Offtopice – 9 septembrie 2013

foto:  asta mi-a venit azi în cap

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


23:50 – EXCLUSIV. Cum explică ministrul de Interne, Radu Stroe, că manifestanţii anti-Roşia Montană au putut bloca bulevardele din Bucureşti – Gândul

22:58 – Antonescu: Poziţia politică a parlamentarilor PNL – vot împotriva proiectului privind Roşia Montană. Proiectul poate fi votat şi fără PNL – Mediafax

21:09 – ‘Don’t turn around’: Erin Andrews’ crazy looking photobomber creeps out Twitter [pics, vid] – Twitchy

18:26 – Câinii şi românii – Andrei Pleșu, Adevărul

18:03 – Parlamentarii PNL, şedinţă de urgenţă cu Crin Antonescu la ora 18.00 – România Liberă

17:55 – Comunicat Gabriel Resources. Ce va face compania canadiană în cazul în care proiectul Roşia Montană este respins – Antena 3

17:30 – Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea: Dacă nu putem plăti despăgubirile pentru Roşia Montană, trebuie să găsim o soluţie – Gândul

17:27 – Ponta îl atacă pe Antonescu şi anunţă că se vor plăti despăgubiri pentru respingerea proiectului Roşia Montana: „O să plătim toţi, la un moment dat vom plăti cu toţii” – Gândul

17:23 – Ponta, despre proiectul Roşia Montană: N-am vrut ca Guvernul să aibă o răspundere, dar vom plăti – Mediafax

17:16 – Ce înseamnă investiție sustenabilă? – Bogdan Glăvan, Logec

16:59 – And now it’s global COOLING! Record return of Arctic ice cap as it grows by 60% in a year – Daily Mail

15:25 – Victor Ponta: Proiectul Roşia Montană se respinge. O să plătim cu toţii. Boc a ascuns notificările în sertar – România Liberă

Facebook Comments

47 Comments Offtopice – 9 septembrie 2013

 1. Bleen

  Protestatarii cer acum interzicerea exploatării gazelor de șist. De fapt, asta a fost de la început miza ruș…ăăă…demonstranților, nu RM.

  Reply
  1. Yeba

   a cam reușit partea de lovitură de stat care-i privea pe ruși, nu i-a prins justiția de beregăți atunci pe viermii ăștia, pe loc, fix acum un an, adio!
   Yeba-Raisa și cu mine vrem cado un troll.

   Reply
 2. Amelia

  Am si eu o intrebare: demnitarii nu trebuie sa-si faca un control medical anual ca tot amploaiatu’?
  Dupa ce Ponta a dat semne clare ca sufera de personalitate multipla, vaz ca si Antonescu face la fel, ba chiar mai rau (am vazut ca intr-un interval de timp foarte scurst a exprimat pareri diferite/contrare „pe persoana fizica”, senator, sef al Senatului, membru PNL, lider PNL/USL ba chiar si de lider al opozitiei!).
  Vorba activistului: Tovarasi, eu am o parere, dar nu sunt de acord cu ea (si o infierez cu manie proletara).

  Reply
  1. Yeba

   ce-a zis? că-l scăpai din ochi, fusei după o supradoză de gingseng, că-n nădejdea combateiii miturilor stângii trebuie să fiu vigilentă până-n 2100.

   Reply
    1. Amelia

     Am gasit un rezumat la Tapalaga: Hai ca se poate mai schizo decat cei doi Victor Ponta. Ii stiti, unul e premier, a trecut proiectul Rosia Montana prin Guvern iar celalalt, deputatul, anunta ca va vota impotriva lui. A venit, iata, randul lui Crin Antonescu sa ne dezvaluie personalitatea sa multipla. Personal, crede ca proiectul trebuie retras, desi in calitate de presedinte al Senatului ar fi dorit sa se pronunte o comisie de experti. Ca presedinte al PNL n-a avut nimic de zis cand proiectul Rosia Montana a trecut prin Guvernul Ponta inclusiv cu votul ministrilor liberali, dar are ceva de obiectat azi, dupa ce s-a proclamat lider al opozitiei. Chiar asa a zis domnul Antonescu duminica seara: sunt liderul opozitiei.

     Reply
     1. DanCanada

      O fi greseala de ţipar? Poate liderul 0 pozitiei. Adica a pozitiei zero. Odata hais, odata cea. 1 + si cu 1 – = 0.

      Reply
 3. Yeba-Raisa

  De ce cezi că The Blogary va avea multă treabă? Ce treabă? Să împachetăm, ai găsit bilete la vapor? La Titanic?

  Reply
 4. Bleen

  Ăștia cu protecția animalelor sînt niște extremiști periculoși cu grave probleme psihiatrice.

  Sînt abonat la cîteva pagini de facebook ale oengeurilor de protecție a animalelor, ca să mai șeruiesc pisici în căutare de stăpîni.

  Acum au reconstituit traseul făcut de copilul ucis de cîini, ca să dovedească că totul e o făcătură și o înscenare făcută maidanezilor. Ca să distragă atenția de la Roșia Montană probabil (cel mai popular comentariu la filmul reconstituirii asta spune). ”De ce n-a văzut nimeni de la balcon scena? De ce copilul de șase ani a știut să se întoarcă înapoi la bunica? etc etc)

  http://youtu.be/7mhibif7c60

  Reply
 5. Bleen

  De ce ”dreapta” îl atacă pe Ponta și nu pe Antonescu, în condițiile în care cu Antonescu trebuie să se bată pentru a intra în turul 2 la prezidențiale? (Ponta, cu un partid de 35-40%, are asigurat locul în turul 2 al prezidențialelor – dealtfel, PSD n-a ratat niciodată turul 2). Fiindcă ”dreapta” îl va avea candidat la prezidențiale pe Crin Antonescu. În primul tur se va prezenta cu niște amărîți fără șanse, dacă se va prezenta, iar în turul 2 îl va susține pe Crin Antonescu, sperînd că va fi chemată la guvernare alături de PNL și de domnul președinte Crin Antonescu.

  Asta va fi știrea bombă din toamna lui 2014, cînd toată lumea va fi șocată. Eu vă zic de acuma, ca să nu vă șocați atunci.

  Reply
  1. DanCanada

   Si Căcă o sa fie presedinte. Andreea Paul zicea ca Stinga o sa-l sustina pe Oprescu. Pai Oprescu dpdv politic e un om mort. 1) Treaba cu maidanezii 2) Cum a iesit la rampa dupa tragedie – tirziu si neinspirat. Deci Căcă pur si simplu n-o sa aibe oponent. Zecile de contracandidati no-name sint nuli bineinteles.

   Reply
 6. Nea

  Mă fascinează civismul în stare pură. 8000-10000 de oameni, dintre care 7900-9900 nu au fost niciodată în Roşia. Aş fi considerat un succes personal anul trecut, dacă s-ar fi adunat, măcar într-o seară, la Antipa, opt sute (măcar şi 500, măcar şi 300) de inşi, atunci când trosneau balamalele statului de drept sub ranga lui Ponta şi Felix.

  Reply
 7. Bleen

  Ponta și Antonescu sînt în teste pentru turul II al prezidențialelor din 2014. Dacă vă uitați cu atenție la declarația lui Ponta veți vedea că el acuză, voalat, PNL și PDL pentru blocarea proiectului (”După ce Antonescu a anunțat, fără să ne consulte în prealabil, că PNL va vota împotriva proiectului și avînd în vedere că și PDL va vota împotriva proiectului, e clar că proiectul nu va putea trece de Parlament.”.

  La momentul oportun, cînd se va vorbi de locuri de muncă și despăgubiri pentru RMGC Ponta va spune: Dom’le, așa a votat Parlamentul. PNL și PDL au votat împotriva proiectului, noi nu aveam ce face, PSD nu avea majoritatea necesară să treacă proiectul.

  Reply
 8. Bleen

  Socialiștii din stradă au de rezolvat cîteva probleme:

  1. Soluția turismului la Roșia Montană. Ce se poate vizita la Roșia Montană? Ce are Roșia Montană și nu au alte sute de mii de sate din Europa și e atractiv pentru turiști? Care sînt potențialii turiști? Cîte locuri de cazare sînt în Roșia Montană? Cum se va rezolva problema infrastructurii, altfel decît prin bani de la buget? Cîți turiști se preconizează că vor veni să viziteze chestii la Roșia Montană? Cîți bani se vor cîștiga din turism la Roșia Montană și cîte locuri de muncă se vor crea din turism?

  2. Locuri de muncă pentru roșieni. Cîte și cine le va asigura? Atenție! Oamenii de acolo au o anumită pregătire.

  3. Din redevențe și dividende statul ar fi cîștigat cîteva miliarde de euro (aici lumea putea ieși în stradă să ceară cheltuirea într-un anume fel a banilor – pe infrastructură, refacerea patrimoniului cultural etc – dar lumea nu iese niciodată în stradă pentru modul în care se cheltuie banii contribuabililor). Care sînt sursele alternative pentru acești bani, în viziunea socialiștilor din stradă?

  Și hai să nu ne mai căcăm pe noi! Demonstrațiile nu sînt împotriva proiectului de lege al guvernului, sînt împotriva exploatării resurselor naturale de către privați străini*.

  * rușii nu sînt privați străini.

  Reply
  1. Glook Glook

   Si inca nu stim verdictul justitiei la care va apela privatul. Daca va da liber la proiectul Rosia Montana ptr. ca au fost incalcate niscaiva drepturi sa vezi atunci atacul USL la independenta justitiei!! Demonstreaza ca justitia libera=cianuri.

   Reply
 9. Lipst

  Nu a folosit încă nimeni cuvântul „caninofobie”, dar nu o să mai fie mult. Unora li se pare că brusc un val de ură s-a abătut peste cel-mai-bun-prieten-al-omului. Dezbaterile filozofice despre câini sunt în faza fobie-filie, or, acestea nu au nicio legătură cu realitatea. Nu despre asta e vorba. O damă comentatoare, care vede în fiecare om un potențial hingher sadic, enumeră la rece consecințele aflării câinilor pe străzi, zice ea, printre altele, „câțiva morți”, deh, o nimica toată, ce sunt „câțiva morți”?, sunt câțiva, or, „câțiva” pot fi orice, câțiva castraveți, câțiva pantofi, în fond, o sumă mică, fără importanță, câțiva.

  Că tot se mira @Yeba ieri că de ce sunt atât de mulți ca să apere natura și atât de puțini ca să apere omul, asta pentru că e mai ușor să lupți pentru o abstracțiune, decât pentru ceva concret, e mai ușor să fii idealist, decât pragmatic. La o adică, e mai ușor să te lupți pentru ceva în general, decât pentru ceva în mod particular. Comuniștii suferă de aceeași boală. Pentru aceștia omul concret, omul în carne și oase, cu gândurile, sentimentele și libertatea lui nu există. Individul nu există. Omul e o abstracțiune, o categorie, membru al unei clase, burghezul, capitalistul, muncitorul, țăranul.

  Reply
 10. Florina Neghină

  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

  Post by Davide Dalla Giustina.

  Reply
 11. Florina Neghină

  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

  Post by Davide Dalla Giustina.

  Reply
   1. Florina Neghină

    (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

    Post by Florina Neghină.

    Reply
 12. Bleen

  Am văzut că printre anticapitaliștii revoluțiuoneri erau mulți arhitecți. Eu zic să calculăm cît au construit capitaliștii în toți anii ăștia și cît au construit hipioții. ”Sînt arhitect de prosop cu bere, ganja și vomă pe plajă, am cîștigat n mii de euro pe lună din asta” I don’t think so.

  Reply
 13. Bleen

  Roșia Montană e doar pregătirea gazelor de șist. Dar Aia e adevărata miză. Dar pe intelecutalii dreptei îi interesează mai puțin asta: vor gipane de serviciu, sînt deprimați că trebuie să meargă cu taxiul.

  Reply
   1. Bleen

    Următoarea mare victorie a lumii bune va fi interzicerea exploatării gazelor de șist.

    Dar pe intelectualii lui Băsescu nu-i doare asta. Pe ei i-a scos Ponta din funcții și finanțări. Ei îl urăsc pe Ponta doar pentru asta. Strict pentru asta. Ei vor înapoi la funcții și finanțări. Oamenii nu suportă taxiuri sau metrou sau ceva mai jos de Audi sau Mercedes sau BMW. Dreapta e miza proșitlor. Banii și funcțiile sînt mizele intelectualilor de dreapta. Ei vor să-l dea jos pe Ponta (da, sînt proști, știu) și să-și reia rentele. Acum e momentul (cred ei, am zis, chiar sînt proşti).

    Reply
  1. Yeba

   Asta e miza, da! La Gușă TV, toată floarea criticăcatului, în studio la ora de maximă audiență, reportaj flower power de la fața locului. Gazele de șist menționate explicit de un intervievat.
   1. Ce înseamnă intelectualilui Băsescu, dă 3 nume de lipitori. Nu cred că Patapievici. Dacă și P., să nu-mi spui, să mă cruți. Băsescu ar trebui să iasă și să explice – de vreo 2-3 ori care este alternativa, ca să nu fie vorbe.
   2. Numărul, ce înseamnă numărul ăsta?! Și KGB-ul ăsta două mâini are, ce poa să facă? cum poa să manipuleze numere de-astea?! Cu serviciile zise ale noastre cu tot. Oare, în mod pervers, Boc a rezolvat atât de bine criza încât le-a eliminat idioțeilor problemele reale și le-a dat timp să-și contemple buricul?

   Reply
 14. Bleen

  Vestea bună e că Blogary are mult de muncă. Sîntem înconurați de castrați și idioți și trăim într-o țară de căcat în care stînga controlează totul.

  Reply
 15. Bleen

  Dana are de învățat pentru examen la facultate (Universitatea București) un autor comunist italian. Sper că intelectualii dreptei care îl ling în curul focos pe Rogozanu sînt mulțiumiți acum.

  Ăstora de dreapta (nu vreau să dau nume) le place s-o ia, niciodată să dea. Au cea mai largă gaură a curului din istoria lumii, însă ei au tactici. La început îi durea, strîngeau din dinți și spuneau: avem o tactică, o luăm în cur ca strategie, nu vă împacientați, să fim prudenți, ceea ce vă pare un dezolant futut în cur e doar înțelepciune. Bă, v-au muit Ponta, Antonescu și Rogozanu pînă nu mai recunoașteți un futut în cur fiindcă aveți gaura prea largă. Credeți că mitingul îl va da jos pe Ponta și o să vă recăpătați funcțiile și finanțările și o să aveți răzbunarea vieții? Nu. Așa că faceți bine și depuneți-vă CV-urile la șoferul secretarei șefei de cabinet a lui Antonescu sau Ponta: trepădușii intelectualilor lui Antonescu și Ponta au nevoie de valeți, așa că politicienii și intelectualii lui Băsescu s-ar califica pentru un cărat de servietă, un deschis de ușă sau un făcut de cafea.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *