Linkuri si offtopice – 7 noiembrie 2013

foto: o poză cu chestii

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


12:27 – Victor Ponta a fost invitat de regele Mihai I la palatul acestuia, pentru a lua prânzul – Mediafax

Îi mai cere o vilă, un castel, un domeniu, o funcție pentru ălamicu, ceva. Sau Duda vrea să scape de ăl bătrîn, și-l trimite pe balcon, cu Ponta?

12:26 – EXCLUSIV – Miscari de iarna pentru prezidentiale: Se forteaza o mare alianta – pesurse.ro
12:12 – Antonescu spune că Tăriceanu şi-a exprimat nemulţumiri în PNL: I-am amintit că şi el a negociat programul USL – Mediafax

12:07 – Uranus-Antim-Rahova neighborhood before Ceausescu demolition, Bucharest, August 1980 – danperry

11:40 – Crin Antonescu, replică pentru PSD: Să zică merci că mai susțin Guvernul (VIDEO) – B1


Facebook Comments

22 Comments Linkuri si offtopice – 7 noiembrie 2013

 1. Bleen

  Dincolo de glumițele cu Crăciunul, socialiștii din Venezuela au decis să dea acum primele de Crăciun fiindcă pe 8 decembrie sînt alegeri.

  Reply
 2. Bleen

  Există persoane publice care nu au picat sub greutatea propriei micimi și meschinării? Există mituri care nu s-au căcat pe ele și pe noi?

  Reply
  1. Gramofonu'

   Parca mai era unul de zisese „tradare a intereselor nationale” si „sluga la rusi”. Dar nu cred ca l-au invitat.

   Reply
  2. Yeba

   Mă bate gândul că Regele – nu de acum și independent de orice scleroză inevitabilă – a gândit el așa, de-a lungul timpului, că el e Cel Dintâi Martir al țării ășteia, minus Maniu și Brătienii.

   Reply
  3. Canadiana

   Regele se vrea Elvetia pe scena politica romaneasca. Uita ca Elvetia are principii si nu ofera azil politic tuturor borfasilor.

   Reply
 3. Florina Neghină

  În loc să se entuziasmeze aiurea cînd citesc sau aud declaraţii sforăitoare* şi să se scandalizeze de acel 3% din sondaje, mai bine unii ar întreba oamenii din jurul lor, din real life, dacă ştiu ceva despre existenţa PMP. Şi ce ştiu, în eventualitatea fericită în care au auzit măcar de PMP. Eu am făcut asta. Numai două persoane auziseră ceva-ceva, în rest, priviri mirate şi trecut rapid la alt subiect. Mai mult, un prieten cu care eram la o bere acum vreo lună şi ceva glumea amar: hai să vorbim mai încet, să nu zică ăştia din jur că-i înjurăm.
  Vă spun asta acum pentru că tema prezidenţialelor de la anu’ va fi eliberarea de Băsescu, eliberarea de sub jugul tiraniei băsesciene, în fine, cu variaţiuni pe temă. Iar singura construcţie politică care este acum, teoretic cel puţin, alături de Băsescu, este PMP.

  *Papahagi, despre numirea lui Iovan la ICR: Prăbuşirea este abisală, până la omul de Neanderthal

  Citiţi mai mult: Adrian Papahagi: „Cine se teme de Mișcarea Populară? Partidul care nu a ratat nicio ocazie să trădeze dreapta:PNL” – Partide > EVZ.rohttp://www.evz.ro/detalii/stiri/adrian-papahagi-cine-se-teme-de-miscarea-populara-partidul-care-nu-a-ratat-nicio-ocazie-sa-tradeze-dreaptapnl-1066118.html#ixzz2jxAR9G00
  EVZ.ro
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/adrian-papahagi-cine-se-teme-de-miscarea-populara-partidul-care-nu-a
  http://www.evz.ro

  Reply
 4. Yeba

  Crin face cu ochiul lui de peste fiert catre simpatizantii basisti si SRS face scandal? Nu e el perceput ca liberal, joaca Crin la toate capetele? Si-am ramas cu nedumerirea acolo unde intrebam de ce Base nu mai reuseste sa stringa nimic in jur?

  Reply
    1. Bleen

     Nu. O să votez la europarlamentare și în turul I simbolic, cu un partid mic, dacă se va înscrie vreunul în competiție. Dacă nu, nu. Exclud orice vot pentru PSD, PNL, PDL, PMPFC, NR, orice alianță între acestea. Poate aș vota PNȚcd, dacă va merge separat, dar nu va merge.

     Nu mă simt obligat să-i rezolv pe băieți și fete pe partea de funcții iar disperarea agresivă și acuzatoare a lui Macovei, Preda sau Baconschi nu mă impresionează mai mult decît șmecheria unor escroci care se milogesc în metrou.

     Reply
  1. Bleen

   Băse nu mai reușește să strigă în jurul său din două motive mari și late:

   1. Nu mai poate candida.
   2. Singura valoare umană și politică, din punctul lui de vedere, e loialitatea față de el.

   Reply
 5. Bleen

  Forta Noua

  Forţa Nouă a aflat cu indignare faptul că Senatul României a votat ieri o modificare legislativă menită să îngreuneze şi mai mult posibilitatea apariţiei unor noi partide politice, vizând, în primul rând, chiar iniţiativa noastră!

  Despre ce este vorba?

  România are deja, prin lege, unul dintre cele mai rigide sisteme politice şi electorale, create special pentru a face aproape imposibilă apariţia unor noi forţe politice, nelegate de Sistemul actual. Astfel, conform art. 19 din Legea nr. 14/2003, pentru a se înregistra un partid politic, acesta trebuie să aibă cel puţin 25.000 de membrii fondatori domiciliaţi în cel puţin 18 judeţe şi Municipiul Bucureşti, nu mai puţin de 700 de persoane în fiecare judeţ şi Municipiul Bucureşti. Această cerinţă este cea mai restrictivă din Europa, în celelalte ţări de pe acest continent fiind necesare de la doar câteva zeci de semnături la câteva sute, sau, cel mult, ca în Portugalia, 7.500.

  Pentru a putea îndeplini această condiţie, dar şi pentru a oferi deja un cadru de dezbateri şi organizare simpatizanţilor săi, Forţa Nouă a înregistrat Asociaţia Forţa Nouă, ca prim pas în drumul spre crearea unei alternative serioase şi viabile la actuala clasă politică.

  Iată însă că, ieri, Senatul României a votat o modificare la Legea mai sus menţionată, prin care se interzice unui partid politic să mai aibă aceeaşi denumire sau aceleaşi semne proprii cu a unei asociaţii sau fundaţii anterior înregistrate… Adică, dacă noi avem înregistrată Asociaţia Forţa Nouă să nu mai putem înregistra partidul Forţa Nouă, chiar dacă reuşim să îndeplinim condiţiile aberante privind numărul de semnături necesare!

  Aducem aminte clasei politice că există la art. 40 alin. 1 din Constituţia României următoarea prevedere: „Cetăţenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere”. În acelaşi timp, în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului se face referire, la art. 11, la aceeaşi libertatea de asociere. În plus, mai ar trebui să existe şi un minim bun-simţ democratic, chiar dacă acum este călcat în picioare fără nici o reţinere!

  Este absolut incredibil până unde pot să ajungă reprezentanţii actualei clase politice în încălcarea spiritului democraţiei, pentru a-şi apăra Sistemul lor de privilegii, lene, incompetenţă şi dezastru!

  Este evident pentru toată lumea, inclusiv pentru ei, că actualii componenţi ai clasei politice nu mai reprezintă populaţia României. Prezenţa la vot este din ce în ce mai scăzută iar posibilitatea reală de a alege pur şi simplu nu există, partidele politice actuale fiind doar faţete ale aceluiaşi Sistem.

  Actuala clasă politică şi-a pierdut legitimitatea. Mai grav, ştie acest lucru şi încearcă să îl acopere prin pervertirea grosolană a instrumentelor democratice.

  Forţa Nouă cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea noilor prevederi adoptate ieri în Senat. În acelaşi timp analizăm şi pregătim şi alte metode de a ne exprima protestul faţă de atacul la care suntem supuşi. Dacă aveţi opinii şi sfaturi în acest sens sau doriţi să vă implicaţi direct în acţiunile noastre, vă rugăm să ne contactaţi la contact@fortanoua.ro

  Reply
  1. Gramofonu'

   Sa-i zica „Forta Zece” atunci. Sau „Batman”. Sau „Ala micu care respira greu”.
   In alta ordine de idei, au dreptate.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *