Offtopice – 13 august 2013

foto: Europa Universalis IV

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Audacious Design in Concrete and Glass: Saint-Tropez Private Estate – Freshome (Bleen, 20:41:39)


Marian Preda nu are obiecţii la căsătoriile dintre homosexuali – RTV (Bleen, 20:31:45)


Crin Antonescu: Pentru cateva puncte electorale, Traian Basescu a permis, a cautionat transformarea Transivaniei intr-un poligon de lupta electorala – Hotnews (Bleen, 14:42:34)


Băsescu moldovenilor: Cereţi unirea şi o veţi avea – Mediafax (Bleen, 03:17:30)


Primul interviu cu liderul PMP Prahova, Constantin Joiţa – Youtube (Bleen, 01:01:40) – foarte bun, ca să nu mai spunem că omul e debutant absolut în politică. Și citează din Aligică.


Mazăre cere schimbarea Ministrului Justiţiei. „Dacă îi e frică nu are ce căuta acolo” – Adevărul (Bleen, 00:50:16)


Facebook Comments

49 Comments Offtopice – 13 august 2013

 1. Canadiana

  Bleen Fiat pax, atuncea, dar s-o stim si noi. 
  In alta ordine fie spus, nu stiu de ce toti ziaristii il trateaza ca pe un politician, cu intrebarile aferente de rigoare, cand el NU poarta nici o scufie politica.

  Reply
 2. Bleen

  Yeba Canadiana Omul e genul trahanache. Și vrea să fie de acord cu toată lumea și să nu se certe cu nimeni, să fie pace și înțelegere și puțintică răbdare.

  Reply
 3. Canadiana

  Yeba Ca sa fiu carcotasa pana la capat si fiindca nu ne mai aude nimeni, ca toti s-au culcat: Intrebarea l-a prins pe MP total nepregatit. Instinctiv a vrut sa zica nu, dupa aia s-a gandit la voturi si la graficele sociologice si l-a pus acolo pe „deocamdata”, asa un pic strategic. Dupa care, si-a luat inima in dinti ca probabil ca l-a vazut in umbrele studioului pe Marinar in fata ochilor cum ii facea nervos cu degetul si a dres-o cu un hotarat „categoric nu pentru adoptii”

  Reply
 4. Yeba

  Canadiana, ca să aibă și @Bleen cu cine vota, să mai iasă din casă, să mai lase calculatorul…

  Reply
 5. Yeba

  KozmoNautu, e o pură intuiție. Dacă aș raționaliza-o, dar mă mai gândesc, aș zice așa: 
  ce-i aia capitalist? Munca în sine nu e o virtute. 
  Capitalismul a avut embedded dorința de a acumula pentru a transmite urmașilor o moștenire materială, o siguranță a zilei de mâine, o distincție socială, ceva. Primatul plăcerii individuale în fața normelor de supraviețuire a grupului = decadență. Decad civilizațiile, ba chiar și speciile.
  A transmite valori materiale urmașilor înseamnă a crea condiții mai bune de reproducere a propriilor gene, în defavoarea altora, deci un mod de a răspunde instinctului de reproducere.
  Cum gheilor le lipsește acest instinct (o anomalie de netrecut cu vederea qua anomalie) nu vor fi niciodată tentați să acumuleze mai mult decât pot cheltui ei înșiși. Pentru ei viitorul nu există. 
  Pe scurt, înclin să cred că da, gheii, în proporție de masă, nu sunt capitaliști și înmulțirea lor  trimite economia în socialism.

  Reply
 6. Yeba

  Canadiana, „deocamdată, nu”, parcă e la Poșta Redacției. Deocamdată cvorumul de 30% e neconstituțional. 
  „Ca parteneriate civile, da.” Uite un răspuns-model pozitiv, Dc de adopții nu l-a întrebat, nu are a răspunde, să nu generăm singuri non-subiecte.

  Reply
 7. Canadiana

  liviuta Bleen  Eu l-am ascultat live, pe Digi 24. Textual: „Sunteti de acord cu casatoiile dintre homesexuali”. MP: „Deocamdata, nu. Si in orice caz nu sunt de acord cu adoptiile de catre homosexuali.”

  Reply
 8. liviuta

  Bleen Voiam sa zic ca zvonul umbla ca s-ar fi zis si la radio chestia cu AC Milan, care urma sa fie descalificata.

  Reply
 9. liviuta

  Bleen Da, si jucatorii lui AC Milan se drogasera in 1988, cand i-au parlit pe stelisti, Angela Similea si Florin Piersic filmasera in SUA, tot cam atunci „Doo mere, doo prune, doo banane” (XXX, cum altcumva), iar Iron Maiden platisera un condamnat la moarte sa il poata tortura pe scena, in timpul unui concert (care se termina cu taierea … penisului si moartea condamnatului).
  Chestia cu AC Milan o auzisera verisorii prietenilor mei, iar inregistrarile video cu AS si FP, respectiv Iron Maiden le vasusera aceiasi verisori necunoscuti.
  Chestiile erau povestite conspirativ si serios (toate – 1988, cu 10 ani inainte de Ronaldo).

  Reply
 10. liviuta

  Bleen Papahagi si Baconschi sunt vicepresedinti doar asa, de sanchi, pe acolo, la PMP? Nu au nimic de zis in chestiune?

  Reply
 11. Bleen

  A, mi-am adus aminte. Eram în Urziceni, prin 1998, în vacanță, la rude. Era campionatul mondial. Tocmai ce-și înghițise Ronaldo limba sau luase o supradoză de steroizi înainte de finala cu Franța. Stăteam la parter. În grădinița din fața blocului, puștii de 5-8 ani jucau fotbal, evident. Înainte de meci se așezau cu mîinile la piept și cîntau imnul.
  Așa, la un moment dat, unul dintre puști: ”Știați că a murit Ronaldo?” ”Cum? Nu e adevărat” ”Ba da, e adevărat, am văzut la televizor.” ”Și cînd îl îngroapă?” ”Joi.” Totul pe ton grav și serios.

  Reply
 12. Bleen

  Ponta și Șova s-au decis să desființeze UE, ca să nu-i mai deranjeze. Planul e simplu: Ponta o copiază și Șova pierde originalul.

  Reply
 13. Yeba

  Mă bag și eu în vorbă. Căsătoria gay derivă o perspectivă asupra vieții în general, inclusiv asupra economiei și a moralei sociale. Doo chestii care deosebesc turmele de oameni de alte turme

  Reply
 14. Bleen

  KozmoNautu Bleen 
  Căsătoria e un act recunoscut și acceptat de stat și opozabil terților.
  Este recunoașterea și acceptarea unei anormalități, unei deviații.
  Dacă homosexualitatea e o boală, atunci soluția nu e oficializarea ei și promovarea ei, ci lupta pentru a o limita sau elimina, pentru a-i ajuta pe cei bolnavi să se însănătoșească. Dacă homosexualitatea nu e o boală, ci o alegere culturală, atunci acceptarea și promovarea ei duce la răspîndire și nu mai putem vorbi de ”un ghei rămîne ghei chiar dacă nu se căsătorește”. Căsătoria, acceptarea legală și promovarea unei deviații, va aduce după sine (a și adus, dealtfel) cererea de  tratament egal și în cazul adopțiilor. Ba mai mult, se va ajunge ca toate deviațiile și anomaliile (au început acum și pedofilii) să ceară tratament normal.
  Legalizarea căsătoriilor (mă rog, expresia e tîmpită – nu există căsătorii nelegale, dacă nu e legală, nu mai e căsătorie) inseamnă punerea pe picior de egalitate între normal și anormal și acceptarea deviației ca normă. Deja acolo unde căsătoriile sînt legale nu msi ai voia să faci, nici în exprimare, vreo deosebire între homosexuali, transexuali, și restul (nu mamă, nu tată, etc). 
  Deja nu mai vorbim de tolerarea unei anomalii, ci de oficializarea ei și de ștergerea diferenței dintre normal și anormal, dintre bine și rău. Visul gheilor militanți și al stîngii nu e să fie acceptați, ci să nu mai fie considerați anormali. Dacă homosexualismul nu mai e anormalitate nu mai există niciun motiv pentru a nu accepta adopțiile și,  mai mult, pentru societate de a se apăra împotriva anomaliei numind-o anomalie. Căci asta e marea lor problemă. Sînt tolerați, homosexualitate nu mai e incriminată legal însă societatea îi privește tot ca pe niște anormali, consideră comportamentul respectiv anormal și marginal. Părinții încă mai au o tresărire la gîndul că copilul ar putea adopta un astfel de comportament, societatea încă mai arată cu degetul și spune albului alb și roșului roșu, cercului cerc și pătratului pătrat. 
  SĂ zicem că cercul e norma. Inițial era o aberație să desenezi un pătrat. Și nu era permis. Între timp s-a dat liber la desenat pătrate însă desenatul pătratului este încă o anomalie, o excepție, de nedorit. Acum, cu legalizarea căsătoriei ghei, nu mai avem voie să zicem cerc și pătrat. Ne uităm la ele și sînt identice. Așa ni se zice. Vedeți cercul ăsta și cercul ăsta? Sînt identice. ”Ba nu e cerc, e păt….” Bang bang, vorba lui Nancy Sinatra.

  Reply
 15. KozmoNautu

  Bleen KozmoNautu gheii vor ramane tot ghei, fie ca se casatoresc sau nu. BOR-ul n-o sa-i casatoreasca, asa ca raman „casatoriti” doar de stat. cununie civila sau parteneriat civil sau etc, nu ma intereseaza.
  cum vor fi copii mei afectati de casatoria gay?

  Reply
 16. Bleen

  KozmoNautu Bleen Ai dreptate dacă te gîndești strict la persoana ta și la lifespanul tău sau cum se zice. Nu și la copiii tăi.

  Reply
 17. KozmoNautu

  Bleen de ce sa conteze atat de mult viata altora raportata la viata mea? caci daca PMP-ul aduce politici economie bune, eu am de castigat prin bunastare si stat de drept; iar cum omul isi urmareste propriul interes, atunci economia primeaza. gheii, casatoriti sau nu, nu tin de foame.
  acelasi rationament l-am facut pt mine, in cazul in care PMP-ul ar introduce religia obligatorie in scoli. pai nu mori daca se preda religie, poti s-o ignori la o adica, dar beneficiile statului de drept si capitalismului nu pot fi trecute cu vederea, cantaresc mult mai greu decat celelalte de mai sus.

  Reply
 18. Bleen

  Gata, Mișcarea Populară m-a rezolvat cu votul (vezi ultimul link din articol). Să văz cum se comportă PSD, că cu ei cred că o să ajung să votez.

  Reply
 19. BarbuMateescu

  List De obicei durează minim un an. De când începe numărătoarea, mai 2012 sau decembrie 2012? Vedem în toamnă.
  USL trebuie tăiat în felii ca să vedem ce şi cum: PNL a devenit locul de adunare al oponenţilor hardcore al preşedintelui. PSD n-a pierdut procente de când a început coabitarea, electoratul lor e mai liniştit şi (paradoxal dacă ne gândim la anii ’90) înclină mai mult spre compromis.

  Reply
 20. Yeba

  Fază (@Nea, dezvolt vreun Stockholm micuț?): Dana Grecu a deschis emisiunea cu declarația Crin-concediu, făcând un mișto umil și după capul ei, dar – la scara A3, mișto – ca să vadă poporul că e obiectivă, ascultați-l, dragi telespectatori, și scrieți-ne ce credeți. 
  Dar regia, hă, hă, hă. Pune fragmentul cu Deciziile se iau la Bx, nu la Joseni, Dana iese de fraieră și schimbă vorba.

  Reply
 21. Bleen

  Am mai plătit niște reclamă pe facebook pentru articolul cu Matt Damon. Reclama nu știe carte, deci e posibil să apară în comentarii tot felul de zărghiți.

  Reply
 22. Rheia

  Yeba Nici nu mă gîndeam să reacționeze. Era în loc aplauze. Dar dacă tot ai pomenit: obligația o fi totuna cu responsabilitatea?

  Reply
 23. Rheia

  Bleen Te rog, abordeaz-o naibii odată! De cînd o aștept! În fond, poți s-o combini și cu religia, și cu ideologia (mă rog, doctrina), din moment ce pentru ambele ne ciorovăim dacă și cum să fie obligatorii la școală. Și se leagă perfect de ce zicea Dragoș Paul mai azi pe FB. Îl citez: „Un studiu mai recent, privind educația în statele membre, publicat de Comisia Europeană, arată că în România, în 2006 față de 2000, procentul de elevi în vârstă de 15 ani care sunt analfabeți funcțional a crescut de la 41,3% la 53,5%. Prin comparație, în Finlanda doar 4,8% dintre elevii în vârstă de 15 ani au dificultăți în a înțelege ce citesc. După Finlanda urmează Irlanda, cu 12,1% și Estonia, cu 13,6%.Procentul plasează România pe ultimul loc din țările europene la știința de carte.”
  E de banuit ca din 2006 pana azi lucrurile nu aveau cum sa mearga spre bine. Probabil procentul e acum de in jur de 60%, extrapolad trendul dintre 2000 si 2006.
  Pe scurt: sa fim realisti si sa luam lucrurile de unde sunt, nu de acolo de unde am vrea sa fie intr-o lume ideala. Si sa nu ne suparam pe cei care incearca sa arate unde sunt lucrurile si de unde trebuie luate, daca vrem sa facem treaba cum trebuie.
  NU are rost sa ne purtam si sa actionam ca si cum am avea de a face cu o tara alfabetizata functional in proportie de 90% si peste, cand lucrurile stau cum stau. E evident gresit. In cel mai optimist scenariu 50% adica unul din doi romani are probleme serioase in a intelege un material scris.” Mie mi se pare prioritatea zero.

  Reply
 24. Yeba

  Bleen Ideea era că nu l-a terminat, deci ce are de decis este dc îl întrerupe sau nu, că doar n-o fi prost să și-l scurteze, vezi justificarea cu Parlamentul.

  Reply
 25. List

  Ar putea să ne spună Barbu Mateescu cât ţine iubirea postelectorală pentru forţele politice câştigătoare, dar se pare că, după un an, lanţul de iubire a început să se rupă, dar rău de tot. Cei care se pare chiar „şi-au pus speranţele” în Ponta şi Crin fac crize de isterie. E unul de la Jurnalul care-i înjură de mumă pe cei doi. Marea oftică e că Băsescu se află în „concediu activ” iar cei doi în „concediu pasiv”, adică lasă scena liberă pentru „tiran”, care „tiran” se dezlănţuie fără opoziţie. Marea şmecherie a „tiranului” este că foloseşte casele de protocol pentru concediu, de unde trage, trage, pe când ăia doi, fostele speranţe, s-au dat duşi prin locuri private, ce nu prezintă miză politică.

  Tragem concluzia că Traian Băsescu îi bate chiar şi la concedii politice.
  Uite, eu nu credeam că pot exista unii care chiar să creadă în USL, în toată manipularea de tip antenă, dar unii chiar credeau şi chiar cred în USL. E o chestie. 
  Unde nu ar fi fost acum o opoziţie care să dea lovituri de graţie.

  Reply
 26. Bleen

  Sună telefonul. Răspunde Crin: Alo! Nu sînt acasă, mă întorc peste două ore. 
  sau
  Sună telefonul. Răspunde Crin: Alo! Acum dorm. Mă trezesc mai pe seară.

  Reply
 27. Bleen

  Am citit și eu acuma ce a zis Crin.

  Sînt obsedat de Băsescu și am venit de la Miami să comentez ce zice Băsescu la Joseni.
  Joseni și Tușnad sînt de căcat, cum poți să iei în serios ce zice cineva la Joseni sau Tușnad? Numai de pe plaja din Miami se exprimă chestiile care contează.
  Băsescu e mînă în mînă cu ungurii, care l-au ajutat să ajungă președinte.
  Deciziile trebuie să se ia la Bruxelles, nu aici.
  România a ajuns să fie pusă la colț de UE din cauza lui Băsescu.
  Eu cu Ponta n-am izolat România, ba dimpotrivă.
  Am avut întîlniri la nivel înalt cu omologii mei din alte țări (nu știam că și alte țări au isterici maniaco depresivi la nivel înalt)
  Vreau să fiu președinte în 2018, cînd împlinim 100 de ani de la unire și 4 ani de cînd ne-am desființat ca națiune alegînd ca lider un iresponsabil isteric.
  Sînt încă în vacanță, decid în 24 de ore dacă mă întorc sau nu. (asta sună a: Alo, nu vă supărați, sînt o greșeală).

  Reply
 28. Bleen

  M-am gîndit ca prima temă pe care o abordăm în noul format să fie educația. Nu știu ce ar însemna asta, cam cîte articole. Probabil va fi o serie de cîteva zeci. Important e să aflăm cît e responsabilitatea comunității și cît a individului în educație. Pe o scară de la 10 la 0, 10 fiind responsabilitatea exclusivă a societății și 0 responsabilitatea exclusivă a individului, socialiștii/comuniștii zic 10, libertarienii zic 0.

  Reply
 29. Yeba

  Crin: „Nu mi-am terminat concediul, îl voi continua, Parlamentul este în vacanță, deci nu se poate spune că lipsesc de la vreo activitate.”

  Reply
 30. Bleen

  LiveFyre are o mică problemă, nu se mai pot adăuga comentatori pe whitelist (ceea ce înseamnă că toate comentariile noilor comentatori intră în moderare și trebuie aprobate individual). Am impresia că au dispărut (mă rog, n-au dispărut, nu se pot afișa, cîteva mii de comentarii de la lovitura de stat. O să le trimitem un mail să rezolve.

  Reply
 31. Yeba

  List , ei, asta-i! păi n-am lămurit nici ce sunt relațiile sexuale, darămite alea culturale, apărute mult mai târziu în evoluția speciei, deci menite să dispară mult mai devreme în involuția aceleiași specii, practic ca mâine.

  Reply
 32. List

  Mari prostii produce mintea neobosită a militantului de stânga. Rogozanu, care se revoltă împotriva inechităţii finanţărilor culturale, plânge pe umărul lui Florin Salam, care e nevoit să înfrunte concurenţa pe piaţa liberă şi crudă – eu zic să ceară şi spor de toxicitate din cauza fumului de ţigară dar şi spor de noapte, pentru cântatul la nunţi – pe câtă vreme, spune Rogozanu, Pleşu huzureşte pe banii publici, adică Festivalul Dilema Veche a primit oarece finanţări băsiste, pedeliste în Alba-Iulia. Florin Salam şi Andrei Pleşu trebuie să fie egali în chestiunea finanţărilor publice, spune Rogozanu. Păi, Florin Salam de ce nu face şi el festival? Îi dau eu o idee, Festivalul Maneaua Dilematică: „Te iubesc, dar nu pe tine” ©
  Acesta ar fi principiul egalităţii. Dar, continuă Rogozanu, mai bine ar fi ca banii publici destinaţi activităţilor culturale să fie folosiţi altfel. Astfel, statul, acel nene generos şi anonim, dotat cu turbina lui Ivan, ar trebui să asigure gratuitatea biletelor de cinema. Dar dacă statul cumpără bieletele de cinema şi ni le dă gratuit, eu zic să decidă şi ce filme să vedem, că poate nu ştim. Dar de ce să plătească statul bilete pentru filme produse de alţii şi poate din alte state? De ce să nu facă statul filmele sale? Bre, bre, eu îmi aduc aminte că biletele gratuite la cinema nu erau nici înainte de ’89, ba chiar, nu pornea filmul dacă nu se adunau vreo şapte. Mai căutam copii pe stradă, hai, mă, la film, că altfel nu-i dă drumul.

  Reply
 33. Yeba

  Bleen , trebuie precizat că le face fără echipament, fiind mediul natural, el e nud sau cu ce-a gasit de imbracat prin casele cadou RAPPS. 
  Dar exagerezi, trebuie că e pe la 6895,  la 7000, fiindcă e rotund, venea direct cu recomandarea Antonescu/Ponta la faza cu raportarea la valori. La cota Marianelor, îl recomandă pe Voicu. Sau pe sine. Zic și eu.

  Reply
 34. Bleen

  Una dintre bucuriile mele: Doru Bușcu face scufundări în căcat, fără să mai iasă la suprafață, nici măcar din cînd în cînd. A ajuns la 7 mii de metri și se apropie vertiginos de cota Marianelor. Editorialele din Săptămîna, Europa sau România Mare sînt copii mici pe lîngă editorialele lui Bușcu. Apropo, Alin Ionescu mai există?

  Reply
 35. Bleen

  Operațiunea ”Milionul de euro și rețeaua magistraților corupți” a început sub Kovesi. Și încă ceva: cum se face că rețeaua magistraților corupți nu a aflat de la Tiberiu Nițu că e urmărită de DNA?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.