Offtopice – 20 august 2013

foto: Biserica Santo Adriano din Tunon (un cătun cu 76 de locuitori, în comuna Santo Adriano, Asturia, Spania). Inaugurată la 24 ianuarie 891 de Alfonso al III lea al Asturiei și soția sa, Jimena de Navarra (Regatul Asturiei a fost întemeiat în 718 de vizigoți sub conducerea lui Pelagius de Asturia, pe ruinele Regatului Vizigot distrus de musulmani – de aici a început reconquista, care va dura pînă în 1492)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


BIOGRAFIE: Costică Ştefănescu, „ministrul Apărării” din fotbalul românesc – Mediafax (Bleen, 19:37:21)


Cazanciuc: Şi magistraţii condamnaţi până acum îşi vor pierde pensiile de serviciu – Mediafax (Bleen, 16:30:07)


Propunerea unui ales: concurs de frumusețe în Parlament – DIGI24 (Bleen, 16:20:09)


Dobriţoiu: Acum e clar că liberalii sunt duşmanii neamului şi trebuie lipiţi de perete ca o muscă – Mediafax (Bleen, 14:57:42)


UE ordonă: Jos sfinţii de pe Euro! – EVZ (Bleen, 14:49:54)


Comunicarea PNL a intrat în vacanţă împreună cu Antonescu. Fenechiu: “PNL a comunicat slab în scandalul cu Băsescu”. EXCLUSIV – Gândul (Bleen, 14:45:27)


Baronii nu vor să piardă sutele de milioane de la buget – Petre Bădică, România Liberă (Bleen, 14:35:48)


Curtea Constituţională din R.Moldova va examina înlocuirea limbii moldoveneşti cu română – presă – România Liberă (Bleen, 14:28:58)


CHURCH FORCED TO CANCEL MASS FIRST TIME IN 1600 YEARS – Mary Chastain, Breitbart (Bleen, 11:32:31)


Europa Universalis IV Review – Daniel Shannon, Gamespot (Bleen, 11:30:33)


STENOGRAME Nota 10 pentru „fata lu’ tata“: cum i-a asigurat şeful Vămii din Caraş-Severin un 10 penal fiicei sale la examenul de Bacalaureat – Adevărul (Bleen, 11:23:10)


C. Antonescu: Dezavuez campania publică de compromitere politică a lui Ovidiu Silaghi – DIGI24 (Bleen, 03:06:00)


Ponta: Orice modificare a Legii 161 privind incompatibilităţile se aplică doar pentru viitor – Mediafax (Bleen, 03:04:25)


Blaga reacţionează la propunerea lui Ponta: Răspundem invitaţiei premierului de a discuta pe măsuri economice – Antena 3 (Bleen, 03:03:09)


Facebook Comments

8 Comments Offtopice – 20 august 2013

  1. Gramofonu

    In sfirsit, PDL-ul a inceput sa faca o opozitie constructiva: proiect de lege sa nu se mai dea zile libere privatilor, ca n-au de unde sa-si cumpere flori; concurs mis sparlament; proiect de lege pentru infiintarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Intreprinzatorului.
    Acum, ca au muncit, urmeaza sa propuna sa-si mareasca salariile, apoi infiintarea unei Autoritati Nationale a Juratilor de Concursuri de Miss, infiintarea unei Autoritati Nationale a Regilor, Reginelor si Imparatilor, precum si infiintarea unei Autoritati Nationale a Autoritatilor Nationale.
    Eu ii votez, ca ca ei nu mai gasesc altii sa ma distreze.

    Reply
  2. Rheia

    Asta cu primăria din Borșa închisă de primar e o știre de pe Hotnews. Citeam și nu-mi ajungeau pleoapele să mă holbez! Băi, ăștia sînt întregi?!

    Reply
  3. Rheia

    „Situatie fara precedent intr-un oras din Romania: Primaria din Borsa a fost inchisa pe perioada nedeterminata dupa o decizie a primarului. * Prefectul judetului: Primaria nu e inchisa, s-a pierdut cheia de la intrare”.

    Reply
  4. List

    Astăzi, editorialistul de la Libération face un omagiu (chiar aşa se şi numeşte editorialul „Hommage”) al „normalităţii” ce a urmat „legii căsătoriei pentru toţi”. Ce e mai normal, constată dumnealui, decât ca oamenii, „toţi”, să se căsătorească şi, ia, priviţi, câte sute de căsătorii „pentru toţi” s-au celebrat între timp prin primăriile patriei. Apoi, conchide:
    „Asemenea cuplurilor heterosexuale, cuplurile gay vor trăi împreună la bine şi la rău, vor avea copii, se vor iubi, se vor pierde, vor divorţa, se vor regăsi. Normal.”
    …care va să zică „vor avea copii”. Când o să schimbe guvernul socialist manualul de anatomie? Să dea („să se dea”) o lege şi pentru anatomie. Sau să-mi explice editorialistul în chestiune cum pot figurile A+A şi figurile B+B să procreeze, că eu nu ştiu decât de A+B.

    Reply
  5. Bleen

    Abia aștept ca Microsoft și HP să iasă de pe piață și să dea faliment. Să se transforme apoi în muzeu. Joint Museum of Microsoft & HP. Săptămînal, la muzeu să se țină spectacole de tortură cu programatori și ingineri de la Microsoft și HP.
    Cum te cheamă?
    Chandragupta Ghandi.
    Și cu ce te-ai ocupat pînă să ajungi aici.
    Am proiectat wi fi-ul de la HP LaserJet. 
    Arată degețelele.
    Ce?
    Degețelele.
    Uite.
    Harșt harșt harșt harșt harșt. Și mîna stîngă, harșt harșt harșt harșt harșt.
    Au.
    (aplauze, urale)
    Pe tine cum te cheamă?
    Bill.
    Bill? E plină lumea de billi. Bill și mai cum?
    Gates. Bill Gates.
    Arată degețelele. 
    (aplauze, urale, asistența e în delir)

    Reply
  6. List

    Ce mai poate fi rău pentru un oraş, pentru un oraş ca Bucureşti? Păi, citez, o viziune îngustă conservatoare, conform căreia oraşul este doar al oamenilor civilizaţi. Asta e o temă de dezbatere de pe criticatac. Se înţelege că a concepe oraşul drept o comunitate de oameni civilizaţi e o greşeală. Cine scrie aşa ceva sau este el însuşi îngust sau poate chiar îşi doreşte un oraş care să nu fie comunitatea oamenilor civilizaţi. Numai că, oraşul, prin definiţie este chiar comunitatea oamenilor civilizaţi iar civilizaţia este criteriul după care defineşti cel mai bine un oraş. Nu se poate oraş fără civilizaţie. Oraşul este semnul civilizaţiei. Dacă nu-i ajută intuiţia, cunoştinţele istorice şi bunul simţ ar putea căuta sensul în etimologie, ca să vadă că nu se poate concepe oraşul în afara civilizaţiei.

    De ce nu şi-or face socialiştii „oraşele” lor, care să nu aibă la bază aberaţii din astea conservatoare confrom cărora oraşele ar fi doar ale oamenilor civilizaţi? Ştiu şi eu, să-l numească comunitatea, banda oamenilor necivilizaţi. Criteriul după care ai fi primit într-un astfel de oraş să fie tocmai acela de a nu fi civilizat. Necetăţeanul de onoare al acelui oraş să fie cel mai necivilizat cu putinţă. Aşa. Apoi, din sânul unor astfel de comunităţi, să scrie despre ce mai vor ei, dacă vor mai putea.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *