Offtopice – 19 august 2013

foto: Dunărea la Seestetten

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Nelu Iordache a spus la DNA că Silaghi ar fi folosit un aparat de bruiaj contra interceptărilor – Mediafax (Bleen, 19:33:09)


DNA cere aviz Parlamentului pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Ovidiu Silaghi -AGERPRES (Florina, 16:20:10)


Europa Universalis IV Review – Strategy Informer (Bleen, 13:08:03)


The Permanent Holiday Home With a View Over the Ocean: the Bronte House in Sydney – Freshome (Bleen, 12:29:03)


Tomac: Bilanţul guvernării USL este catastrofal. Partidul Mişcarea Populară cere demisia imediată a lui Victor Ponta – Mediafax (Bleen, 11:51:54)


In Berlin, Global Homeschooling Leaders Unveil Historic Declaration – Alex Newman, The New American (Bleen, 11:03:11)


Why term limits mean longer cycles for consultants – Philip Young, Campaign Insider (Bleen, 10:44:30)


Child Rapists and Other Well-Meaning Liberals – Jeannie DeAngelis, American Thinker (Bleen, 10:31:23)


Cum s-a născut, acum 149 de ani, Primăria Bucureşti şi ce a făcut primul primar al oraşului – Ionuț Ungureanu, Adevărul (Bleen, 10:14:36)


Declaraţia făcută de premierul României. „Preiau ideile celor de la PDL” – Antena 3 (Bleen, 10:12:35)


V. Blaga îi dă replica lui M. R. Ungureanu: Nu mai facem donații partidulețelor – DIGI24 (Bleen, 02:11:20)


Facebook Comments

21 Comments Offtopice – 19 august 2013

  1. Canadiana

    Bleen  Ce bine facusi! Mi-era o lene ingrozitoare sa rasfoiesc toate siteurile de stiri si sa ascult toate tampeniile de la tv ca sa pieptan stirile.

    Reply
  2. Bleen

    LUNI, la o primă vedere
    PSD: Personalități: Ponta (ieșiri oficiale, comunicate, declarații, reacții rapide); Teme: negocieri cu PDL, responsabilitate economică, retragerea lui Silaghi din guvern; Inamici: Băsescu, Udrea; Amici: PDL. Activi. Tatonează PDL pentru o nouă majoritate, arată pisica PNL-ului, face diferența Răi (Băsescu, Udrea) și Buni (PDL, Blaga, Predoiu) și joacă cartea responsabilității economice și democratice.
    PNL: Personalități: Silaghi (cap de afiș), Chițoiu (ieșiri oficiale), Fenechiu (reacții rapide); Teme: justiția oprimă, retragerea și înlocuirea lui Silaghi; Inamici: Băsescu; Amici: -. Reactivi. Cu principalul lider în concediu, se apără împotriva ”statului polițienesc” și denunță conspirația Băsescu-justiție împotriva PNL-ului.
    PMP: Personalități: Tomac (comunicate și declarații oficiale), Papahagi (reacții rapide); Teme: demisia lui Ponta, retragerea lui Silaghi, atacurile lui Predoiu la adresa PMP; Inamici: Ponta, Predoiu, PDL; Amici: nu. Activi față de Ponta, reactivi față de PDL. Atacă regulamentar și argumentat, cu istoric și date, guvernarea și reacționează la atacurile PDL.

    Reply
  3. Never G

    Bleen Familia Cioaba n-a cerut ajutor material de la stat. Ar zice Caragiale :”Curat murdar  coane Kivu!”
    Nu el i-a facut campania electorala lui Nicusor Dan?

    Reply
  4. Florina

    Interesantă mişcarea lui Ponta. Pe de o parte, întinzînd mîna PDL-ului, arată pisica PNL-ului, pe de alta, confirmă PMP ca unică forţă de opoziţie.

    Reply
  5. Florina

    Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă în formă continuată, fapte despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor – Agerpres

    Reply
  6. Yeba

    Florina: eu către the Lady of Yeberley Mansion: „mestec eu în gem”. Her ladyship: „nu se poate, nu mesteci la fel”.  Deci: pe ILD e cu litere mai ronde.

    Reply
  7. List

    Comunicatul PMP semnat de Eugen Tomac este probabil primul comunicat de opoziţie autentică după alegerile parlamentare din 2012. Prin contrast, „opoziţia constructivă” a lui Blaga, la care Ponta răspunde trimiţând bezele PDL, o să pară ceea ce de fapt este, o declaraţie de iubire.
    Abia aştept momentul când şi MRU o să-i răspundă lui Blaga, aşa, ca de la partiduleţ la partiduleţ, nici noi nu primim donaţii de la partiduleţe. O să fie bătălia „titanilor” de 5%. 
    Uite că, dacă Blaga nu vrea, dar nici nu poate să se opună, căci nu e bine să te opui, sa te baţi, ca să nu te pui rău cu lumea şi să-ţi strici realţiile, MRU nu poate să se opună şi nu poate produce nici măcar un comunicat de opoziţie ca lumea. Opoziţia lui MRU seamănă într-un fel cu cea a lui Blaga, căci dacă Blaga face „opoziţie constructivă”, MRU face un fel de opoziţie diplomatică, nu ştiu cum să o numesc altfel, opoziţia lui „domnia sa”. Într-un fel, nici MRU nu vrea să supere pe nimeni, el fiind tot timpul numit în politică, depinde de alţii, nu trăieşte în logica politică a impunerii. Or, în politică trebuie să te impui, adică să devii lider. „Partid” însemnă a lua parte, a fi de partea unor convingeri, a milita pentru aceste convingeri, a încerca să convingi pe alţii de lucrurile în care tu crezi. Diplomaţia e pentru alte chestiuni. Ca să creşti politic, trebuie să creşti de la sine, nu prin adiţiune. Chestia e că politic, MRU nu le are.

    S-ar putea ca ambiţiile lui MRU să nu meargă mai departe de un loc în PE, acolo unde se va întâlni cel mai probabil cu Predoiu, aşa că unificările cu aceste două „forţe” „de dreapta” ar fi pierdere de timp.

    Reply
  8. liviuta

    Bleen Dar exista si compensatia celor care au trecut testul caracterului si si-au cinstit numele.
     E suficient sa intri un pic in istorie, mai ales in istoria literaturii si vei vedea cat de lipsiti de caracter au fost multi intelectuali, cum s-au mancat/turnat unii pe altii, cum au lins unde s-a putut doar pentru diverse beneficii, cum se certau gastile pe la sedintele Uniunii Scriitorilor ca sa vezi ca nu e nimic nou sub soare.
    Dar si cei care au trecut proba, au salvat casta de la rusine (umplandu-se de multe ori ei de scuipati nemeritati, vezi cazul lui Patapievici).
    Mi-aduc aminte de niste versuri splendide de tinerete de-ale lui Dinescu – „Rimbaud negustorul”:
    „Mai scobiti un canal, mai lărgiti cîte-un sant,/ flegmei noastre nu-i sece izvorul/ căci va trece cîntînd nu din nai, ci din lant/ rotofei chiar Rimbaud negustorul.”
    Pentru cei care au idee despre viata lui Artur Rimbaud, ma gandeam ca versurile astea s-ar potrivi teribil chiar autorului Dinescu, dar si lui Iaru, de pilda, care imi era atat de simpatic prin anii ’90, cand inca avea mustata si par lung sau lui St. Tanase, ca sa dau numai cateva exemple.

    Reply
  9. liviuta

    Bleen Link-ul il bagasem la „curiozitati de pe maidane”.
    O data pe saptamana ma uit ce mai zic dusmanii, verific DCnews si Vox Publica (bine, nu le fac trafic lui Gotiu, Costi Gaozanu sau C. Teodorescu, gasesc alti autori), pe Intact (Antene, Jurnal etc) nu intru, pentru ca nu pot decat in momente sarbatoresti, cum a fost seara referendumului sau a doua zi dupa noaptea alegerilor din 2009.

    Reply
  10. Bleen

    Anii 2008-2013 au fost catastrofali pentru elita cuvîntătoare românească. Rînd pe rînd s-au acoperit de penibil și s-au decredibilizat probabil peste 90% din reprezentanții elitei cuvîntătoare și televizibile. Poeți, filozofi, scriitori, jurnaliști, actori, activiști civici, sociologi, politologi, diplomați au supt-o prin batistă sau direct. La mulți era previzibil, dar am avut și surprize mai mult sau mai puțin șocante.

    Reply
  11. Bleen

    Ce înseamnă o jigodie educată, cu ștaif. A băgat un ditamai statusul, chipurile despre Cioabă, doar ca să spună că EBA e dubioasă.
    http://www.facebook.com/mircea.kivu/posts/10201639048207375 Mi se pare mie, sau s-a declansat o campanie de murdarire a memoriei unuia dintre cei mai respectabili lideri ai etniei sale? O declaratie nefericita a fiului sau (cea cu ajutorul guvernamental), asocieri cu personaje dubioase (EBA) plus exagerari de genul sicriului de aur sunt distribuite cu o frecventa cel putin suspecta.
    Sa-l lasam pa Florin Cioaba sa se odihneasca in pace!

    Reply
  12. Bleen

    Ms. Scheel explained that in this case, the child rape was simply Neal having „found a strong emotional tie to one particular individual who was too young to be experiencing that type of relationship.” Now if that sort of horrifying dismissal of a crime against a child doesn’t drive Americans to seriously contemplate home-schooling, nothing will.

    Reply
  13. Bleen

    At the dinner table, the Ambassador’s wife was talking with Madame deGaulle:
    – „Your husband has been such a prominent public figure, such a presence
    on the French and international scene for so many years! How quie
    retirement will seem in comparison. What are you most looking forward to in these retirement years?”
    „A penis,” replied Madame de Gaulle.
    A huge hush fell over the table. Everyone heard her answer … and no one knew what to say next.
    Le Grand Charles leaned over to his wife and said:

    Reply
  14. Bleen

    De mîine, Blogary trece pe analiză politică alpha și proiecte doctrinare alpha. Adică 0.7, cum s-ar zicea în lumea it-iștilor.
    De la începutul sau jumătatea lui septembrie trecem la analiză politică beta și proiecte doctrinare beta. 
    Poate, de la 1 octombrie sau chiar 15 septembrie, dacă merge treaba și ajungem la o formă finală, vom trece pe analiză politică și protecte doctrinare full. 

    La analiză politică luăm la țintă PSD, PNL și PMP (da, sînt băsist convins, aici nu mai e nimic de comentat, și sînt prieten bun cu cîțiva pemepiști, însă cine mă cunoaște știe că spiritul critic-analitic e ca alcoolismul, bate amicițiile și chiar și banii, deși pare greu de crezut – o idee bună mă încîntă mai mult decît beneficiarul ideii bune, așa că o idee bună pentru PSD e o idee bună, nu contează prea mult beneficiarul). 
    La teme doctrinare luăm la țintă educația, sănătatea, fiscalitatea, economia, religia, națiunea, comunitatea și tot ce poate fi luat la țintă etc de pe poziții conservator-libertariene (personal nu știu bine ce sînt – sînt un ultraconservator iubitor de libertate sau mai degrabă un ultraconservator cu stilistică de libertarian sau libertarian credincios și pasionat de comunitate, națiune, istorie, reguli și tradiții).
    E unul dintre pariurile Blogary. Nu știu dacă ne iese, dar dacă ne iese, ne iese așa cum ne-au ieșit toate chestiile, doar așa, de-ai dracului.

    De fapt, de mîine începe monitorizarea, analiza și concluziile le veți vedea abia lunea viitoare.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *