Linkuri si offtopice – 8 octombrie 2013

foto: Anzi, nene, Anzi

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.

Din motive tehnice, Blogary a fost offline aproape 20 de ore. Toate abonamentele vor fi prelungite cu trei zile.


Facebook Comments

24 Comments Linkuri si offtopice – 8 octombrie 2013

  1. Bleen

    ”Dreapta” românească (bine, omul are treabă cu dreapta cum am eu cu chimia)

    Daniel P. Funeriu
    6 minutes ago
    Temă majoră ținută sub capac de Victor Ponta: pachetul minimal de servicii minimale. În practică acest ”pachet” va însemna o raționalizare a serviciilor, exact cum era pe vremea lui Ceaușescu când aveai rația de ouă, unt, ulei sau benzină. Mulți oameni, mai ales dintre cei cărora li s-a spus în mod mincinos „Boc v-a tăiat pensiile”, vor avea de suferit pentru că nu vor putea să meargă gratis la medic atunci când au nevoie ci doar atunci când Ponta îi va lăsa. Mulțumim votanților USL.

    Reply
  2. Canadiana

    Sunt in 1990, in Piata Universitatii. Iliescu minte de rupe. Roman si Brucan se gudura. Minerii vin si fac praf. Iliescu le multumeste. Ma apuca o jale si o neputinta surda. Pe foarte multi ii doare in pix. Pe majoritatea ii doare in pix. Pe care incerc sa-i lamuresc, se ratoiesc la mine. Ni se dau bani, dolari, Ceausescu nu mai e si e bine, suntem cumparati, orice, numai sa nu vada imparatul gol. Si singurul lucru care imi vine in cap e „Sa va dea domnu’ comunisti, dictatura si saracie, pana va saturati.”. Si ne dadu. Si nu se saturara, mai vor. Si tot asa imi vine sa zic si acum, acelasi lucru: „Sa le dea domnu’ comunisti, dictatura si saracie pana se satura.”

    Reply
    1. Florina Neghină

      Atunci măcar ştiai că se aşează istoria, atunci mai aveai reperul, vestul. Dar acum şi cănd te uiţi într-acolo, te ia groaza. Tot un golan şi la Casa Albă, şi iresponsabil, SUA nu mai fac jocurile de politică mondială – consecinţele, aici, pe termen lung, sînt greu de anticipiat – o Uniune Europeană birocratică şi complet absentă la adevăratele ameninţări, aşa că, pînă la urmă, acum e mai rău. Dincolo de orice spoială cu care mai încearcă unii şi alţii să ne ia ochii.

      Reply
      1. Canadiana

        Si mai e ceva care ma sperie: penalii astia de la butoane au foarte multi bani. Foarte mult rau poti face cand ai foarte multi bani.

        Reply
  3. Florina Neghină

    Eu nu reuşesc să-mi dau seama cîtă lume realizează pericolul în care ne aflăm cu aceşti doi golani absolut iresponsabili în funcţii cheie ale statului şi plasaţi primii doi în sondaje ca opţiuni de vot pentru prezidenţialele 2014. Văd resemnare, nici măcar revoltă, îmi pare că deja s-a ajuns în faza de acceptare a situaţiei, altceva nu avem, asta e. La politicienii din opoziţie, văd gesturi haotice, greşeli impardonabile, scăpări inacceptabile ale gravităţii situaţiei, debusolare completă, imposibilitatea de a cîştiga teren. Atunci cînd nu văd strict interese personale şi fabulaţii de menţinut o fierbinţeală a creierelor cîtorva grupuri răzleţe de visători.
    Nu e prima dată cînd îmi pare Băsescu atît de singur ca azi, problema e că, odată cu trecerea timpului, pare – şi este -din ce în ce mai singur. Pentru mine, cel puţin, iluziile în politică nu există. Aşa că nu-l pot vedea altfel.

    http://www.realitatea.net/antonescu-iesirea-lui-basescu-cauzata-de-imbatranire-accelerata-cu-fenomene-de-degenerescenta_1288593.html

    Reply
    1. DanCanada

      Exact! De-asta a si iesit la rampa Base si ieri si azi. De fapt el spune: ‘Bre oameni buni, de ce stati linistiti? chiar nu vedeti ca astia distrug ce-a mai ramas?’

      Reply
    2. Never G

      USL-ul i-a aburit pe toti cu rezultatul votului la referendum si la alegeri. A buimacit opozitia si populatia prin marimea cifrelor. Buimacitii se simt singuri, neputinciosi si totodata dezamagiti. Se cred abandonati de cei pe care puteau conta.
      Cata credibilitate mai putem acorda sondajelor si rezultatelor votului cand se dezvaluie o adevarata masinarie de fraudare in dosarul Dragnea? Masinarie ce actiona pe plan national!
      De la cifre mincinoase pe hartie si un parlament obez, usl trece la consolidarea puterii.
      Urmeaza episodul ‘hotii si vardistii’ si ingenunchiarea justitiei.
      In esenta e vorba de viata noastra.
      Oare nu e revoltator ca suntem manipulati de minciuni si aparente?

      Reply
  4. Bleen

    M-am hotărît să scriu un articol sincer. Se va numi Înfrîngerea (Dosarul Pelican e luat) și va fi atît desincer încît dreapta și-ar fi dorit să mă fi călcat ieri cu daciea neagră 12B pe trecerea de pietoni. Articolul va fi despre politică și justiție.

    Reply
    1. Never G

      Poate analizezi si modul in care usl-istii au folosit dictonul „dezbina si conduce” trimitandu-ne pe piste colaterale de disputa. Cainii, Rosia Montana si altele au fost subiecte care au infierbantat creiere pana la ura si au avut ca efect imediat faramitarea societatii, sporindu-le puterea.

      Reply
  5. Bleen

    Cum funcționează analiza politică românească?

    Mafioții sicilieni mănîncă zilnic pizza. Rata mortalității este extrem de ridicată în rîndul mafioților sicilieni sub 40 de ani. Concluzie? Pizza e nesănătoasă.

    Reply
  6. Yeba

    Crin vorbește 3-4 minute despre Pact, în deriziune, într-o unică frază barocă.
    Dana: „nu am înțeles ce doriți să spuneți.”

    Reply
    1. Gramofonu'

      Crin detaliaza: „Salut interventia dumneavoastra.
      Subiectul nu sunt eu, subiectul nu este nici Presedintia Romaniei, subiectul
      sunteti voi, subiectul esti tu, cel de aici, cei care ne asculta acum,
      generatia voastra.
      Nu e adevarat, nu vreau sa confirm nimic pentru ca nu a infirmat nimeni.
      Multumesc. Victorie!”

      Reply
    1. DanCanada

      Il provoaca. Base stie f bine ca CtrlV se da in spectacol si in conditii normale. Insa cind e provocat, se depaseste pe sine insusi.

      Reply
  7. Lipst

    Şi tot din comentariile de la articolul lui DPA. Cică, atenţie:
    „Textul articolului este foarte bun. Din pacate credibilitatea articolului este afectata de impartialitate […]”
    Ce-ajuns şi imparţialitatea asta! E băiat bune, dom’le. Le zice bine. Nimic de zis. L-aş crede şi eu, dar nu poci, e prea imparţial. N-ai ce-i face.

    Reply
  8. Lipst

    Ce treabă are femurul cu referendumul? Nu ne vom putea niciodată închipui „sacrificiul” pe care l-au făcut unii pentru a participa la referendumul de anul trecut iar „ticăloşii” ăia de procurori băsişti nu au vrut să priceapă. Cineva de pe contributors la articolul lui DPA:

    „Am fost externat dupa o operatie destul de serioasa cu doua zile inainte de referendum.
    Ca atare, pe mine, pe sotia mea (care avea grija sa-mi schimbe pansamentele, si vorba ei, “statea cu ochii pe mine ca pe butelie”) cat si pe mama mea (in varsta de 78 de ani, cu tija de sustinere la femurul stang) ne-a “organizat” si ne-a “scos la vot” un prieten, cu masina personala. Sa-l infieram, domnule DPA, si sa-l dam pe mana procuraturii!
    In schimb, sa nu cumva sa pomenim de tovarasii procurori care au batut la poarta soacrei mele (76 de ani, si care, culmea ironiei, nici macar nu se deplasase la vot) ca s-o puna sa jure pe Biblie cum devine de se-ntampla… Noroc ca eram acolo asa ca le-am cerut Coranul si citatia – nu neaparat in aceasta ordine – dupa care i-am rugat “mumos” sa iasa de pe proprietatea mea, ca nu puteam garanta ca mai pot controla cainii.”

    Şi răspunsul lui DPA:
    „Domnule daca asta ati inteles, nu pot decat sa va urez sanatate si noroc in viata. O famile simpla, afectata in moduri multiple de acest referndum, uneori in mod dramatic. Dati-ne voie sa ne stergem o lacrima inainte de a trece mai departe.
    PS Felicitari. Am vazut multe la viata mea prin forumuri dar asa ceva n-am vazut pana acum.”

    Reply
    1. Rheia

      Ăsta-i genul de discurs la care tresare armonic naturelul simțitor al omului nou construit de perioada comunistă. Mai slăbiți-l cu legea și cu regulile democrației, că el vrea sînge de băsesc pe pereți și creieri de pedelei în farfurie! Sinceră să fiu, eu cînd citesc cîte-un comentator din ăsta cu deficit de litiu, am senzația că trăiesc într-un reality show.

      Reply
  9. Bleen

    Țațo, ieși din baie, că mor de frig! Oprescu a cerut RADET să alterneze apa caldă cu căldura. Apă caldă, ziua. Și dacă ajungi tîrziu acasă?

    Reply
    1. Rheia

      Pe bune? Eh, dar nu știu de ce mă agit. Că hienele bătrîne din blocul meu oricum au cerut la RADET să nu ne dea căldură decît după 1 noiembrie. Ăștia n-au nevoie de căldură cînd se spală? Nu-i doboară pneumonia? Încep să cred că m-am mutat într-un lăcaș de zombi. Iar vecină-mea de palier mai are și cinci cîini maidanezi, pe care-i scoate afară de trei ori pe zi și îi spală pe picioare cînd intră cu ei în casă.

      Reply
    2. Yeba

      Păi la câți îl regretă pe Ceaușescu, ce poate fi mai potrivit? De ce să ajungi târziu acasă, dacă încă nu s-au reînființat cozile? Astea le reînființează înainte de alegeri, în chip de șpagă electorală.

      Reply
  10. Unchiu Sam

    Steps to Socialism (via thelibertarianrepublic.com):
    Step 1: Call for central planning of a decision normally made by free individuals.
    Step 2: Institute plan via force.
    Step 3: Watch plan fail.
    Step 4: Blame the failure on too much freedom and capitalism.
    Step 5: Call for more central planning.

    :))

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *