Linkuri si offtopice – 15 octombrie 2013

foto:  niciun australian. Doar Niki Lauda și James Hunt

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


18:40 – CNA a interzis reclamele pentru Roşia Montană – Adevărul
16:45 – 5,300-Year-Old Otzi The Iceman Has 19 Living Relatives In Austria [PHOTO]  – International Business Times
16:10 – Mihai Bendeac rupe tăcerea: Ni s-a interzis invitarea lui Radu Banciu la iComedy. Ni s-a spus că parodiile noastre nu trebuie să conțină nimic despre Antena 3. – Paginademedia


Facebook Comments

36 Comments Linkuri si offtopice – 15 octombrie 2013

  1. Yeba

    Vorbesc singură, nici n-am off topicul din 16 oct. să fiu și eu mai vizibilă, Ponta-și face un DNA al lui, e ceva în neregulă!

    Reply
      1. Yeba

        Ce înțeleg eu: s-a votat la Cameră, urmează Senat, ca DGA (Dir. Gen. Anticorupție din MAI) să aibă competențe și în afara MAI. Poa să ancheteze pe oricine. A3, discret fericită, amenința pe față că vor fi anchetați băsiștii ocrotiți de DNA și cum va lua Laura pe careva, să știe că va lua și DGA pe unul etc.

        Reply
  2. Bleen

    Amelia Boroş, preşedinte la Organizaţia de Femei Forţa Civică: „Suntem programate genetic nu doar să dăm naştere pruncilor, ci şi să ne asigurăm că ei vor avea un viitor bun, iar în Mihai Răzvan Ungureanu vedem ceea ce ne-am dori de la copiii sau taţii noştri”

    Reply
      1. Gramofonu'

        Nu ride, ca asa e. Toate femeile vor asta de la copiii si tatii lor: sa vorbeasca frumos, sa faca piata, sa stea sub papuc si sa le placa.
        „Viitor bun” = sa faci ce-ti zice femeia. Fara discriminare.

        Reply
  3. Florina Neghină

    Părinţii, înţeleg, asta e, da’ noi cu ce-am greşit?

    Toader Paleologu shared a link.

    23 minutes ago

    Slava Domnului! In sfirsit, CNA a interzis desantata si mincinoasa publicitate RMGC la radio si televizor. Dupa ani de zile de bombardament continuu. Dar mai bine mai tirziu decit niciodata. Felicitari Eugeniei Voda pentru initiativa.

    http://adevarul.ro/entertainment/tv/cna-interzis-reclamele-rosia-montana-1_525d2d37c7b855ff563d5e86/index.html

    Reply
  4. Florina Neghină

    Zdrobitor! Cred că Nichita nu se mai poate opri din plîns.

    MRU: «Mă bucur că Nichita nu m-a invitat la Seara Valorilor. Am evitat întâlnirea cu un plagiator».- via Florin Ghetau

    Reply
  5. Bleen

    FC și MP ar trebui să primească premiul pentru imbecilitate politică. Au stat cu mîna întinsă la PDL și s-au ferit să-l atace pînă PDL s-a întărit, a trecut de perioada cea mai critică și și-a luat candidat prezidențial. Acum MP și FC au ieșit complet din joc și de pe scena politică iar alianța dintre cele două nu e altceva decît un grup statuar cu proști. La curaj și inteligență politică Vasile Blaga stă ceva mai bine decît Băsescu, Udrea și MRU (Udrea și MRU de fapt, findcă Băsescu încă nu a fost înțărcat, nu și-a cîștigat autonomia intelectuală și politică față de Udrea).

    Reply
  6. Bleen

    Mai ține cineva minte ”marea criză a cinematografelor” din anii 90? Au fost ani întregi de lamentare. ”Au făcut baruri în locul cinematografelor!”, ”Lumea nu mai merge la cinema, stă acasă la video/italia 1/rete 4/canale 5/mtv/protv/hbo. Cinematografia a murit! Sălile de cinema sînt în ruină! Să facă statul ceva împotriva mafiei care distruge sălile de cinema! Să investească statul în săli de cinema! Catastrofă!”

    Nene, și a venit capitalismul în goana după profit și consumerism și a introdus shoppingul ca experiență/ritual/eveniment/socializare și marile centre comerciale cu hypermarketuri, baruri, cafenele, restaurante, fast fooduri, zeci de magazine, patinoare și zeci de săli de cinema.

    Și uite așa capitalismul, consumerismul, lăcomia și goana după profit au rezolvat și cu sălile de cinema. De fapt e o conspirație. Oculta capitalistă vrea să te scoată din casă și să-ți ia banii. Spre deosebire de oculta comunistă, care, spre binele tău, a transformat bunurile materiale și alte distracții de la sensul vieții în chestii cenușii și nefuncționale și inutile sau pur și simplu inexistente, astfel încît să nu mai ieși din casă decît la coadă la pui albaștri beton.

    Reply
    1. Yeba

      Exact, spre binele tău. Ochiul închis afară înăuntru se deșteaptă…
      Apropo de chestia cu bunurile materiale și sensul vieții:
      Lalu (nu-mi iese din minte, din cauza penibilului lui și a dezamăgirii mele) scrie că hipstereii sunt un fel de burghezie subțire (când ăia fac greșeli de ortografie!), urmașii filfizonilor întorși de la Paris și priviți cu ură de ciocoimea locală. Totodată il felicită pentru finețea analizei pe un comentator care scrie (încântat de sine):

      „Trebuie să existe o alternativă, unii care să spună că pe ei îi doare la bască dacă au o casă cu 4 camere şi vecinul una cu 12, abia sunt mai ecologişti decât el şi consumă mai puţin gaz şi curent. Nu fiindcă ar fi neapărat adevărat, ci fiindcă oferă un alt reper de natură ideologică la care să te poţi raporta.”
      Împlinirea reală a vieții interioare nu vine decât la garsonieră cu baia pe hol, dar n-are toată lumea harul să susțină un raționament până la capăt.

      Reply
      1. Canadiana

        Asta e iresponsabilitate jurnalistica. Urmand firul lor „logic”, ar trebui sa nu mai facem copii, fiindca astia consuma mult. Si in general, sa cam disparem de pe planeta.

        Reply
    2. Nea

      Stai aşa, că călcăm pe gheaţă subţire. S-ar putea să dăm de un mamut sub ea. Fiţi atenţi aici, cu scosul din casă: Am stat sub Ceaşcă nişte ani într-un orăşel care avea un cinematograf. Rulau în fiecare seară filme, chiar şi în anii 80. Dar oamenii nu mergeau niciodată la acele filme în anumite zile ale săptămânii: luni, joi şi încă una, am uitat care. În rest, ieşeau puhoi în celelalte seri, indiferent cât de proaste erau filmele (de fapt, cu cât erau mai proaste). Intrigat, am întrebat nişte localnici. Mi-au răspuns vag, că cine merge în serile tabu se face de râs.

      Pe de altă parte, bodegile centrale aveau dever constant toată săptămâna.
      Nu ştiu cum a acţionat oculta acolo, probabil a băgat cablu.

      Reply
  7. Canadiana

    Funeriu ii raspunde la articolul „M-am saturat”, scris de Plesu:

    Îl acuz pe Simbolul Andrei Pleșu. Nu pe omul Andrei Pleșu. Face o mare confuzie, impardonabilă în momentul actual, când spune că toți sunt la fel. Nu, nu toți sunt la fel. Non idem est si duo dicunt idem! Imaginați-vă un duel verbal Hitler-Churchill la începutul lui 1939. Unul ar fi fost tot atât de dur ca celălalt. Domnul Pleșu ne-ar fi spus „m-am săturat de ceartă cu epitete”. Dar numai unul dintre ei era un monstru: Hitler. Celălalt apăra umanitatea: Churchill. Așa și astăzi: da, sunt contre dure. Dar unul dintre combatanți are dreptate: Traian Băsescu. Celălalt este un mincinos care distruge România: dr. Victor Viorel Ponta.

    Domnule Pleșu, și dumneavoastră și Corlățean ați condus externele. El a fost prins cu șopârla academică, dumneavoastră reprezentați excelența academică. Textele dumneavoastră sunt, pentru decenii, pe Podul Europei, dintre Franța și Germania. Ale sale în Metalurgica… Vă simțiți la fel ca el? Eu nu mă simt la fel ca Ponta, mi-am luat doctoratul cu un laureat Nobel, nu l-am plagiat.

    Reply
    1. Nea

      Nici nu vreau să mă gândesc ce vertical şi lucid ar fi fost Pleşu dacă ar fi trăit pe vremea lui Hitler şi Churchill.

      I-ar fi fost niţel mai greu să fie ministrul culturii la nemţi, că l-ar fi fugărit Goering prin Reichstag cu pistolul scos. Mai uşor la englezi, la externe, că ăia au umor.

      Bună analogie, domnule Funeriu.

      Nu ne livrează şi C. Predoiu una?

      Reply
  8. Lipst

    Pentru @Gramofonu’. Le Monde, o gazetă comunistă ecologist-extreminstă, a identificat o altă inegalitate flagrantă dintre femei şi bărbaţi. Deja, distincţia în sine dintre femei şi bărbaţi ţine de o concepţie retrogradă despre lume. În fine, s-a constat că pe scaunele din metrou bărbaţii ocupă mai mult loc decât femeile, asta mai ales pentru faptul că, în loc să stea cu picioarele lipite, stau cu picioarele mai desfăcute, mai clar spus, crăcănaţi. Desigur, jurnalistul de la Le Monde, preocupat de lupta împotriva discriminării, nu a aflat încă nimic de aparatul genital masculin care e, deh, extern şi din care pricină pentru bărbaţi nu-i treabă tocmai uşoară a ţine picioarele lipite, că adică cărcăneala e o stare, putem pentru ca să spunem, naturală. Dar ce zic eu, „naturală”, jos cu natura discriminatorie! Huo!

    Reply
    1. Gramofonu'

      Pai daca nu vor sa discriminez ocupind mai mult loc in metrou, sa faca bine sa nu ma mai discrimineze la munca atunci cind e vorba de normele vestimentare.
      Era unul mic de 4 ani imbracat la patru ace, care se tot foia de pe un picior pe celalalt si se tragea de prohab. Maica-sa: „da’ ce-ai, dom’ne, de te fitii atit?”. Ala mic: „Am transpirat si mi s-au lipit c….le de chiloti”.
      Sa faca, deci, obligatorie purtarea kilt-ului in toata Franta, si atunci se rezolva problema cracanarii pe scaunele de la metrou.

      Reply
      1. Rheia

        Ăla era fi-miu. Adică nu, stai, cite puncte-puncte ai pus? Ah, ba da, îmi ies la socoteală. Încă mai zice „coițe”, dar acum văz că au tot atîtea.

        Reply
    2. Yeba

      Soluția corectă este un nou buget al asigurărilor de sănătate, care să rezolve prin discriminarea pozitivă pentru traumele trecutului, cam cum a fost admisă familia Obama la Harvard. Astfel, aparatul genital feminin va fi externalizat, iar cel masculin, internalizat. Vedem noi ce iese, în nici un caz nu ne putem permite să rămânem ancorați în trecut.

      Reply
    3. Gramofonu'

      Acum serios: oamenii aia chiar exista sau ai inventat doar ca sa-mi faci cite o bucurie din cind in cind?
      Intre timp am ajuns atit de paranoic incit nu mai cedez locul in metrou, de teama sa nu ma dea in judecata pentru discriminare dupa virsta sau sex.

      Reply
  9. adina

    Ireal dialogul asta dintre un reporter si Ponta:

    „Reporter: Cine își asumă dacă privatizarea este un eșec?

    Victor Ponta: Păi, eu îmi aduc aminte că foarte mulți jurnaliști băsiști ”țipau” că să nu dăm CFR-ul, că e o catastrofă dacă dăm CFR-ul. (…) Deci, dumneavoastră ce ziceți să-l dăm sau să nu-l dăm?
    Reporter: Nu, eu vă întreb dacă eșuează această privatizare cine își asumă?
    Victor Ponta: Dar ce înseamnă ”eșuează”?
    Reporter: Dacă nu se finalizează privatizarea.
    Victor Ponta: Păi, și e bine sau e rău, că nu se…?
    Reporter: Eu vă întreb pe dumneavoastră, pentru că sunteți prim-ministru, eu sunt reporter. (…) Cine își asumă eșecul privatizării?
    Victor Ponta: Cine vreți dumneavoastră. La B1 o să-și asume Guvernul USL.
    Reporter: S-a cerut desecretizarea contractului.
    Victor Ponta: Nu cunosc nici contractul în detaliu, nu e treaba mea ca prim-ministru, nici măcar a ministrului, ci e vorba de consultant și de comisia de privatizare”.
    Sursa: evz.ro

    Reply
  10. adina

    Ramona Manescu: „Comisia de privatizare analizează posibilitatea reţinerii garanţiei de către stat. Cumpărătorul putea plăti azi, renunţând la condiţiile suspensive.”

    Reply
    1. adina

      Pai cand ii era rusine cu Paraschiv in 2004, PSD si PNL se uitau printre gard unii la altii. Acuma ca PSD + PNL = love in USL s-au schimbat si impresiile oamenilor care atunci isi aruncau petarde unii in capul altora.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *