Offtopice – 17 august 2013

foto: manevre cu petrolierul

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Demonizing Inequality – Ralf Mangual, American Thinker (Bleen, 10:49:49)


The Story of Stupid Stuff: Why Do Liberals Want Our Daughters to Hitchhike? – John Hinderacker, PowerLine (Bleen, 10:41:44)


Europa Universalis IV Review – It Ain’t Broke – Greg Tito, The Escapist (Bleen, 10:18:12)


One final Democracy 3 feature just got added – Cliff Harris, Cliffski (Bleen, 01:37:12)


Facebook Comments

8 Comments Offtopice – 17 august 2013

  1. Louisy

    Bleen Frate, cred ca te-a socat ceva in ultima perioada, de ai o idee fixa cu religia.
    Afirmatia ta are 2 parti: da, omul e bun de la natura (de ce cu N?), nu are nevoie de recompense sau amenintari. Da, nu e nevoie de stat (social) pentru asta, ba chiar statul face pe dos.
    Apoi, de unde ideea asta ca ateu=socialist?!

    Reply
  2. Yeba

    Ha, ha, ha, hi, hi, hi! Lăză părăsit de flerul la dame, i se năzărise că Mihaela Bârzilă e o lady. Făcea deosebirea nu după intervalul orar în care prestează damele, ci după caracter. Am tăcut răbdătoare, așteptând să plece careva în concediu și să-i predea condicuța. S-a rezolvat.

    Reply
  3. Yeba

    Bleen , ba chiar, zise ea bând Staropramen cu gândul la vasele din chiuvetă, să desființăm Statul cu totul, fiindcă se știe că Omul este Generos de la Natură, și Societatea este cea care-l strică. Or, Statul e chiar expresia organizată a Societății.

    Reply
  4. Nea

    Încă mai simt în gură gustul leşios de anul trecut, din timpul loviturii de stat. Mai ales când trec prin zonele unde eram anul trecut în momentele cheie (ziua referendumului „pentru demiterea lui Băsescu” cum ni se spunea cu neprofesionism cras pe toate posturile, ziua când CC a decis că mai trebuie nu ştiu câte săptămâni ca să valideze votul, ziua când Căcărău s-a pişat în veceul de la Cotroceni).

    Reply
  5. DanCanada

    Bleen   Asta e intrebare pt Ernii si Rogozanii tip Critikkt. Probabil ei zic ca trebe musai sa existe ‘organizatori’, altfel cum? O sa se dea de la toata lumea la toata lumea de-a valma? Fara ‘oamenii de bine’ o sa se sufoce lumea de prea mult bine 🙂 Activistul de partid sau aurolacul stahanovist pentru comunism e ca episcopul si preotul pentru BOR.

    Reply
  6. List

    Citind toate tâmpeniile de vară ale lui Ponta şi Antonescu, am impresia că USL e de fapt un PRM condus de doi Vadim. Amândoi, Antonescu mai mult decât Ponta, par, sunt loviţi de o patologie, de mai multe. Sunt înguşti şi obsedaţi. Dacă incompetenţa lui Antonescu e crasă, Ponta reuşeşte să şi-o mai ascundă dar în felul golanului, agresiv. 
    Eu am înţeles că nu se poate democraţie fără extreme, dar nu înţeleg cum adună cei doi atâta popularitate. 
    A-i ataca direct e pierdere de timp. Ca şi în cazul golanilor şi nesimţiţilor, vorbele sau nu se lipesc de ei (Antonescu) sau rişti apoi să fii îngropat într-o mare de scuipat (Ponta). Apoi, riscul e să le creşti cota, ei fiind atât de mici, tu îi ataci cu mijloace atât de mari, mijloace care presupun un adversar mai important decât ceea ce ei sunt de fapt. 
    Împotriva acestora nu se poate câştiga cu votul negativ, asta pentru că nu ai practic împotriva cui, împotriva a ce să votezi negativ. Atât unul cât şi celălalt tind să nu fie. Ponta nu vrea să fie prim-ministru, vrea doar funcţia în mod formal, faima funcţiei, jucăria, dar nu şi conţinutul funcţiei. Ăsta e probabil un caz rar, cineva care deşi vrea să fie prim-ministru nu vrea să fie prim-ministru. Nu ştim dacă poate să fie prim-ministru, probabil că, nu, dar ştim că nu vrea. El are doar nevoie să iasă în faţa blocului şi să spună că e prim-ministru, dar nu vrea să meargă să-şi facă lecţia de prim-ministru. Antonescu ştim bine că nu poate. În evident Antonescu e incapabil. E o distanţă imensă între ceea ce poate şi ceea ce trebuie să facă. E ca şi cum ai pune pe cineva, care, să zicem, nu ştie decât să apese pe o clanţă şi să deschidă o uşă, pe locul unui pilot de avion, un Airbus 380, unde sunt atâtea butoane, să nu uităm faimosul „buton”, indicatoare, manete, beculeţe. El va căuta butonul familiar „băsescul”. Atât. 
    Împotriva acestor doi, care refuză, fiecare în felul lui, să fie, nu poţi câştiga cu votul negativ. Asta ar fi opoziţie simplă. Să te opui lui Emil Boc era floare la ureche. La fel, să te opui lui Traian Băsescu e simplu. Ambii voiau şi vor să facă ceva, deci ai împotriva a ce să te opui. Pentru cei doi Vadim trebuie să propui alternativa, să arăţi mereu care e problema şi ceea ce ce ar trebui făcut. Problemele ţării acum sunt asta, asta şi asta şi trebuie făcut asta, asta şi asta iar noi vom face. Acum nu putem, dar dacă ne votaţi, vom face, cam acesta ar trebui să fie discursul opoziţiei. De aceea, deşi cei doi sunt la un nivel atât de jos, totuşi, iar asta nu e deloc paradoxal, opoziţia e mult mai dificilă, unde mai pui că acum nu prea există.

    Reply
  7. Bleen

    Spălam vasele cu gîndul la berea din frigider, cînd, pac, m-a pocnit!
    Stînga zice că Omul nu are nevoie de Dumnezeu sau religie pentru a fi bun, moral, generos. Omul e bun de la natură. Să slăvim Omul! Omul, așa Bun și Generos cum e el de la Maimuță Încoace, nu are nevoie de recompense (Rai, viață veșnică etc) sau amenințări (Iad, Judecata de Apoi etc) ca să fie bun, generos, moral. Ce bunătate mai e aia cînd e interesată? Bunătatea e gratuită, își ajunge sieși ca motivație. Dar dacă Omul e Bun de la Natură și n-are nevoie de recompense și amenințări pentru a fi bun și generos și moral, de ce să nu desființărm statul social? De ce să luăm cu forța de la Om ceea ce produce cînd, se știe, e de notorietate, el, adică Omul, e Generos Gratuit de la Natură și dă el și singur, fără să-l forțeze cineva să dea? Mai ales că am înțeles că s-au făcut și studii în care s-a descoperit că ateii sînt mai generoși.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *