Stirile zilei, linkuri si offtopice – 13 aprilie 2014

foto: USS Brooklyn (CL-40)

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


17:11 – Patapievici & Jean Sevilla, peste 220 de mii de vizualizări.


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

16 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 13 aprilie 2014

  1. gone fishing

    Cliven Bundy, rancher-ul din Nevada aflat in lupta cu guvernul federal pentru dreptul de a-si pashte vitele pe terenul public si cum cetatenii inarmati veniti la fata locului sa-l apere pe Bundy au determinat fortele de ordine politienesti sa elibereze vitele fermierului si sa se retraga. Povestea dateaza din 1997, cand guvernul a decis sa protejeze o specie de broasca testoasa aflata in pericol de extinctie in regiunea in care pasc vitele.

    „Good morning America, good morning world, isn’t it a beautiful day in Bunkerville?” Bundy told a cheering crowd after his cattle were released, according to the Las Vegas Review-Journal.

    The crowd protesting Saturday recited the pledge of allegiance, and many offered prayers. Others waved placards reading, „This land is your land,” and „We teach our children not to bully. How do we teach our government not to be big bullies?” according to the newspaper.”

    http://www.foxnews.com/politics/2014/04/13/safety-concerns-led-to-nevada-cow-release-federal-land-managers-say/?intcmp=trending

    http://www.cbsnews.com/news/nevada-rancher-cliven-bundy-the-citizens-of-america-got-my-cattle-back/

    Reply
    1. adib

      Exista si in Romania conflicte generate de ecologisti. Acestia s-au facut stapani peste o parte importanta a teritoriului si au infiintat tot felul de rezervatii – sanctuare ale cultului ecologist, unde nu mai ai voie sa faci nimic. Si aici nu vorbim de agricultura intensiva si defrisari pe suprafete mari, dar nici macar activitati care au fost practicate zeci sau sute de ani nu mai sunt permise, cum ar fi pasunatul traditional, drumetiile montane si alpinismul.

      Dreapta ar trebui sa fie atenta la aceste chestiuni. Ar incerca sa rezolve problemele oamenilor normali si ar castiga sustinatori, donatori si voturi.

      Dar ce sa faci, daca n-ai cu cine?

      Reply
      1. gone fishing

        Asa e, exista o intreaga isterie generata si intretinuta de „ecologisti” (pun ghilimele pentru ca multi din cei care activeaza pe diverse forumuri nu au nici macar cunostintele elementare de ecologie, ca sa nu mai zic de alte domenii in care se pronunta, dar in schimb toti combat cu vehementa) si ma bucur ca se mai indura cineva ca domnul Constantin Cranganu, profesor de geofizica si geologia petrolului la o universitate americana sa explice intr-un limbaj accesibil lucruri pe care le multi nu le cunosc sau le cunosc doar in varianta lor denaturata, vehiculata de activisti. Am un mare respect pentru domnul Cranganu si ii admir competenta, rabdarea si blandetea cu care raspunde comentatorilor. Cel de-al doilea articol publicat pe Contributors spune povestea a doua sate, unul american si celalalt romanesc, ambele cazute prada manipularilor cu iz ecologist. Autorul mai spune ca va urma un nou articol, de data aceasta despre activistii anti-fracking din New York, a carui aparitie o astept cu nerabdare.

        Reply
  2. Florina Neghină

    UE tot nu înţelege că pe rus nu-l somezi decît cu tancul la tîmplă.

    Rusia și Ucraina, somate de UE să evite amplificare crizei http://www.realitatea.net
    Uniunea Europeană somează Kievul şi Moscova să evite escaladarea situaţiei în
    regiunile din estul Ucrainei, unde se înregistrează confruntări între
    miliţii proruse şi serviciile de securitate.

    http://www.realitatea.net/rusia-i-ucraina-somate-de-ue-sa-evite-amplificare-crizei_1419837.html

    Reply
  3. Bleen

    Antonescu are dreptate, e un pucist nefrecventabil:

    „Pe noi nu ne-ati auzit cu chestia asta cu unificarea dreptei. Ganditi-va ca noi abia am terminat o alianta si s-a terminat nefericit, nu ardem de dorinta sa facem alte aliante, mai cu seama ca inaInte de orice discutie despre asa ceva, cateva lucruri trebuie lamurite. Nu o sa stam impreuna cu dna Macovei care spune ca noi am dat lovituri de stat. Pai ori am dat lovituri de stat si nu are ce sa caute domnia sa, persoana cinstita, cu noi, ori n-am dat nicio lovitura de stat si atunci dna Macovei calomniaza pe toate caile cum a facut tot timpul”.

    Reply
  4. Rheia

    La maică-mea în cameră, acum două minute: mama stă întinsă în pat și răsfoiește caietul ei străvechi cu rețete (i-am zis să-mi aleagă să fac o prăjitură de acolo, că m-am plictisit de alea luate de pe net, aș face ceva mai vintage). Mi se opresc ochii pe ecranul televizorului, unde Prostea și Ticăloșilă (aka Geoană și Dinescu) clămpăne cordial deasupra unei mese. „Ce-ți veni, mamă, să-i asculți pe boii ăștia?” „Ei, nu-i ascult, nu vezi că am închis sonorul?” Într-adevăr, televizorul e pe mut. „Mă rog, ce-ți veni să te uiți?” „Păi nici nu mă uit, că-ți caut ție rețetă” „Atunci închide-l, de ce-l lași așa?” „Dă-i dracului, să vorbească singuri…” E și ăsta un mod de a-ți arăta disprețul.

    Reply
    1. Nea

      Felicitări mamei, şi eu aplicam metoda asta, chiar ne uitam pe mute cu musafirii la câte un ticălos de tip Dinescu, comicul e incredibil, abia când nu auzi ce spun le poţi vedea mai bine ticăloşia pe faţă (în măsura în care poate fi vorba de faţă).

      Reply
  5. Gramofonu'

    In curind pe ecrane: taxa de mediu pentru fasole.

    http://www.ziare.com/europa/marea-britanie/britanicii-avertizati-sa-manance-mai-putina-fasole-flatulenta-afecteaza-mediul-1293452

    Indelung pe ecrane: logica fracturata. Bun, reduceti consumul de fasole, ce puneti in loc cu proteine si fibre? vita si varza. Vitele pîrțîie si ele, varza nu-i nici ea de lepadat. Care-i diferenta? isi trece ministrul la CV ca a redus poluarea cauzata de fasole. Eventual isi da si o prima.

    Acum imi dau seama ca Romania n-a fost 50 de ani in urma Occidentului, ci cu 100 de ani inainte. Traiasca societatea socialista multilateral dezvoltata si alimentatia rationala.
    Sa se dea fasole pe cartela!

    Reply
  6. Bleen

    EBA despre Siegfried Mureșan: “Mă bucur că am dat o șansă unui tînăr.” Să înțeleg că PMP e partidul personal al Elenei Băsescu?

    Reply
  7. adib

    Remus Pricopie: Sistemul educational obligatoriu trebuie sa se extinda sa includa copiii de 2 (doi) – 5 ani
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16998738-remus-pricopie-sistemul-educational-obligatoriu-trebuie-extinda-includa-copiii-2-5-ani.htm

    Victor Ponta anunta ca este nevoie de o dezbatere privind invatamantul obligatoriu de la 5 ani, inainte de decizia Guvernului.
    Daniel Funeriu a anuntat ca sustine aceasta propunere.
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16988536-victor-ponta-anunta-este-nevoie-dezbatere-privind-invatamantul-obligatoriu-5-ani-inainte-decizia-guvernului.htm

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *