîntem naționala est europeană cu cel mai slab palmares din istorie (Ungaria, Cehia, Polonia, Ucraina, Grecia, Turcia, Bulgaria, Rusia, Iugoslavia, URSS, Cehoslovacia, Croația sînt peste noi la performanțe ale echipei naționale – au jucat finale și semifinale de Campionat Mondial, au cîștigat, au jucat finale și semifinale de Campionat European, au cîștigat Olimpiade – cea mai bună performanță a noastră e un mediocru sfert de finală în 1994 și o calificare din grupele europene în 2000).

    Reply
  6. Bleen

    Dacă e adevărat că PDL a trîntit guvernul MRU ca să se erodeze USL la guvernare, atunci PDL merită premiul pentru imbecilitatea secolului.

    Reply
  7. Bleen

    Candidații dreptei la prezidențiale: The Lion & The Tiger. Bibliotecarul și secretarul. MRU știe să pilească unghii și să facă măști de față, Predoiu știe să capseze hîrtii și să pună în ordine dosare, plus cafeaua cu șase lingurițe de zahăr și una de cafea, delicioasă.

    Reply
  8. Glook Glook

    Ce cacat e declaratia asta a lui Ponta cu inculpat si imunitate pierduta la anul? Ca o pierde la sfarsit de an cam de Craciun. Sau ce dumnezeu, ne inselam noi si de fapt Ponta nu-l copiaza pe Basescu ci pe Iliescu?

    Reply
  9. Bleen

    Am găsit, la Europa Universalis IV; explicația faptului că nu se poate și și. Nu merge cu ”fură, dar și face”. Îl scriu acuma (am vreo 7 idei de articole tari, mai rămîne să le și scriu).

    Reply
  10. Bleen

    Parcă-l văd pe Ponta în campania electorală de la prezidențiale țipînd: La țepe! De fapt, sînt convins că se naște o nouă ”anticorupție”.

    Reply
      1. Bleen

        A început deja cu Băsescu-Călărași. Va merge, probabil, pe anticorupție și dreptate socială (cele două se leagă). Va lua de la bogați și va da la săraci, ba mai mult, va băga bogați și politicieni în pușcărie.

        Reply
        1. Rheia

          Tema Băsescu-Călărași e riscantă. Eu nu mai am familie la țară, ca să pot lua pulsul direct de la sursă, dar impresia mea e că gestul lui Băsescu are șanse maxime să fie receptat pozitiv de alegătorii care nu-l detestă irațional, indiferent ce ar face. Păi cumpără pămînt ca să-l muncească, nu ca să-l sămsărească la străini, și e mîndru de chestia asta, deci toată lumea care are pămînt are ceva în comun cu președintele țării. Sună pueril, de acord, dar cine-a zis că pentru votat trebuie să dai examen de maturitate?!

          Reply
          1. Bleen

            Băsescu e politician, iar pămîntul a costat 1 milion de euro. Pe Băsescu îl urăsc irațional sute de mii de oameni, poate chiar milioane, și alte milioane sînt sastisite de el (d-aia îl și provoacă Ponta ca să iasă cît mai mult în față, și nu oricum, ci cu scandal).

            Am scris anul trecut la un moment dat, că Ponta se vrea un nou Băsescu (voluntar, agresiv, care emană forță, voință, dincolo de reguli și proceduri), mă rog, ceva de genul ăsta (tipologia eroului american polițist: bate răi fără să respecte reguli). Palada (încă nu mă blochase pe Facebook) a fost foarte încîntat de postare. Mirosise tipologia de atunci și acum, ca consilier, o poate pune în practică.

            Reply
            1. Rheia

              Nu-mi amintesc postarea, o s-o caut, că-mi sună incongruă ideea, recunosc. Ponta și Băsescu, efigii similare în același tipar emo-comunicațional?! Păi înseamnă că, într-adevăr, neuitatul la televizor mi-a deformat complet percepția. Cum naiba să compari un căcățel cu voce ca Ponta, cu un om?

            2. Glook Glook

              Nu uita ca Ponta o fi el cacatel dar exceleaza intr-un domeniu: copiatul si plagiatul.

              Din ce vad eu in declaratiile publice totul e facut cu atentie nu numai pentru ca Ponta sa fie un alt Basescu (deci copiaza anumite caracteristici, reteta de succes a lui Basescu) ci chiar merg mai departe si il fac pe Basescu sa para ca are defectele esentiale ale lui Ponta. Banuiesc ca ai observat deja de exemplu ca Ponta nu pierde nici o ocazie sa spuna ca Basescu minte.

            3. Rheia

              N-am observat că e metodică acuzația la adresa lui TB. Bine, repet, nu-mi iau știrile din audiovizual, ci din online-ul scris; și prefer să citesc, dacă tot îmi consum retina, nu numai declarațiile insului care mă interesează, ci și contextul jurnalistic (evident, ce face Bleen tot jurnalism se cheamă, chiar dacă postmodern). Probabil de-asta îmi scapă diverse nuanțe, inclusiv cînd au devenit tușe groase.

  11. Lipst

    Astăzi se împlinesc 26 de ani de revolta muncitorilor de la Braşov. Era duminică. Am cerut voie să merg la film. Tocmai apăruse Nea Mărin Miliardar. Rula la cinematograful Popular, ce se găsea într-un gang pe strada Mureşenilor, în centrul vechi, că centrul ăla nou şi comunist nu a fost terminat nici azi. Eu locuiam chiar în faţa uzinei Metrom. În Braşov cam fiecare locuia în faţa unei uzine.

    Am plecat spre calea Bucureşti, la „Piese Auto”, ca să iau troleibuzul care nu mai venea, nici treiul, nici cinciul, nici şaptele, niciunul. Dacă am văzut, am plecat pe jos. Ceva însă nu era în regulă. Era un fel de forfotă, troleibuzele erau oprite pe traseu şi de la Hidromecanica încolo au început să treacă spre centru maşinile de pompieri. Când am ajuns în la Modern, am văzut ce nu mai văzusem până atunci. În faţa Consiliului judeţean era plin de oameni care strigau, peste drum, acolo unde e şi hotelul Capitol era plin de oameni care priveau. Mi-au atras atenţia bucătarii de la Capitol, cu tocile lor mari şi albe, care stau şi priveau ca la urs spectacolul din faţă. N-am rămas să mă uit. Nu înţelegeam nimic. Din gangul de la Popular am sunat acasă cu o fisă din ăia cinci lei să spun că se întâmplă „ceva”, apoi am intrat la film. Pe la sfârşitul filmului e o bătaie cu frişcă, miliardarul îşi găseşte şi fata şi banii iar nea Mărin după ce i-a învins la băută pe bandiţii candizi, după spusele lui Veta, se va drege cu zeamă de varză.

    Când am ieşit, toată zonă prefecturii şi a primăriei fusese blocată de scutieri. Atunci am văzut pentru prima oară scutieri. Pe scuturile albe, luate probabil în grabă de la magazie, se vedea urmele de mâini şi degete. Scuturile era pline de praf şi de urme. Scutierii erau îmbrăcaţi în parpalace albastre. Prin faţa lor trecea puhoi de oameni care se făceau că se uită aiurea, cu treabă pe-acolo. Era clar că nu toţi ieşeau de la film. Aproape tot centrul oraşului fusese închis. Asta înseamnă că deznodământul nu durase decât o oră şi ceva cât fusesem la film. Când, pe plajă, Ştefan Mihăilescu Brăila şi Jean Constantin scoteau pistoalele de ciocolată din buzunare, Securitatea, al cărui sediu se afla un pic mai sus de liceul Şaguna, se punea în alertă şi echipa recruţii cu scuturi. Iar când Nea Mărin se bătea cu frişcă, probabil că trupele ajunseseră deja la Consiliul judeţean. Un imens perimetru fusese închis. Ca să ajungi din centru acasă, trebuia să ocoleşti acum se străzile de pe Dealul Cetăţii.

    Peste câteva zile curtea unităţii de pompieri din faţa Uzinei Metrom s-a umplut de câini lupi şi sera oraşul era împânzit de patrule formate dintr-un securist gradat, doi soldaţi cu mitralierele pe umăr şi un câine lup.

    Anul următor am plecat la liceu în Călimăneşti. Întâmplarea face ca într-o zi o profesoară din Râmnicu Vâlcea să mă întrebe din ce oraş sunt, la liceul cu pricina erau elevi din douăzeci şi şase de judeţe, era liceu „inter-naţional”. Apoi m-a rugat să-i duc un pachet soţului ei care era delegat cu „serviciul” în Braşov. Şi uite aşa, am dus un pachet unui securist delegat din Râmnicu Vâlcea la Braşov, el şi câinele lui, pentru a apăra oraşul muncitoresc de muncitorii nemulţumiţi. Soldatul de pază a făcut ochii cât cepele când, la poartă, am întrebat de căpitanul nu-mai-ştiu-cum-îl-cheamă.

    În iarna lui ’88, când mă întorceam în prima vacanţă de la liceu, trenul ajungea la miezul nopţii fix, eu şi cu Copot Janos, care mergea la unchiul lui, ne luaseră toate lucrurile din cameră care ne depăşeau şi în volum şi în greutate, eu aveau chiar şi o valiză cu roţi, dar sunt sigur că erau ovale, în fine, pe străzile alea prost luminate şi pustii, am fost opriţi şi legitimaţi de o faimoasă patrulă cu mitraliere şi câine lup. Nu ştiu dacă era condusă de
    căpitanul Negrea, că parcă aşa îl chema. Doi elevi care nici nu se mai distingeau de bagajele lor, plini de zăpadă reprezentau probabil un potenţial pericol public.

    Mai târziu, din pasiune pentru electronică şi tot felul de alte mecanisme, am început să ascult Vocea Americii. Închipuirea aceea de radio pe care o încropisem nu prindea şi Europa liberă. Dar nici atunci, nici mai târziu la Revoluţie încă nu mi se deschise conştiinţa politică. Ceva, ceva pricepeam. Calculasem că neamul lui Ceauşescu va mai rămâne la putere încă vreo şaizeci de ani. Cum s-ar zice, eram realist.

    Astăzi se împlinesc 26 de ani de revolta muncitorilor de la Braşov. Era duminică.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *