Offtopice – 13 iunie 2013

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie offtopică sau un filmuleț offtopic, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

Monty Python – Biggus Dickus

foto articol: Noua Zeelandă văzută de sus

Facebook Comments

56 Comments Offtopice – 13 iunie 2013

  1. Gramofonu

    Cugetarea zilei: daca-l votam pe Oprescu presedinte, minimizam doua probleme.
    1) Scapam de Antonescu.
    2) Scapam de primarul Bucurestiului.

    Reply
  2. Bleen

    Yebaaaaaaaa!
    Genial. De colecție.
    ”Voiam să înțeleg ceea ce numesc acum ”efectul MRU”, efect pe care l-am observat la foarte mulți apropiați ai domniei sale, manifestat printr-un respect deosebit și mai ales, devotamentul pe care l-am remarcat la toți cei care-l cunosc. Și… m-am prins din momentul în care și-a început discursul elegant, vibrant, transmițând căldură și emoție. Făcuse la un moment dat o pauză de câteva secunde în care nu s-a auzit nicio respirație. Am avut un sentiment ciudat, ca și cum aș fi putut cuprinde emoția publicului cu mâinile. Acel moment, studiat sau nu, voit sau nu, mi s-a părut a fi incredibil de intens, pentru că abia când MRU și-a reluat cuvântarea, părea că oamenii și-au amintit să și respire.
    Atunci am înțeles pe jumătate de ce Răzvan Ungureanu este urmat cu atâta devotament, cealaltă jumătate aveam s-o înțeleg mai târziu. Acest om cu o inteligență sclipitoare, de-o modestie exemplară, înzestrat cu răbdarea înțeleptului, emanând o căldură vibrantă prin gesturi, cuvinte, privindu-te în ochi, nu cu ostentația celui care a studiat efectul și e sigur de rezultat, ci cu sinceritatea celui care s-a uitat mereu în ochii celui cu care vorbește, acest politician pe care, mărturisesc, suspicioasă fiind, l-am studiat încercând să găsesc cea mai mică urmă de falsitate, nu face parte din ceea ce vedem noi azi în politică. Mihai Răzvan Ungureanu e din alt film, din altă carte, din altă lume.”

    Reply
    1. Yeba

      Bleen, perfect! mesajul vibrant de clar e că e complet inadecvat pentru politică, de prezidențiabil ce să mai mai vorbim?! Tipa cred că a fost olimpică la română.

      Reply
  3. Bleen

    Cu 13-15 iunie a trecut neobservată arestarea procurorului șef DNA de la Slobozia. Mă rog, va trece neobservată căci niminea nu va zicea nimica. Și e extrem de importantă. Și îmi confirmă, evident, profețiile. Cîteodată sînt așa de bun încît cred că sînt ofițer sub acoperire fără să știu și vine noaptea Deep Throat în fața blocului, îmi dă informațiile și apoi îmi face o injecție d-aia ca-n Men in black și uit de unde știu informațiile. Și după aia le dau ca profeții. Ce grad oi avea? Gradul ca gradul, dar salariul??? Cît de mare o fi? Și sporurile?

    Reply
    1. Yeba

      Bleen deci acolo speli tu vasele, la popotă. Mă miram eu de unde atâta inspirație din 4 farfurii.

      Reply
  4. Amelia New

    Lucian Duta nu are calitatea de invinuit sau inculpat in nici un dosar aflat pe rolul DNA, prin urmare fata de acesta nu se efectueaza acte de urmarire penala, precizeaza Departamentul National Anticoruptie, in urma unei solicitari HotNews.ro.

    Reply
  5. Bleen

    ”Membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei au decis să interzică prin legea fundamentală traseismul politic. La propunerea liberalului Tudor Chiuariu, noua Constituţie va stipula că un deputat sau un senator care părăseşte partidul pe listele căruia a candidat îşi va pierde automat mandatul. Propunerea a fost votată în unanimitate.”
    Este inacceptabil. E una dintre cele mai antidemocratice prevederi din noua Constituție. Numai și de ar fi perfectă în rest, eu votez împotriva Constituției dacă această prevedere va rămîne.

    Reply
    1. Gramofonu

      Bleen Parlamentarii care nu voteaza cum zice „partidul” sint dati afara din partid? si automat isi pierd si mandatul?
      Atunci e simplu: nu mai avem nevoie nici macar de 300 de parlamentari, e suficient de 10-20, fiecare dintre ei putind dispune de un numar de voturi proportional cu scorul partidului.
      Restul elitei sa faca ce-a facut Socaciu.

      Reply
      1. Gramofonu

        Bleen Iar daca nu isi pierd mandatul cind sint dat afara de partid, atunci prevederea e degeaba: cu ce incalzeste un partid cu 200 de parlamentari faptul ca nu poate stringe decit 10 voturi pentru si 190 impotriva din propriul partid?

        Reply
        1. Gramofonu

          Bleen Spamez: cumulind cele doua alternative, rezulta faptul ca astia care fac noua constitutie depun mari eforturi pentru a nu face nimic.

          Reply
        2. Yeba

          Gramofonu, aici intervine reciproca: dacă un parlamentărel de-ăsta votează constant împotriva propunerilor partidului, ce poate păţi? Dacă e dat afară din partid, îşi pierde mandatul? Mandatul devine astfel imperativ. Dar astea sunt subtilităţi pe care categoria Greblă-Calimente are o neputinţă genetică de a le înţelege.

          Reply
        3. vbkiler

          YebaGramofonu Deocamdata asa cum e formulat daca un parlamentar e dat afara din partid nu isi pierde mandatul. Tise de la pdl e nemultumirt de asta:
          „Este o decizie foarte bună. Noi am susţinut acest lucru, însă, dacă
          vă uitaţi foarte atent, veţi vedea că este şi o capcană acolo:
          parlamentarii care sunt excluşi din partid nu-şi pierd mandatul. Ar
          trebui să medităm şi la acest lucru. Cei de la USL au acceptat pierderea
          mandatului doar atunci când ei (parlamentarii – n.r.) în mod unilateral
          îşi schimbă partidul, dar ce ne facem cu cei care vor face în aşa fel
          încât să fie daţi afară din partid şi totuşi nu-şi pierd calitatea de
          parlamentar”, a arătat Alin Tişe.
          El a precizat că ar trebui pierdută calitatea de parlamentar în
          ambele situaţii, adică atunci când parlamentarii sunt excluşi sau când
          demisionează din partid.
          „Noi susţinem că ar trebui pierdută calitatea de parlamentar în
          ambele situaţii, nu doar în situaţia în care el pleacă din partid, ci şi
          în situaţia în care este exclus din partid”, a adăugat Tişe.
          Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, joi, amendamentul
          propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu prin care este instituit acelaşi
          regim pentru combaterea traseismului politic în cazul parlamentarilor
          precum cel existent în cazul primarilor.
          Amendamentul a fost adoptat cu 20 de voturi „pentru” şi prevede că
          mandatul parlamentarului încetează inclusiv în momentul în care
          senatorul sau deputatul îşi dă demisia din partidul pe listele căruia a
          fost ales.
          Amendamentul reglementează inclusiv situaţia în care un parlamentar
          se înscrie într-un alt partid politic, senatorul sau deputatul
          pierzându-şi mandatul.
          http://www.realitatea.net/tise-pdl-ar-trebui-sa-se-piarda-calitatea-de-parlamentar-si-in-situatia-excluderii-din-partid_1203755.html

          Reply
  6. Amelia New

    Hai sictir, Ponta! Deci, Fenechiu (deja in instanta) si urmaritul penal (Dragnea) pot fi ministri, dar Lucian Duta nu poate fi in CA al Casei de Sanatate (desi DNA n-a anuntat de fapt inceperea urmaririi penale).
    Din comunicatul guvernului:”Doctorul Lucian Duţa face obiectul unor dosare de urmărire penală aflate pe rolul DNA în legatură cu încălcări ale legii privind Sistemul Informatic Unic Integrat de sănătate din România şi în legatură cu aplicarea Taxei clawback. Aceste nereguli au fost sesizate de Corpul de Control al Primului-ministru de Curtea de Conturi şi de CNAS inca de anul trecut. Toate aceste institutii au sesizat prejudicii de milioane de euro (conform documentelor anexate la comunicat).
    Primul-ministru considera ca revenirea unei persoane cercetate penal, in legatura cu activitatea CNAS, reprezinta o situatie de natura sa impiedice buna functionare a institutiei”.

    Reply
    1. Yeba

      Amelia New , ba mie mi-a plăcut. Îi dă motiv lui Băse să mai iasă o dată, acum chiar cu mingea la fileu, situaţie crystal clear, o plăcere să-l asculţi după bălmăjeala asta.

      Reply
  7. Florina

    Ăştia se fac că muncesc şi se cercetează între ei. 
    PS Lume bună, atenţie, cer drepturi pe asta! 

    Dumitru Cristudor, procuror șef al Biroului Teritorial Slobozia din cadrul Direcției Naționale Anticorupție este acuzat de luare de mită și favorizarea infractorului. Daniel Taifas, om de afaceri, este acuzat de dare de mită și favorizarea infractorului, în timp ce Monica Andronache este acuzată de complicitate la luare de mită, complicitate la dare de mită și favorizarea infractorului.
    Citiţi mai mult: http://www.evz.ro/detalii/stiri/perchezitii-la-dna-slobozia-procurorul-dumitru-cristudor-adus-la-audieri-1042407.html#ixzz2W63dj08C http://www.evz.ro/detalii/stiri/perchezitii-la-dna-slobozia-procurorul-dumitru-cristudor-adus-la-audieri-1042407.html#ixzz2W63dj08C 
    EVZ.ro

    Reply
    1. Amelia New

      Florina Atentie, era vorba de perchezitii la cererea autoritatilor germane (am dat mai jos informatia). Va sa zica D-na Merkel avea informatii certe cand i-a zis ce i-a zis lui Ponta (nu doar asa ca „umbla unii toata ziua cu coruptia-n gura”).

      Reply
  8. Amelia New

    Tot D. Fenechiu: 
    Deputatul a mai mentionat ca pozitiile partidului au fost clare, au existat doua, trei voturi impotriva coalitiei majoritare, acelea fiind ale PP-DD.
    „Gresit ca cei care se opun revizuirii Constitutiei in forma propusa de USL este PDL. Apelez la verificarea acestor informatii si va reamintesc ca PDL nu a fost reprezentat pana alaltaieri decat de un singur reprezentant in Comisia pentru elaborarea Constitutiei. Nu avea cum sa se opuna cu doua voturi impotriva sau cu trei voturi impotriva devreme ce singurul reprezentant a fost Valeria Schelean. Domnul Andronache si-a dat demisia din PDL si a trecut la PNL. Stiti probabil ca al treilea reprezentant al lor, domnul Tise, nu a participat pana luni la nicio sedinta. (…) Nu mai participam la aceasta mascarada”, a conchis Fenechiu.

    Reply
  9. Amelia New

    Iata cine face opozitie: 
    Deputatul Daniel Fenechiu, liderul grupului parlamentar al Partidului Poporului – Dan Diaconescu din Camera Deputatilor, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca PP-DD se va retrage de la lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei, subliniind ca proiectul de modificare a Legii fundamentale nu se mai lucreaza in acest for, ci in cadrul discutiilor private intre Victor Ponta si Crin Antonescu, transmite Agerpres. 
    „Ca urmare a modalitatii in care se desfasoara lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei PP-DD a luat decizia sa se retraga de la lucrarile acestei Comisii. Pe parcursul perioadei in care Comisia a lucrat noi ne-am exprimat nemultumirile. Am crezut ca lucrurile se pot remedia, insa, din pacate, am constatat ca situatia se inrautateste pe zi ce trece si ne gasim intr-o situatie in care procesul de revizuire a Constitutiei nu se mai lucreaza in cadrul Comisiei, ci se lucreaza in cadrul USL, mai exact se lucreaza in cadrul discutiilor private intre Victor Ponta si Crin Antonescu”, a afirmat Daniel Fenechiu, la Palatul Parlamentului.

    Reply
  10. adina

    OstapB asexuatii politic – nice turn of phrase, btw – nu-si dau seama sau nu vor sa vada ca alti oameni gandesc pe alt palier decat ei. Ei interpreteaza actiunile lui TB din perspectiva a ceea ce ar fi facut ei daca ar fi fost in pozitia lui.

    Reply
  11. Amelia New

    Mare javra acest Ponta si nu se gaseste nimeni sa-i dea cum trebuie peste bot (huo Blaga, MRU s.c.l.!); macar sa-l intrebe daca asta-vara a fost cazul de scandal/lovitura de stat (probabil ca atunci nu trebuiau „sa mai si munceasca”) si daca USL-ul/parlamentul a suportat  cheltuielile cu referendumul nevalidat de anul trecut. 
    „Aventurile, episoadele lui Traian Băsescu nu stau în atribuțiile noastre. Un nou referendum ar însemna un nou scandal și nu cred că e cazul, trebuie să mai și muncim în țara asta. Dacă președintele vrea referendum, să facă, vom face câte vrea el, dar noi avem lucruri mult mai importante de făcut. Nu va reuși să mă atragă în niciun scandal. Dar dacă nu sunt 50% din populație la vot, voi tăia din bugetul președintelui banii pe referendum?”, a spus Victor Ponta

    Reply
    1. Florina

      Amelia New
      Prietenul lui MRU, Bogdan Duca, IRL:https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca?hc_location=timelinehttps://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10200155999608537 near https://www.facebook.com/pages/Bucharest-Romania/114304211920174?ref=streamBăsescu ne spune că referendumul înseamnă democraţie. Aceasta o poate spune un analfabet politic sau un rău-intenţionat (presupun că aceasta este problema preşedintelui).
      Democraţia modernă nu este şi nu poate fi decât reprezentativă şi, implicit, parlamentară. Cât despre referendumuri şi plebiscituri, acestea nu sunt instrumente democratice comune ci excepţionale.
      De altfel este interesant de remarcat că toţi liderii autoritari şi dictatoriali au folosit de obicei referendumul şi plebiscitul împotriva parlamentului şi a democraţiei. E chiar o practică comună aceasta.
      În schimb, cu foarte puţine excepţii (Elveţia este singura care îmi vine în cap în acest moment) nicio democraţie consolidată nu acordă prioritate consultărilor plebiscitare. Şi mai niciodată în detrimentul Parlamentului.
      Chiar şi în regimuri prezidenţiale, întărirea Parlamentului este o prioritate. Căci….nu există dictaturi parlamentare ci cel mult majorităţi parlamentare corupte.

      Reply
      1. Rosu

        Florina
        „nu exista dictaturi parlamentare”…. Consiliul Frontului Salvarii Nationale n-a murit…

        Reply
      2. adina

        Florina Amelia New nu-i nimic, Romania are ocazia sa stabileasca un precedent in privinta dictaturii parlamentare. Cat despre prieteniile lui MRU: spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti.

        Reply
      3. adina

        inca o idee care mi-a venit acum: interesant ca prietenul lui MRU vorbeste despre dictatura taman acum cand comemoram mineriadele din ’90 si mortii lor. Spre deosebire de atunci oamenii nu-si mai dau cu bulanul in cap sa impuna „rule of law”, ci au la dispozitie instrumente democratice cum ar fi referendumul. Asta nu lasa in urma vanatai pe spate ci doar in orgoliul parlamentarilor, multi dintre ei mai previzibili in actiunile lor decat o broasca testoasa.

        Reply
        1. Amelia New

          adina Broastele testoase sunt previzibile? (intreb serios: pen’ca pana acum n-am mai vazut/auzit expresia si nici cu broastele testoase n-am avut de-a face).

          Reply
        2. adina

          Amelia New ma gandeam ca fiind mai lente de felul lor, broastele testoase sunt previzibile. Daca au tot timpul la dispozitie, trebuie sa si-l ocupe cu ceva, la fel si parlamentarii nostri.

          Reply
        3. Florina

          adina Amelia New 
          Prietenul lui MRU este un antibăsist atît de feroce încît nu m-ar mira să încerce să justifice orice mizerie prin lupta împotriva dictaturii băsesciene. De altfel, acum se face anul de cînd, la protestul papioanelor de la ICR, el venise la un fel de contra-manifestaţie. MRU era în capitalizare de imagine atunci, deci purta papion. S-au întîlnit pesemne la mijlocul străzii.

          Reply
    2. adina

      Amelia New  „Dar dacă nu sunt 50% din populație la vot, voi tăia din bugetul președintelui banii pe referendum?” Sa inteleg ca nici el nu crede ca trece Legea Referendumului de CCR ?

      Reply
      1. Rosu

        adina
        Ahaaa, da’ referendumul lui peste prajit imparat pentru demiterea presedintelui cine ar trebui sa il plateasca???

        Reply
        1. Never G

          Rosu adina Cum cine? Noi! Ei hotarasc ce vor ca doar au puterea si noi „plebea” platim si ii votam ca ne mint frumooos! 
          Dupa alegeri ce si-au zis? Avem 7o%? …Deci 4 ani facem ce vrem noi!… 
          Dar uite ca Basescu le strica planurile democratic amintindu-le tuturor ca trebuie sa tina seama de „plebe”! Cu ocazia asta ii aminteste si „plebei” ca exista si are un cuvant de spus!

          Reply
  12. Canadiana

    Azi se implinesc 23 de ani de cand tov. Iliescu m-a gonit din tara. Mineriada 13-15 iunie 1990.

    Reply
  13. Bleen

    ”On June 7, 2013, Bill Maher expressed on his show limited support for the http://en.wikipedia.org/wiki/National_Security_Agencyhttp://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_(surveillance_program) intelligence data collection from private phone calls and the Internet, saying that the threat of terrorists obtaining and using nuclear weapons was the tipping point for him. While he stated that he trusted the Obama administration to employ the program responsibly, he described the NSA’s access to private data as a „http://en.wikipedia.org/wiki/Slippery_slope”, and worried about whether other politicians would be as responsible.”
    Au și ei hurezenii lor.

    Reply
  14. Bleen

    Julian Assange e erou mondial al libertății fiindcă a dat publicității stenograme diplomatice ale USA și aliaților săi, care nu conțineau date despre încălcarea drepturilor cetățenilor, ci doar date utile inamicilor occidentului, iar Edward Snowden, care a făcut publice date despre supravegherea cetățenilor de către guvernul US, e  un trădător.

    Reply
    1. BarbuMateescu

      Bleen Ideea cu panelul de relaţii diplomatice, care explică toţi factorii, e luată de la Civ5. Şi e o idee bună.
      Mă gândesc dacă nu cumva era mai bine să facă jocul exclusiv despre Roma, să nu poţi să joci drept alţii, să se concentreze pe republică/imperiu, să prindă cât mai multe chestii interesante, adică să nu piardă timpul, resursele cu prostii. Pe de altă parte, dacă făceau aşa, nu mai puteam să joc drept Cartagina 🙂

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *