Linkuri si offtopice – 23 octombrie 2013

foto: Giusseppe Meazza, ajuns între timp nume de stadion

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


13:41 – Diavolul, la Pungești – Andrei Cornea, Revista 22

Foarte bun articolul, în nota obișnuită pentru Andrei Cornea. O remarcă totuși: pungeștenii sînt ținta preferată a ”intelectualilor europenizanți” fiindcă sînt ”needucați, medievali, religioși”. Aici, pe terenul acesta, iluminiștii de la București se pot juca în voie, se simt ca peștele în apă. Cînd e vorba însă de lumea mișto, progresistă, educată, civilizată, de secol XXI cu iPhone de la București, iluminiștii se simt încurcați. E lumea lor, pentru care au un respect aproape mistic, e tinerețea lor revoluționară, sînt ei înșiși. Drept pentru care psihologizează finuț și filozofează în cerculeț găsind tot felul de paradoxuri, oximoroane, metafore, analogii, nuanțe imperceptibile. Vorba lui Nedormitul: ”Vor ajunge să spună că protestul anti Roșia Montană e o idee bună, prost aplicată.” Și asta și fac. Ăia care se plimbă de o lună langa prin București au o idee măreață în creier și o sclipire de geniu în suflet, dar nu știu să se exprime. Haideți să fim serioși, la nivel de imbecilitate tristă nu e absolut, dar absolut nicio diferență între protestatarii din București și țăranii hăbăucii din Pungești. Doar ambalajul diferă, dar nici ăla prea mult. Dacă protestele de la București au fost interpretate ca o mare trezire civică, protestele de la Pungești se pliază pe discursul iluminiștilor de la București: ”Popor medieval, de înapoiați naționaliști și superstițioși.” Nici nu vrea să-mi imaginez cîte editoriale vom mai citi săptămînile astea în care ni se va explica cum înapoierea medievală a poporului obscurantist e cauza tuturor relelor. Cam tot atîtea cîte am citit despre oamenii mișto cărora li s-a întîmplat o genialitate într-o dungă și se descarcă imbecil în alta.

Nu. Și Roșia Montană și Pungești fac parte din același film. Aceeași mentalitate, aceleași IQ-uri, același nivel de informare.

13:37 – Udrea: Discuţia despre unificarea dreptei este puţin tardivă. Zarurile au fost deja aruncate – Mediafax
11:33 – George Soros’s Illegal Alien Guerrilla Activists – FrontPage Magazine

The radical left-wing community organizers were attempting to intimidate Kobach and remind him that they knew where his family lived. They left a mountain of shoes on his front door to symbolize lawbreakers who had been deported. Incidentally, your federal tax dollars subsidize Sunflower Community Action’s mischief. The U.S. Environmental Protection Agency (EPA) has given the group $44,800 to promote “environmental justice,” whatever that is.

09:47 – Dedesubturile implicării Bisericii Ortodoxe în protestele de la Roșia Montană și Pungești – Pe Surse
09:39 – Antonescu: Sunt deschis faţă de gazele de şist. Dacă România vrea să fie puternică, să-şi valorifice resursele – RTV
09:37 – Scandal monstru între Vadim şi Funar. La mijloc: steagul lui Avram Iancu din 1848 – RTV
09:30 – US, Romania Sign Defense Agreements – Defenseworld.net
09:24 – OUG care scoate din competenţa DNA cercetarea unor infracţiuni, adoptată de Senat – Jurnalul

Ordonanța este inițiativa lui Daniel Morar.

09:20 – Eugen Tomac, liderul Miscarii Populare: Nu stiu daca actualul PDL va putea sta la aceeasi masa/ MRU este un candidat foarte bun – Hotnews
09:17 – Crin Antonescu: Numirile de la DNA, un „conflict înghețat” în USL – DIGI24
09:15 – Deputatul Remus Cernea, nemulțumit de Codul de Conduită din Parlament: Nu se atinge nimeni de pletele mele (VIDEO) – B1
09:07 – Antonescu: PPDD-iştii adunaţi la PSD sunt ca bomba atomică în Războiul Rece – o ai, dar nu o foloseşti – Mediafax
08:45 – Florea (PDL): Va trebui discutat şi cu PNL pentru o dreaptă puternică, candidat unic şi guvern ferm – Mediafax

Facebook Comments

30 Comments Linkuri si offtopice – 23 octombrie 2013

  1. Florina Neghină

    Temeți-vă de Victor Ponta, aveți toate motivele. Și le are și el. Dacă pierde poziția de premier (și, eventual, cea de potențial președinte), Ponta nu mai are nimic. Iliescu, deși are trei sute de ani, ține conferințe și mai scoate cîte o carte în limba de lemn; Năstase are blog și cărți de citit, hărți de colecționat și tablouri de admirat; Băsescu tocmai și-a înnoit brevetul de pilot, se poate duce pe mare. Ponta, însă, are totul de pierdut dacă își pierde funcția, nici măcar copilot la mașinuțele alea care se tamponează în parcurile de distracție nu mai găsește. Așa că va face orice să nu cadă. Temeți-vă de asta și nu-l subestimați. E în stare de orice și o va dovedi.

    http://prisacariu.ro/2013/10/24/temeti-va-de-victor-ponta-aveti-toate-motivele-nu-l-mai-subestimati/

    Reply
    1. DanCanada

      Tot textul lui Prisacariu e fain. De fapt e normal, Ponta e reprezentatul smekerilor, a smenarilor, a descurcaretilor. Prinde si la pensionari ca e destul de anti-base. Ar vinde-o si pe ma-sa si numai si pentru asta toti manelistii si oprtunistii se topesc dupa el.

      Reply
  2. Florina Neghină

    Dan Alexe
    Mi se transmite, din sursă autorizată : „Baroul a ajuns la concluzia ca faptele pentru care a fost condamnat Năstase nu au legatura cu profesia de avocat.”
    Nu sînt jurist, dar aici e ceva ce nu înțeleg : dacă treburile cu banii nu au legătură cu profesia de avocat, la fel era și dacă își omora o amantă…
    Nicio legătură cu profesia de avocat. După pedeapsă, putea să pledeze în procese de divorț, da?…

    Reply
  3. Florina Neghină

    Şi-aşa-mi vine cîteodată… Da, deci:

    Democrat-liberalii preferă să poarte discuţii în perspectiva alegerilor prezidenţiale cu liberalii lui Crin Antonescu şi nu cu celelalte formaţiuni de dreapta, au declarat surse parlamentare pentru EVZ. Discuţiile vizează susţinerea, în turul doi, a celui mai bine plasat dintre candidaţii celor două partide în cursa pentru Cotroceni şi constituirea unei majorităţi guvernamentale PDL-PNL.

    Ieri, prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat chiar public că, pentru a oferi românilor „alternativa unei Drepte puternice”, cu candidat unic şi un guvern ferm, este nevoie de discuţii inclusiv cu PNL. De altfel, duminică, liderul PNL, Crin Antonescu, a spus, la B1TV, că este interesat de electoratul lui Traian Băsescu.

    Citiţi mai mult: Blaga, dispus să bată palma cu Antonescu – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/blaga-dispus-sa-bata-palma-cu-antonescu-1063487.html#ixzz2iZqNSjLI
    EVZ.ro

    Reply
    1. Yeba

      Numai un cititor debutant pe Blogary se poate declara surprins. @bleen a zis asta de nu știu când, am avut timp și să uit. Zilele astea vorbea ceva de 2024.

      Reply
  4. DanCanada

    De cind cu meciurile astea din tara (hipsteri vs iobagi fundamentalisti, acasa, deplasare) nu stiu daca s-a vazut, dar ObamaCare de fapt face un serviciu extraordinar capitalismului clasic. Deci deja e clar ca ObamaCare e un dezastru, nici macar un biet website nu le merge ca lumea desi a costat ~300 de mil. Lumea se cam trezeste si deja bombane ca iarna nu-i ca vara, guvernul nu-i ca free market-u’ etc. Iar cei din media de dreapta sint cu ‘Vedeti? De cind ne tot batem gura, iaca ASTA e socialismul pentru care ati votat de 2 ori. Cum, nu va place?’ 🙂

    Reply
  5. Bleen

    Paul Dragos Aligica
    48 minutes ago · Edited
    Vreau, nu vreau sunt informat de prietenii din tara ce mai au acces la discutii si speculatii de linia a doua, despre tot felul de manevre si strategii. Deunazi am auzit de la un amic a carui capacitate de analist politic si al carui caracter le respect profund, un scenariu cu privire la preluarea PDL de catre aripa Basescu-Udrea &co de o ingeniozitate remarcabila. Habar nu am daca e imaginatia amicului meu (pe care il cred capabil sa inventeze asa ceva) sau e real, dar ideea pivotala e oricum ingenioasa:

    La europene o parte din structurile PDL lucreaza in teritoriu pentru o constructie politica din afara (probabil PMP). Astfel voturile sunt drenate prin chiar mecanismele electorale de partid catre candidatul/lista extern/a. Scorul mic obtinut (naturalmente prin cerititudine artimetica) de PDL duce la congres si decapitarea actualei conduceri. Noua conducere jonctioneaza cu entitatea exterioara. Familia reintregita.

    O fi sau nu asa, nu stiu. Dar vad ca circula varianta. Acum dintr-o alta sursa. Am zis s-o impartasesc aici intre prieteni ca mi s-a parut de o ingeniozitate diabolica in eleganta si eficienta ei strategica. Chiar si numai ca speculatie si e ceva interesant.

    Reply
    1. Gramofonu'

      De fapt e lansata de Blaga, ca scuza pentru scorul pe care o sa-l obtina: l-au sabotat, dom’le.
      Si, pentru circotasii care ar spune ca n-ar putea el sa conceapa asa plan: cine ar pierde cel mai mult in afacerea asta? aud? corect: a 5-a pozitie (sau mai jos) pe lista pentru PE. „Deci” (ca sa-l citez pe Isarescu): ta-daaaaam!

      Reply
  6. Gramofonu'

    ” ‘Şi Constantin Brâncoveanu şi-a depus banii în străinătate şi uite cum a
    sfârşit… [b]Deci[/b], nu este bine să ne depunem banii în străinătate, ci să
    avem încredere în sistemul bancar românesc’, a afirmat Isărescu”

    Va rog sa retineti: „deci”.
    A doua fraza este concluzia logica desprinsa din prima fraza.

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/mugur-isarescu-si-brancoveanu-a-tinut-bani-in-strainatate-si-uite-cum-a-ajuns-188008.html

    Reply
    1. DanCanada

      Se pregateste de Halloween. Cind o sa mearga dupa bomboane la FMI, o sa-i sperie cu-n costum de sultan si-un cap insingerat de plastic in mina. Fara sabia lui Stefan, ca aia e la Istanbul.

      Reply
    2. Geronimo

      Singura concluzie logica ce s-ar putea desprinde de aici ar fi aceea ca dacă nu ai incredere in vistieria țării te omoară pizma ‘anticapitalista’ a pământenilor.

      „pizma cea rea si uneltirile pământenilor i-au făcut feliul, de i-au stârpit si familia”

      Reply
  7. Bleen

    Azi am avut cititori debutanți din: Fontenay-sous-Bois, Abbotsford, Geneva, New York, Waterloo, Guyancourt, Seattle, Lyon, Clausthal-Zellerfeld, Milan, Brussels, Vitry-sur-Seine, Angers, London, Ribnita, Los Angeles, Virginia Beach.

    Reply
  8. Bleen

    Mihai Politeanu
    Nu vă faceți iluzii, discuțiile astea despre unificarea dreptei nu sunt despre reforma dreptei, sunt despre negocieri pentru poziții ale acelorași lideri ARD, cei cu 16% și penali băgați pe liste. Sunt despre clanuri de dreapta care-și vor negocia cu voturile obținute la europarlamentare atât dominația în sfera “dreptei”, cât și accesul la resurse publice cu viitorii candidați cu șanse la prezidențiale de pe partea stângă, fie al PSD, fie al PNL. Miza este ca rețelele de partid să supraviețuiască testului de 5%, nu viitorul României.

    Reply
  9. Bleen

    Țin minte că Ciocăzanu era la un moment dat la EVZ, ultrabăsist isteric. Apoi a trecut la Adevărul. La cîteva zile după ce scrisese un articol în EVZ în care Băsescu era geniu carpatin, să vezi ce mi ți-l muia într-un articol de la noul lui loc de muncă pe marinarul conflictual și mîrlan care strică atmosfera politică și nu lasă guvernul să lucreze! (cred că era guvernul Tăriceanu). Mă rog, articole e mult spus, omul scrie niște compuneri de nota 6 la clasa a IV a. După ce s-a lăsat de cariera de compunerist submediocru și de caracter infect, s-a dus în Spania și s-a apucat de chelnerit. Din păcate, nu i-a mers, așa că s-a întors în țară și s-a reapucat de compunerit:

    ”Dragi protestatari, ati vazut, Victor Ponta va considera deja niste victime. “La final, va ramane doar o minoritate radicala”. Asta e ce crede prim-ministrul vostru despre voi.
    Stiu, suna infricosator si arogant, dar nu aveti de ales. Statul roman a batut palma cu gigantii, cu miliardele de dolari, voi nu insemnati nimic pentru ei, umili romani cu spirit civic.
    Intrati in case! Lsati-i sa faca bani pustiind pamanturile! Nu vreti? Cititi istoria! E plina de eroi necunoscuti, pe care nimeni nu-i mai pomeneste astazi…
    Dincolo, ce ramane? O tara incalecata, cu oameni care fie intra in joc, fie pierd si sufera. E ca lupta intre David si Goliat. Minuni? Da, poate, dar nu in Romania. Si chiar asa, aici, la noi, miracolele chiar tin trei zile…
    Romani din strada, tineri inimosi, oameni curati, jos palaria pentru lupta voastra! Tare-as vrea sa ma insel, dar simt ca ati pierdut partida. Pe lumea asta, da. Dincolo, vor pierde ei, cu siguranta, caci Dumnezeu nu sta la masa cu Satana…
    S-aveti zi buna! Si-o cafea pe cinste.”
    Laurentiu Ciocazanu

    Reply
  10. Bleen

    Comentariu de pe ILD. Absolut genial.

    Nu știu cine e comentatorul, așa că nu-mi dau seama dacă e ironie sau comentariul e pe bune.

    In Germania, statul nu ne subventioneaza facturile la energie (de la buget), facturile le platim noi, consumatorii. Statul obliga operatorii locali sa cumpere energia din resurse regenerabile de la producatori – la anumite tarife. Acestia la rindul lor factureaza consumatorii. Pretul ridicat al electricitatii din resurse regenerabile nu ne sperie deoarece il compensam prin reducerea consumului la energie si la gaze, iar in viitorul foarte apropiat vom adauga aici si reducerea costurilor mobilitatii (doua plinuri ma costa 180 de euro, astept cu nerabdare sa-mi fac drumurile zilnice cu o masina electrica, la costuri de 15-20 euro pe luna)

    Reteta succesului pe termen mediu si lung consta in cresterea eficientei si crearea a noi locuri de munca prin inovatie (11 % din angajatii germani de exemplu lucreaza in industria de virf). Producatorii nu vind doar tehnologii precum pompe de caldura sau panouri solar-termale, ci prin reprezentantii lor le si instaleaza, formeaza forta de munca profesionala si ofera servis pentru intretinere si reparatii. In Germania, aprox 100.000 de specialisti si ingineri noi isi fac anual intrarea pe piata muncii, venind direct de pe bancile uneia din cele 200 de facultati tehnice ale tarii.

    Cum am mentionat si intr-o postare anterioara, scormonirea scoartei, extragerea mizeriilor la suprafata si combustia lor reprezinta un concept depasit.

    Reply
      1. DanCanada

        Asta pentru ca s-a intilnit cu Biden. Doi clovni la nivel inalt. I-o fi zis Biden (ca nu-mi imaginez ce puteau „discuta”): bre, daca tot vrei sa spui timpenii, las’ ca te-nvat eu!

        Reply
    1. Geronimo

      „In Germania, statul nu ne subvenționează facturile la energie (de la buget), facturile le plătim noi, consumatorii. Statul obliga operatorii locali sa cumpere energia din resurse regenerabile de la producători – la anumite tarife. Aceștia la rândul lor facturează consumatorii. Prețul ridicat al electricității din resurse regenerabile nu ne sperie”..
      Gata, m-a convins! Hotărât lucru, dacă prezentul cu facturile lui nu ne sperie, atunci viitorul va fi socialismul si nu va fi decât pentru cei curajosi.

      Oare, geniul nost`, mai are frați?

      Reply
    1. Bleen

      Țin minte că argumentul lui a fost că se încarcă cu mizilicuri și că se plîng procurorii că au prea multe dosare. Ordonanța a fost promovată în martie, dacă nu mă înșel, însă a ajuns abia acum în Parlament.

      Reply
  11. Bleen

    ”Paradox Development Studio has just announced the fifth expansion for Crusader Kings II: Sons of Abraham. Two long-requested features, playable Jewish characters and the ability to interact with the Catholic college of cardinals, will make their way into the medieval murder your brother and steal his stuff simulator. The ability to part the seas and march your armies through has yet to be confirmed, but quite a bit else has.”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *