Linkuri si offtopice – 9 decembrie 2013

foto: Noua Zeelandă, văzută din spațiu

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


22:13 – Raportul Estrela
19:43 – America the Vulgar – Wall Street Journal

Cultural icons like Elvis and the Rolling Stones could shock in their day because there were standards that could be violated, says author Lee Siegel in a discussion with WSJ’s Gary Rosen. Today obscenities aren’t just boorish — they’re boring.

18:54 – Vaccines vs. Leeches – Campaigns & Elections

Evolving Strategies and the Middle Resolution PAC conducted experimental research that suggests an aggressive attack on McAuliffe for supporting ObamaCare was ineffective at best and counter-productive at worst. An attack on McAuliffe’s business record possibly helped, but was anemic.

What moved the voters most was an attack on McAuliffe’s positions on abortion; a single phone message emphasizing McAuliffe’s support for unrestricted, late-term, and taxpayer-funded abortions shifted support a net 13 to 15 points away from McAuliffe and toward Cuccinelli. The cost per vote here was a remarkably cheap $0.50 per additional vote, and even less expensive still when targeting the most persuadable segment of the electorate.

18:35 – Vicepreşedintele PDL Alin Tişe: Radu Stroe terorizează locuitorii din Pungeşti. Ar trebui să demisioneze – B1

 Jandarmeria nu trebuie implicată în apărarea dreptului de proprietate privată al unei persoane fizice sau juridice. Statul român nu e statul USL. Este regretabil că instituţiile statului sunt implicate în realizarea scopului electoral al USL. Ministrul Stroe ar trebui să demisioneze, a declarat Alin Tișe (PDL).

Cea mai idioată și periculoasă declarație a ultimilor douăzeci de ani. Cum și-ar putea cineva apăra proprietatea în fața atacului a sute de oameni, în condițiile în care statul deține monopolul violenței și doar statul poate interveni coercitiv prin instituțiile de forță? Cum și-ar putea apăra proprietatea o persoană fizică sau juridică atunci cînd e atacată de sute de oameni? Cu mîinile goale? Cu ajutorul șefului de post?

09:41 – Kiev. „Oscar” pentru minciună înmânat de protestatari în direct unui reporter rus – DIGI24
07:54 – VIDEO: Knockout Game Gone Wrong: Black Man Gets A Beating From Woman & Her Boyfriend Inside Mall – Conservative Outfitters
07:15 – Tomac: Teodor Baconschi va candida pe listele Partidului Mişcarea Populară la europarlamentare – Mediafax

Întrebat dacă pe liste ar putea figura Elena Băsescu şi Elena Udrea, Eugen Tomac a spus că nu a discutat cu cele două despre această posibilitate.

Cum adică nu a discutat cu cele două despre această posibilitate? Cum să discute cu cele două, dacă ambele sînt membre ale altui partid? Cum să discuți posibilitatea de a candida pe listele partidului tău cu membrii altui partid? N-a dsicutat cu cele două? Și dacă discută, vor candida? Adevărul, hai s-o spunem p-aia dreaptă, că omul nu știe ce ordin va primi la timpul potrivit și d-aia preferă să lase deschise toate posibilitățile. În loc să spună clar: ”Întrebarea nu-și are sensul. Cele două nu sînt membre ale PMP, sînt membre ale altui partid și nu se pune problema să candideze pe listele PMP” Tomac o dă de gard.

06:37 – The Gap Switches to “Merry Christmas” – Patheos

Dave Barry pointed out the lunacy of the bland terms, when he wrote, “These days, people say ‘Season’s Greetings,’ which, when you think about it, means nothing. It’s like walking up to somebody and saying ‘Appropriate Remark in a loud, cheerful voice.’ But ‘Season’s Greetings’ is safer, because it does not refer to any actual religion. Some day, I imagine, even ‘Season’s Greetings’ will be considered too religious, and we’ll celebrate the Holiday Season by saying ‘Have a nice day.’”

05:57 – Mandela vs. Thatcher? Who deserves flags at half-mast? – Allen West

“He [President Obama] did not order the flag flown at half staff for the death of Margaret Thatcher, did not attend her funeral, and did not send any high level officials to represent the United States.”

“President Barack Obama not only didn’t attend Margaret Thatcher’s April 2013 funeral, but also refused to dispatch any high-ranking members of his administration to pay respects to Britain’s Iron Lady.”


Facebook Comments

85 Comments Linkuri si offtopice – 9 decembrie 2013

  1. Florina Neghină

    Mi-e dor de OTV!!!

    “Faceți cunoștință cu Pufulica, ea este oaia noastră, a redacției. De fiecare dată când avem probleme sau ne enervăm o mângâiem pe cap ca să ne calmăm”, a spus Cristi Nițulescu, gazda emisiunii multiplex Apasă pe verde, program care a marcat transformarea postului TVR 3.

    Emisiunea a fost difuzată, în direct, vineri, de la ora 16.00. Înregistrarea emisiunii o puteți vedea pe site-ul tvrplus.ro.

    Prezentatorul a vorbit despre noua mascotă a postului timp de două minute, i-a amintit numele de mai multe ori. Astfel că la finalul prezentării, Pufulică s-a transformat în Pufulița.

    “Ea e Pufulița, o iubim cu toții și reprezintă simbolul României tihnite”, spunea Cristi Niculescu în timp ce mângâia jucăria de pluș.

    http://www.paginademedia.ro/2013/12/pufulica-oaia-antistres-a-echipei-tvr-3-mascota-prezentata-la-debutul-postului-rural/

    Reply
  2. Yeba

    Ponta critică UE pt nu știu ce circulară legată de China și vrea să regândească politica față de Rusia în 2014. Dintr-un foc! Ăsta om! Mongoloidul are sponsori în tot arealul de migrație mongolă, e acasă peste tot.

    Reply
  3. Bleen

    Din Raportul Estrela:

    ”subliniază că, chiar și atunci când este legal, avortul este adesea împiedicat sau întârziat de obstacole care stau în calea accesului la servicii corespunzătoare, cum ar fi recurgerea generalizată la obiecția pe motive de conștiință, perioadele de așteptare nejustificate din punct de vedere medical sau consilierea părtinitoare; subliniază faptul că statele membre ar trebui să reglementeze și să monitorizeze recurgerea la obiecția pe motive de conștiință în profesiile-cheie pentru a se asigura că asistența în materie de sănătate reproductivă este garantată ca drept fundamental, garantând, în același timp, accesul la servicii legale și creând sisteme de trimitere publice și de bună calitate; subliniază faptul că dreptul la obiecția pe motive de conștiință este un drept individual și nu o politică colectivă și că sfaturile și consilierea trebuie să fie confidențiale și nemoralizatoare; își exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că personalul medical este obligat să refuze servicii în materie de SSRD în spitale și clinici bazate pe religie în întreaga UE”

    Reply
    1. Bleen

      .”invită statele membre să asigure introducerea educației sexuale ca disciplină obligatorie în programele școlare pentru învățământul primar și secundar; subliniază faptul că este important să se revizuiască și să se actualizeze regulat predarea educației sexule și să se acorde o atenție deosebită respectării femeilor și egalității de șanse între femei și bărbați;

      ….

      subliniază faptul că educația sexuală trebuie să includă informații nediscriminatorii și să transmită o viziune pozitivă asupra persoanelor LGBTI, în vederea susținerii și protejării eficace a drepturilor tinerelor persoane LGBTI”

      Reply
    2. Canadiana

      Uite d-aia nu e bun statismul: creeaza monstri.

      Din experienta unei cunostiinte din tara, in anul de gratie 2012.
      Medicul ginecolog sub observatia careia se afla pacienta in cauza lucra la o clinica privata. Pacienta dorea sa faca un avort. Doctorita i-a explicat, ca, din motive religioase, nu poate sa ii efectueze avortul ea personal, dar ii da trimitere la o colega ginecoloaga, care urmeaza sa-i faca avortul. In rastimpul de o saptamana pana la consultul cu ginecoloaga ce urma sa-i faca avortul, pacienta se razgandeste si mentine sarcina. Bebelus sanatos si cuminte, al treilea copil al familiei.

      Mi se pare un caz exemplar care pledeaza pentru libertatea individului de a decide. In libertate, fara interventia atotstiutorului stat, nici o femeie normala la cap nu vrea avort. Statul nu stie ce e mai bine, nici cand faciliteaza avortul, nici cand il interzice prin lege. Interzicerea avortului vine de la cel de sus. Nu e nevoie de stat, care astfel se erijeaza intr-o putere superioara, universala si atotstiutoare. Dar statul devine categoric un monstru cand indeamna la avort.

      Reply
  4. Bleen

    Pocora făcea scandaluri monstru pe discriminare acum cîțiva ani. Urla, se tăvălea pe jos, făcea spume. Acum, declarațiile lui Barbu sînt neinspirate și comparația inadecvată. Coloană vertebrală de rîmă.

    Reply
    1. Yeba

      Încep să cred că nu toate avorturile sunt la fel de rele. E ca discuția cu alegătorul mediu vs. dorința de democrație.

      Reply
  5. Bleen

    Miron Damian

    „In ce priveste declaratiile domnului Vasile Blaga despre mine, cred ca intrebarea care trebuie pusa in mod firesc este, de ce n-a candidat chiar dansul pentru prezidentiabil? Este seful partidului, deci presupunem ca este cel cu credibilitatea si potentialul cele mai mari de a castiga Presedintia Romaniei.” (Elena Udrea)

    Răspunsul este că motivului președintelui PDL de a nu intra în cursa pentru prezidențialele statului este FIX același motiv pentru care Elena Udrea, președintă anul trecut a organizației municipale București, nu a intrat în cursa pentru primăria Capitalei.

    Reply
    1. Canadiana

      Un dezastru: propunea incalcarea legii actuale pentru a programa al doilea tur de scrutin la 3 sapt. dupa primul (legea zice de 2), fiindca asa le convine lor, citez: „va fi o decizie politica”. (vezi pesurse.ro.)

      Reply
  6. Bleen

    ”Jandarmeria nu trebuie implicată în apărarea dreptului de proprietate privată al unei persoane fizice sau juridice. Statul român nu e statul USL. Este regretabil că instituţiile statului sunt implicate în realizarea scopului electoral al USL. Ministrul Stroe ar trebui să demisioneze”, afirmă senatorul Tişe (PDL)

    Reply
    1. Lipst

      (1) Jandarmeria Română este instituţia specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor, care exercită, în condiţiile legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private, la
      prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum şi la protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism.
      Extras din Legea nr. 550/2004 > CAPITOLUL I > Art. 1. > (1)

      Un senator „de dreapta” confundă statul cu ţara. Doar statul, doar ceea ce este de stat trebuie apărat, restul să se descurce.

      Reply
  7. Bleen

    Auzi ce idee îmi dădu cineva, nu spui cine, persoană importantă: dreapta ar putea să-l susțină la prezidențiale pe Emil Constantinescu, că mai are dreptul la un mandat. Dacă tot vor să se unifice și să susțină un castrat, între MRU și Predoiu l-ar putea alege pe Constantinescu.

    Reply
      1. Bleen

        Și totuși a investit cineva. Predoiu e candidatul lui Puiu Popoviciu și al lui Tăriceanu, nu al PDL. Mă rog, e un fel de a spune. Candidatul final al lui Puiu Popoviciu e tot Ponta, dar e nevoie de o monedă de negociere.

        Reply
  8. Bleen

    Prenumele, asta e marea găselniță și marele război al dreptei cu Ponta:

    Marian Preda
    Viorele, trimite-i pe Mirel și pe Dorel să-i cheme la negocieri pe arabi și pe americani că s-au prostit, vor să crească prețul la petrol! Sau fă o comisie la Parlament, la tata-socru, să demonstrați că Besescu e de vină și pentru asta!

    Reply
  9. DanCanada

    Cica NSA a spionat si jocurile astea mari online (warcraft etc) infiltrindu-se ca pitici, zine:

    De pe HP:
    „Fearing that terrorist or criminal networks could use the games to communicate secretly, move money or plot attacks, the documents show, intelligence operatives have entered terrain populated by digital avatars that include elves, gnomes and supermodels.”

    De domeniul Divertis-ului: imaginati-va agenti CIA (costum, cravata etc) sa se infiltreze ca „elves, gnomes and supermodels” :)))

    Deci Bleen, daca i s-a parut cumva ca e urmarit, nu era din cauza blogului si nici a spalatului de vase 🙂

    Reply
      1. DanCanada

        Da:

        „In Second Life, players create customized human avatars that can
        resemble themselves or take on other personas — supermodels and
        bodybuilders are popular — who can socialize, buy and sell virtual
        goods, and go places like beaches, cities, art galleries and strip
        clubs.”

        Deci agentii americani mergeau/merg la strip clubs si pe bune si virtual.

        Reply
  10. Gramofonu'

    Vine UE cu probleme?

    „Aşadar, de acum înainte, procurorul va fi obligat să probeze doar că o persoană anume, într-un interval de timp, a fost implicată în săvârşirea anumitor infracţiuni, spre exemplu fapte de crimă organizată. Din acel moment, judecătorul poate prezuma că bunurile dobândire sunt rezultatul unor activităţi infracţionale desfăşurate de persoana condamnată în cursul unei perioade anterioare condamnării care este considerată rezonabilă de către instanţă. În această ipoteză ar reveni persoanei condamnate sarcina probei privind caracterul licit al averii dobândite. Dacă judecătorul concluzionează că valoarea bunurilor deţinute este disproporţionată în raport cu veniturile legale poate dispune confiscarea acestora de la persoana condamnată.”

    http://legeaz.net/noutati-legislative/codul-penal-confiscarea-extinsa

    Solutii gasim noi.

    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-16166839-guvernul-nu-mai-impozita-venituri-din-jocuri-noroc-motiv-nu-poate-afla-cat-castiga.htm

    Reply
  11. Lipst

    „Logica” electorală, bat-o vina. Plin de emoţie, gazetarul Le Monde anunţă cititorii că „rezultatele de la alegerile locale întăresc legitimitatea preşedintelui Venezuelei”. De ce se mai chinuie lumea în România pentru alegerile prezidenţiale de la anul, nu ajung cele locale din 2012?

    Reply
    1. Rheia

      Auzi, tocmai ce mi-ai amintit: mătușă-sa lui fi-miu din partea lui ta-su a plecat în Franța acum vreo unșpe ani, că se săturase de „nenorocirea de aici”. Femeia și-a găsit un francez pe Internet, s-a măritat cu el și a plecat (luînd cu ea cățelul, dar lăsîndu-și aici copilul, pe-atunci în clasa a noua, deși invers ar fi costat-o mai puțin, măcar avionul). A căpătat cetățenia și s-a pus să voteze (aici n-o făcea). Ultima dată cînd am vorbit cu ea, în 2007, erau alegeri generale la ei. Zic: Fuseși, bre, la vot, puseși ștampila pe Niculăiță? Ea: Am fost, dar nu l-am votat pe Sarko, noi avem alte opțiuni electorale. Noi ținem cu Segolene Royal. Eu: Îu! Păi asta e socialistă! Ce naiba, ai fugit de ăștia de-aici ca să-i votezi pe ăia?! Ea (foarte rece): Socialiștii francezi sînt altfel. Țin cu poporul cu adevărat, nu ca jigodiile din România.

      Reply
      1. Lipst

        Ceea ce se potriveşte poate cel mai bine socialiştilor francezi este sintagma „stânga de caviar” expresie care, bănuiesc, a fost inventată tot de francezi. Această stânga de salon este plină de paradoxuri şi contradicţii.

        Este sectară, pentru că are are în vedere în primul rând minorităţile de tot fel, totodată aceste minorităţi sunt folosite marxist, pentru a lovi în clasele pe care stânga de caviar le detestă.

        Este nedemocrată, nu ezită să folosească forţa în mod disproporţionat, atunci când e contestată, dar critică, urlă ca din gură de şarpe, atunci când este în opoziţie, ceea ce numeşte „politica securitară” a dreptei, care dreaptă e un fel de centru-dreapta.

        Deşi plânge pe umărul poporului sărac şi amărât, critică orice poate ridica nivelul de trai al poporului. De exemplu, piaţa de telefonie mobilă şi de internet e dominată de cartelul, „cartel” pentru că au fost condamnaţi ca atare de mai multe ori, format din trei companii SFR, Bouygues şi Orange (Orange este asociat cu mamutul de stat Francetelecom şi care are 28 de milioane de abonaţi, deţinând 42% din piaţă). Un actor independent „Free” a spart atât atât piaţa de internet cât şi cea de telefonie mobilă, venind cu oferte clare, rezonabile şi ieftine, ceea ce a forţat cartelul să reacţioneze, asta arătând beneficiile pieţei libere concurenţiale. Însă, compania Free este ţinta atacurilor miniştrilor de caviar socialişti, supăraţi că poporul poate plăti mai puţin. Repet, miniştrii socialişti atacă compania privată Free.

        Stânga franceză e şi de caviar dar şi de stânga, un amestec inconfundabil.

        Reply
        1. adina

          Noi (blogary & fanii) stim de fapt ca nu exista bani publici ci doar bani privati, din care o parte dintre ei sunt dati institutiilor statului spre administrare si realizarea serviciilor publice. Pentru Ponta, „public” si „privat” sunt doar niste atribute. Ca in propozitia: Afara este un soare stralucitor. Atribute care pentru el se pot schimba intre ele. De aia isi permite sa transpuna un interes privat in ideologia comunista la nivel national si sa il finanteze din banii „publici”.

          Reply
            1. adina

              Ideea ca Iisus a fost capitalist se poate argumenta prin povestea / parabola talantilor. In contra-partida, socialistii ne vor aduce aminte tot de o zicerea a lui Iisus: „Mai degraba va trece o camila prin gaura acului decat un bogat prin portile raiului”. Insa exact aici bate dogma crestina si articolul de mai sus: capitalistii pot face profit si in acelasi timp pot fii si generosi cu cei mai dezavantajati de soarta. N-ai sa gasesti asa finete in ideologia socialista / comunista.

            2. Rosu

              Toata idea este ca sa produci profit. Ceea ce faci cu profitul deosebeste un capitalist crestin de unul obisnuit: capitalistul crestin poate sa aleaga sa dea un bonus generos de Craciun angajatilor, sa doneze la cas de orfani, de batrani, sa puna un cec in mana parohului pentru instalatia de incalzire din biserica si sa ii mai ramana si lui de o friptura, cozonaci si vin bun pe masa de sarbatoare.

  12. Lipst

    Ce frustrare pentru cei de la criticatac şi voxpublica, să te plângi ani de zile de dictatura lui Băsescu şi să fii bătut de jandarmii lui Ponta!

    Reply
    1. Rosu

      In curand va veni si vremea lor, cand Ponta si Sova vor fi ghilotinati (sa speram ca doar in efigie) pentru deviationism de dreapta.

      Reply
  13. Lipst

    Revista 22: „Russia Today a relatat, minut cu minut, protestele de la Pungești”. Când o să trimită Rusia forţele de securitate, pentru a asigura pacea la Pungeşti? Rusia va elibera Pungeştiul de capitalismul cotropitor. În curând, se va relata despre „Regiunea autonomă Pungeşti”. Autonomia secuilor o să fie nimic pe lângă autonomia pungeştenilor.

    Reply
  14. Yeba

    De ce n-a investit nimeni în „dreapta”? E loc de contracte pentru toți pe stânga, merge propaganda mai ușor acolo, sunt candidații mai potriviți pe roluri?

    Reply
  15. Florina Neghină

    Dacă tot transfomă în latrină memoria luptătorilor din munţi, poate din banii strînşi acum vreo zece ani pentru monumentul Elisabetei Rizea urcă pe soclu un pungeştean micuţ doborît de gaze.

    Şi aşa se ridică şi la standardele JN, care l-a pus pe Năstase pe copertă, alături de foşti prim-miniştri deţinuţi politic.

    Reply
    1. Rheia

      Doamne, ce bou, ce bou nenorocit! Ce i-aș trăzni una-n meclă cu „Închisoarea noastră cea de toate zilele”, cartea lui Ioan Ioanid! De fapt, dacă mă gîndesc bine, i-aș trăzni trei, că ediția mea are trei volume.

      Reply
    1. adina

      ufffff, „pe care l-a avut Romania”, „pe care” da? Si pe el l-a avut. „L”-ul e de la pronumele „el”. Desteptilor, oxfordistilor, ptiu’ sa nu va deochi ca „bine” le mai pocniti.

      Reply
      1. Yeba

        când sunt prea intelectuali, nu-i bine, când sunt prea școală profesională, iar nu-i bine, cine să vă mai înțeleagă.

        Reply
  16. Bleen

    Lucian Mindruta

    Mic indreptar ecologic pentru uzul naivilor care cred ca putem trai fara sa miscam un fir de par din capul Naturii.

    Te imbraci?
    Mediul sufera, ca hainele sunt facute intr-o fabrica, unde era odata un camp, cu chimicale extrase din petrol intr-o rafinarie care scoate fum.

    Bei ceva?
    Apa ajunge la tine cu pompe, care consuma curent. Berea mai cere si otel pentru cuvele in care fermenteaza, care inseamna furnale, ca la Sidex. Si dupa aia aluminiu pentru doza, care inseamna alti megawati, care se obtin arzand pacura sau uraniu sau gaz.

    Faci sex?
    Elimini caldura in atmosfera (acum depinde cat esti de activ), pe care o obtii din procese chimice in care arzi carbohidrati. Pe ei ii iei din grau, care e cultivat cu combine, in care intra otel si cauciuc si iarasi petrol si-un mecanic care sta cocotat acolo si munceste pentru tine, in loc sa viseze la natura. Pe care oricum o distruge (dap, varietatea naturala e rasa de cultivarea unei singure specii)

    Vorbesti la telefon?
    Atunci trebuie sa accepti si mineritul de metale rare, ca fara ele nu exista circuite integrate. Si iarasi petrol pentru plastic. Si siliciu pentru ecran si multa caldura sa-l topeasca in forma, care se obtine de asemenea din gaz sau electricitate, care vine din centrale nucleare, hidro, care sunt facute din beton, care cere energie, etc…

    Ce vreau sa zic? Ca orice ai face inseamna cost pentru mediu. In locul casei in care stai a fost odata o padure. Acum 500 de ani mai precis. Nu mai e. Stii de ce?

    Pentru ca stramosilor tai li s-a rupt de mediu. Ei au taiat copaci si au mancat animalele si au facut sex si ai aparut tu.

    Si, da, aici sunt de acord cu tine. A fost o idee proasta.

    Reply
    1. Yeba

      He, he, un băiat asiatic a dus acum câțiva ani raționamentul îână la capăt și s-a sinucis, fiindcă oamenii afectează masiv habitatul altor ființe și nu-i corect,

      Reply
  17. Canadiana

    Ceva e putred: :))))
    Intru pe blog, la data de azi, la ora 5:46 ora Romaniei, luni dimineata, si gasesc deja 5 comentarii..
    Pregatim o rivulutie?

    Reply
    1. Lipst

      Ar trebui ca împreună cu Victoria Stoiciu să înfiinţeze „Asociaţia Pentru Promovarea Violenţei Democratice Moderate”

      Reply
    2. adina

      Pai atunci cand le dau jandarmii doua bete pe spinare sa nu se mai planga pentru ca e in Constitutie. Si nu-i asa, francezii sunt un model de urmat.

      Reply
      1. Yeba

        Nu, nu, nu. Să ne înțelegem! Aceea cu jandarmii este viziunea conservatoare asupra aceluiași amărât de stat de drept. În viziunea liberală, protestatarii (citez din Pârvulescu) au dreptul să protesteze „cu toată forța”. Violența a fost parte din Revoluția Franceză, de-aia e sacra.
        Nenorocitul ăsta spală creierele ălora de la SNSPA, frumoși-cu-tablete, care ies în piață să încalce legea moderat și să creadă că suntem independenți din 1848.

        Pe de altă parte, tot la A3, actorașul Stanoevici, alt comentator al postului, a zis direct: contestatarii lui Ponta de la Cluj sunt niște – atenție! – labe triste, pdv însușit de toți din studio. Încasează suficient toți ca să nu sufere de disonanță cognitivă.

        Reply
  18. Florina Neghină

    „În primul rând, în Republica Pungeşti, la bancul „împinge o babă pe scări şi apoi întreab-o de ce se grăbeşte” nu se râde. Este un drept garantat de Constituţia Pungeştiului pentru oricine protestează, şi chiar dacă nu implică agresarea unei venerabile vasluience, guvernează multe alte acţiuni, cum sunt cele de mai jos. Pe scurt, în Republica Pungeşti tu dai primul şi apoi tot tu strigi la jandarm că te doare.

    În al doilea rând, chiar dacă la protestul pungeştean participă cam două treimi activişti de mediu din alte zone, veniţi aici cu maşinile personale, iar restul sunt localnici, trebuie spuse mereu cuvintele „răscoală”, „ţărani”, „ţăranii se simt hăituiţi”, „pământul/apa/casele ţăranilor”. E tot o lege. A treia regulă a Republicii Pungeşti este că principiul „nu comite fapta, dacă nu poţi să suporţi pedeapsa” nu se aplică. Orice reacţie din partea autorităţilor faţă de faptele tale este încadrată la terorism de stat în Codul Penal pungeştean.”

    http://www.gandul.info/puterea-gandului/republica-pungesti-impinge-o-baba-si-zi-i-de-ce-te-grabesti-11748519

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *