Offtopice – 8 septembrie 2013

foto: Santa Maria (mai exact La Santa María de la Inmaculada Concepciónuna dintre cele trei nave ale lui Columb, alături de La Nina și La Pinta)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


19:04 – WHY SO MANY CELEBS SILENT ON SYRIA? LEFT-WING ACTOR SAYS THEY FEAR ‘ANTI-BLACK’ LABEL BY ‘BEING OPPOSED TO OBAMA’ – Dave Urbanski, The Blaze

14:07 – Could Obama’s Indecisiveness Have Helped Postpone WW3? – Michael Youssef, Townhall

13:43 – Crin Antonescu, nesigur pe susţinerea PSD la prezidenţiale – RTV

03:59 – Dresorul câinilor poliţişti ne învaţă cum să ne apărăm de maidanezi – Adevărul

03:22 – Selfies Haven’t Made Us Narcissists – Gracy Howard, The American Conservative

03:09 – These Anti-War Hollywood Celebs Supported Obama, but are Nowhere to Be Found on Syria… – Kyle Becker, Independent Journal Review

03:04 – ROLLING STONE SHILLS FOR ANONYMOUS SPOKESMAN WHO THREATENED FBI AGENT’S CHILDREN – Brandon Darby, Breitbart

02:45 – 10 of The Most Common Interior Design Mistakes to Avoid! – Freshome

02:38 – Tokyo Wins Bid for 2020 Olympics – Mashable

02:35 – Cântăreței Nadine i s-au tăiat cauciucurile la mașină, la câteva zile după ce s-a declarat împotriva maidanezilor – B1

02:33 – Bănicioiu: USL trebuie să dea dovadă de solidaritate cu Oprescu în problema câinilor comunitari – Mediafax

 

 

Facebook Comments

21 Comments Offtopice – 8 septembrie 2013

  1. Bleen

    Deci, oamenii de bine zic așa: nu ne vindem țara. Ok, să exploateze statul român aurul, nu capitaliștii străini. Adică să nu dăm statului doar redevența de 6% și dividendele de 25%, să dăm și toate investițiile și achizițiile. Din buget. Statul își face Compania Națională a Aurului ”Daci Carpatini”, investește de la buget 7 miliarde de euro în ea (unde găsește banii ăștia în buget nu se știe). Apoi politicienii decid ce se întîmplă cu aceste 7 miliarde: care sînt firmele de la care fac achiziții, ce prețuri le oferă, pe cine pun directori, ce salarii le dau. După care se va decide că 7 miliarde e prea puțin, se mai investesc, de la buget, adică din banii contribuabililor, încă 5 miliarde. Și uite așa se fac 12 miliarde investiții. Care se duc pe firmele politicienilor. Are nevoie CN ”Dacii Carpatini” de cianură? Are Videanu o firmă de import cianură. Are nevoie CN ”Dacii Carpatini” de benzină? Are Ponta o mătușă care vinde benzină. Are CN ”Dacii Carpatini” nevoie de var, pixuri, plastic, piatră, apă, curent, transport, cărbuni, textile, utilaje grele, softuri etc Pentru toate acestea există cîte o firmă de politician gata să le vîndă, la preț înzecit. Iar CN ”Dacii Carpatini” cumpără, fiindcă așa sifonează banii din buzunarul contribuabilului către politicienii care au pus directorii de la ”Dacii Carpatini”.

    Și uite așa poporul român nu vinde țara și aurul exploatatorilor străini. Și extrage aur de 7 miliarde cu cheltuieli de 12 miliarde.

    Să nu dăm pe mîna politicienilor redevența de 6%, să dăm tot pe mîna politicienilor. Păi vedeți, bă, că sînteți idioți?

    Reply
    1. Canadiana

      Am rezistat eroic aseara la Digi 24 (mai mult fiindca m-a fortat barbatul) s-o ascult pe Monica cum propune ca Rosia sa revina in exploatarea statului. Zicea ea ca e mai bine decat actualul contract.
      Eu ma gandeam in timpul asta ca a plecat comunismul de la ea, dar ea n-a plecat din comunism. Petru comunisti statul era egal cu poporul. Asa si doamna Macovei, cu tot respectul. Ea reprezinta un partid, ca nu vorbeste de capul ei acolo. Partidul ala n-a plecat nici el din comunism. Dovezile sunt covarsitoare. Si mi s-a facut o ciuda urata pe Brucan, care a prezis corect perioada de comunism de dupa comunism. Urat caracter, oricum.
      In plus, mai suntem si in contratimp: ca vaz ca si restul lumii bune din vest se misca spre fericirea pe pamant cu pasi siguri, iar noi astia 100 de pe aici,fugim ca de dracu’ de ceva mare si urat care vine spre noi. Oare cate locuri o avea un vapor comercial? La o adica.

      Reply
  2. Yeba

    Nu înțeleg ce țară este asta. Citesc că sunt mii și mii de oameni la protestul pentru nenorocita aia de Roșia și 300 contra maidanezilor, unde totul e super-concret, cu victime, cu oroare, ar mișca și pietrele.
    Câți sunt oengiști cu job, câți sunt spălați pe creier, duși de isteria ”colectivă”? La protestele din ianuarie 2012 s-a dovedit că prestatori pe gratis erau puțini și inepți.

    Reply
    1. Never G

      Se plimba pe facebook diverse lozinci cu aparenta de antisistem. Contra proiectului RM militeaza si un site ce promoveaza monarhia, destul de activ si plin de exagerari. Cred ca protestatarii initiali sunt acolo din convingere dar acum pun umarul altii ca sa traga foloase politice. Prevad ca se va denatura acest protest.

      Reply
      1. Yeba

        Saitul Dudele Carpatine Cu Bască.
        Ce-i aia convingere militantă în țara asta?! Poporu nu-i convins că a fost lovitură de stat, deși s-a dat la televizor, dar acum nu doarme fiindcă a aflat că exploatarea aurului se face cu cianuri?!
        Asta mă întreb, care e proporția oengiști/spălați creier la ăia inițialii, de zilele astea nu mai vorbesc…

        Reply
        1. Bleen

          În momentul ăsta sînt susținuți și de toți poltiicienii și intelectualii de dreapta. Deci ce discutăm? Sînt între oameni și transmit entuziast de acolo pe facebook: ce tineri frumoși și civilizați care strigă jos capitalismul!

          Reply
            1. Bleen

              Așa zicea și Ionuț Popescu. În lumea asta mai există doar țăcăniți nebuni. Îi număr pe degete. Ionuț Popescu, Fefe (Cătălin Pena)… Și cam atît din lumea celebră. Și noi, cîțiva. Nu mai mulți de 5-6, cu pisici negre cu tot. Mi-e rău. Adică mi-e bine. Sînt ca peștele în apă: singuri împotriva tuturor.

  3. Lipst

    Am auzit pe cineva „de dreapta” care, resemnat, pentru perioada ce vine avea ca unică strategie de câștigare a alegerilor activarea rețelelor și a micilor mașinării electorale. Deși, asta e o tactică absolut legitimă, totuși cu așa ceva nu poți spera la un scor cu adevărat politic. E ca și cum pescuiești în ocean cu undița. O să prinzi, o să prinzi chiar la fix, vreun pic la sută, dar la nivel național politica nu se face nici cu bărcuța nici cu undița. Adevărul e că acum nimeni din politică nu mai aruncă nade electorale. Ultimii care au promis ceva mai mare au fost cei de la USL, iar înainte de ei, PDL, adică PDL Traian Băsescu.

    Politica, așa-zisa politică din România suferă la propriu de meschinărie, este mică la propriu, tocmai de aceea neputând fi numită „politică”, pentru că politica este viziune de ansamblu. Politic, parcă nimeni nu vrea să facă o afacere mare, o adevărată investiție. Seamănă mult cu perioada aceea de după Revoluție, când toată lumea făcea mici afaceri, când se umpluse țara de chioșcuri cu suc la dozator, de depozite de tip bazar. Pentru ca economia să se lanseze în sfârșit, a trebuit să vină marii, adevărații investitori. Or, exact aceștia lipsesc acum în politică, investitorii, investitorii politici.

    Reply
  4. Bleen

    Povestea dreptei românești, politice și intelectuale: Gravă eroare strategică pentru mici cîștiguri tactice traduse prin cîștiguri personale

    Reply
  5. Canadiana

    Nu zic sa imitam Canada, fiindca nu e tocmai un model politic la care sa tindem. Dar e o tara civilizata:

    Cainii abandonati (si orice alt animal: serpi, iepuri, pisici) se lasa la Animal Shelter. Sunt pusi pentru adoptie. Stau in shelter 30 de zile. Daca nu ii adopta nimeni, sunt eutanasiati. Scurt.
    Cainii cu stapan care sunt lasati in curte, latra si sunt reclamati sunt amenintati sa fie ridicati si dusi la shelter. Stapanii sunt responsabili pentru ei. Am avut prieteni care cumparasera un caine de rasa caruia ii placea sa latre, drept care il tineau noaptea afara in cusca. Au reclamat vecinii latratul, a venit politia, le-a pus in vedere stapanilor sa ia cainele in casa noaptea ori il ridica in termen de 48 de ore. Stapanii n-au avut incotro si l-au donat la o ferma, unde putea latra cat il tineau plamanii, ca nu erau vecini pe o raza de 5 km.
    Cainele varului meu a muscat un alt caine, mai mic decat el si l-a omorat. Stapanul celui mic a reclamat la tribunal. Tribunalul a ordonat eutanasierea cainelui agresor. Scurt.

    Reply
    1. SimonaM

      Poveste canadeză. Suburbii de Montreal.

      Era odată un câine care era foarte agitat și lătra mult și nu mereu cu rost – viețuia într-una din curțile oamenilor. Vecinii sastisiți au reclamat gălăgia la poliție; scurt pe doi câinele a fost operat, iar acum latră dar nu mai scoate un sunet.

      Reply
  6. SimonaM

    Aștept episodul doi la instrucțiunile dresorului, cum procedezi cu 7 maidanezi interesați de sacoșa pe care-o cari.
    Nu de alta, dar maidanez singur n-am mai văzut de mulți ani.

    Reply
  7. Yeba

    Întâmplare reală din Sydney, pe mailul meu personal, din cercurile românești: o familie din zonă rezidențială decentă a plecat într-o vacanță > 1 săpt. și n-a dus câinele la cazare. L-a lăsat în curte, aranjând cu o cumnată să treacă să-i dea apă și mâncare. Dar câinele se plictisea și lătra. Vecinii au anunțat poliția, nu știau nici ei când vin ăia din concediu. Care a venit, a ridicat și eutanasiat câinele și a lăsat proprietarilor amendă pentru tot deranjul.
    Pam-pam!

    Asta înseamnă să ai o masă critică de persoane cu un neuron-doi peste categoria Manțog și să știi că poți fi tras la răspundere pentru banul public.

    Nu e nimeni obligat să suporte discomfortul lătratului îndelungat, lătratului noaptea în capul cuiva (care poate e pilot de avion), nu e nimeni obligat să se JUSTIFICE de ce e deranjat sau să asculte argumentul că de-aia e câine, să latre, nu e nimeni obligat să plătească eutanasierea, nicidecum luarea câinelui în întreținere.

    Reply
  8. Yeba

    http://www.rtv.net/unei-mame-nu-i-a-venit-sa-creada-cand-s-a-trezit-cu-fetita-sa-de-doi-ani-la-usa-cu-toate-ca-o-lasase-la-cresa_96865.html

    În original e chiar mai complex:

    The tot’s solo journey took her past a pub, through two underground subways, woodland and past a canal, but still no passer-by stopped her….There is a canal 50 yards from the house and she always tries to jump in and feed the ducks when we go past but she cannot swim.

    Ideea pentru care postez (în speranța că există și maidanezofili neumanofobi) este următoarea:

    Asta înseamnă să nu ți se impună să trăiești în junglă, ba chiar să ai acces la o societate funcțională: putea fi luată/violată/ucisă de un bețiv/boschetar, putea fi lovită de mașină, putea sări în canal. În toate cazurile exista minimum un vinovat identificabil, care intra „pe procedură”.

    Reply
  9. Never G

    Banicioiu cere solidaritate cu Oprescu! Solidaritate la ce? La apararea unui vinovat prin propaganda si legislatie? Rusine! Normal era sa ceara solidaritate cu familia indoliata!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *