Offtopice – 9 aprilie 2013

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic.

Facebook Comments

27 Comments Offtopice – 9 aprilie 2013

  1. Amelia New

    Socialismul in actiune: le aratam noi nenorocitilor de capitalisti care intra in insolventa sa-i faca in ciuda lui Ponta si-si ascund profiturile.
    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-14587619-victor-ponta-avem-scadere-importanta-veniturilor-din-impozitul-profit-sunt-companii-care-intra-rea-credinta-insolventa-trebuie-modificam-legea.htm
    http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-14588192-interviu-video-constantin-nita-companiile-distributie-sunt-unele-profituri-ascunse-trebuie-inteleaga-politica-preturi-trebuie-fie-una-decenta-daca-nu-inteleg-inseamna-problema.htm

    Reply
  2. Bleen

    Neamtu: Avem mari indoieli ca Basescu va reusi sa convinga cu Miscarea Populara
    Liderul Noua Republica, Mihail Neamtu, a declarat, marti, ca are mari indoieli ca presedintele Traian Basescu va reusi sa convinga cu Miscarea Populara, in conditiile in care aceasta se lanseaza „cu fosti lideri ai UNPR si PSD”.
    Mihail Neamtu a spus, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca „despartirea lui Traian Basescu de PDL este urmata de un nou proiect, Miscarea Populara”.
    „Daca Traian Basescu, seful statului roman, crede ca, in calitate de presedinte
    al Romaniei, poate sa faciliteze obtinerea de sedii pentru Miscarea
    Populara, daca domnia sa crede ca, in calitate de sef al statului, poate
    redescoperi cetatenia activa, daca crede ca poate sa lanseze o miscare
    populara cu fosti lideri ai UNPR si PSD, avem mari indoieli ca va reusi
    sa convinga”, a afirmat el.
    Neamtu a spus ca regreta
    „interventiile vehemente” ale sefului statului in favoarea unei
    „persoane politice controversate din PDL, cum este Elena Udrea”.
    „Respectam contributia lui Traian Basescu la statul de drept,
    orientarea sa pro-atlantica, viziunea sa deschisa fata de Republica
    Moldova, respectam contributia domniei sale la o justitie independenta.
    Suntem dezamagiti de optiunile domniei sale in ceea ce priveste
    subiectul Daniel Morar, despartirea de Daniel Morar ni s-a parut regretabila. 
    Regretam, de asemenea, interventiile vehemente in favoarea unei
    persoane politice controversate din PDL, cum este Elena Udrea. Mi se
    pare ca un presedinte echidistant nu trebuia sa intervina brutal in
    viata interna a unui partid”, a spus Neamtu.

    Reply
  3. Amelia New

    „Presedintele este legat placentar, ombilical a fost legat de PDL, asta a fost, e clar si va ramane. Nu exista o mama sa-si renege copilul. Ca se mai supara pe el, e altceva”, a spus Dorin Florea.

    Reply
  4. Canadiana

    Eu vad ca Basistii s-au schindat. Unii, dezamagitii – sau fracturatii, pentru fractura in gandire – se vaita de tradare. Ailalti, cei radicali, raman ferm convinsi ca Base a procedat corect detasandu-se clar de PDL si a procedat corect in legatura cu numirea procurorilor. Pe cei dintai, i-as intreba asa: cine e Base, ce a reprezentat el pentru ei de s-au lepadat asa repede de principiile pentru apararea carora a inghitit el multe broaste?

    Reply
  5. Rosu

    OstapB  
    Moooama… Nu stiam ca Lazaroiu are mereu replicile la el. Asta e fix la tinta, intre ochi. Lazaroiu lunetist 🙂

    Reply
  6. vbkiler

    Concluzia este cât se poate de clară: spre deosebire de ”socialistele” țări nordice și Franța, România este o țară în care libertatea economică lasă mult de dorit, o țară în care este mult mai greu să inițiezi și să dezvolți o afacere datorită piedicilor imense pe care un stat foarte corupt și birocratic le impune cu brutalitate și pe care politicieni slabi se încăpățânează să le elimine pentru că nu găsesc (culmea!) ”spațiu fiscal”, creează deficite și datorii. Consecința este clară: România este o țară tot mai puțin competitivă, o țară care stagnează economic și în care sărăcim sistematic.   Să încetăm să mai
    preluăm de la țările din jurul nostru doar ceea ce ne convine și doar
    ceea ce servește cel mai bine interesului politic. Haideți să facem România mai liberală și mai puțin coruptă decât țările nordice și apoi să discutăm despre statul asistențial suedez, despre taxele din Franța sau despre bursele pentru studenți din Norvegia.
    http://cristianpaun.finantare.ro/2013/04/09/romania-vs-danemarca-suedia-norvegia-finlanda-si-franta/

    Reply
  7. Amelia New

    OstapB  N-as zice ca in mod „in mod ciudat” ci „in mod firesc dusmanul natiunii e tot Base” (doar USL si-a facut politica de stat din chestia asta si au peste 70%); singura diferenta e ca randurile celor care il considera pe Base dusmanul natiunii s-au ingrosat. 
    Btw, Tapalaga a fost printre primii care l-au reevaluat pe Ponta, desi acum nu mai recunoaste.

    Reply
  8. Bleen

    Timp de ani de zile articolele lui Bușcu erau simple însăilări fără substanță de găselnițe amuzante și joculețe de cuvinte. De cînd SOV intră în faliment și pușcărie joculețele de cuvinte au rămas însă locul găselnițelor amuzante a fost luat de crize de ură acră.

    Reply
  9. DenisaC

    Cine este interesat, domnul Sebastian Lăzăroiu, unul din membrii fondatori ai Mişcării Populare, discută online cu cititorii HotNews.ro marţi, de la ora 13.00: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-14584821-consilierul-prezidential-sebastian-lazaroiu-discuta-online-cititorii-hotnews-marti-ora-13-00-despre-miscarea-populara.htm
    Eu l-aş întreba cum se face că Manifestul Mişcării e mai de stânga ca Moţiunea Monica Macovei, dar nu vreau să „plagiez” ideile atora şi nici nu pot formula într-un mod mai diplomat întrebările.

    Reply
    1. Rosu

      DenisaC Hai, nu mai spune? E de stanga manifestul MP?
      Care parte? Aia cu sa nu mai avem pensionari de 40 de ani? 
      Aia cu sa nu mai stea „populatia” cu mana intinsa la stat?
      Aia cu taxele prea multe si prea mari pentru cei harnici?
      CARE parte e „de stanga”?

      Reply
      1. DenisaC

        Rosu Ok, exprimarea mea e „dură”. Mă refeream la discuţiile purtate în „Offtopice – 7 aprilie”: http://www.blogary.ro/comunitatea-blogary/offtopice-7-aprilie-2013/ Sper să fie doar o eroare de exprimare: „Vrem minimum 20% din cheltuielile publice anuale alocate investițiilor și creării de locuri de muncă!”. La acest lucru m-am referit.
        În rest textul e frumos, spune multe şi puţine, în acelaşi timp. Înţeleg că a fost conceput în grabă, aştept şi următoarele declaraţii. în care vor spune mai multe.
        Pentru comparaţie: http://www.blogary.ro/editorial/motiunea-reformistii/.

        Reply
        1. Rosu

          DenisaC Cred ca e vorba de o mica neintelegere. Paragraful complet este:
          „Ne-am săturat de un Stat maximal la taxe și minimal la investiții și la
          creare de locuri de muncă! Vrem minimum 20% din cheltuielile publice
          anuale alocate investițiilor și creării de locuri de muncă!”
          Asadar statul sa cheltuie banii in proportie de cel putin 1/5 pentru investitii, mai putin pentru auto-intretinere. In momentul de fata aparatul birocratic romanesc este atat de ineficient incat tinta de 20% pentru investitii mie imi pare ambitioasa.
          Iar locurile de munca prin investitiile statului se creaza si altfel decat prin angajarea unor birocrati: de exemplu investind in lucrari de infrastructura, care activeaza un lant intreg de intreprinderi private.

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *