Offtopice – 4 august 2013

foto: Dunărea la Regensburg (2)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Professor says kids no longer need to learn spelling and grammar because of smartphones – The Daily Caller (Bleen, 22:12:29)


Adrian Năstase s-a declarat dezamăgit de PSD: Fostul premier spera să fie ajutat în plata prejudiciului din dosarul Trofeul Calității – B1 (Bleen, 12:44:58)


El Paso news anchor arrested for allegedly beating up her husband – The Daily Caller (Bleen, 00:26:17)


Facebook Comments

39 Comments Offtopice – 4 august 2013

  1. Bleen

    Cînd francezii voiau să trimită neamurile lui Conectăr acasă, Băsescu a făcut scandal și le-a luat partea. Manelist împuțit!

    Reply
  2. Bleen

    Să vedeți cît de antisocialist e Victoria II. Dacă nu scazi impozitele clasei mijlocii, pălmașii vor fi mulțumiți să rămînă pălmași și țara bananieră. Ba mai mult, midălclașii se vor retransforma în pălmași, de frica taxelor mari. Se vede că suedejii de la Paradox Interactive n-au auzit de modelul suedez al lui nea Nelu.

    Reply
    1. Bleen

      Hă hă! Se vede că guvernele occidentale nu joacă Victoria II.
      ”Subsidies can kill your industry too. If you’ve guaranteed profit from your Factories (which is what a Subsidy is), then the Capitalist operators are bound to start making silly business decisions, like keeping too many workers on hand, or building Factories when conditions aren’t favourable, etc. A non-Subsidized Factory might, on the other hand, make cuts to workforce and costs when business is slow, which causes temporary Unemployment, but may have a higher likelihood of resulting in later profits.”

      Reply
  3. Bleen

    Cineva pe un forum despre Victoria II: ”It’s a pretty complex game, but rewarding once you get the hang of it. Either that or we’re all a bunch of masochists.”

    Reply
  4. Canadiana

    Dati-mi o soricioaca. Avuseram bi-election in oras. Strazile bogate de pe malul lacului afisau banere cu Partidul Conservator (centru-dreapta), iar restul cu Partidul Liberal (centru-stanga) sau New Democratic (stanga-stanga). Votai cu conservatorii. Iesira New Democratic. Nu ma mai atrage nici Noua Zeelanda, ca mi-e ca sunt purtatoare de microbi de stanga si ii infestez si pe aia de pe insula. Cred ca ma intorc in patria muma, ca emigrai degeaba, daca e PSD, macar sa fie mioritic, ca sa pot sa injur pe romaneste. .

    Reply
  5. Yeba

    „Nici măcar o noapte nu merit din punctul tău de vedere? Colin, tu nu ești drept.” E ceva în neregulă, pare scoborâtă din scrânciobul KGB, nu e vorba de Colin Firth, ci, agewise, de tac-su și lookswise, de dracu.
    La mine sursa e evidentă. Citatul cu Ceusescu si engleza e din Norica?

    Reply
  6. Bleen

    ”Nici Ceaușescu nu știa engleză și cu toate astea pe timpul România conta internațional și nu era umilită ca acum.” 
    Mă gîndeam dacă Crin Antonescu mai are șanse la prezidențiale. Are. Cu un pic (mai mult) de național-ceaușism orientat spre micul întreprinzător, spre salariați și pensionari, un pic mai multă frustrare națională, un pic de aberații ale UE (e material destul aici), un pic de Schengen, un pic de concurență multinaționale-mici întreprinzători, salariați, șomeri ai industriei socialiste, un pic de pericol maghiar (Planul ”Ungaria Mare” – pus la cale de unguri, nemți și americani – aia cu Orban e praf în ochi, de fapt sînt mînă în mînă să ne ia Ardealul). 
    Mă mai gîndesc la bere.

    Reply
    1. Bleen

      Văd că are și buton cu Create Puppet. Dacă apeși, îți apar mai mulți liberali la opțiuni (depinde de an, Tătărăscu, Tăriceanu, Crin)

      Reply
    1. Yeba

      Gramofonu , Asta cu colecta publică mi s-a părut faza serii, ex equo aia cu „Băsescu, epoca ta se încheie curând”, speram însă să iasă KMKZ primii, cu ceva pe măsură.

      Reply
    1. Canadiana

      Bleen, iti multumesc pentru aceasta postare. Ea faciliteaza senzatia de voma si greata de care aveam nevoie astazi ca sa ma abtin de la excese epicurice. Ceva mai mult, cred ca datorita acestei postari, nu voi mai putea pune nimic in gura timp de 24 de ore cel putin.

      Reply
        1. Bleen

          Florina Canadiana Multe dintre statele care acum sînt puternice nici nu existau pe vremea cînd noi luptam împotriva romanilor?

          Reply
        2. Canadiana

          Florina, ma bate Bleen, dar incep sa cred ca e bine sa avem intelectuali in politica: „….toti romanii sunt romani” (min. circa 5.16). Dixit.

          Reply
  7. Florina

    Infractorul eliberat condiţionat Năstase zice: „Eu vorbesc despre faptul că Traian Băsescu a vrut să arate că el este şeful CSAT, că el stabileşte şedinţele când vrea el, chiar dacă nu s-a consultat cu premierul, care e vicepreşedinte al CSAT, şi a dus, până la urmă, această instituţie în derizoriu, pentru că, organizând o şedinţă care nu a luat niciun fel de hotărâre, şi-a făcut doar damblaua chemându-i pe miniştri de unde erau şi sfidând până la urmă bunul simţ.” – realitatea.net
    „Damblaua” preşedintelui, oricum s-ar numi el, este prevăzută în Constituţie şi face parte din atribuţiile în domeniul apărării. Mai precis, conform articolului 92 (1): 
    Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
    E, asta-i problema lui Năstase, nu vrea să înţeleagă că „damblaua” lui de a fura are tot de-a face cu prevederi legale, numai că e vorba de încălcări ale acestora. 

    http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c2

    Reply
  8. Bleen

    Am una ultragrețoasă cu intelectuali, dar n-o pot spune. Dar vă zic că e ultragrețoasă. Eu v-am tot zis că de curve, intelectuali și leproși trebuie să te ferești, dar voi nu și nu, că sînt oameni de calitate. Dacă caracterul infect ar fi o bombă cu ceas, în cel mult 20 de minute toți intelectualii din politică vor exploda.

    Reply
    1. Yeba

      Bleen , au mai scris o scrisoare Excelențelor Lor? I-au scris lui Crin/Ponta/Dragnea că-i reprezintă?

      Reply
      1. Bleen

        Yeba Bleen Vorbeam de excelențele noastre sau, mă rog, fostele și actualele excelențe ale lui Băsescu, nu ale lor. Deși nu e absolut nicio diferență.

        Reply
    1. BarbuMateescu

      BleenTrebuie să scazi impozitele la clasa de sus (care în ecranul de taxe/buget e de fapt cea mai din jos, a treia).
      De asemenea, dacă ai tariffs >0%, trebuie să le reduci la 0%. A doua măsură însă are efect pozitiv asupra tuturor. Mai puţin asupra bugetului, pe termen scurt.

      Reply
      1. Yeba

        BarbuMateescu, domnule, că vă văd știutor, îmi permit să vă arunc mănușa. Într-o pauză de rânduit-lumea-pe-calculator-că-atât-ne-a-mai-rămas sau cum îi zice jocului lui Bleen, a scris dumnealui 3 liste de nume a câte 10 prezidențiabili, pe 3 criterii: șanse, interes național, ambiție personală întru acest scop. Dar probabil că s-au terminat reclamele (incluse în joc, ex. „Scuturile Power Powell rezistă și săgeților lui Cupidon, achiziționăm iepe etc.) și a revenit la simulare, n-a mai comentat nimic.
        Eu, cu slabele mele puteri, observ că șirurile nu sunt monotone și deci e complicat, de aceea vă propun să faceți dv niște corelații profi și să ne dați câștigătorul și perdantul principal, mulțumim.

        Reply
        1. Bleen

          Yeba BarbuMateescu Bleen Știu io! Știu io! E simplu: Isărescu și Cristi Diaconescu nu vor să candideze. Crin Antonescu, MRU, Videanu și Predoiu vor. Sînt singurii care vor (Tăriceanu nu știe dacă are voie să vrea, deci, înainte să vrea îl va întreba pe Antonescu dacă îl lasă să vrea – liberul arbitru al lui Tăriceanu lucrează la patron, nu e de capul lui). Videanu și Predoiu nu pot candida în același timp, deci va candida doar Videanu. MRU e irelevant. Și că va candida, și că nu va candida, tot aia e. Rămîne Crin Antonescu. Deci Ponta va fi președinte.
          Situația ideală e să vrea Isărescu sau Diaconescu și să pice în turul 2 cu Antonescu.

          Reply
        2. Yeba

          Bleen, e o replică în Dl Goe: „Ce treabă ai tu, urâtule?” 
          Dl Barbu e un domn, o să-mi spună chestii plăcute auzului sau măcar decente. În plus, ideea unei campanii „Videanu președinte” mi se pare mai suprarealistă decât Imperiul Albanez.

          Reply
        3. BarbuMateescu

          Yeba Bleen Zece persoane:
          1.-3. Videanu, Blaga, Predoiu sunt pe ducă. Fiecare organizaţie care pleacă la Partidul MP scade scorul candidaturii PDL. Care oricum va exista ca să dea peste nas partidului MP şi lui MRU.
          4. Dacă Antonescu ar candida din partea USL iar PSD nu-l trădează, câştigă. Dacă Antonescu candidează din partea PNL, câştigă doar dacă are susţinerea PSD în turul doi.
          5. Dacă Ponta candidează câştigă. El ar candida doar dacă ar sta foarte bine în sondaje peste vreo opt-nouă luni. Iar atunci ar prinde spaţiul politic non-PSD divizat. Dacă un candidat al Partidului MP ar ajunge în turul doi, liberalii n-ar vota pentru el ci ar cam sta acasă. Dacă Antonescu ajunge în turul doi, susţinătorii preşedintelui n-ar vota pentru el ci ar cam sta acasă. Pentru prezenţă/absenteism se va da o mare luptă mediatică între turul unu şi turul doi. Răul mai mic, etc etc.
          6. Oprescu stă aproape la fel ca Ponta.
          7.-9. MRU, Isărescu Cristi Diaconescu ar avea nevoie pentru a câştiga de:
          a. organizaţie de partid puternică
          b. val de carismă
          c. capacitate de a atrage votanţi în turul doi (MRU/Diaconescu: liberali, Isărescu are probleme mai mici din acest punct de vedere).
          Preferabil şi cel mai simplu: înţelegere pe sub masă (că oficială e greu) cu PSD. De fapt asta e calea cea mai rapidă spre victorie pentru oricine.
          10. Tăriceanu e o situaţie aparte, n-are partid, n-are nimic. E o opţiune care poate să apară pentru a rupe voturile liberalilor, dar trebuie clădită în timp.

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *