Offtopice – 10 mai 2013

Pentru direcționarea a 2% din impozit datele necesare sînt: numele entității beneficiare (Asociația Blogary), Codul fiscal (29013920), Cont IBAN: RO32RNCB0082123665430001, BCR Unirea. Data limită e 25 mai.

PREVEDEREA 2% 2013 (doilasuta.ro)

La fel ca in anii trecuti, Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2012, catre o entitate non profit. Conform Ministerului Finantelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similara, contribuabilul trebuind sa completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) si sa le depuna la administratia financiara de care apartin pana la data de 25 mai.

FORMULAR DECLARAȚIA 230

FORMULAR DECLARAȚIA 200

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

The Doors – Land Ho!

Grandma loved a sailor who sailed the frozen sea.
Grandpa was that whaler and he took me on his knee.
He said „Son I’m going crazy from living on the land
Got to find my shipmates and walk on foreign sand.”
This old man was graceful with silver in his smile.
He smoked a briar pipe and he walked four country miles
Singing songs of shady sisters and old town liberty 
Songs of love and songs of death, songs that set men free.
I’ve got three ships and sixty men
A course for ports unread.
I’ll stand at mast, let North winds blow
Till half of us are dead.
Land Ho!
If I get my hands on a dollar bill
Gonna buy a bottle and drink my fill.
If I get my hands on a number five 
Gonna skin that little girl alive.
If I get my hands on a number two
Come back home and marry you
Marry you, marry you. allright!
Eeeeey Land Ho!, Eeeey Land Ho!
If I get back home and I feel all right
You know baby gonna love you tonight
Love you right, love you right

Eeeey Land Ho! 

Eeeeey Land Ho!

Eeeeeey Land Ho!

Facebook Comments

24 Comments Offtopice – 10 mai 2013

  1. Nea

    Am ştiut de peste 10 ani că are un schelet în dulap. Am simţit asta când ţopăia adulat de bucureşteni. Am simţit-o şi mai tare când scotea baloane etice pe gură. Am fost aproape sigur când şi-a tipărit baloanele. 
    Nevastă-mea mă înreba pe ce mă bazez. Nu mă bazam pe nimic, i-am spus că n-am argumente, doar să aştepte şi o să vadă că am dreptate.
    http://www.criterii.ro/index.php/en/national/5879-dan-puric-omul-urat

    Reply
  2. Amelia New

    Iata cu ce se lauda ICR: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14778790-horia-garbea-vicepresedinte-icr-primeste-premiul-aliev-pentru-eseu-omagiu-despre-heydar-aliev-fost-lider-autoritar-azerbaidjanului-general-kgb.htm 
    Teoretic sfideaza bunul simt, dar practic?

    Reply
  3. Amelia New

    He, he, 10 mai! Mi-aduce aminte de sfanta tinerete monarhista cand strigam in PU (si prin alte locuri): Nu mai vrem 10 mai fara regele Mihai!

    Reply
  4. Florina

    E al dracu’ de bun statul de drept. Cînd ne convine nouă şi alor noştri. Cînd avem majoritatea convenabilă la CCR, cînd avem oamenii noştri, gizăşii noştri la CSM şi la butoanele parchetelor, cînd avem completul care dă o anumită sentinţă într-un anumit dosar. Ne-am ales şi noi cu ceva din anii ăştia din urmă, cu statul de drept. L-am înşfăcat zdravăn şi nu mai vrem să-i dăm drumul neam. E-al nostru, ni se cuvine, îl merităm, noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, pe-al nostru steag e scris uimire: CUM SĂ PLECĂM? Pentru că noi sîntem buni, frumoşi, imaculaţi şi nu mai contează dacă şi deştepţi. Măcar atît de deştepţi încît să nu tragem în văzul lumii de statul de drept ca de ciolan, mîrîind la oricine ne spune că nu-l putem confisca zicînd statul de drept sîntem noi. Măcar atît de deştepţi încît să nu lătrăm ca o haită de chihuahua adunată ad-hoc pentru marcarea teritoriului unde am fost lăsaţi să zburdăm liber şi pe care vrem acum, disperaţi, să punem stăpînire. Măcar atît de deştepţi încît să ştim că nici un stăpîn nu va veni să ne cureţe rahaţii pe care-i înşirăm incontinent din disperare în urma noastră. Măcar atît de deştepţi încît să nu sărim azi să muşcăm gleznele pe lîngă care ne guduram ieri, doar pentru că nu ştim cine şi pe unde ne va mai plimba mîine şi cine ne va mai da de mîncare. Măcar atît de deştepţi încît să ne purtăm precum cîinii de rasă şi nu precum mici jigodele cu pampon roz. 
    Asta este imaginea pe care o am cînd îi văd desfăşurîndu-se pe foarte mulţi din presupuşii ai noştri. Şi mai am o concluzie, după ani de lupte grele online: cu pesedistul şi cu penelistul te mai poţi înjura, cu aşa zisul al tău ba. Pentru că are grijă să te înjure el preventiv, în încercarea de a-ţi închide gura, nu cumva să se dovedească încă o dată – a cîta dată?! – că ai avut dreptate. Şi să fie nevoit să pună încă o dată – a cîta dată?! – capu-n pămînt şi coada-ntre picioare. Sau invers.

    Reply
  5. Bleen

    Măritul Cocoşelului Cauzează:
    s-a dus pulley de suflet dreapta. are patru facţiuni – nuţu, neamțu, niţu, nicuţ.

    Reply
    1. Yeba

      Neamțu e primul – și aici, adică – dacă ai fi corect! Se zice neamțu, nicuț, nițu, nuțu.

      Reply
    2. liviuta

      Bleen Măritul Cocoşelului Cauzează Am doar o mica nedumerire, la ora asta am un lapsus. Cine e nutu?

      Reply
      1. Rheia

        liviuta Eu nu pot spune decît că sper că NU Otilia Nuțu. (Pe undeva e bine, dacă nu-i știm chiar pe toți. Înseamnă că sîntem, totuși, destul de mulți. Cine zicea „destui de mulți”? Că mă molipsii și eu de temporary lapse of memory…)

        Reply
  6. Bleen

    Măritul Cocoşelului Cauzează zice:
    Cred intru Unul Daniel Morar, Procuror Atottiitorul,
    Facatorul interceptărilor și perchezițiilor, vazutelor tuturor si auzitelor.
    Si intru Unul Domn Dănileț, Fiul lui Procuror,
    Unul-Nascut, Carele din Morar S-a nascut mai inainte de toti vecii. 
    Lumina din Lumina,
    Judecător adevarat din Procuror adevarat, nascut, iara nu numit;
    Cel de o fiinta cu Morar, prin Carele toate s-au facut;
    Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire
    S-a pogorat din CSM si S-a intrupat de la Hăineală si din Ghica Fecioara,
    Si S-a facut om;
    Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Ponta Pilat si a patimit si S-a ingropat;
    Si a inviat a treia zi, dupa contestaţie în contencios;
    Si S-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta lui Morar;
    Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii,
    A caruia imparatie nu va avea sfarsit.
    Si intru Hăineală, Şeful CSM de viata Facatorul,
    Carele de la Morar purcede, Cela ce impreuna cu Morar si cu Dănileţ este inchinat si slavit,
    Carele a grait prin proocurori.
    Intru Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca DNA;
    Marturisesc Un Denunţ, spre iertarea pacatelor;
    Astept invierea lui Bombo;
    Si viata veacului ce va sa vie. 
    Amin!

    Reply
  7. Bleen

    PART IV
    http://www.facebook.com/bleen.roOri acceptăm mecanismele și instituțiile statului de drept, ori considerăm că Băsescu și Gruparea Băieții Buni au controlat justiția pînă acum și că ceea ce se întîmplă acum e finalul războiului dintre două grupări, iar Gruparea Băieții Buni e învinsăși scoasă pe tușă. Trebuie să ne hotărîm. Ori Băieții pe Cai Albi, ori stat de drept, cu toate neajunsurile și nemulțumirile pe care niște reguli universal valabile le pot provoca la un moment dat.
    http://www.facebook.com/delia.pirnogajtaype bune, domnule Axinte, l-ati vazut pe Nitu? Ce conteaza ca a fost adjunct 4 ani? pe vremea aia nu il stia nimeni. Acuma l-am vazut toti cei interesati. E incompetent. CSM-ul a zis acelasi lucru acu 4 luni. Acuma si-a schimbat parerea. De ce? A devenit omul mai putin labil psihic? Sa fim seriosi, nu exista nici o justificare la ce s-a intimplat azi.
    http://www.facebook.com/magdalena.schengenschubertnu cred ca aici e vb de o critica sau de intentia de a nu respecta CSM. Oricum, avizul e consultativ. Dar aici e vorba de teama ca oamenii din CSM au fost ingenuncheati. E totusi ciudat cum ieri dl Nitu nu a venit cu nimic mai bun ca data trecuta, dar a pimit aviz favorabil. Si asta ne face sa ne fie teama, teama ca independenta greu dobandita a Justitiei se duce naibii. Cat despre Elenina, cred ca e vb de o formulare nefericita. Cunoscand-o , cred ca afirmatia ei despre Haineala a fost o ironie, nu un anunt..
    http://www.facebook.com/Mircea.V.Marianstai, ca nu scrie nicaieri ca eu trebuie sa accept mecanismele si institutiile statului. pai asta e democratia: sa cartesc! sa comentez. http://www.facebook.com/bleen.ro, chiar daca nu as fi ziarist, tot as avea dreptul sa comentez. il are si Basescu dreptul la libera exprimare, a decis CcR, poate spune ce vrea.
    http://www.facebook.com/delia.pirnogajtaysi daca tot vorbim de institutii ale statului de drept, pucistii si-au invatat lectia, le incaleca pe rind. Simplu si eficient.
    http://www.facebook.com/bleen.ro”stai, ca nu scrie nicaieri ca eu trebuie sa accept mecanismele si institutiile statului” A, ok. Atunci de ce mai există? Așa orice poate spune: eu nu accept și mecanismele și instituțiile statului. Și, fie vorba între noi, scrie. Scrie în Constituție și legi. Că dacă nu le-am recunoaște am fi în plină anarhie.
    http://www.facebook.com/magdalena.schengenschubertMirel Valentin Axinte: nu cred ca inainte Băieții pe Cai Albi au controlat CSM. Cred ca inainte CSM era independent, sau mai exact incepuse sa fie deorece se simtea sustinut. Ma tem ca independenta aceea fragila s-a rupt.
    http://www.facebook.com/bleen.roDa, poate că CSM-ul a luat o decizie proastă. Se întîmplă zilnic în toată lumea cu instituțiile statului de drept, în toate statele civilizate. Sînt decizii mai bune sau mai proaste, care convin unora și nu convin altora. Însă e dreptul legal al CSM-ului să decidă, prin vot, democratic. Dacă de fiecare dată cînd magistrații iau decizii prin vot presupunem în spatele lor influența politică și aranjamente, atunci decizia instanței în Trofeul Calității nu valorează nimic mai mult decît o îngenunchere a magistraților în fața lui Băsescu.
    http://www.facebook.com/ciufutozaurus.rexparalela cu linsajul mediatic al CCR nu este corecta, dupa mine. jurnalistii-mercenari nu isi fundamentau criticile pe ceva rezonabil (procente, texte de lege), ci mergeau la sentiment si prosteala. aici este diferenta. criticile de astazi la adresa CSM au o baza rezonabila: diferenta de verdict in cazul ipochimenului Nitu. care Nitu nu stiu cum a functionat in coasta lui Kovesi atatia ani. sa fi fost pupincurismul lui Nitu, care l-a sfatuit sa nu se puna rau cu sefii si cu trendul, sa fi fost mana forte a lui Kovesi? dar uite inca o problema: ce te faceai vara trecuta, daca cineva de la CCR ceda presiunilor-santajului de la Antene si vota decisiv ca Basescu este demis? respectai tot asa, orbeste, decizia unui for, oricat de strident de dubioasa ar fi fost?
    http://www.facebook.com/Mircea.V.Marianhai, http://www.facebook.com/bleen.ro, zau! ma refer la dreptul la libera exprimare. una e sa critic, alta sa nu le recunosc. dar, in extremis, stii mai bine decat mine ca este o forma democratica de protest sa nu le mai recunosc. in extremis, vorbim de teorie.
    http://www.facebook.com/magdalena.schengenschubertcorect, Rex. Si nu numai ca a luat o decizie proasta, dar a luat-o dupa ce u 4 luni in urma daduse cu totul alt aviiz.
    http://www.facebook.com/bleen.roDacă pornim de la premisa că Băsescu poate influența niște magistrați, atunci, avînd în vedere că cei mai mari inamici politici ai lui Băsescu au păpat pușcărie sau stau cu DNA-ul la ușă, mă refer la Năstase, SOV și Felix, nu ne putem gîndi decît că Băsescu le-a făcut-o.

    Reply
  8. Bleen

    Le-am pus aici ca să nu uit. Poate fac și un articol, dacă reușesc să-mi păstrez calmitatea și să mă prefac că nu mi-e silă.

    Reply
  9. Bleen

    http://www.facebook.com/bleen.ro Ori acceptăm mecanismele și instituțiile statului de drept, ori considerăm că Băsescu și Gruparea Băieții Buni au controlat justiția pînă acum și că ceea ce se întîmplă acum e finalul războiului dintre două grupări, iar Gruparea Băieții Buni e învinsă și scoasă pe tușă. Trebuie să ne hotărîm. Ori Băieții pe Cai Albi, ori stat de drept, cu toate neajunsurile și nemulțumirile pe care niște reguli universal valabile le pot provoca la un moment dat.
    http://www.facebook.com/alex.costache.355 Mirel, din pacate la noi institutiile nu sunt mature si omul sfinteste locul. Stii f bine, desi admit ca vii cu o argumentare greu de combatut.
    http://www.facebook.com/delia.pirnogajtay pe bune, domnule Axinte, l-ati vazut pe Nitu? Ce conteaza ca a fost adjunct 4 ani? pe vremea aia nu il stia nimeni. Acuma l-am vazut toti cei interesati. E incompetent. CSM-ul a zis acelasi lucru acu 4 luni. Acuma si-a schimbat parerea. De ce? A devenit omul mai putin labil psihic? Sa fim seriosi, nu exista nici o justificare la ce s-a intimplat azi.
    http://www.facebook.com/Mircea.V.Marian stai, ca nu scrie nicaieri ca eu trebuie sa accept mecanismele si institutiile statului. pai asta e democratia: sa cartesc! sa comentez. https://www.facebook.com/bleen.ro, chiar daca nu as fi ziarist, tot as avea dreptul sa comentez. il are si Basescu dreptul la libera exprimare, a decis CcR, poate spune ce vrea.
    http://www.facebook.com/bleen.ro ”stai, ca nu scrie nicaieri ca eu trebuie sa accept mecanismele si institutiile statului” A, ok. Atunci de ce mai există? Așa orice poate spune: eu nu accept și mecanismele și instituțiile statului. Și, fie vorba între noi, scrie. Scrie în Constituție și legi. Că dacă nu le-am recunoaște am fi în plină anarhie.
    http://www.facebook.com/bleen.ro Da, poate că CSM-ul a luat o decizie proastă. Se întîmplă zilnic în toată lumea cu instituțiile statului de drept, în toate statele civilizate. Sînt decizii mai bune sau mai proaste, care convin unora și nu convin altora. Însă e dreptul legal al CSM-ului să decidă, prin vot, democratic. Dacă de fiecare dată cînd magistrații iau decizii prin vot presupunem în spatele lor influența politică și aranjamente, atunci decizia instanței în Trofeul Calității nu valorează nimic mai mult decît o îngenunchere a magistraților în fața lui Băsescu.

    Reply
  10. Bleen

    http://www.facebook.com/bleen.ro Una e să nu-ți placă persoana (sau persoanele) care reprezintă instituția, altceva e să nu recunoști deciziile instituțiilor respective. Atunci de ce să ne mai mirăm că Adrian Năstase n-a recunoscut decizia instanței supreme în cazul Trofeul Calității? Poate că a fost o conspirație. Poate că judecătoarele au capitulat în fața lui Băsescu, așa cum au capitulat și procurorii CSM azi. Dacă Președintele și premierul pot face presiuni asupra membrilor CSM (adică cei mai cei judecători și procurori) atunci pot face presiuni și asupra judecătorilor de la ICCJ. Cum s-ar fi putut opune voinței lui Băsescu cele 5 judecătoare din completul care l-a băgat pe Năstase la pușcărie dacă ditamai membri CSM nu o pot face? Dacă Băsescu și Ponta au influențat acum CSM-ul, înseamnă că Băsescu a controlat timp de 9 ani justiția.
    http://www.facebook.com/politeanu Mirel, una e a nu recunoaste si a nu o aplica cu incalcarea legii, si alta e a o critica. E o diferenta simpla. Mircea e jurnalist, nu reprezentant al unei institutii publice. Cu atat mai mult nu vad o problema in a-si da cu parerea, prost sau bine, cu privire la o decizie a unei institutii a statului.
    http://www.facebook.com/ciufutozaurus.rex Mirel Valentin Axinte, eu cred că sunt mai multe CSM-uri. CSM-ul controlat pe vremuri de Rodica Stănoiu, de exemplu, nu este acelaşi CSM care le-a permis ascensiunea lui Macovei, Morar şi Kovesi. Initialele astea sunt goale, ele sunt umplute de oameni. Oameni care, acum juma de an, il rejectau pe Niţu, oameni care, ieri, îl pupau în bot pe acelaşi Niţu. Ne împotmolim în formalisme (care au importanţa lor, desigur) fără să vedem că, la umbra lor, se petrece ceva putred.
    http://www.facebook.com/bleen.ro Da, Mihai, are dreptate Antena 3 că Năstase a fost băgat pe nașpa la pușcărie. Are? Are.
    http://www.facebook.com/Mircea.V.Marian bun, cred ca sunt prea nervos si asta nu ma ajuta sa fiu rational. ma culc. poate pana maine dimineata ma ajuta cineva sa inteleg de ce ar trebui sa accept decizia csm in cazul Nitu. Totusi, acum, obosit si iritat, zic: oameni buni, omul asta (ma abtin cu greu sa nu-l bag in alt regn) va fi procurorul general al Romaniei! Zau! macar adjunct sa il fi pus, ca nu il bagam in seama, poate.
    http://www.facebook.com/bleen.ro Au avut dreptate cînd au linșat CCR-ul astă vară? Domne, erau ziariști care criticau o instituție.
    http://www.facebook.com/bleen.ro A fost prim adjunct 4 ani cît procuror general a fost Kovesi (altă nașpete pe stil nou).
    http://www.facebook.com/bleen.ro din 2007 pînă în 2011. Nici nu vreau să-mi aduc aminte de dictatura mafiei din 2007-2011.

    Reply
  11. Bleen

    http://www.facebook.com/Mircea.V.Marian http://www.facebook.com/bleen.ro, intre csm-ul de acu cateva luni si cel care azi a votat cum a votat sunt niste difernte fundamentale: nu mai este acolo daniel morar, iar situatia lui danilet si ghica nu o inteleg prea bine (si stiu ca ei ar fi la judecatori, dar influentau tot colectivul). iar teoria asta cu institutiile nu merge. e ca si cum mi-ai spune ca daca eu am avut o atitudine fata de presedintie in mandatul basescu ar trebui sa o pastrez si cand vine antonescu. cat despre votul democratic de azi, spun un lucru incorect, dar in care cred (cred, asta e cuvantul, nu pot proba): au fost presiuni, om la om, pe cei din csm, care au denaturat procesul democratic. da, stiu, nu pot proba aceasta teorie conspirationista, dar am credinta ca asa a fost.
    http://www.facebook.com/florina.neghina Nu ştiu dacă se va considera atac sau nu, eu oricum întreb. Tot presa. Pe acest Niţu, prim adjunct al lui Kovesi timp de 4 (patru) ani, avizat atunci pozitiv în unanimitate de către CSM, acum îl vede lumea că-i rău? Adică 4 ani ni vu, ni connu, nici un cuvinţel despre el, şi abia acum e descoperit? Mă scuzaţi de off topic.
    http://www.facebook.com/elenina.nicut http://www.facebook.com/ciufutozaurus.rex, da, asa e, iar pentru asta trebuie vazuta motivarea avizului si comparata cu cea din avizul precedent.
    http://www.facebook.com/bleen.ro A, ok, sînt mai multe CSM-uri. Și mai multe CCR-uri. Fiecare instituție a statului este validă sau nu în funcție de deciziile pe care le ia față de gruparea noastră și de componență.
    http://www.facebook.com/bleen.ro Să nu recunoaștem atunci deciziile instituțiilor statului care nu ne convin.
    http://www.facebook.com/delia.pirnogajtay E evident ca ceva s-a schimbat la csm fata de acu 4 luni. Altfel nu se poate justifica avizul dat lui Nitu. Asa ca bla bla-ul cu respectat institutiile statului nu tine, cita vreme institutia asta a statului intra in contradictie cu sine insasi.
    http://www.facebook.com/delia.pirnogajtay Florina Neghina: eu as intreba mai degraba ce a vazut Kovesi la Nitu de l-a pus adjunct?
    http://www.facebook.com/Mircea.V.Marian https://www.facebook.com/bleen.ro, sigur ca sunt mai multe. una era cc-ul cu predescu, gaspar, sotul rodicai stanoiu si care mai era si altul e acum. dar sa nu intelegi ca nu am un scepticism urias fata de cc si acum. l-am urmarit pe zegrean in parlament, e mai mediocru decat daniel buda, medicul veterinar. repet, eu poate sunt prea radical, azi, poate prea obosit si nervos, dar vreau sa vad un argument credibil: de ce ar trebui sa fiu multumit de votul pentru Nitu? pentru ca au fost alte voturi ok?

    Reply
  12. Bleen

    O discuție de pe Facebook, de pe wall-ul lui Mircea Marian. Am luat doar comentariile relevante. Nu am luat certurile și scandalul (că a fost scandal).
    Postarea și comentariile sînt publice.
    http://www.facebook.com/bleen.ro Problema e că nu dăm doi bani pe mecanismele democratice cînd e vorba de gruparea noastră sau de gruparea în jurul căreia gravităm. Dacă-s ai noștri, dă-l în mă-sa de stat de drept și de mecanisme democratice. Ai noștri pot fi delegați, redelegați și redetașați la infinit, pot fi chiar veșnici, în cazul lor nu funcționează concursuri sau criterii.
    http://www.facebook.com/delia.pirnogajtay Domnule Axinte, da, o institutie care i-a dat azi aviz pozitiv lui Nitu, dupa ce acu 4 luni l -a clasat negativ, e cih.
    http://www.facebook.com/bleen.ro Păi atunci să cerem desființarea CSM-ului, zic. Cam cum făceau useliștii astă vară cu CCR-ul. Hai să facem o petiție prin care cerem o ordonanță de urgență de desființare a CSM-ului.
    http://www.facebook.com/delia.pirnogajtay pe bune, ce a fost democratic in avizarea lui nitu? L-a vazut o tara intreaga cit e de „competent”. Sint jocuri de culise facute de actorii politici, in frunte cu presedinte si premier, iat CSM-ul a capitulat bine mersi azi.
    http://www.facebook.com/ciufutozaurus.rex intrebarea este „cum şi cu ce preţ a devenit Niţu potrivit în ochii CSM?” să lăsm alte întrebări de tragedie de operetă.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *