Offtopice – 1 iunie 2013

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie offtopică sau un filmuleț offtopic, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

Rome Total War: Alexander

Rome: Total War: Alexander  (15 September 2006) is the second expansion for Rome: Total War. It is set in an earlier time period, putting the player in the role of Alexander the Great. It begins with Alexander’s ascension to the Macedonian throne in 336 BC and lasts for 100 turns, each of which, unlike the original game and the first expansion, Barbarian Invasion, do not represent six months (assuming that it follows Alexander’s actual reign of thirteen years, each turn would represent nearly seven weeks). The game is much the same as the original Rome: Total War, but with fewer factions, different units, and a different map. The player’s goal is to conquer 30 provinces,[2] including key cities such as TyreHalicarnassus and Babylon, within the 100 turn limit.

The game allows Alexander to live longer than the 33 years of his actual life. He died in Babylon on the afternoon of June 10–11, 323 BC, just one month short of turning 33.

There are only seven factions in Alexander. Of these, only one, Macedon, is playable in campaign mode.

(WIKIPEDIA)

Reviews (METACRITIC 79/100): IGN 80/100, GAMESPOT 85/100, GAMESPY 60/100, EUROGAMER 70/100

AMAZON via LIBERTAS & TL STORE (CD)

STEAM (digital download)

WIKITOTALWAR

Facebook Comments

44 Comments Offtopice – 1 iunie 2013

    1. liviuta

      OstapB liviuta Cred ca Turturica a inceput cronica asta de front de cel putin un an (primul articol de dupa preluarea puterii de catre USL pornea de la problema gazelor de sist, mitingul de la Barlad si liniile de demarcatie dintre interesele economice occidentale si cele rusesti Chevron – Gazprom).
      S-ar putea ca problema Gazprom sa fie una din cele cateva chei care pot duce la raspunsurile pe care le ceri.
      In alta ordine de idei, demarcatia dintre zonele de influenta ale puterilor este in permanenta dinamica si e rezultanta tensiunilor dintre fortele de actiune-reactiune, cum ar zice Newton; daca Rusia nu ar incerca sa fie ofensiva, ar fi doar defensiva si apoi perdanta (daca forta de reactie nu s-ar mai opune fortei care actioneaza, aceasta ar deveni distructiva pentru oponenta).
      Ma rog, nu am fost bun la fizica, sper ca am inteles bine la vremea aia cum e cu fortele (tin minte exemplul ala cu barca la mal si cel care impinge cu vasla in mal ca sa porneasca barca in larg); mai rau e ca mi-e teama ca nu am fost limpede nici literar vorbind, in scriitura asta.

      Reply
    2. adina

      OstapB liviuta Rusia a avut intotdeauna nevoie de deschidere la mare. Chiar daca are deschidere la oceanul Arctic, nu prea i-a fost de folos multe sute de ani, din punct de vedere economic vorbind. La fel se poate spune despre Oceanul Pacific, imens, greu de strabatut, de partea cealalta a oceanului o populatie cu un ritm de dezvoltare incert, nu merita sa o exploreze, respectiv sa o cucereasca. De aceea s-au orientat spre singura alternativa viabila, adica Europa. In Europa a fost centrul de putere in Evul Mediu, acolo erau banii, acolo era comertul. Negustorii genovezi erau practic stapani pe Mediterana pe care isi transportau marfurile din India si din alte tari exotice. Rusia a ravnit intotdeauna la iesirea la mare, la Mediterana daca se putea. Si acest lucru era posibil numai prin Marea Neagra. Au obtinut si detin iesirea la Marea Neagra dar in partea opusa stramtorilor Bosfor si Dardanele. Si in Evul Mediu orice mila maritima conta, se evitau multe probleme, furtuni pe mare, etc. Pentru a obtine asta le trebuia acces fie prin Tarile Romane, fie pe la bulgarii si greci in sud. Toti majoritari ortodocsi, un pretext numai bun de a se erija in protectoare ortodoxiei in Balcani si de a le sta in coasta otomanilor. Politica rusa functioneaza dupa principiul: la o forta de actiune mare trebuie sa-i opui o forta de reactiune de marime egala sau mai mare, daca vrei sa nu pierzi partida. Asa a fost cu Imperiul Otoman in Evul Mediu, asa e si acum cu Uniunea Europeana / Statele Unite. Lumea se mira de ce nu iese Rusia din logica razboiului rece. Parerea mea e ca nu au avut niciodata o asemenea logica, ci asta este principiul dupa care au operat dintotdeauna de-a lungul istoriei.

      Reply
      1. Gramofonu

        adina OstapB liviuta Imperiul roman, Persia, imperiul otoman, Rusia, SUA, Anglia, Franta. Ce-au avut mereu in comun? cozile de topor. Asa se cladesc imperiile, asa se pastreaza „pax romana”.

        Reply
      2. BarbuMateescu

        adina OstapB liviuta Pe ruta spre Pacific ruşii s-au lovit zdravăn de japonezi (1905-1906) şi de chinezi (populaţie prea mare), iar spre Oceanul Indian de .. indieni (alţii care-s mai numeroşi decât ruşii).

        Reply
  1. Rheia

    Știți ce nu înțeleg eu? De ce în Japonia, spre deosebire de China, n-a prins comunismul (mă rog, miturile stîngii)? În fond, ambele culturi sunt profund colectiviste. Ce s-a întîmplat la chinezi? Să fi fost de vină așezarea geografică deschisă? Prezența europenilor?

    Reply
    1. Gramofonu

      Rheia Eu zic ca-i vorba de altceva aici: putere centralizata. De la „totul sub cer” incoace, China a avut lideri puternici si asa va ramine. N-are nicio legatura cu comunismul, asta e doar o forma de organizare ce permite controlul absolut.
      De partea cealalta, Japonia a avut si ea lideri puternici, imparati…dar a fost de partea gresita in WW2. Asa ca acum imparatul are rol mai mult decorativ.
      Asa, ca fapt divers, impresia mea (absolut nefundamentata stiintific prin studii) e ca tarile invingatoare din WW2 au ramas cu autoritatea concentrata la nivelul unei persoane, iar la invinse e o chestie diluata ce nu permite focalizarea tuturor resurselor tarii intr-o directie. La capitolul „educatia populatiei”, invingatoarele au cultul eroilor si al notiunii de „patrie”, invinsele au uitarea si autodenigrarea.

      Reply
      1. Rheia

        Gramofonu Ei, Germania nu mi se pare că s-ar autodenigra, ce naiba. Cît despre noi, nici nu știu unde să ne bag. Că-n Munții Tatra cică am învins, dar la Nistru am înfrînt.

        Reply
        1. Gramofonu

          RheiaAm ramas cu impresia ca Germania isi reneaga trecutul, iar noi am intrat oficial la invinsi.

          Reply
        2. Rheia

          Gramofonu Hm, eu n-am impresia asta. Despre Germania, adică. Bine, nu știu ca ei să fi imitat gestul papei Ioana Paul II, care și-a cerut iertare pentru pasivitatea bisericii catolice, dar nici n-aș merge pînă la renegare. Cît despre noi, probabil că fi-miu o să învețe la istorie că am învins și am fost învinși în același timp, aceasta fiind una din particularitățile specifice României. Eu am învățat că am învins, dar parcă întotdeauna am avut niște dubii….

          Reply
    1. Bleen

      ovidiubudisan Bleen Am jucat aproape toate modurile, cred (Europa Barbarorum, de departe cel mai bun, Stainless Steel, Darthmods etc)

      Reply
  2. Rheia

    Auzi, dar joc de strategie cu zombi nu este? Din ăla în care dai cu dovleci după ei. A, pardon, ăla e probabil de acțiune. Mă întreb „Țară, țară vrem ostași” unde s-ar încadra? Nu știu voi după ce reguli jucați, dar la noi dădeai cu o minge în sus și ăla de la adversari pe care cădea trebuia să-și ia avînt, să fugă și să spargă lanțul de mîini al celeilalte echipe. Dacă reușea, lua unul din tabăra adversă și-l făcea ienicer într-a lui. Dacă nu, rămînea el să se facă ienicer la adversari. Frate, jucam pînă noaptea, iar de obicei ieșea cu încăierare la un moment dat. Am și-acum semne… Nu țin minte să se fi terminat niciodată jocul cu învinși și învingători. Întotdeauna se găsea careva să conteste ceva.

    Reply
  3. Bleen

    Trafic pe orele zilei (1 ian 2012-1 iun 2013):ora 15-16: 6.16%ora 14-15: 6.06%ora 13-14: 5.98%ora 12-13: 5.90%ora 16-17: 5.85%ora 17-18: 5.81%ora 11-12: 5.78%ora 10-11: 5.52%ora 18-19: 5.48%ora 19-20: 5.27%ora 22-23: 5.24%ora 21-22: 5.13%ora 20-21: 5.03%ora 23-24: 4.82%ora 09-10: 4.82%ora 00-01: 3.69%ora 08-09: 3.51%ora 01-02: 2.46%ora 07-08: 2.05%ora 02-03: 1.55%ora 06-07: 1.17%ora 03-04: 1.06%ora 04-05: 0.85%ora 05-06: 0.81%

    Reply
  4. Bleen

    Trafic pe zilele săptămînii (1 ian 2012-1 iun 2013):Marți – 16.03%Luni – 15.73%Miercuri – 15.49%Joi – 15.31%Vineri – 14.28%Duminică – 11.93%Sîmbătă – 11.24%

    Reply
  5. geronimo

    Atmosfera de DNA : TORTURE  NEVER  STOPS
    Anchetatori (si instrumente de tortura):
     1*Frank zappa (guitar) -anchetator principal
     2*Captain beefheart (harmonica, vocals)- anchetator adjunct
    3*Napoleon murphy brock (saxophone), 4*Bruce fowler (trombone) 5*Denny walley (slide guitar) 6*George duke (keyboards) 7*Tom fowler (bass)  8*Terry bozzio (drums)(dedicata martirilor de la Intact Group SRL – undeva, dupa minutul 5, răzbat gemetele Cameliei Voiculescu; ciudat, tare ciudat..)
    http://www.youtube.com/watch?v=TdbtZqEyE7U

    Reply
    1. geronimo

      Hihi..  „A tiny light from a window-hole // Hundred yards away // That all they ever get to know // `bout the regular life in the day  // `bout the regular life in the day”

      Reply
    1. geronimo

      Yeba Buna întrebare ! Ca, altfel, le da apa la moara lui Pora si Tăpălagă. Nu pot uita cum făceau misto anul trecut prin toamna Dragnea si Crizel de Ponta pe tema plagiatului.. Nu ca Tonta n-ar merita-o, dar, asaaa, ca Talion, nici Tonta n-ar trebui sa uite, trebuie doar sa nu calce parchetul..  Sa-l lase cu „lustrul” pe care l-a dobândit. Fara slăbiciuni personale.

      Reply
      1. Yeba

        geronimo, mie nu mi-e de efectul „apă la moară„, mi s-ar părea interesant inclusiv dpdv matematic să fie demontat sau brevetat sistemul, să se verifice ipoteza fraudei de 15%. Un târg pe tema Dragnea nu mi se pare acceptabil. De fapt, dc justiția funcționează, nu-i cu cine să se facă târgul.

        Reply
        1. geronimo

          Yeba stiu, nici mie nu mi-e de faptul ca amânarea dosarului cu pricina ar putea prelungi rătăcirile sibilinice ale unora. Si pentru mine mportant e sa se dovedească odată dimensiunea uraganului de fărădelegi, realitatea sistemului de fraudare. Singura mea teama e ca nu cumva sa se mai afle printre procurori, indivizi „orientati”, sau căcăciosi.. Desi lucrurile au progresat enorm in ultimii ani. Si eu sunt numai ochi si urechi in cazul Dragnea-referendum

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *