Offtopice – 1 mai 2013

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

Jefferson Airplane – White Rabbit

Facebook Comments

34 Comments Offtopice – 1 mai 2013

  1. liviuta

    Acu’ 10 minute am intrat in casa si apoi pe net.
    Blogary rulz!

    Mi-a mers la inima alegerea muzicala de azi.
    Un pic de ironie a lucrurilor sa combatem de cateva zile de partea dreapta pe un fundal sonor asigurat de una dintre cele mai reprezentative trupe ale echivalentului miscarii ’68 din SUA (de altfel, cred ca prin Ro multi dreptaci au ascultat pe vremuri cu nesat muzicile astea, ca reprezentand Occidentul capitalist).
    Daca mai prind intr-o zi si „Lather” pe Blogary (tot Jefferson Airplane) ma declar satisfacut.

    Reply
  2. Yeba

    Un gând de veteran (nu din Vietnam): `„Sorin Ovidiu Vântu a scris o carte în închisoare. Adrian Năstase., două. Înseamnă că trebuie neapărat să-i lăsîm acolo, să le creăm condiții”.

    Reply
  3. Gramofonu

    OstapBAr trebui sa dea o lege: daca e presedinte barbat, prim ministrul sa fie femeie. Sau invers.
    Daca presedintele e gay, pm sa fie lesbi.
    Tinind cont de procentul homosexualilor/lesbienelor in populatie, ar trebui sa aiba 2 ministri gay si 2 ministre lesbi.
    Si sa mai dea o lege sa termine cu discriminarea asta din Biserica Catolica, jumatate din preoti sa fie femei.
    Si inca o lege astfel incit sa nu mai fie toate catastrofele din dictionar de genul feminin. Uite, pina si cuvintul „catastrophe” e de gen feminin.

    Reply
    1. Florina

      Gramofonu OstapB 
      Catastrophe e de înţeles, na, o zic eu, să n-o zică alţii. 😀 
      Da’ pe transsexuali cui îi laşi, ă?

      Reply
      1. Gramofonu

        OstapB Florina Ma gindeam la o chestie…treaburile astea cu monogamia si haremul au aparut ca sa stie omul ai cui sint copiii.
        Dar casatoriile gay ar trebui sa fie permise si unor grupuri mai mari, ca oricum nu conteaza numarul din punctul asta de vedere. Care-i logica limitarii numarului de parteneri dintr-o casatorie gay?

        Reply
      2. Bleen

        Gramofonu OstapB Florina Jeremy Irons a zis-o mai bine: De ce s-ar interzice căsătoria între frați de același sex sau tată și fiu? Incestul e interzis din cauză de consanguinism, Dacă tatăl și fiul nu pot procrea, nu mai există problema consanguinismului. Astfel, Jeremy Irons considera că o astfel de căsătorie e o foarte bună soluție de a scăpa de taxele de moștenire. Anyway, dacă căsătoria dintre rude este interzisă nu din considerațiuni genetice ci considerațiuni etice, atunci…. Atunci e complicat pentru fanii căsătoriei și relațiilor altele decît cele dintre doi adulți de sexe diferite și care nu sînt rude.

        Reply
      3. Amelia New

        OstapB Pai cred ca si asta cu „parinte 1” si „parinte 2” e discriminantorie; de ce sa fie unul dintre ei „number 1”?

        Reply
      4. Gramofonu

        OstapBAmelia NewE o povestire – al carui nume l-am uitat, precum si pe al autorului – in care, prin lege, trebuia sa fie egali toti.
        O balerina era prea buna? i se lega o greutate de un picior. Era unul prea destept? i se punea o proteza auditiva care sa scoata zgomote stridente la intervale scurte, astfel incit sa nu se poata concentra. Cu cit era mai destept, zgomotele se succedeau mai rapid.
        Nu-mi dau seama cum de a trecut de cenzura comunista, paralela era extrem de evidenta.

        Reply
  4. TI

    OstapB ministra la egalitate teritoriala e una duflot, am vazut un interviu cu ea, brunetica, subtirica, aparent articulata, spunea cu un aer absolut normal niste chestii complet extremiste si aberante
    mai e si ala cu revigorarea industriei, montebourg, complet idiot, cand nu da lectii de economie nemtilor, apara dailymotion de americani (da, un sit de fisiere video e problema strategica a guvernului francez)

    Reply
  5. geronimo

    Bleen, fii atent aici: o minicapodopera computerizata: Mohacs, 1526 (stiu ca-ti place genul):  
    http://www.youtube.com/watch?v=K3KiCZDq_C4 
    cei care au realizat minicapodopera asta au inteles bătălia in mod comprehensiv. Trebuie ca ungurii au avut o echipa mutifunctionala. Cu istorici, cu tot. Mai mult decat alternanța planurilor si unghiurilor de „filmare” cu descrierea grafica a bataliei, imi plac instantaneele extraordinar de bine inserate pe parcursul filmuletului cu grupările de arme si participanti la încăierare. Sunt mult mai veridice decat masele de figuranti din filmele clasice. In filmele clasice, cu exceptia actorilor si cascadorilor din prim planuri, figurantii sant cam năuci si se poarta nefiresc. Imi place mai ales instantaneul din jurul minutului 11: 49, 11:50, cel cu ienicerii care isi păstrează cumpătul si nu strica dispozitivul aflat in asteptare de lupta, desi flacul stâng al centrului otoman e tot mai expus atacului cavaleriei maghiare, care inca nu isi pierde din vigoare. Faza care surprinde căutătura aspra si milităroasă si stăpânirea de sine a ienicerilor care privesc evolutia periculoasa din jur e aproape geniala. Impresionanta e si faza finala cand nobilimea maghiara accepta sacrificiul suprem si lupta pana la ultimul om in momentul cand sant incercuiti din toate partile. Onoarea pana la capat..
    Mohacs, una din marile lor traume: invazia tatara de la 1242 (parca), Mohacs (si pasalacul la Budapesta), 1848, 1919(Trianon), 1956..

    Reply
      1. geronimo

        Bleen geronimo
        Bleen geronimo teribili germanii antici! I-au cam „inghesuit” pe romani (cu tacticile lor superioare, cu tot). Nu i-au asteptat pe sudici cu „autobahn-urile” si infrastructura de azi.. Codrii nesfârșiți, ambuscade si, la cap de linie.. dumbrăvile lor sacre, de copacii cărora preoții au țintuit craniile romanilor căzuți.
        __________
        Ma tot gândeam ce nume de german antic e ala de „Arminius”. Si m-a pufnit râsul: e clar ca romanii n-au făcut altceva decât sa-i stâlcească involuntar pronunția, guturala si incomprehensibila ptr. romani, după modelul armonios al limbii lor latine. Astăzi  aproape toti istoricii si lingvistii converg ca e la originea numelui actual „He(rm)ann”, cu o forma germanica timpurie, medievala, „E(rm)inanz” – A(rm)inius :))))

        Reply
    1. Gramofonu

      geronimo Cum s-or fi simtit aia auzind o sarja de cavalerie si ei sa aiba doar cite o flinta cu incarcare cu incetinitorul…

      Reply
      1. geronimo

        Gramofonu geronimo da, nu cred ca se simțeau prea in largul lor cu archebuzelea alea in fata maselor de călărime. Si cu praștia ar fi tras mai multe salve.

        Reply
    2. EroulBula

      geronimo Ca sa fim mai exacti: 1919 – ocuparea Budapestei de catre romani, 1920 – Trianon.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *