Stirile zilei, linkuri si offtopice – 11 aprilie 2014

foto: USS Arkansas

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


23:03 – Putin Declares All-Out Cold War on America
18:24 – O revistă ”extremistă”, căreia o dșoară de la PSD îi cere interzicerea la Tîrgul Educației.
11:18 – Elena Udrea despre candidatură: Eu pot să îl bat pe domnul Ponta în orice alegeri VIDEO
10:47 – O şpagă cât o viaţă de muncă


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

33 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 11 aprilie 2014

  1. Bleen

    Dacă România nu va avea din toamnă un președinte care să creadă cu adevărat în valorile occidentale și nu vreun pro-occidental de circumstanță, gata să sară în barca rusă dacă conjunctura i-o permite, am, ca să mă exprim elegant, belit-o.

    Reply
    1. Yeba

      Toată ziua ne confirmi ce vedem și noi, că nici vorbă de vreun președinte care să creadă în ceva minus mațul gros, nicidecum în valori occidentale, și acum vii cu filosofii, cu condiționale, cu negații duble, cu negarea ipotezei & șit. Eleganța ipotezei este deplină dacă punem timpul corect, „o vom fi belit-o”.

      Reply
  2. Gramofonu'

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-17019866-crin-antonescu-adus-ponta-putere-dau-jos.htm

    Nu mai bine statea cuminte in loc sa strice? Dar nah…mintea crinului dupa trezire.
    Putea sa intrebe pe oricine de pe Blogary, ar fi primit acelasi raspuns: nu pupa el presedintie de la Ponta.
    O sa spun acum ce-am zis si dupa Geoana: romanilor nu le plac pierzatorii. Mort e, ingropat e, si din cind in cind ii mai da cite una peste degete groparul, atunci cind incearca sa scoata macar o mina.

    Reply
  3. Bleen

    O rachetă americană care transporta o importantă descoperire științifică a echipei conduse de domnul Robert Oppenheimer a fost lansată și a aterizat cu succes la Moscova.

    Reply
  4. temp

    Lipst, (înainte de Lipst, „List”, şi mai înainte „OstapB”) adică, io, avu şi are o mare rezervă în privinţa ideii de a comenta anonim, una strict personală, una care nu-l priveşte decât pe ăla care comenta ca Lipst, adică pe mine, una care nu e o judecată cu valoare universală, care, adică, să-i includă şi pe alţii. Nu e orgoliu, nici vanitate, ci ceva aşa, nu ştiu prea bine cum.

    Aşa că, după oarece frământări, deşi dorinţa, mai mult nevoia, de a comenta rămase neştirbită, din cele două, birui rezerva. Vrusei să o spui, dar mi se păru prea melodramatic şi lăcrămos. M-ar fi râs până şi curcile anonime. Aşa că, iaca, explicaţiunea şi pardon, căci, chiar şi anonim, nu să face să te ascunzi aşa, tam-nesam.

    Reply
    1. Rheia

      Ah, și cît m-am abținut să spun că ești Ostăpel! Îmi stătea în gușă, cred că mai aveam puțin și mi se pietrifica! Nici n-ai idee ce tortură înseamnă pentru o femeie, să vrea să spună ceva, dar să se abțină! (Și din proprie voință!)

      Reply
    2. Yeba

      Și ce ți-ai zis?! Ia, decât lăcrămos, mai bine drăcos! Ai șters contul cu totul !

      Ti-am căutat manual comentariile, să văd cu cine te-ai certat, de ce-ai plecat etc. (că eu nu pot să văd ce-o fi văzând @Bleen ca administrator) și găseam o grămăjoară de like-uri date unui punct! (Mie mi-a plăcut și nick-ul OstapB, i-a dat ocazia unui bou să te demaște că nu ești de dreapta!)

      Și nu știam dacă să îmi pară mai rău că ți s-a-ntâmplat ceva (eu gândesc numai prăpăstii) sau că s-au pierdut inclusiv comentariile unice și instructive pe Franța. Cu adevărat scriitorul trăiește prin opera lui.

      Reply
  5. Bleen

    Gestapoul reacționează. Domnișoara cere interzicerea participării la manifestare a unei asociații pe care o acuză că refuză dezbaterea fiindcă are o opinie și pe care o acuză că vrea să impună credințe religioase fiindcă este împotriva avortului. Ce fel de dezbatere, cînd domnișoara (foarte frumos și elegant spălată pe creier, și cu atît mai hotărîtă în demersul ei) a decretat deja că cei care nu sînt de acord cu avortul sînt extremiști care trebuie interziși?

    ”Nu am scris toate astea degeaba, ci pentru a trage un semnal de alarmă asupra uşurinţei cu care oricine se poate asocia cu numele Universităţii din Bucureşti, promovând orice imensitate (sic!).

    Există argumente clare pentru care genul acesta de lucruri nu se pot întâmpla, iar cei cărora le-au scăpat nu ar trebui trecuţi cu vederea.

    În primul rând, potrivit Codului Etic al Universităţii din Bucureşti (art. 2, punctul d.), aceasta constituie un spaţiu intelectual laic, „nimeni nu are dreptul să impună altora, sub nici o formă, credinţe religioase, ataşamente politice sau alte categorii de convingeri, care pot constitui doar probleme private ale fiecăruia dintre membrii instituţiei”.

    În al doilea rând, a fost astfel posibil ca cei ce au introdus aşa ceva în programul Târgului Educaţiei să ignore complet recenta experienţă comunistă ce a dus la cazuri şi practici cumplite prin prisma interzicerii avorturilor.

    În al treilea rând, mesajele promovate de Asociaţia Studenţi pentru Viaţă au un pronunţat caracter extremist: oferă o soluţie simplă, radicală, unei probleme complicate şi resping dezbaterea, pe când alţii, inclusiv din rândul profesorilor, caută zi de zi să o introducă în aşteptările noastre.”

    Despre avort la Târgul Educaţiei din Universitatea Bucureşti | Ade Jelescu | adevarul.ro http://ow.ly/vGHR4

    Reply
  6. Yeba

    Are dreptate Ponta, citez: Opoziția este ineptă, crede că dacă îl ia DNA-ul pe Mazăre, câștigă ceva. Tot noi o să câștigăm, că venim cu altul care să facă ceva pentru oameni.
    Când începi blogul ăla cu iubire și rețete de slăbit?

    Reply
  7. liviuta

    Da’ chiar, mai ştie careva ceva de Lipst? În general absenţele astea bruşte şi prelungite îmi dau diferite griji.

    Reply
    1. Bleen

      Văd că nu mai are cont de disqus (la comentariile lui apare Guest și fără comentariu – cînd se șterge un cont se șterg și toate comentariile contului respectiv).

      Reply
    1. liviuta

      Bag de sama ca nu prea v-a impresionat povestea tanarului negru democrat sustinator al lui Obama, devenit republican :(.
      Merci, @DanCanada.

      Reply
      1. DanCanada

        Cu placere! Eu multumesc, e scrisa superb si (zic eu) e o exemplificare practica a chestiei aleia: „Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.”
        Bine ca are si link la originalul in engleza, ca s-o trimit si astora tineri, sa stie ca mai exista coloana vertebrala pe lumea asta.

        Reply
  8. DanCanada

    @Canadiana cu riscul sa mi-o iau pe cocoasa, raspund la intrebarea de ieri (aia cu e mult e putin): eu zic ca e mult. N-am putut sa inteleg cum oamenii normali suporta rahatul romanesc. Stiu ca e minunat, flori, relief, traditii, totusi! Sa zicem ca muncesti ca descreieratul, ai vila, beemveu etc. Ok, insa tot iesi pina la urma pe strazile patriei. Si cu contopistele de la ghisee tot dai ochii pina la urma, nu? Cumva intr-o forma sau alta tot dai de mindra si atotcuprinzatoarea spaga.
    O intrebare pt restul: cum rezistati, fratilor? Cu A3 e simplu, schimbi canalul. Ce faci insa cind zi de zi an dupa an dai ochii cu aceleasi mirsavii?

    Reply
    1. Canadiana

      Eu inteleg perfect ce zici, si totusi, dupa 22 de ani (cifra magica), pentru mine, e prea putin. Imi dau seama ca pot fi Oblio, dar degeaba: e prea putin. Socialism benevolent gaseam si pe plaiurile mioritice. In rest, spoiala.

      Reply
    2. Rheia

      Fix cum am rezistat și înainte de optzeci și nouă. Un pic de resemnare, un pic de speranță, cîte-un zvîc de indignare, urmat de-un duș rece cu căcat. Sigur, îți trebuie un anumit tip de fire, mai maleabilă (ca să nu zic „aptă de compromis”). Altfel, într-adevăr, nu poți rezista aici. Mie a ajuns să-mi fie silă de societatea în care trăiesc și să-mi disprețuiesc profund mare parte din concetățeni. Îmi dau picioare metafizice în gură zilnic, pentru că n-am plecat în Canada în nouăzeci, cînd am fost poftită. Acum, marea mea realizare va fi, dacă va fi, să-mi expediez măcar copilul într-o lume cu cît mai puțini români și ruși.

      Reply
    3. liviuta

      La mine e simplu.
      Mult idealism, dragoste de ţară şi de prieteni, am încă suficiente narcotice (pajişti cu gâze, munţi etc).
      Şi dacă faci un efort, mai găseşti si mici bucurii care te traversează deşertul.
      Ştiu, sună a Tudor Chirilă, dar asta e.
      Oricum, nu mi-o lua(ţi) în nume de rău, dar eu sunt foarte supărat pe cei care au ales să plece după 1989.
      Eu cred că încă e loc de luptă şi de nădejde.

      Reply
  9. Bleen

    Tudor Octavian s-a mutat la RTV? România ar putea deveni producătorul nr 1 mondial la energie eoliană cu căcat. La cum arată elita românească, am impresia că cineva a umplut țara cu eoliene și a aruncat cu căcat în ele.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *