Ponta: Privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor

Victor Ponta:

 După ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a activa ca acţionat majoritar la Oltchim, Guvernul va aproba măsurile pentru a menţine combinatul şi pentru a intra într-o procedură specială prin care să se salveze locurile de muncă, urmând a se găsi un investitor serios.

 

Sursa: MEDIAFAX

Facebook Comments

8 Comments Ponta: Privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor

  1. Rezon

    Mihnea Vasilache are un articol bine documentat despre Oltchim:
    http://www.contributors.ro/economie/oltchim-cronica-unei-morti-anuntate/
     
    Cristian Campeanu interpreteaza mascarada privatizarii ca pe un preambul la punerea Oltchim pe tava rusilor.
    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-la-chevron-la-gazprom-sau-cum-a-declansat-ponta-marea-revolutie-national-kaghebista-278475.html
     
    Punere pe tava care, din punctul de vedere al Vocii Rusiei, ar fi, evident, de salutat:
    http://romanian.ruvr.ru/2012_09_27/89524087/
     
     

    Reply
      1. Rezon

         @Florina Mda. Incep sa-mi privesc divortul intr-o noua lumina.  Cea de la Rasarit, filtrata prin aburi unui alcool pe care nu l-am baut suficient la vremea potrivita.

        Reply
      2. Rezon

         @Florina Mda. Incep sa-mi privesc divortul intr-o noua lumina.  Cea de la Rasarit, filtrata prin aburii unui alcool pe care nu l-am baut suficient la vremea potrivita.

        Reply
  2. Morning

    Poate ca e o naivitate, dar am ramas paf la chestia asta:
    <<Ponta: „FMI nu ne-a cerut un câştigător la privatizarea Oltchim, ci doar organizarea licitaţiei”[…] FMI nu a obligat Guvernul să desemneze un câştigător la licitaţia pentru privatizarea Oltchim, ci doar ca autorităţile române să organizeze procedura de vânzare a acţiunilor statului, pe care a tot amânat-o în ultimii ani. Astfel, Victor Ponta consideră că Guvernul s-a achitat de obligaţiile asumate faţă de FMI.>>
    http://www.bursa.ro/?s=piata_de_capital&articol=183922.

    Reply
  3. Amelia New

    Ce masuri? Activitatea e deja oprita, capital de lucru ioc (ca nimeni nu mai crediteaza), locurile de munca sunt doar scriptice (atat timp cat nu se pot plati salariile). 
    Pentru acordarea unui eventual ajutor de stat (fie si sub forma de garantii de stat pentru obtinerea unui credit) trebuie aprobarea Comisiei, procedura care dureaza cel putin 6 luni, fara a mai vorbi de faptul ca, in final, s-ar (prea) putea sa nu-l aprobe.  

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *