Linkuri si offtopice – 17 octombrie 2013

foto: nu e Australia, e Austria, adică Sindelar.

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


23:35 – INCIDENT în Centrul Vechi din Capitală: Ministrul Daniel Barbu a fost huiduit de protestatari. Maşina sa a fost avariată – FOTO, VIDEO -Mediafax
23:17 – “Rezistența Urbană” minte și manipulează – Zoso
14:23 – Săptămână atipică, apar idei bune în politică – SoLib
11:24 – EXCLUSIV RL: „Eu ştiam că în lume sunt numai şase ţări“ – România Liberă

În acea perioadă, singurele surse externe la care aveam acces erau filmele realizate în statele comuniste, iar multe erau despre Stalin. Aşa că tot ­ceea ce ştiam era că în lume există şase ţări: Coreea de Nord, Coreea de Sud, China, URSS, ­Japonia şi Germania (cu referire la Germania de Est – n.r.).


Facebook Comments

50 Comments Linkuri si offtopice – 17 octombrie 2013

 1. Yeba

  Vector Ponta și Sigmund Freud:

  „Ce mă-ngrijorează? Mă-ngrijorează lipsa de responsabilitate a celor care trebuie să fie vectori în societate.”

  Reply
 2. Lipst

  În zonă, cu gluga regulamentară de protestatar anarhist, sta şi privea la agresiune chiar Claudiu Cărciun. Îşi admira opera. Eu am o vagă impresie că acest Crăciun e o sculă de-a lui Ponta, ceea ce oricum nu contează, dar să zicem că acum, profitând de ocazie, Ponta dă cu Crăciun în Barbu, ceea ce oricum nu poate fi o surpriză şi nu schimbă nimic. Lucrurile arată oricum foarte prost. Stânga revoluţionară se sprijină pe cine poate. Iliescu s-a sprijinit pe clasa muncitoare, Ponta se sprijină pe anarhişti.

  Reply
  1. DanCanada

   De cind se baga in seama la Parlamentul European s-a dovedit un labar cu tupeu. Sa-i dea cineva o portavoce si sa se urce cu avint revolutionar pe-un camion. O sa putem zice atunci in spirit iliescian ca-i o scula pe bascula.

   Reply
 3. Bleen

  Mai țineți minte cînd Ponta și Mazăre voiau să facă revoluție și să-l omoare pe Băsescu? Chiar așa a zis Ponta (”să nu stați deoparte și după aia după ce îl omorîm pe Băsescu să veniți să vă dați pe lîngă noi” citat aproximativ). Uite că politica răsculatului chegevarist, a urii și catastrofismului isteric își arată roadele. Numai că între timp la putere au ajuns Ponta și Mazăre.

  Reply
  1. Lipst

   Io îmi aduc aminte de una, pe când el şi Antonescu se puseseră în fruntea unei mari şi „autentice” defilări sindicale. Câţiva jandarmi purtau un fel de lansatoare de grenade lacrimogene, ce seamănă cu nişte puşti. Antena3 dădeau în buclă imaginile cu pricina şi spunea că jandarmii sunt înarmaţi ca de război, pentru ca să tragă în sindicaliştii necăjiţi ce luptă cu tiranul hapsân, care tiran ia pâinea de la gura copiilor. În fine, „chegevaristul” a zis că totul seamănă cu Revoluţia din ’89. Ca şi atunci, tiranul se apără cu armata iar jandarmii au glonţul pe ţeavă. Tiranul va fi învins şi va pleca cu elicopterul ca şi celălalt tiran. Peste toate Antena băga imagini cu jandarmii cu „glonţul pe ţeavă” iar CNA-ul (instituţia care ne apără de minciunile capitaliste) îşi băga deştele în ochi.

   Reply
 4. Yeba

  Eseu: Sunt siderată. Ceaușescu trebuia împușcat (mă rog, aș fi optat pentru tăiere cu lama) numai pentru degradarea învățământului, pentru momentul în care s-a interzis practic repetenția și cel în care fluxul de învățământ a fost întrerupt de practică și practică agricolă. Consecințele sunt fabuloase, ca gazele, s-au infiltrat în fiecare fisură socială.

  Sau poate făcea inconștient parte dintr-o conspirație universală a degradării învățâmântului, aia care face ca subiectele de admitere la Harvard din 1898 să nu poată fi rezolvate azi nici de absolvenți.

  Deci printre toate enormitățile enorme pe care le aud ad nauseam zilele astea, apare Răzvan Savaliuc, (măgar) adult aparent sănătos psihic, nu Ciorbea, și declară că el a citit și a reținut că „forajul are loc la 100 km adâncime, cu o tehnologie secretă, care folosește și substanțe radioactive.”

  Ce înseamnă asta? Asta înseamnă – printre altele – Criza Culturii Generale. Ignoranța care face societatea manipulabilă.
  Cât ar fi de convins sau de manipulator el însuși, prin 1970 Savaliuc nu și-ar fi permis să iasă la TV cu bazaconii neasimilate, când orice absolvent de opt clase cu exercițiul gândirii i-ar fi putut răspunde măcar: 1) 100 de km? really? știți ce strat geologic e acolo? 2) dacă e secretă, de unde știți de substanțele radioactive? 3) la ce ar folosi substanțele radioactive? Sictir.

  Reply
  1. Gramofonu'

   1. 10, 100, 1000, ce conteaza un zero.
   2. De unde stii ca unicornul roz invizibil e roz? tot de-acolo stii si de substante.
   3. Ca sa le activezi prin radio. Pff….

   Reply
  2. Nea

   Săracu Ceaşcă, evident, trebuia tăiat cu lama, dar nu de ras, ci cu una ruginită, de fierăstrău. Însă ce amestec are el aici? Diplomele alea de bac, aşa cum erau, cu repetenţia interzisă, erau mai găunoase doar comparativ cu cele ale părinţilor noştri, nu şi cu cele ale absolvenţilor de după 90. Trăiască Bologna.

   Reply
   1. Yeba

    Savaliuc n-a absolvit după 90, atâta tot. Bolognezii au probleme cu scrisul și cititul, de-aia vomit citind docenți inconștienți.

    Reply
 5. Yeba

  Citii știrea. Poate ar trebui totuși testați de droguri, de ce erau așa nervoși și agitați?

  Îi șifonăm nițel pe docenții suspectabili că au ceva minte în cap, dar baremi aflăm adevărul. Iar evenimentul e haios de tot. Deci Barbu s-a dus în gura lupului, la un purtător de drapel intelectual al hipstericilor, lansatorul lui Cernea, alt iresponsabil, Ion Bogdan Lefter. Asta este, nici nu s-a uscat bine cerneala pe articolul lui DPA,

  Reply
 6. Bleen

  Lucian Mindruta
  about an hour ago
  Povestea serii: ministrul se duce in Club A. Dezbatere, presupus civilizata.

  Dinauntru, cineva da un mesaj afara:

  3 hours ago
  Daniel Barbu, Ministrul Culturii, se alfa in Club A. Haideti acolo. #unitisalvam#rosiamontana

  Cand a iesit, omul s-a trezit cu multimea si cu ura insamanata in spatiul public de oameni cu interese despre care nu vor sa vorbeasca. Pentru ca le e mai usor sa strige „Huo!”

  Ce inseamna „Haideti acolo”? De ce? Nu era loc de intrat la dezbatere. Nu puteai sa te duci sa vorbesti cu el.

  Era doar o ambuscada.

  Reply
 7. Bleen

  Limba română de paznic de noapte la căminul cultural. PDL e singurul partid românesc condus de un agramat semianalfabet.

  Blaga, despre întâlnirea Băsescu-Boc-Udrea: ”Dacă la oameni le e foame, merg la masă. Nu mă deranjează.”

  Reply
 8. Bleen

  Dacă nu mă înșel, hipsterii educați și mișto au atacat violent un politician, chestiune care se întîmplă prima oară după 1990, nu? Și opoziției i se pare normal? Dacă USL este unul dintre principalii vinovați pentru atmosfera de radicalism, extremism isterie și violență (dar nu singurii) asta îi îi absolvă pe cei de la Cotroceni, PDL, PMP, FC, NR, PNȚcd, oengeuri, societate civilă și intelectuali de la datoria de a apăra statul de drept și instrumentele democrației.

  Da, Barbu e o jigodie toantă, curvă și iresponsabilă. Însă este reprezentant legitim și legal al statului român și regulile trebuie respectate de oricine, în orice context și indiferent cine ar fi de cealaltă parte a baricadei. Atacul la adresa ministrului Daniel Barbu este inacceptabil și orice politician care crede cît de cît în democrație și statul de drept trebuie să ia atitudine și să condamne acest atac.

  Reply
  1. Lipst

   Unul dintre ideologii hipsterimii anarhiste tocmai ce spusese înainte că trebuie mai multă acţiune şi mai hotărâtă şi nu, citez, „scenetele de tip anii ’90”.
   Asta e, hipsterii au luat locul minerilor, iar mineriadele, un fel de parfum de tuberoze, au fost nişte „scenete”. Acum trebuie dramă, tragedie.

   Reply
  2. Yeba

   Păi așa ar trebui construit discursul, eventual cu citate din jigodia iresponsabilă când erau atacați ăștilalții. Spus clar: faptul că reprezentantul statului este o jigodie care disprețuiește statul de drept, nu înseamnă că e mai puțin reprezentant și că ați încălcat legea mai puțin.

   Reply
 9. adina

  Ponta, după atacul asupra ministrului Culturii: „Există o limită pe care, dacă o laşi să treacă, ţara e cuprinsă de anarhie”.
  Au lasat pisica afara din sac si nu mai stiu cum sa o prinda (sa ma scuze Chira Chiralina si Samantha).
  Si acuma, cupland cu indemnul la responsabilitate al lui DPA pentru ce le iese pe gura si prin varful pixului / tastaturii, vedem ca DPA are dreptate nu numai in teorie ci si in practica.

  Reply
 10. Yeba

  Interesant: la Pungești, spre deosebire de împrejurări tip inundații, preoții ff implicați, slujbe în aer liber etc.
  – De ce credeți că oamenii sunt speriați, dle viceprimar? (Stoiceasca)
  – Doamnă, au venit niște organizații, niște asociații PRIN BISERICĂ și le-au vorbit oamenilor, acum 2-3 luni și de atuncea s-au speriat.

  Ortodocși, pârdalnicii!

  Reply
 11. DanCanada

  Despre ce spune DPA: are dreptate omu’, da’ si-a gasit cu romanul.
  Vorba lunga saracia omului. De-asta Romania e saraca.
  Si ca ne razgindim. Treaba asta cu gazele de sist doar confirma (a cita oara?) ce campioni razgindaci sintem noi, romanii. Ba cu nemtii, ba cu americanii si in timpul liber cite-o tura-doua si cu rusii, ca de’, n-am avut incotro, soarta etc. Ba vreo 20 de ani de capitalism manelist facind cu ochiul si la UE ca doar na!, sintem smekeri. Dupa care ba nu, la loc comanda, hai iar spre extrema stinga de parca nu ne-am fript destul, jos capitalismul. Un hais-cea nesfarsit fara nimic concret, totul presarat cu vorbarie multa.

  Reply
 12. Canadiana

  Cati oameni misto au iesit sa manifeste pentru returnarea celor 90 de tone de aur din tezaurul Romaniei, aflate inca in „custodia” rusilor?

  Reply
  1. Yeba

   numai la bani te gândești, n-am pomenit așa ceva! Cum depozitezi ecologic 90 de tone? Iti dai seama cate resurse naturale se consumă? Să le depoziteze rușii, că au resurse, au taiga. Noi să ne gândim la ce ne-a mai rămas

   Reply
  2. Nea

   Să fii tu sănătoasă, aurul de la ruşi s-a întors de mult în ţară. Miile de turişti români care vizitau Uniunea Sovietică înainte de 90 nu mancau să-şi aducă măcar un ghiul la preţ de dumping.

   Reply
 13. Yeba

  Dan Perjovschi este foarte talentat si atât. Convingerile lui politice sunt foarte vagi, poți să citesti arhiva 22 si din 2004, 2000, 1998… iar competența, nulă, nu citește în domeniu.
  Acum se întâmplă că e mișto cu ăștia, mișto pe bune, simți că trăiești.

  Dacă citești interviurile, altă vorbă! Omul e clar de dreapta în ceea ce-l privește pe el însuși. Ce teme make him tick: talentul lui, munca lui, meritele lui, premiile lui, câștigurile lui, granturile lui, expozițiile lui, condiția lui în țară vs aiurea. Nimic vag, totul argumentat cu date și cifre.

  A-i cere să ducă până la capăt raționamentul logic care leagă rezultatele unei persoane talentate și muncitoare de funcționarea justiției înseamnă a-l tortura, el a fost bolnav când era mic și materia Logică nu se învăța decât la Real, or, el era artist, s-a dus la Uman.

  Reply
  1. Nea

   Stângistul de dreapta, unde am mai văzut asta? Aaa, da, la poeţi. Cu cât sunt mai aerieni, cu atât îşi vând mai bine vorbele goale. Am zis de mult că ministrul economiei trebuie să fie un poet. Singura excepţie care mi-a invalidat teoria e Vosganian, Dar poate că nu, el a fost un ministru de căcat fiind un scriitor de căcat.

   Reply
 14. Bleen

  Pe muiețel ăsta care face desenașe de copii tîmpiți și atîrnă pe le icereuri și pe unde mai apucă nu l-am văzut în vara lui 2012 în Piața Victoriei desenînd împotriva loviturii de stat. Nu era cool pentru hipioți. Atunci o freca psihologizant, mai puțin faza cu ICR, găina cu puii de aur pentru atîrnători.

  Perjovschi Dan
  ma declar total plictist de romanii acriti si incruntati si atoatestiutori care ne urecheaza ca n-am iesit la proteste pentru subiecte mult mai arzatoare si inaltatoare, ca ce-am facut cind unii taiau padurile (daca tot sintem eco-anarhisti) ca Ani ca banii ca DNA ca na-na ca statu de drept sau statu pur si simplu ca laie ca balaie. Bai fratilor dar voi unde ati fost cind se-ntimplau marsaviile alea? Ca daca ati fi iesit voi cu o pancarta in piata, cu o creta sa desenati in fata guvernului, cu o petitie pe facebook, cu un tipat, cu un ou aruncat pe gulerul guvernantului eram cu voi si v-as fi desenat si voua… eu de citiva ani nu-mi aduc aminte decit de proteste si petitii de salvat un parc, o casa, o hala, un icr, un cndb… aceeasi oameni peste tot. Nu voi mai atoatestiutorilor. Pe voi nu v-am vazut nicaieri…

  Reply
  1. Bleen

   12 iunie 2012

   ICR (un SMURD cultural), de Dan Perjovschi

   Daca ceva merge trebuie distrus.

   7 august 2012

   REALITĂŢI PARALELE, de Dan Perjovschi

   În timp ce politicienii numără viii cu morţii, fantomele cu emigranţii, maturizaţii cu comis-voiajorii, saşii care-au plecat cu saşii care-au rămas, ard Bucegii, cartofii sunt ca nuca, iar leul a devenit mâţă!

   7 august 2012

   DIVERSE OLIMPIADE, de Dan Perjovschi

   Să ajungi la Olimpidă e ceva important, să te califici în semifinale e foarte bine, să prinzi finala e deosebit, să iei o medalie e extraordinar, iar aurul înseamnă deja istorie. Şi, cu toate astea, nu doar sportivii au mâinile crăpate, nu numai ei se sacrifică pentru performanţă şi nu doar în sport sunt probleme. Şi pe alte lacuri se dau milionarii cu şalupa.

   14 august 2012

   RECENSĂMÂNT ŞI REFERENDUM, de Dan Perjovschi

   Nu se ştie câţi suntem. Nu se ştie cine ne numără.

   Nu se ştie de ce.

   Reply
 15. Bleen

  Paul Dragos Aligica
  Vad ca acum se poarta afirmatia ca toate generatiile sa se dea la o parte ca a aparut Noua Generatie care stie si face si drege si are valori senzationale, de te doare mintea in postmaterialismul si spiritul ei public si de sacrificiu etc. etc. etc. Si ca Romania e a lor, ca viitorul e al lor, al astora din generatia asta binecuvantata de Istorie. Si ca ce se baga celelate generatii? Sa se dea la o parte. Gata, partie.

  Sincer, eu ma asteptam la mai mult simt istoric, discernamant si in general bun simt elementar de la autoproclamatii teoreticieni si ideologi ai acestui fenomen ce tine preponderent de psiho-sociologia maselor si care capata pe zi ce trece accente de patologia vietii publice.

  Sa vii sa reciclezi iar a enspea oara mitul generatiei tinere si mantuitoare cand secolul cu sfanta tinerete legionara, juvenetea fascista, regenerarea rasiala nazista etc. nici nu se termina bine, mi se pare nu doar o lipsa de imaginatie ideologica dar o dovada de iresponsabilitate crasa.

  Eu fac apel la cei cativa oameni maturi si banuiti de a avea ceva minte in cap si care au ramas in mijlocul strazii cu petu’ intr-o mana si pixul in alta. Ii rog sa considere serios responsabilitatea ce o au pentru formulele ideologice si retorice pe care le raspandesc in jurul fenomenului colectiv in cauza.

  E in regula daca modalitatea ta de a-ti afirma identiatea sociala incerta, a-ti camufla nesiguranta intelectuala si de a-ti defula energiile ramase nefolosite si in surplus din motive care ne scapa este sa iesi in strada si sa strigi pentru cauze avand ratiuni si finalitati dubioase. Cat timp nu blochezi circulatia, nu spargi geamuri si nu subminezi ordinea statului de drept si economia, poti sa te manifesti oricat de stupid vrei. E democratie.

  E altceva sa te apuci sa teoretizezi si ideologizezi problemele tale identitare, intelectuale si personale in formule dubioase care au un potential social malign daca ajung sa motiveze si inspire miniti mai slabe dar convinse ca Istoria, Natura si Universul vorbesc prin ele si le-au incredintat o misiune istorica.

  Atat spun. Asumati-va responsabilitatea pentru ce va iese din pix, tastatura sau gura. Va jucati cu focul.

  Reply
  1. Yeba

   Ete ciuciu! Ce senzații mai mișto îți oferă viața decât să te joci cu focul sperând că, dacă nu te alegi cu ceva, măcar te-ai distrat ca lumea?!
   Nici afirmația că revoluțiile își devorează copiii nu te mai sperie în faza asta de excitație, fiecare doctor docent crede că nu va fi el copilul devorat sau că, daca va fi devorat, a făcut el ceva ca s-o merite.

   Reply
 16. Bleen

  Un arab cu o prostituată româncă, care avea părul pubian ras.
  Arabul, șocat, face ochii mari: ”Peru, unde-i peru?”
  Ea: ”Auzi, bă, ne futem sau facem geografie?

  PER se alătură FORŢEI CIVICE în proiectul de unificare a dreptei

  Reply
  1. Yeba

   Păi când îl vezi pe Coșea ai și răspunsul: numai și numai geografie. Deștepții de la FC trebuiau să-l mituiască pe Coșea, moartea carismei, să se lipească de concurenți, deși la nivelul lor subatomic, nu e clar ce-i undă și ce-i corpuscul.

   Reply
 17. Bleen

  Pe cele mai importante teme ale acestei perioade, decizia stalinistă a CNA și protestele împotriva gazelor de șist, partidele ”de dreapta” s-au compromis definitiv și irevocabil. La ”dreapta”, acolo unde se presupune că s-ar afla PDL, FC sau MP, nu este nimic de votat.

  Reply
 18. Bleen

  Lucian Mîndruță, un glonte fix în inimă:

  ”S-au retras jandarmii la Pungesti.
  Oamenii le-au zis sa lase totusi telefonul deschis, poate vin inundatiile si va fi nevoie de ei sa sape diguri si sa scoata apa.”

  Reply
 19. Bleen

  Pe partea de exploatarea resurselor naturale, dacă pînă ieri localnicii nu contau și important era doar interesul general al hipsterilor progresiști și informați din București, astăzi brusc contează localnicii. Ăsta e noul mesaj al oengiștilor: ce drept avem noi să decidem în locul localnicilor? Știm noi, cei de la București sau de aiurea, cum e mai bine pentru Pungești? Nu știm. Știm noi, cei de la București sau de aiurea, cum e mai bine pentru Roșia Montană? Știm. Evident că știm și facem și un protest și un policy. Pe bani.

  Numai niște oengiști ar putea face o asemenea întoarcere cu 180 de grade cu seninătate și tupeu.

  Pe lîngă oengiștii lumii bune de dreapta și stînga (mă rog, finanțarea vine din aceleași surse, foarte de stînga și foarte de stat), politicienii sînt mici copii cînd e vorba de caracter infect, lăcomie și propagandă.

  Reply
  1. Rosu

   E simplu, Bleen. Rosienii sunt platiti de corporatie, s-au „pungit”. Pungestenii sunt inocenti, nu sunt platiti de corporatie, se exprima liber, nu s-au „rosiit”. 🙂

   Relativismul este singurul absolut valabil in ideologie.

   Reply
  1. liviuta

   Ma asteptam la Monica Macovei, nu si la ceilalti care au vota ca ea (nu ca as fi crezut ca ar fi niste valorosi, ci doar pentru ca-i banuiam a fi catane disciplinate, fara dorinta de a iesi din front).

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *