Noua Republica il acuza pe MRU de lipsa de anvergura intelectuala si politica si pe colegii acestuia de partid ca ar fi loiali SIE

MIHAIL NEAMȚU, pe pagina de Facebook

 Forța Civică ar fi presupus atragerea forțelor de dreapta din societatea civilă.

Liga cinică a traseiștilor nu entuziasmează pe nimeni.

Electoratul dreptei e inteligent și nu poate fi păcălit. El vrea figuri noi care întrupează valori și propun politici concrete de relansare economică. Va fi un fost ministru PSD al Sănătății de acord cu introducerea standardelor de procedura, de cost și de calitate propuse de Noua Republică? Exclus.

Domnul Ungureanu este o personalitate în care milioane de români și-au pus speranța. Echipa lui MRU trebuia să fie la fel de credibilă ca și liderul. Este?Sub presiunea timpului, MRU a fost obligat să accepte soluții neinspirate. Păcat.

Timpurile excepționale impune pesemne măsuri excepționale.

Mă revoltă și mă deprimă însă faptul că oameni care, în 2009, îl plimbau pe Mircea Geoană la casa lui Sorin Ovidiu Vântu vor să reprezinte suflul nou al dreptei.
Domnul Ștefan Pirpiliu a făcut niște declarații ambițioase – mă întreb de ce a plecat din PDL abia acum trei săptămâni?
Noua Republică a refuzat din principiu – iar domnul Vasile Blaga știe asta – practica prozelitismului.
Încrederea între parteneri se câștigă plecând de la loialitate.
O nouă politică presupune căutarea tipului de om vrednic și priceput, întotdeauna loial unor valori și partide cu principii și doctrină (iar nu doar loial sie-și).
Se vorbeşte adeseori despre intelectualul de anvengură Mihai Răzvan Ungureanu. Dar nu putem să nu ne întrebăm unde sunt textele sale esenţiale despre doctrina dreptei? Care este contribuția teoretică la școala liberalismului, de pildă? Care sunt convingerile intime ale ex-premierului? Cum se raportează la modele clasice, de tipul Thatcher-Reagan-Adenauer?
Se vorbeşte uneori şi despre politicanul Mihai Răzvan Ungureanu. Dar cum te poţi erija în liderul dreptei reunite în condiţiile în care nu ai trecut niciodată testul alegerilor? Dar atunci când, în locul construcției instituționale solide, cultivi imaginea unui salvator unic, deci ideologia unui mesianism anacronic și anti-modern (vezi aparițiile publice de tipul Christos la Rio de Janeiro și comparațiile aberante făcute pe unele bloguri partizane între MRU și Mesia, între apostolii creștinismului și foști miniștri PSD…)
Facebook Comments

40 Comments Noua Republica il acuza pe MRU de lipsa de anvergura intelectuala si politica si pe colegii acestuia de partid ca ar fi loiali SIE

  1. Sabin SR Bolboceanu

    Pute, din orice directie ar venii, pute domnule, pute tare si asa o sa mergem cred la dracu si de-acum inainte cu asa oameni.m-am cam saturat, era chiar sa cred ca uite domnule, mai sunt oameni in tara asta, care vor si altceva nu numai CIOLAN, dar vad ca e mare curvisag (ardeleneste asa se spune)cred ca trebuie taiati se pe lista si astia.

    Reply
  2. oglinjoara

    BREAKING
     
    Analiza PDL: Frauda la referendum ar putea să fie de la 1 milion de voturi la 2.650.000 de voturi.
    Aşadar, cele 7,5 milioane de voturi împotriva lui Băsescu, s-ar putea să fi fost doar 5.
     
    Cam cât a obţinut USL la alegerile locale, adică.

    Reply
  3. Yeba

    Ăştia vorbesc doctrină fină, texte esenţiale, pilde biblice, Isus la Rio şi dezamăgiri interioare, în timp ce realitatea de pe teren se roagă de ei să iasă public cu ceva, orice, şi le pune la picioare subiecte precum „Omul căruia  uselistul M. Vanghele i-a refuzat audienţa a murit de inimă după o tentativă de autoincendiere.”
     Epitetele le-am pus şi m-am răzgândit, ca să livrez ştirea nudă.
    Păi americanii ar plăti pentru evenimente de-astea. Deci Comisia de la Veneţia pe un target şi subiectul ăsta, pe altul. La muncă, băăă, nu la negocieri şi blaturi!

    Reply
  4. oglinjoara

    Mihail Neamţu să recitească pilda înmulţirii pâinilor şi peştilor.
    Sau vrea să mănânce el toată pâinea şi toţi peştii?…
    Atunci s-o mai citească o dată!

    Reply
  5. SimonaM

    BONUS – de pe FB
     
    ‎,,Apel la retinere si moderatie
     
    Ii rog pe amicii MRU si Neamtu sa fie retinuti in declaratii si moderati in decizii, cata vreme au loc negocierile pentru realizarea Aliantei Romania Dreapta.
    PDL a incurajat si va continua sa incurajeze realizarea unui pol politic care sa se adreseze alegatorilor de centru si de dreapta.USL e o masinarie care nu va putea fi oprita prin eforturi individuale.
    Societatea asteapta in acest moment sa afle cum anume putem asigura o guvernare mai buna decat cea controlata de V.Ponta si C.Antonescu.
    Pana cand acest raspuns nu e elaborat si difuzat, tot ceea ce transmitem cetatenilor romani e privit – pe buna dreptate – ca marginal sau inutil.,,
    (via Cristian Preda )”

    Reply
  6. valy sarmanul

    Spune mi cu cine te insotesti sa iti spun cine esti. MRU este tot ce vreti dar nu de dreapta are o echipa pe care USL crapa de invidie ca nu o are .Intradevar este mult mai usor sa ,,preiei,, un partid de la iarmaroc si sa il umplii cu Bazac  Pirpiliu Saniuta Liga si sa fii exponentul dreptei curate ,te umfla rasul. Noua Republica are stranse 29000 de semnaturi ,manual de identitate statut si oameni curati care au contribuit la toate acestea

    Reply
  7. poweraxxel

    Observ ca este o bascalie populara pe aici referintele la MN. Ca merita sau nu omul, nu il cunosc sa ma pronunt. Cu unele lucruri pe care le spune insa … sunt total de acord. FC nu arata prea bine. Sincer sunt dezamagit.
     
    „Ionut Bazac a fost ministru al Sanatatii in Guvernul PDL-PSD 2008-2009 dar si secretar de stat in Ministerul Sanatatii in 2004. Dupa iesirea PSD de la guvernare, Bazac a facut un pas inapoi din viata politica. Numit de presa ministrul Ferarri, cunoscut in lumea auto ca presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. Forza Rossa S.R.L., reprezentantul oficial  Ferrari in Romania, Bazac a trecut si pe la PNA.Ionut Bazac a fost audiat de Parchetul National Anticoruptie, in ianuarie 2005, in dosarul „Sanatatea”, in legatura cu transferul ilegal a cinci miliarde lei catre mai multe societati comerciale intermediare, in cadrul operatiunii de procurare a aparatelor de purificare a aerului necesare unitatilor spitalicesti din tara, conform Mediafax.
     
    Marian Saniuta a fost ministru de Interne in guvernarea PSD 2004-2009, apropiat de Adrian Natase. A fost inlocuit de la sefia PSD Prahova in 2009 si a ramas deputat independent. 
     
    Adrian Semcu fostul lider al PNL Prahova si omul de incredere al lui Dinu Patriciu. Semcu a zadarnicit in repetate randuri tentativele liderilor de partid de a-l sanctiona pe Dinu Patriciu cu excluderea din formatiune. In urma unui memoriu semnat de mai multi lideri ai filialei Prahova, Crin Antonescu l-a schimbat de la sefia organizatiei. ”
     
    Daca asta este dreapta …

    Reply
    1. Florina

       @poweraxxel 
       
      Dar Nicolăescu, Eugen, da?! – tot titular la Sănătate, a fost dreapta, nu?! 2. Nu e nici o băşcălie. E cu totul altă reacţie la mizeriile scrise de MN şi NR. 
      3. Eu îl cunosc. Ante-NR. 
      4. Mă bucur că au început să-l cunoască şi alţii. Poate aşa ajunge unde îi e locul, în nici un caz în politică, prostind oameni în continuare.  

      Reply
      1. poweraxxel

         @Florina De prea mult timp, politica din Romania a deraiat de la vechile principii … Am pretentii de la unii care stiu mai multe decat altii sa nu reactioneze propagand si intretinand politica de autobaza … Nu. Nici Eugen Nicolaescu nu este de dreapta. Nu este nici macar politician. Doar un simplu executant. Dar asta nu inseamna ca eu trebuie sa vad in Bazac, Saniuta sau altii ca ei politicieni doar pentru ca sunt in aceeasi tabara cu MRU si opusi lui Nicolaescu. Daca MRU se inconjoara cu asa ceva inseamna ca l-am supraestimat. Sper sa ma insel eu si sa aveti voi dreptate, dar poate ca n-ar trebui sa ne punem toate sperantele in MRU.  Senzatia initiala de „lipsa de anvergura” se amplifica pe zi ce trece …  Traian Basescu a plecat de pe o pozitie mult mai buna decat acum MRU. SI odata prins in hora cu „reevaluatii” n-a facut decat sa piarda. Tot PNL-ul a incercat sa traiasca ferit de „reevaluati” si iata-l acum in mocirla … Daca si MRU face asta, atunci s-a dus naibi sandramaua inca inainte de a se construi. Inteleg ca sunt necesari oameni cu o anumita experienta, si ca fara sa ii iei deja „din alte piese” nu ii poti gasi, dar acestia trebuie sa stea in umbra, in randul 2, nu in posturile de vicepresedinti … In posturile de vicepresedinti trebuiau pusi politicieni noi, care bazanduse pe sfaturile celor din randul 2 sa capete experienta si sa devina cunoscuti. Sa castige popularitate astfel incat la alegeri viitoare partidul sa aiba cat mai multe nume care sa il ajute sa castige …

        Reply
        1. SimonaM

           @poweraxxel  @Florina Dap. Cam așa arată planul F, pentru 2074 (sigur vor fi ceva alegeri și-n anul ăla).
           
          În altă ordine de idei și până atunci, sus inima.

          Reply
        2. Florina

          @poweraxxel 
           
          MM e colegă de partid cu Blaga, ce-ar putea spune despre Bazac şi Săniuţă în acest caz? 
           
          Apoi, vreau să ştiu şi eu cînd era politica românească pe şine, cînd şi de ce a deraiat. Că de coliziune cu Mircea Lucescu nu se pune problema. 

          Reply
    2. Leo_P_Ard

       @poweraxxel Ai facut vreo analiza pe Noua Republica?! Hello, mai e cineva aici, care sa fi facut o analiza pe Noua Republica?! Stii cine sunt locotenentii lui Neamtu din tara, din judetele, putine, in care si-a batut cate un stegulet?! Stii cine e la Sibiu, la Brasov, la Timisoara, la Buzau, la Botosani, la Hunedoara?! Stii cati fanatici religiosi si cati nebuni are in „oastea” sa?! Dar cati tepari si golani de prin judetele patriei?! Dar cati nasi, fini, unchi, tata sau prietenii lui tata (in functii de asa-zisa conducere, desigur)?! Dar cati ex-PDL sau din alte partide?! Stii cate „filiale” i-au fost preluate pentru a fi dezvoltate de baroni PDL?! Stii cum sta la Brasov, de pilda?! Sau la Arad?! Stii cum se pune problema la Teleorman?! Dar in Olt?!
      Daca nu stii, atunci te inteleg, oarecum, cand spui „cu unele lucruri pe care le spune insa… sunt total de acord”. Te inteleg sau te-as intelege, cu toate ca un atac la MRU si la constructia sa din partea unui asa-zis partener ar trebui sa dea de gandit ceva mai serios, oricui, iar la capitolul asta nici nu mai tin sa punem la socoteala scurta istorie politica a lui Neamtu, mai precis traditia deja binecunoscuta de a se pisa si caca pe absolut orice forma de prietenie, parteneriat,  colaborare, contributie, munca, ba chiar si bani!!!
      Daca ai stii, in schimb, cum stau lucrurile la NR, avand raspunsuri corecte la intrebarile de mai sus, atunci te-ai lua cu mainile de cap. Iar asta fara sa ne aplecam asupra efectivelor din „filiale”, asupra organizarii efective… Hai, sa admitem ca un intelectual nu e prea calificat pentru o buna organizare, chiar daca tine sa fie „lider maxim”! Dar ce faci cu intelectualul cand te prinzi ca nu are caracter, ca functioneaza dupa principiul „homo homini lupus”?! Chiar si limitandu-ne la cea mai cuminte ipostaza a acestuia, „lupul moralist”…

      Reply
      1. coana zoe

        Nu stiu dar daca citeam comentariul asta pe antena 3 as fi fost la fel de putin surprinsa. Ptr ca din partea detractorilor lui MN nu ma mai surprinde nimic. Hotarit lucru, NR a fost foarte buna pina cind Neamtu i-a dat afara pe citiva. Dupa care a devenit nefrecventabila si nu exista absolut nici un motiv ca cei care au pierdut trenul (nu comentez de ce) sa ii faca praf pe aia care au ramas in partidul respectiv. Problema este ca acum se inscriu cu totii in FC ca sa fie colegii traseistilor din toate celelalte partide care au mirosit o noua oportunitate… Bineinteles ca ICCD, in care am crezut si am investit la un momemnt dat este folosita de fatada ptr noul vehicul electoral. Personal, desi nu am nimic de a face cu NR am ceva mai multa simpatie ptr acea constructie .  Putina decenta din partea celor care nu mai sint in NR nu ar strica. Asa se intimpla peste tot in lume, in orice constructie, mai devreme sau mai tirziu unii pierd. Get over it….Mai ales ca exista nu-i asa noua oportunitate sa va asociati lui MRU care culmea cinismului posteaza pe bloguri care fac tot ce pot sa-l distruga pe MN.  I had enough…Nu sint nici muta nici oarba nici surda…Cred ca cei care au fost trasi pe sfoara in chestia asta sint cei din societatea civila care au crezut in ICCD. Cu alte cuvinte,  romanii cinstiti care isi vad din nou sperantele naruite. De data asta de MRU si cei din jurul lui. Mi-as dori sa ma insel dar nu cred.

        Reply
        1. coana zoe

           @Bleen  @coana zoe Sint convinsa. De asta am plecat eu din Rom acum 17 ani si mult timp nici nu am stiut cine este PM… Si nu planui sa ma intorc. Dar situatia asta cu Ponta si Antonescu la conducere este extraordinar de grava, trebuie ca dreapta sa cistige la toamna ptr ca altfel daca astia iau legal puterea cine stie ce se intimpla. O sa ajungem ca rusii cu jurnalisti in inchisoare. Asta nu inteleg eu de ce nu putem sa construim macar pina la alegerile urmatoare…Lasati-l naibii pe MN si haideti sa construim ceva. Pina la urma chiar este despre statul de drept..

          Reply
  8. Canadiana

    uite-asa afla lumea ca exista un mihai neamtu si un partid numit noua republica. lectie de iesit din anonimat. acuma preiau latrinele aceste ciorovaieli la breaking news si afla toate țațele din fundul olteniei ca exista in politica un om virgin si neprihanit pe nume neamțu. marketing on a shoe string. 

    Reply
    1. coana zoe

      Mda…din pacate asta va face mult rau dreptei, unitatea ar fi fost esentiala cel putin pina la alegeri. . Personal l-am preferat pe MRU considerind ca Neamtu este mult prea exaltat si probabil lipsit de experienta dar ultimele evenimente sint foarte deconcertante. Ideea de partid nou nu e rea dar cred ca MRU si oamenii din jurul lui (inclusiv bloguri de dreapta..) subestimeaza reactia electoratului fata de prezenta traseistilor la virf. Poate nu s-a putut altfel dar atunci era mai bine sa nu se faca/preia nici un partid in momentul asta. Mi-e teama ca un anumit capital electoral acumulat de ICCD se poate pierde. Mai cred si ca MRU fara sustinerea lui Macovei ( mi se pare semnificativ ca MM nu a fost la lansarea FC) isi va pierde rapid credibilitatea din nou spun in fata electoratului educat inteligent de dreapta. FC ar putea cistiga nemultumitii de la PNL si PSD, dar nu stiu daca asta e suficient. In momentul asta orice atac face rau celui care il initiaza, nu am nici un dubiu dar mai vulnerabil mi se pare MRU care plecase cu un capital mare de simpatie dupa ce a pierdut guvernarea….

      Reply
  9. ribelalu

    Treaba e simpla. Cei de dreapta, neafiliati pana acum si care asteptau sa apara altceva, au de ales intre NR si FC. MN are 2%, MRU are 35%. MN nu are partid, MRU are unul destul de inchegat. MN nu are fomduri, MRU se pare ca are. MN nu (mai) are „spate”, MRU are. MN e agresiv si misogin, MRU este elegant.
    Acum dragi simpatizanti de dreapta alegeti intre cele doua Albe ca Zapada.

    Reply
  10. Madame Blogary

    Ce are USL-ul cu asta? L-a pus USL-ul pe Neamțu să-l atace pe MRU? Eu zic că mai degrabă l-a pus PDL-ul. Asta, dacă vrea să-i dea un colegiu (că Falcă i-a dat cu flit și a rămas fără coledzi – acuma ultima speranță pentru el a rămas nea Vasile).

    Reply
  11. Sabin SR Bolboceanu

    Nu stiu ce se incearca ? Dar ceva se incearca, ceva care nu arata atat de bine pe cat trebuia, doi lideri a doua formatiuni noi de dreapta…orgolii sau doar o incercare de dezbinare din partea usl-ului, parca seamana cu metodele lor, mie asa-mi miroase, „pute” a „dezbina si condu”.Ar fi pacat sa asistam la ruperea carutei in mijlocul drumului, acum la primul drum si nici macar la primul drum importanta din viata carutei. Daca e adevarat…mare pacat iar daca e o noua metoda marca usl, MARE RUSINE pentru cei care nu stiu sa lupte cinstit, deschis pe campul de batalie si nu cu „soparle”

    Reply
  12. AdrianVan

    Asta cel mai „micu”, desi nu as fi ghicit pana acum, se pare ca are dreptate. Eu chiar imi doresc un partid nou, unde sa intre oameni care nu au avut loc pana acum. Pe urma liber la aliante…

    Reply
    1. Florina

       @AdrianVan 
       
      Te duci în NR. Deşi nu-i încă partid, că n-ajunge un an să faci aşa ceva. Şi nici de intrat nu mai intră nimeni, de acolo se iese. În şuturi, dacă îl ajuţi pe MN. Dar rămîi măcar cu speranţa. 

      Reply
  13. oglinjoara

    Dacă n-ar fi fariseu, Mihail Neamţu şi-ar aplica sie-şi (sic!) pilda lui Isus, aceea cu care îi dădea lecţii lui MRU.
    Nu sunt Mihai Neamţu şi Noua Republică peticul de haină nouă şi Elena Udrea şi PDL haina veche? 
    Nu sunt primii vinul nou şi ultimii burduful vechi?
    Şi-atunci?
     
    Chiar nu găsea domnul teolog pildă şi despre unitate în sfintele scripturi şi despre cît este de mîrşav să vorbeşti de rău aproapele, foarte aproapele, aliatul?

    Reply
    1. proxi

       @oglinjoara Ar fi de preferat ca disensiunile din cadrul dreptei sa ramana „in familie”… Mi se pare ca acestea vor genera neincredere in aceste formatiuni politice reunite. Ar trebui sa ia exemplu de la USL. In ciuda declaratiilor scapate de sub control ale celor doi copresedinti, ei continua sa-si ia apararea fara exceptii, pentru ca au scopul comun al castigarii alegerilor.

      Reply
      1. EroulBula

         @SimonaM Cu funia de usturoi e o problema. Te sui pe ea si, in loc sa ajungi mai sus, ajungi mai jos ……. ca se-ndoaie, nu sta dreapta.

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *