Offtopice – 14 mai 2013

Pentru direcționarea a 2% din impozit datele necesare sînt: numele entității beneficiare (Asociația Blogary), Codul fiscal (29013920), Cont IBAN: RO32RNCB0082123665430001, BCR Unirea. Data limită e 25 mai.

PREVEDEREA 2% 2013 (doilasuta.ro)

La fel ca in anii trecuti, Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2012, catre o entitate non profit. Conform Ministerului Finantelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similara, contribuabilul trebuind sa completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) si sa le depuna la administratia financiara de care apartin pana la data de 25 mai.

FORMULAR DECLARAȚIA 230

FORMULAR DECLARAȚIA 200

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

Marvin Pontiac – Small Car

Facebook Comments

28 Comments Offtopice – 14 mai 2013

  1. Rheia

    Bun, deci azi e paișpe, e zi de pensie la noi în bloc. Ajung și eu acasă pe la șase, o găsesc pe maică-mea ușor tulburată. Voia s-o ia cu pelerinajul prin vecini, să vadă de ce n-a venit poștașul, ce-a pățit, e bolnav? Și-a rupt un picior? I-a luat foc casa? Că numai un maxim cataclism l-ar putea împiedica să-și facă rondul în așa o zi plină de foloase pentru el. Vezi de treabă, zic, că n–are nimic, e în grevă. Spontană. Mama, ușor nedumerită: Păi și ce, nu putea să facă grevă pînă la prînz și pe urmă să vină cu pensia? Nu știu, zic, am citit doar că-s în grevă unii poștași, dar nu știu sigur dacă și al tău. Oricum Ponta le-a zis că dacă nu-și bagă mințile în cap, o să vă dea pensiile pe card, direct în bancă. La care mama, cu o scînteie de oțel tip dr. Evil în ochi: Așa le trebuie, dacă l-au votat, acum să-l mănînce fript! Evident, după cîteva minute, cînd am ieșit să duc copilul la antrenament, cine dădea zor, pîșa-pîșa pe alee, să intre în bloc? Domnul poștaș! Sărumîna, ce faceți, mama e acasă? Da, sigur, dar dumneavoastră cum de-ați venit, nu sînteți în grevă? Ei, ba da, dar am spart-o, ce să facem și noi…

    Reply
    1. Yeba

      RheiaDap. Consumarea lui Ponta fript o recomand și pensionarilor care l-au votat. Au fost sadici cu noi, să fim sadici cu ei! 
      Pensiile direct în bancă și poștașii la training of trainers pt utilizarea cardurilor și teste pt adminterea în Poliție/ Jandarmerie/SMURD, fiindcă pensionarii care se învârt pe lângă bancomate vor deveni ținte sigure pentru tâlhărie. 
      Măsura asta are sens acolo unde poți plăti masiv cu cardul și, oricum, are nevoie de o perioadă de acomodare, de existență în paralel a sistemelor, de ani de zile. 
      Imaginați-vă pensionari care trebuie să mai facă un drum la -20 / +40 de grade ca să scoată pensia – să vină cu ea acasa, că doar n-or să umble cu toți banii printre hoții avertizați din piață, și să purceadă din nou, ca să-și cumpere pătrunjelul și laptele plus ceaiurile de la Plafar, să dea șpaga la doctor, să plătească întreținerea și eventual vreun ajutor casnic. Cred că numai Dana Grecu i-ar putea convinge de avantaje, dar iete că n-are interes.

      Reply
      1. Beavix

        Yeba RheiaLa mine în oraș, la banca la care am eu treabă de obicei, în ziua de pensii sunt 5-10 pensionari care stau la coadă așteptând să intre pensia pe card. Stau acolo cine știe câte ore, de dimineață, timp în care câte unul dintre ei verifică periodic dacă au intrat banii pe card. După ce banii devin disponibili coada se mărește exponențial, iar unii scot de pe mai multe carduri, probabil ale vecinilor. 
        Așa m-am învățat să nu calc pe la bancă în jurul datei de 12 a fiecărei luni.

        Reply
        1. Bleen

          Beavix Yeba Rheia Cea mai monstruoasă chestie sînt pensionarii la bancomat. Mori de foame. Stai ore întregi în spatele lor. Mi-au venit în minte crime și modalități specifice stînd ore întregi în spatele lor la bancomat.

          Reply
    1. DanCanada

      CanadianaPina si MSNBC a vorbit despre „impeachment”-u’ lu’ Obama. Treaba cu IRS-ul poate fi legata mai greu de presedinte decit Bengazi-ul. Oricum, Hussein e un ordinar, un low life stingist cum rar s-a vazut pe meleagurile americane. Iacata un fragment de pe breitbart:

      He thought Republican zeal would decrease after his 2012 re-election,
      he explained, and Congress would be more agreeable to his agenda. 

      „My thinking was when we beat them in 2012 that might break the fever,” the President stated, „and it’s not quite broken yet.”
      Obama continued, „I genuinely believe there are Republicans out there
      who would like to work with us but they’re fearful of their base and
      they’re concerned about what Rush Limbaugh might say about them. And as a
      consequence we get the kind of gridlock that makes people cynical about
      government.”
       Deci, esti POTUS for God’s sake si palavragesti cu mas-media ca la crisma: am crezut ca, credinta mea sincera e ca, ori il iei la 13-14 pe un om de radio.

      Reply
  2. Amelia New

    Bleen De dimineata ma spariasem ca ne-ai rationalizat offtopic-urile (ni se da numa’n zilele fara sot).

    Reply
  3. Bleen

    Tot nu reușesc să înțeleg cum a fost Daniel Morar ”înlăturat brutal” din CSM. Tot nu reușesc să înțeleg cum s-au speriat magistrații după ce ”au văzut ce i s-a întîmplat lui Morar”. S-au speriat cesemiștii că vor fi numiți în CCR? Din cîte țin eu minte, Daniel Morar era delegat șef la PG, după 8 ani ca șef la DNA (maximum de mandate, după lege, plus încă 2 ani prin delegări) și a fost numit judecător la Curtea Constituțională de către Băsescu. Ce i s-a întîmplat lui Morar? Cum a fost înlăturat brutal din CSM? Eu zic că n-are rost să-i punem flori pe mormînt sau să-i trimitem chiftele în Siberia atîta timp cît e viu și timp de 9 ani de acum încolo membru al uneia dintre cele mai influente instituții ale statului român. Iuliu Maniu și Elisabeta Rizea NU au fost numiți judecători la Curtea Constituțională de torționarii lor, așa că terminați cu impostura și nesimțirea. Daniel Morar nu e martir, nu faceți ce a făcut JN cu Năstase cînd l-au pus lîngă Maniu și Mihalache. Morar e un procuror care a fost șef 8 ani (cu tot cu delegări) și care și-a făcut datoria iar în această primăvară a fost numit într-una dintre cele mai importante poziții în stat.

    Reply
    1. Amelia New

      Bleen Trebuie sa fii justitiar ca sa-ntelegi. Ar putea sa faca un film „A fost sau n-a fost?” (inlaturat brutal) ca sa-ntelegem si noi.

      Reply
    2. Yeba

      Bleen De ce n-a stat în CSM ca interimar/delegat de adjunct sau ce era el acolo până îi începea mandatul la CCR? A fost un episod tulbure (pt mine). Altminteri, s-ar putea spune că a fost avansat brutal. Eu, de exemplu, aș suporta bine o avansare brutală, dar nu-i toată lumea la fel.

      Reply
        1. Ilinca

          Bleen Yeba De dragul adevarului istoric reamintesc aici ca atat CSM cat si ANI au spus ca e legal in functie si nu e in incompatiilitate. Daca e nevoie, pot cauta din nou comunicatele de presa si va dau link-urile.

          Reply
  4. Bleen

    HOW DO COURT RECORDERS KEEP STRAIGHT FACES????These are from a book called Disorder in the American Courts and are things people actually said in court, word for word, taken down and published by court reporters that had the torment of staying calm while the exchanges were taking place.
    ATTORNEY: What was the first thing your husband said to you that morning?
    WITNESS: He said, ‘Where am I, Cathy?’
    ATTORNEY: And why did that upset you?
    WITNESS: My name is Susan!
    _______________________________
    ATTORNEY: What gear were you in at the moment of the impact?
    WITNESS: Gucci sweats and Reeboks.
    ____________________________________________
    ATTORNEY: Are you sexually active?
    WITNESS: No, I just lie there.
    ____________________________________________
    ATTORNEY: What is your date of birth? 
    WITNESS: July 18th. 
    ATTORNEY: What year? 
    WITNESS: Every year. 
    _____________________________________ 
    ATTORNEY: How old is your son, the one living with you? 
    WITNESS: Thirty-eight or thirty-five, I can’t remember which. 
    ATTORNEY: How long has he lived with you? 
    WITNESS: Forty-five years. 
    _________________________________
    ATTORNEY: This myasthenia gravis, does it affect your memory at all?
    WITNESS: Yes.
    ATTORNEY: And in what ways does it affect your memory?
    WITNESS: I forget..
    ATTORNEY: You forget? Can you give us an example of something you forgot?
    ___________________________________________
    ATTORNEY: Now doctor, isn’t it true that when a person dies in his sleep, he doesn’t know about it until the next morning?
    WITNESS: Did you actually pass the bar exam?
    ____________________________________
    ATTORNEY: The youngest son, the 20-year-old, how old is he?
    WITNESS: He’s 20, much like your IQ.
    ___________________________________________ 
    ATTORNEY: Were you present when your picture was taken?
    WITNESS: Are you shitting me?
    _________________________________________
    ATTORNEY: So the date of conception (of the baby) was August 8th?
    WITNESS: Yes.
    ATTORNEY: And what were you doing at that time?
    WITNESS: Getting laid
    ____________________________________________
    ATTORNEY: She had three children , right?
    WITNESS: Yes.
    ATTORNEY: How many were boys?
    WITNESS: None.
    ATTORNEY: Were there any girls?
    WITNESS: Your Honor, I think I need a different attorney. Can I get a new attorney?
    ____________________________________________
    ATTORNEY: How was your first marriage terminated?
    WITNESS: By death..
    ATTORNEY: And by whose death was it terminated?
    WITNESS: Take a guess.
    ___________________________________________
    ATTORNEY: Can you describe the individual?
    WITNESS: He was about medium height and had a beard
    ATTORNEY: Was this a male or a female?
    WITNESS: Unless the Circus was in town I’m going with male.
    _____________________________________
    ATTORNEY: Is your appearance here this morning pursuant to a deposition notice which I sent to your attorney?
    WITNESS: No, this is how I dress when I go to work.
    ______________________________________
    ATTORNEY: Doctor , how many of your autopsies have you performed on dead people?
    WITNESS: All of them. The live ones put up too much of a fight.
    _________________________________________
    ATTORNEY: ALL your responses MUST be oral, OK? What school did you go to?
    WITNESS: Oral…
    _________________________________________
    ATTORNEY: Do you recall the time that you examined the body?
    WITNESS: The autopsy started around 8:30 PM
    ATTORNEY: And Mr. Denton was dead at the time?
    WITNESS: If not, he was by the time I finished.
    ____________________________________________
    ATTORNEY: Are you qualified to give a urine sample?
    WITNESS: Are you qualified to ask that question?
    ______________________________________
    And last:
    ATTORNEY: Doctor, before you performed the autopsy, did you check for a pulse?
    WITNESS: No.
    ATTORNEY: Did you check for blood pressure?
    WITNESS: No.
    ATTORNEY: Did you check for breathing?
    WITNESS: No..
    ATTORNEY: So, then it is possible that the patient was alive when you began the autopsy?
    WITNESS: No.
    ATTORNEY: How can you be so sure, Doctor?
    WITNESS: Because his brain was sitting on my desk in a jar.
    ATTORNEY: I see, but could the patient have still been alive, nevertheless?
    WITNESS: Yes, it is possible that he could have been alive and practicing law.

    Reply
    1. DanCanada

      BleenĂştia or fi din aceeaşi promoţie cu Ponta? Mi-aduce aminte de bancul cu
      Bulă care-l durea testiculul stîng şi intră la primul cabinet unde-a
      văzut „Doctor X Y”. Şi-i spune: „Dom.’ doctor, mă doare de cîteva zile
      coiul stîng!” Doctorul, cu un aer superior: „Îmi pare rău, dom’le. Eu sînt
      doctor în Drept!” Iar Bulă: „Bre, ce s-a specializat şi medicina asta!”

      Reply
  5. Rheia

    Mă gîndeam și eu așa, ca românul după masa de cină (adică atunci cînd digestia îi ocupă tot potențialul creator). Ăștia care se tot dezamăgesc de ce se-ntîmplă la noi pe scena politică seamănă cu mine aseară, cînd, dezgustată că mi-am risipit peste o oră din viață holbîndu-mă ca tîmpita la un film cretin, am decis să mă răzbun neuitîndu-mă la cum s-a terminat.

    Reply
      1. Rheia

        Gramofonu Mda, singura consolare. Frate, cum o putea Harrison Ford să joace în asemenea dude?! Nu-i e rușine, om bătrîn… Vorba maică-mii: „Nu ți se șade, măi dragă!”

        Reply
        1. ciuciul

          Rheia Gramofonu Cainele a scapat, si omu batran si rusinat a scapat, 007 a scapat, fetele si ET mor. Si nava lor bubuie. Tare, l-am vazt pentru a doua oara din motive insomniacee.

          Reply
        2. Rheia

          ciuciul Păi dispăruta a arătat cînd a făcut-o pulbere alienul de la care și-a furat Craig brățara, deci știam că a mierlit-o. (Ca să vezi, și pe Craig îl cheamă tot Daniel… Apropo de ce zicea Bleen mai sus. Mie-mi place Morar. Deși n-are fir de simțul umorului, la fel ca Dan Tăpălagă. Deci Craig a retrogradat de la 007 la cowboy cu extratereștri? Că eu n-am văzut nici un Bond, n-aș ști să apreciez.)

          Reply
        3. Rheia

          Gramofonu La Bonzi sau la Cowboy ai adormit? Eu de fapt mă uitasem la Urzeala tronurilor, unde-mi place de Jaime și de Margaery, și aveam de gînd să mă culc, dar am văzut titlul Cowboy & extratereștri și am crezut, în naivitatea mea bovină, că urmează o uber-parodie după Wild Wild West și Men in Black, îți dai seama, să iei la mișto miștoul, nu putea fi decît o chilbilăreală la cub, așa că am pus botul ca uselistul la găleata cu-mpixeli a Antenelor…

          Reply
        4. Gramofonu

          Rheia Gramofonu La cowboy a 2-a oara si la james bond dupa 30 de minute. Nici ca incerc sa-l vad alta data pe bond.

          Reply
  6. Gramofonu

    OstapB Dpdv tehnic nu e vorba de prelungirea mandatului cu doua luni.
    Iliescu a avut 4 mandate pe motiv ca un mandat are 4 ani si doar doua mandate au fost complete. Aia a zis CCR la vremea respectiva, deci avem si precedent.
    Revenind, dpdv tehnic Basescu nu a avut niciun mandat de 5 ani. El mai poate candida de doua ori.
    Practic e altceva: USL poate da oricind o lege cum ca cine a fost suspendat in doua mandate de presedinte nu mai are voie sa candideze. Daca o lege nu e suficienta, atunci poate da o constitutie, nu-i problema.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *