Offtopice – 28 iunie 2013

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie offtopică sau un filmuleț offtopic, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

Ronald Reagan-Address on Federal Tax Reduction Legislation

Facebook Comments

36 Comments Offtopice – 28 iunie 2013

  1. Bleen

    http://www.facebook.com/popescu.ionut.7?hc_location=streamCei care sunt de partea gresita a istoriei au un mare, mare dezavantaj. De asta cred ca sunt constienti si Ion Iliescu si Crin Antonescu, Ponta sau Voiculescu…Dezavantajul este ca istoria ii va consemna asa cum au fost caracterizati de adeversarii lor ! Peste 30 de ani despre Iliescu nu se va vorbi asa cum era caracterizat in ziarul Dimineata ci asa cum l-au creionat Liiceanu sau New York Times, sa spunem…Crin Antonescu va ramane asa cum a fost vazut de Frankfurter Allgemeine Zeitung sau de Andrei Plesu si nu de Antena3 ! Asta e !

    Reply
  2. Bleen

    Problema nu e că X e arogant cu tine, problema e că tu ești complexat față de el. Că dacă nu-l bagi în seamă, te amuzi pe seama lui, îi vorbești cu naturalețe de la egal la egal sau îl bagi în origini și îi ajustezi bățul din cur, nu e nicio problemă. Ăia care se întristează din cauza aroganților și care acuză în stînga și dreapta pe X și pe Y de aroganță au ei complexe și frustrări. Poate că aroganții nici măcar nu sînt aroganți. Însă frustratului și complexatului toți cei din jur care nu sînt la fel de tîmpiți și complexați ca el i se par aroganți. Complexatul se simte veșnic atacat, umilit, ironizat, pus la zid, vorbit pe la spate. Singura soluție în fața complexaților care văd aroganță peste tot e să-i trimiți să-ți ia țigări sau bere și să-ți facă pantofii. Adică să le confirmi cele mai negre bănuieli. Și să te distrezi. Mă rog, pînă nu te trimit la Consiliul Discriminării sau la Aiud, atunci cînd e vremea lor.

    Reply
    1. Bleen

      Și știți care e diferența dintre arogantul franțuzit și egalitarul umilit? Primul ajunge întotdeauna la ghilotină, gulag, camera de gazare sau aiud.

      Reply
  3. Yeba

    Șoptesc din nou întrebarea de ieri, în liniștea blogului. Zic de self-fulfilling prophecy. Dacă noi vedem cu ochii noștri că iese Ponta, că jocul este închis, cine mai iese la vot să-l voteze în 2014 pe Candidatul MP doar așa, ca să aibă altădată MP forță de negociere? (chiar și cei cu simț civic exagerat știu că mai moare măgarul, mai pierde samarul…) Sau n-am înțeles eu bine?

    Reply
    1. BarbuMateescu

      Yeba Eu aş face distincţia între votantul cu valori, favoriţi, inamici şi votantul din val.
      Primul fel de votant votează pentru cine-i place, indiferent cât are respectivul în sondaje. Dacă omul care-i place acestui votant e pe locul trei sau patru în sondaje, nu există demobilizare. Pentru că acest tip de votant îşi exprimă opţiunea pentru că aşa crede. Votul este o reafirmare a opiniilor, valorilor sale. Nu votează pentru câştigător sau pentru cine va ajunge în turul doi.
      Votantul din val, care nu vine des la vot, ba chiar rar de tot, nu prea ştie de sondaje, ba chiar aş zice că nici nu prea e conştient că peste un an vor fi prezidenţiale. Votanţii-din-val sunt aduşi de entuziasmul celor din prima categorie. Sunt convinşi de aceştia, uneori chiar aduşi la vot la propriu, etc.
      Problema MP este să vină cu un candidat care să placă enorm primului fel de votant. Să nu fie doar o obligaţie sau, şi mai rău, un şantaj. Să fie un candidat pe care să poţi să-l lauzi prietenilor, rudelor, colegilor care ezită dacă să vină la vot sau nu, dacă să voteze cu omul respectiv sau cu un alt candidat. Odată ce ai genul ăsta de candidat, poţi să ai performanţe foarte bune, de neimaginat cu şase luni mai devreme, să zicem.

      Reply
      1. Yeba

        BarbuMateescu, hm. Mi se pare că astea sunt capete de spectru, istericul (ca să zic așa, vechiul votant al lui Vadim) și prostul-sadea. Și că (paragraful 3) poa să-ți placă enorm și să-l lauzi, ezitanții pot fi convinși să iasă la vot dar nu pot fi convinși să aibă aceeași intensitate a trăirii, pe scurt, pot fi convinși să-l placă, dar nu și să-l voteze pe unul creditat constant în media cu 17%, de ex. 
        Tu crezi că m-aș duce să-l votez pe Patapieviciul Politicii, când @Bleen mi-a explicat atât de convingător că jocul e închis? Mai bine calc rufe și arunc câte un ochi pe blog.

        Reply
        1. BarbuMateescu

          Yeba E plăcut să votezi cu o campanie câştigătoare sau care ajunge în turul doi. Dar nu ăsta este motivaţia votului. Dacă ar fi, toată lumea s-ar uita să vadă cine este pe locul unu în sondaje şi s-ar duce toţi să voteze cu acel candidat (care ar lua 100%). Şi s-ar simţi cu toţii fericiţi (..oare?)
          Votul este o afirmaţie. Are o valoare pentru cel care emite afirmaţia. Nu e un bilet de loterie în care, dacă votezi cu un câştigător, primeşti un premiu. La ultimele prezidenţiale, 4 votanţi din 10 au votat pentru cineva care n-a ajuns în turul doi. Pentru că acele voturi aveau un înţeles pentru ei (probabil că mulţi ştiau că omul pentru care votează nu va ajunge în turul doi).
          Şi nici jocul nu e aşa închis :))) dacă apuc, scriu despre asta săptămâna viitoare. Sunt mai puţin sceptic ca Bleen.

          Reply
  4. Bleen

    Mitingul dreptei din 2 iulie nu se mai ține în Piața Victoriei, ci la Bălăceanca. S-a dorit astfel ca participanții să își poată striga revolta direct în fața celor care îi oprimă și obișnuiesc să se îmbrace în alb.

    Reply
  5. Bleen

    Ha ha! Așa sună chemarea dreptei la mitingul din 2 iulie. Probabil se ține în față la Bălăceanca.DE
    CIND SUNT LA PUTERE SAKALII NEMERNICI NU FAC ALTCEVA DECIT SA SE CERTE ,
    SA FACA SI SA DESFACA , SA IMPARTA SI SA SE DESPARTA SA DEA ORDONANTE
    DE URGENTA , SA SAKALIZEZE SA NE DEZBINE , SA SE SCUIPE SI SA NE SCUIPE
    !!!!!! A VENIT TIMPUL SA IESIT IN STRADA , SA INVADATI BUCURESTIUL SA
    SPUNETI NU ACESTOR NEMERNICI FARA DUMNEZEU !!!!! ROMANI DIN TOATA TARA ,
    UNITI VA INVADATI BUCURESTIUL !!! SERVITORII VOSTRII S AU TRANSFORMAT
    IN MOGULI MAI AU DE LUAT BICIUL PT A NE ARATA CA SUNTEM SERVITORII LOR !

    Reply
  6. Bleen

    Și încă una.
    Eliminarea competenței DNA pe infracțiunile de înșelăciune și evaziune fiscală a fost solicitată de DNA încă din 22 martie 2012, cînd șef al DNA era Daniel Morar. 
    Că se tot face scandal acum.

    Reply
  7. Bleen

    Nu e ușor deloc Crusader Kings II și nici să fii valah. Am jucat aseară cu dinastia Basarabilor, am început cu Tihomir în 1300 și n-am rezistat decît pînă în 1336, cînd m-au eliminat de pe hartă mongolii, bulgarii și ungurii și după ce pe însuși Basarab l-a asasinat un curtean pe numele său Victor Szilagy. Asta după Basarab însuși a complotat împotriva lui Szilagy, dar nu i-a ieșit nici cu otrava din vin, vipera în pat și aruncatul de la balcon. Nici Tihomir n-a avut un final mai fericit, a murit prin pușcărie în Mongolia. Bine, că și eu am fost scandalagiu și m-am pus rău cu toată lumea. Data viitoare joc o istorie pe burtă, la mica supraviețuire. Se pare că dă rezultate.

    Reply
  8. Bleen

    Al patrulea episod despre reorganizare (structurille poltiice) cred că-l las pentru luni, că în weekend e prea liniște pe net.

    Reply
    1. liviuta

      Bleen Socialism conservator.
      Conservatorismul social e reprezentat la noi de PDSR.
      Ma enervez numai ca tembelul de Corlatean a fost cel care a dat citire fragmentului din Sf. Ap. Pavel (daca era vreun dinozaur ca Socrul sau Mitrea parca nu ma deranja atat de tare ca agariciul asta).

      Reply
      1. Bleen

        liviuta Bleen Cu alte cuvinte, avem de ales între socialismul conservator al PSD și PNL și socialismul progresist al celorlalți.

        Reply
        1. BarbuMateescu

          Bleen liviuta Pildă Zen adaptată:
          „Înainte să mă apuc de politică, credeam că dreapta e dreapta şi stânga e stânga. Am căpătat ceva experienţă şi am început să cred că dreapta e stânga şi stânga e dreapta. După ce am devenit un politician înţelept, mi-am dat seama că dreapta e dreapta şi stânga e stânga.”

          Reply
        2. Yeba

          BarbuMateescu, în stadiul de înțelept local o să observi că dreapta e stânga și stânga e stânga.

          Reply
  9. Gramofonu

    OstapB Lasa prostiile, hai sa vorbim de lucruri serioase 🙂
    Cum as putea sa o informez pe madama aia ca ar trebui o lege ca femeile sa stea deasupra in 50% din cazuri? Ce-i discriminarea asta? macar vara, cind e mai cald…

    Reply
  10. Yeba

    Nils Şneker, unul chel-bec de la A3 pentru necunoscători, anunţă că părăseşte locanta la 1 iulie pentru a se angaja consultant de campanie la Crin.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *