Offtopice – 31 august 2013

foto: Bătălia de la Tours (octombrie 732). Cunoscută și ca ”Bătălia de la Poitiers” și considerată unul dintre cele mai importante evenimente din istoria Europei. Charles Martel a oprit atunci invazia musulmană, care ajunsese în inima Franței. În 732 Europa încă era slabă, în formare (abia nepotul lui Martel, Charlemagne, avea să pună bazele Imperiului Carolingian, care, după tratatul de la Verdun, din 843, se va împărți în Francia de Vest (Franța), Lotharingia (Elveția, Țările de Jos, Alsacia, Lorena – cea care îi va moșteni numele, și Italia, jumătatea de nord) și Francia de Est (Germania). Nu știm dacă o posibilă înfrîngere a lui Martel ar fi transformat vestul Europei într-un mare califat, dar nu putem exclude varianta. Musulmanii vor mai rămîne încă aproape 800 de ani în peninsula iberică, însă înfrîngerea de la Tours s-a dovedit decisivă.

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Facebook Comments

4 Comments Offtopice – 31 august 2013

  1. Bleen

    Păcălicii ăștia retardați au guvernat pînă în 2012. Nu-mi vine să cred.

    Andreea Paul (Vass) · 8,920 like this.33 minutes ago ·
    Vraja USL a esuat. Ponta a promis 1 milion de locuri de munca, Hocus Pontus somajul a crescut cu 40 de mii de persoane. Ponta a promis drumuri, Hocus Pontus investitiile sunt blocate. Ponta a promis 10 miliarde euro investitii straine, Hocus Pontus investitiile scad cu o cincime. Ponta a promis bani europeni care sa sustina bugetul public, Hocus Pontus bani europeni ioc, mai putin decat anul trecut. Ponta a promis curatenie la guvernare, Hocus Pontus a creat cel mai murdar guvern, cu 14 ministri incompatibili sau acuzati de coruptie nominalizati. Ponta a promis dezvoltare, Hocus Pontus economia stagneaza sufocata de incompetenta USL.

    Reply
  2. Bleen

    Paul Akers, in his editorial on Charles Martel, says for those who value life and freedom „you might spare a minute sometime today, and every October, to say a silent ‘thank you’ to a gang of half-savage Germans and especially to their leader, Charles ‘The Hammer’ Martel.”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *