Linkuri si offtopice – 16 octombrie 2013

foto:  Leonidas, varianta black

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


12:19 – Reforma proprietății subsolului – sau cum fi stat treaba cu gazele de șist pe vremea lui Cuza – Logec

Avantajele proprietății private constau tocmai în faptul că asigură stimulente pentru conservarea valorii resurselor și pentru angajarea acestora în utilizări din care să aibă de beneficiat întreaga societate. Aceste lucruri sunt predate studenților la economie în primele cursuri. Așa cum era de așteptat, proprietatea privată asupra subsolului a dus la exploatarea resurselor minerale, la creșterea investițiilor și, în consecință, a nivelului de trai în general.

12:04 – Gabriela Firea vrea o lege de includere a unor spaţii pentru after school în proiectele viitoarelor biserici – Mediafax

”Naos, pronaos și after-school.” Gabriela Vrînceanu Firea Pandele

03:33 – Tensiuni în USL din cauza lui Dragnea. Surse: Nu ne prinde Crăciunul împreună – Antena 3

Facebook Comments

56 Comments Linkuri si offtopice – 16 octombrie 2013

  1. Florina Neghină

    Măritul Cocoșelului Cauzează
    ana, luca și cu dej bagă spaima în foreji

    Măritul Cocoșelului Cauzează
    dacă vin ăștia și dau cep după gaze de șist, ce mare rahat se întîmplă? că nu e nevoie să înfigă americanii o țeavă în pămînt ca să le pice casele moldovenilor. ălea oricum pică după doi stropi de ploaie sau un topor aruncat în direcția soacrei-concubine.

    Măritul Cocoșelului Cauzează
    stalin și poporul rus simț civic ne-au adus.

    Reply
  2. Bleen

    Ionut Popescu
    Alta prostie PDL : motiune simpla pe tema codului insolventei ! Oare nimeni de la PDL nu a stat de vorba cu cineva de la vreo firma care avea de primit bani ? Nimeni nu le-a explicat celor de la PDL cum iti radea in nas pana acum un debitor (adica cel care trebuia sa-ti dea bani), daca erai furnizor sau banca de la care a luat credit, si-ti spune ca el „se baga” in insolventa ?

    Reply
  3. Bleen

    Dan Tapalaga
    Un salt mare pentru Ponta, un pas mic pentru omenire: de la moastele sfintei Parascheva la Casa Alba.

    Și care e treaba cu moaștele Sfintei Parascheva? De cînd oasele unui sfînt sînt ceva de batjocură? Erau chiloții prostituatei satului pierduți în spatele discotecii din căminul cultural? Ce mare realizare! Ieri într-un rahat de biserică, azi dă mîna cu un comunist!

    Mă rog, nu dă mîna cu Obama. Dă mîna cu clovnul redus mintal al unui comunist, Marinescu-Biden.

    Reply
    1. Lipst

      Chestia cu „moaștele” e un clișeu la care au lucrat „din greu” reporterii de teren, știriștii. A ajuns un episod anual la fel care „iarna cea mai grea din ultimii o sută de ani” care va urma, conform „experților ruși”. Acest clișeu e folosit de regulă de cei care vor să se delimiteze de poporul înapoiat, retrograd. Într-o conversație despre „moaște” s-ar putea să apară și problema lui „Dorel”, alt clișeu, de data asta gratuit, căci Dorel n-are nicio vină, indus de publicitari. Exprimate clișeistic, adică prin formule care țin loc de o gândirea proprie, tarele națiunii ar fi credința primitivă (micul intelectual de ocazie, dacă crede, atunci el crede mai degrabă „așa… în ceva”) și oamenii care se fac că muncesc.
      Și fiindcă tot e vorba de Tăpălagă, azi prin Revista 22 se mai muncea o vorbă din aia goală, dar preluată în serie, tot în gândirile de-a gata. MRU, spunea Tăpălăgă are „anvergură intelectuală”. Ce-o fi aia? Zilele trecute și Andrei Pleșu avea „anvergură intelectuală” și încă avea multă, nu se mai termina cu anvergura, dar și „cuprinderea intelectuală”. „Cuprinderea intelectuală” e zicere de la Papahagi, care a vrut să se delimiteze și care a dat la mai mulți cuprindere din asta.

      Reply
  4. Bleen

    Trecerea protestatarilor pe sub Arcul de Triumf mi se pare acțiunea cea mai lipsită de bunul simț al măsurii și de respect de care am auzit.

    Reply
    1. adina

      Pe sub Arcul de Triumf trecea Armata Romana cand se intorcea victorioasa de pe campul de lupta, si in zilele noastre la parada militara. Astia ce mesaj vor sa transmita cu trecerea lor pe sub Arcul de Triumf ? Ca au fost victoriosi ? Ce victorie ? Contra ce ? De fapt, contra ce se mai protesteaza acuma, ca eu le-am pierdut sirul.

      Reply
        1. Lipst

          Am citit multă vreme știrile din Republica Moldova, apoi m-am lăsat de fumat. Acțiunea Rusiei e acolo pe față. Nu mă așteptam să-și găsească atâta „personal” și în România. E drept că au găsit o coardă sensibilă, protecția naturii, a bogățiilor străbune, deh.

          Rusia continuă politica lui Stalin. Rusia dă în Moldova cu Transnistria și în România cu Moldova și moldovenismul. În Europa, adică în Uniunea Europeană dă cu resursele. Atât cât poate, și deocamdată poate, are interesul unei UE dependente de resursele rusești și al unei UE dezbinate. Micii politicieni din UE se prefac că acest joc strategic nu există iar marii politicieni europeni nu prea există, dar aceștia ar știi că o UE politică unită și puternică e numai spre binele europenilor.

          De altfel, totul se leagă. UE nu face comentarii despre Transnistria, deși UE are politică de bună vecinătate și vrea, nu-o așa?, să fie pace și prosperitate în lume, pentru că e dependentă de Rusia. UE are în marginea ei o mare problemă, Transnistria e o mare problemă, deși UE atacă Libia, dar tace în privința Transnistriei, dar tace, tace rușinos, căci nu are încotro, e dependentă de resursele rusești.

          Reply
    2. Rosu

      Pai tu nu ai citit? Zice „piata” ca lucrul minunat care este protestul #unitisalvamrosiasipungestidooinimiromanestimaidoruletmai este mai presus de decembrie 89, mai presus de toate celelalte, pentru ca este ca cum ar veni un fel de like ’68ul romanesc al nostru.

      Reply
  5. Bleen

    Avem nevoie de un terapeut care să explice calm și pe înțeles dreptei următoarele: nu mai reveniți în funcții și finanțări cel puțin 20 de ani de acum încolo. Pregătiți-vă să militați pentru judecarea în libertate și condamnările cu suspendare, pentru respectarea dreptului la apărare și a procedurilor aferente.

    Reply
  6. Bleen

    Dacă un client de-al lui Papici ar bănui, ba chiar ar fi convins că ceva nelegal se întîmplă în fața sa, nu ar fi acuzat de tăinuire, dacă nu ar zice nimic autorităților?

    Papici este convins că cineva a intervenit nelegal în dosarul Dragnea și l-a făcut pe Bocșan să se retragă din dosar. Ce demersuri legale, avînd în vedere că e procuror (ca și Daniel Morar, cel care îi spusese că cineva l-a presat pe Bocșan să se retragă) a făcut Papici pentru a afla adevărul și a aduce vinovații în fața justiției? Fiindcă acuzația lui Papici este extrem de gravă. Iar dacă a făcut demersurile necesare și încă se investighează, de ce compromite investigația dînd pe goarnă tot la jurnaliști?

    Dacă în dosarul Dragnea s-a intervenit, au fost presiuni și Bocșan a fost ori amenințat ori corupt, Papici avea obligația legală și morală să facă cercetări și să nu facă publice în presă acuzațiile sale.

    Reply
  7. Bleen

    USL merită să culeagă ce a semănat, însă miza nu sînt punctele electorale ale USL și nici să ne răzbunăm pe USL. Miza e independența energetică și geostrategică a României.

    Reply
  8. Unchiu Sam

    Incredibil, numai in Romania 1000 de dezaxati paralizeaza centrul capitalei.
    Adica protestezi cat vrei – foarte bine, atata timp cat nu deranjezi pe altii.
    Ai blocat strada, ai facut scandal = capul spart si noptii petrecute in arest.
    La noi 20 de ong-uri si 1000 de eco-sapiens schimba politica energetica a Romaniei.

    Reply
    1. Bleen

      Am trecut pe acolo. Trotuarele erau goale iar ei au ocupat strada. Plin de pălăriuțe și cozi jamaicane. Distracție, tineri, cupluri. Strigau sloganuri și apoi rîdeau ca niște copii care au tras dirigintei scaunul de sub cur.

      Reply
    1. DanCanada

      Ce coincidenta, domle! Si tov. Ernu pac! a si bagat un text pe critikk cu acelasi subiect, comparind totul cu 1907. Si cind spuneau unii ca Ernu e rusofil, nu-i credeam. Interesant cum banii unei fundatii germane se scurg pe apa simbetei servind interese rusesti.

      Reply
  9. Canadiana

    Ce ma-sa mai facura americanii atata drama in jurul deal-ului, daca republicanii stiau ca vor inghiti rahatul servit de Obama cu fulgi si pe nemestecate. Lamentabila prestatie a republicanilor. Iresponsabilitate pe linie, in flanc, adunarea. Sa nu zica nimenea ca ai nostri n-au modele. Iaca.

    Reply
  10. Bleen

    Nicușor Dan
    26 minutes ago
    Azi in Piata Universitatii pentru solidaritate cu localnicii din Pungesti. 300 de jandarmi mobilizati pentru a-i evacua. Politia rutiera a blocat drumul pentru ca localnicii sa nu se alature protestului. Respect pentru protopopul Laiu care s-a alaturat localnicilor.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Urmind firul logic al naratiunii, avem asa:
      1. Politia rutiera a blocat drumul pentru ca localnicii sa nu se alature protestului.
      2. Protopopul (prescurtat ppp) s-a alaturat localnicilor.
      In urma unei Inferente logice: ppp nu s-a putut alatura protestului.
      Prin urmare, ppp este respectat pentru ca nu s-a alaturat protestului.

      Pai si noi, astia de-aci, de la tastatura, care nu ne-am alaturat protestului? Respect!

      Reply
  11. Yeba

    Pe contributors, la articolul hipsteresc al lui Lalu:
    Yeba spune:
    15/10/2013 la 0:49
    Da, și în general să fiarbă-n inimi răzvrătirea, să-nceapă al lumii vechi apus!
    Rasvan Lalu spune:
    15/10/2013 la 18:22
    Nu neapărat în general, ci doar dacă nu se poate altfel. În rest, evocaţi îndeajuns de pertinent fundalul demersului.

    Mi se pare nesimțit. Ăsta e termenul
    Pentru că la începutul articolului invocă oameni nevinovați, categoria Spirache Necșulescu, morți în chinuri prin închisori.

    Reply
        1. Florina Neghină

          Pentru că ştie să inducă frica. Acţionează pe sistemul limbic, creierul reptilian, şi gata, s-a rezolvat. Promisiunile „Noi vă dăm lapte şi miere ” sînt, în realitate, „ei vă iau şi blidul de pe masă”. Simplu mecanism psihologic, dar pe care îl stăpînesc la perfecţie.

          Reply
            1. Gramofonu'

              Nu, e o dovada ca evolutia omenirii s-a oprit odata cu ajutoarele sociale. Involuam ca specie, pentru ca nimeni nu e lasat sa moara, oricit de prost ar fi.
              Darwinism pur.

          1. DanCanada

            Nu cred ca e frica. Pur si simplu prinde la idiotii utili, aia care cred orice prostie. Alora care le curg balele cind Lennon cinta in camera alba la pian alb „Imagine all the people living life in peace uhuuhuuu!” Sint o gramada de boi care nu trec prin logica treaba cu lapte si miere. Astia’s vorba lu’ Ann Coulter: if it feels right, it must be right 🙂

            Reply
    1. Lipst

      Ei, păi, dacă „totul se deduce din totul” sau „orice din orice”, nici nu mai contează. Eu am impresia că în fiecare analist, dar şi sociolog analist, fierbe înăbuşit stilistul, criticul literar, analistul literar (elevul care făcea caracterizarea), poetul (că românul s-a născut poet) şi ce-o mai fi. Vin evenimentele şi se ridică capacul. Ajunge un pic de freamăt în zare, un amestec de „tinereţe” şi „revoluţiune”, chiar dacă toate acestea sunt doar în aparenţă şi lumea se dezlănţuite.

      Eu aş pune logica şi filozofia, dar contopite într-o singură materie, eventual ca ştiinţă a argumentarii sau o educaţie filozofică, dar nu ca cea de acum, literară, ci una ce are drept scop dezvoltarea gândirii critice, că adică să poţi gândi cu capul tău, liber, drept materie obligatorie la bacalaureat cu diferinte coeficiete în funcţie de profil, dar obligatorie. Măcar atunci, în pofida diferenţelor ideologice, o să fie mai greu să spui orice şi să deduci orice din orice.

      Reply
      1. DanCanada

        Exemplu de timpenie care prinde: unu’ Perdivara pe Critikk tot compara mere cu pere la greu dupa care trage concluzie cu ‘perla’ asta: „Cred că prefer cozile la pâine celor la punctele de control militarizate, ca-n Israel, altă mare democrație a lumii…”

        Reply
  12. Bleen

    Ce autoritate morală și profesională să mai aibă procurorul Bocșan, cum să mai poată face dosare, cînd el a fost acuzat chiar de șeful său, Papici, că e speriat sau corupt și că nu e în stare să ducă un dosar la capăt?

    Din spusele lui Papici, procurorul Bocșan este influențabil (prin amenințări sau corupere) și orice dosar făcut de el este susceptibil de a fi făcut prost sau incorect.

    Din două focuri, trei procurori de la DNA, Bendeac, Bocșan și Cerbu, sînt incapabili, influențabili sau coruptibili, credibilitatea lor și a dosarelor pe care le vor instrumenta, dacă vor mai putea instrumenta ceva de-acum încolo, este aproape de zero.

    Reply
    1. Bleen

      ”Ăsta e vai de capul lui, ori e prost, ori e speriat, ori e mafiot, mi-a făcut dosar din prostie sau la ordin. O zic chiar șefii lui, Daniel Morar și Lucian Papici, colegii lui, procurorii.”

      Reply
  13. Bleen

    Papici acuză, doar pe intuiții, un coleg procuror, pe Bocșan, că a cedat presiunilor în cazul Dragnea. Ăștia sînt dispuși să decredibilizeze și slăbească toată procuratura și întreg sistemul de justiție, să rămînă doar ei acolo, moț indinspensabili.

    Reply
  14. Bleen

    Cea mai bună soluție pentru a cîștiga suportul populației pentru gazele de șist: eliminarea subvenției la căldură și apă caldă.

    Reply
  15. Rheia

    Auzi, eu cum intru-n statutul meu de comunitar pe Blogary? Că nu văd buton de Login. Și vreau să citesc cum s-a făcut de rîs mitul lui Băsescu. ‘Țumesc!

    Reply
      1. Bleen

        Peste ceva timp insa Morar ma cheama si-mi spune: ‘Vezi ca Bocsan nu vrea sa mearga mai departe, s-a intamplat ceva ciudat cu el, da inapoi’. Bocsan a condus foarte bine dosarul pana la Dragnea, fraudele de la sectiile de votare sunt investigate de el. Dar lipsea clu-ul acestui dosar, cine i-a influentat pe acesti aranjori de la sectiile de votare, implicarea lui Dragnea. La scurt timp chiar Bocsan m-a anuntat ca renunta, pentru motive personale, pe care nu are sens sa le discut aici.

        Sa zicem ca si-a pierdut benzina pe parcurs. Eu cred ca mai degraba i-a gaurit cineva rezervorul.

        Intrebat cum era Victor Ponta ca procuror, avand in vedere ca cei doi au fost colegi, Lucian Papici a raspuns: „Nu m-a impresionat cu absolut nimic Ponta in 2000, la Parchetul General. Era un procuror care nu sarea cu nimic in evidenta. In sase ani cat a fost procuror acolo nu a aratat nimic si acum vine sa ne dea lectii … As putea sa dau si eu lectii despre prestatia lui ca premier, dar eu am obligatia de discretie, de rezerva”.

        Reply
  16. Bleen

    Lucian Mindrutaabout a minute ago ·
    La IMGB (acum Doosan), seful se plange de preturile la gaze: de doua-trei ori mai mari in Romania decat in State, unde functioneaza unele dintre fabricile concurente.

    „Practic, asa nu mai rezistam”, spune omul, care explica in ZF „boom-ul gazelor de sist le-a dat americanilor un avantaj competitiv urias”.

    Aha. E bine sa stim de ce protestam impotriva astora cu gazele: ca sa-i lasam fara slujba pe cateva sute de prosti, ne-ecologisti dintr-o fabrica din Bucuresti, care nu sunt in stare sa se faca si ei arhitecti, hipsteri sau eco-anarhisti!

    Bravos, isterizati-va in continuare, ca e extrem de trendy. Si nu va intrebati de ce intr-un an din cei care vin veti avea de ales intre caldura din soba, libertate, si vinderea a ce-a mai ramas din tara catre noii stapani din est.

    Asta e Romania: ta

    Reply
  17. Bleen

    Exact de ce are nevoie ”dreapta unită”. Și balls.

    Cristian Preda
    Am primit „2013 Enlargement Package” adoptat în această dimineață de Comisia Europeană și pe care comisarul Fule îl va prezenta peste o oră în comisia de afaceri externe a PE. Islanda, de care mă ocup ca raportor, are consacrate 5 pagini, Turcia – 81.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *