Linkuri si offtopice – 30 noiembrie 2013

foto: moldoveni din toate țările, uniți-vă!

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


21:41 – 50 Beautiful Examples Of Tilt-Shift Photography – Smashing Magazine
11:03 – Primarul Timişoarei a refuzat o investiţie de 350 de milioane de euro „din cauza poluării” – Gândul
00:05 – Elena Udrea: Aș candida la prezidențiale dacă din sondaje ar reieși că am potențialul cel mai mare – B1

Nu intră în Mișcarea Populară și vrea să mai candideze o dată la președinția PDL.


Facebook Comments

9 Comments Linkuri si offtopice – 30 noiembrie 2013

  1. Bleen

    Interesantă ideea lui Blaga despre politică: ”nu poți face ceva în farfuria în care ai mîncat” (despre cei care au plecat din PDL și acum îl critică – e normal să-l critice, că d-aia au plecat, dacă aveau o părere bună, nu plecau – însă Blaga are dreptate cînd îi pocnește pentru că acum vor să se unească cu PDL-ul). Pentru el partidul, politica în general, e ”farfuria din care ai mîncat”. Cam cum mănîncă el din farfuria lăsată pe preșul de la ușa din spate de USL, cît să ajungă ginerele la ea.

    Reply
  2. Rheia

    Ău! Disqus zice că sînt 4 comentarii la ora asta, dar nu afișează decît 2. Înseamnă că-s bannate? În moderare? Le ia în calcul și înainte de-a fi afișate? Întreb și eu.

    Reply
  3. Florina Neghină

    Toate grupuliţele aşa zis politice, de la NR şi pînă la PMP, nu sînt altceva decît terapii de grup pe invers. În care trebuie susţinuţi nu pacienţii depresivi ai dreptei, ci autopretinşii vindecători.

    Reply
  4. Bleen

    Ce face frica și micuța falcără a speranței dintr-un om. Nu putem să-l atacăm pe Blaga, că nu se știe niciodată. Așa că ne jucăm joculețe tîmpite în spatele cărora ne ascundem lașitatea și sperănțuca într-un gest frumos din partea lui Blaga. Tăceți, bă, toți, că vă dă Blaga loc eligibil! Rîmelor! Mă duc să vomit.

    Daniel P. Funeriu
    ”Stupoare și cutremur. Nu știu ce să fac, să-i răspund domnului Blaga la provocarea (insulta?) prin care m-a numit, la pachet cu MRU, Tomac, Papahagi, Baconschi „scamă”? Realismul politic îmi spune că nu e util niciun atac în afara reliefării incompetenței USL. Și loialitatea față de trecut, și stilul meu îmi recomandă să nu răspund. În schimb stilul politic din România, în care virilitatea este măsurată în capacitatea de a da, respectiv răspunde acestui tip de atacuri mi-ar recomanda să răspund. Ce să fac? (dacă tot e democrație participativă)

    Referitor la întrebarea de mai sus (dacă să-i răspund sau nu domnului Blaga) vă invit să facem un experiment: puneți-vă puțin în pielea mea și încercați să dați un răspuns domnului Blaga. Chiar vă rog să o faceți în secțiunea de comentarii de mai jos. Poate le printăm și le trimitem la sediul PDL pentru ca domnul Blaga să vadă ce gândesc și cine sunt oamenii pe care i-a tratat de „scame”. Știți cum e, eu la cât am fost jignit, o adiere din asta, amicală, nu se mai pune. Mă gândesc totuși la simpatizanții noștri: oare cum se simt ei? Poate că, dacă va citi răspunsurile lor, își va da seama de valoarea acestor oameni și va înțelege că nu e bine să-i jignești. Eu nu am vocația privitului în urmă cu mânie. O am în schimb pe aceea a construcției și loialității. Oare nu am putea schimba acest cerc vicios al invectivelor într-un cerc virtuos din care toată lumea câștigă? Așadar, aștept cât mai multe răspunsuri, și să le trimitem domnului Blaga. Uninominal.”

    Reply
  5. Lipst

    Popularitatea ecologiștilor. Congresul verzilor francezi, care are loc astăzi la Caen şi la care participă 750 de delegaţi este păzit de 180 de jandarmi, de fapt, nu sunt nici măcar simpli jandarmi, ci trupe speciale ale jandarmeriei, veniţi în vreo 31 de camioane (ia, să întreb şi eu cât CO2 au emis în atmosferă?) şi 80 de poliţişti, deci, 750 de delegaţi sunt păziţi de 270 de jandarmi şi poliţişti, adică un poliţist la nici măcar trei delegaţi. Prin comparaţie, ar fi ca şi cum la congresul Partidului verzilor din România, cei şase participanţi, cu Cernea cu tot, ar fi păziţi de trei poliţişti, la terasa lui Crăciun.

    Verzii francezi au cerut ca prezenţa trupelor speciale ale jandarmeriei şi a poliţiştilor să fie totuşi…discretă. Mă gândesc că cel mai bine ar fi fost dacă membrii trupelor speciale, cei îmbrăcaţi în costumele alea de protecţie, şi-ar fi pus frunze la căşti, s-ar fi disimulat în arbuşti, şi-ar fi vopsit camioanele în tonete de îngheţată sau în magazine „mic.ro” iar poliţiştii s-ar fi făcut că plouă şi ar fi venit cu maşinile personale şi cu sirenele în buzunar.

    Cu ocazia ultimelor alegeri parlamentare din 2012, verzii francezi au făcut un scor de 3,6% şi au doi sau trei miniştri în guvernul majoritar socialist. Politica lor nu se mai reduce doar la apărarea bietei naturi pângărite de capitalism, ci sunt şi pentru regularizarea necondiţionată a tuturor imigranţilor ilegali din Franţa. De altfel, în acest sens un ministru verde a refuzat la un moment dat să se urce într-un avion în care se găsea un cetăţean străin, condamnat pentru viol şi agresiune asupra minorilor, expulzat în ţara de origine. Ministrul verde a telefonat ministrului de interne ca să întrerupă procedura de expulzare, adică i-a cerut nici mai mult nici mai puţin să facă ceva ecologic pe o decizie a justiţiei franceze.

    După cum se vede, „popularitatea” se plăteşte, e asigurată din banul public de amicul socialist, adică ministrul socialist de interne.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *