Stirile zilei, linkuri si offtopice – 13 februarie 2014

foto: love is all around

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)

19:55 – „I don’t make wishes” – interviu cu John Lurie
13:01 – Toți oamenii președintelui. Top 134 jurnaliști băsiști!
12:01 – Ghosts from the land that time forgot: Race against time to save secret black-and-white archive of doomed country
04:40 – #BOWDOWN: NBC News producer wowed by Michelle Obama’s dress
01:54 –  Former New Orleans Mayor Ray Nagin Convicted on 20 Counts of Corruption
00:55 – Rețeaua de la Prahova. Unul dintre membri ar fi scos din bănci, cu sacoșa, peste 100 de milioane de lei
Facebook Comments

57 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 13 februarie 2014

    1. Rheia

      Pe mine nu mă deranjează. Bine, nici nu mă entuziasmează. (Oi fi luat virusul mirceatoma, mă echidistanțez.) Crezi că s-ar putea totuși și cu un pic de mov?

      Reply
  1. Bleen

    Penelistul care vrea să închidă hypemarketurile și să ne trimită în piețe are o avere de 10 mil €, 200 ha și afaceri în agricultură.

    Reply
        1. Canadiana

          Si caldura, ca sa stea omu’ sub plapuma, sa faca naibii copii. (desi asta e cu doua taisuri, ca pe frig te imbraci in straturi si nu-ti vine sa le scoti; orisicat, se poate si pe imbracatelea, bag sama.)

          Reply
    1. BogdanL

      Dacă tot are 200 ha de teren agricol, cum ar fi ca, pentru a respecta dezvoltarea durabilă, utilizarea eficientă a resurselor naturale și prezervarea mediului rural, să își poată folosi terenurile doar o dată la doi ani, și numai cu plantele pe care i le impunem noi. Indiferent că sunt culturi, buruieni sau floră spontană. Anul ăsta scaiete, peste doi ani leurdă și peste alți doi ani barba caprei. După, mai vedem noi.

      Reply
  2. Bleen

    Dacă majoritatea populației e patrioată și vrea să cumpere din piață și dacă pentru oameni e mai bine să cumpere din piață și nu din hypermarket, e inutil să dăm o lege prin care închidem hypermarketurile în weekend. Fiindcă oamenii se vor duce și vor cumpăra din piață, din patriotism și fiindcă așa e mai bine pentru ei. Dacâ oamenii tot vor face asta, ce rost mai are să se bage statul?

    Reply
  3. liviuta

    Tocmai ce căutam motive de optimism în negura asta în care băltim, mă gândeam că, între atâtea rezultate nașpa la nivel politic pe plan mondial, faptul că s-a întâmplat mișcarea din Egipt, din vară, cea din Ucraina, din decembrie și cea din Venezuela, acum, înseamnă că s-au trezit și energiile forței de reacție de care vorbea Newton, care răspund(e) forței inițiale (reprezentate de revirimentul socialismelor și islamismelor); deschid contributors, dau de un text al lui Tismăneanu despre Venezuela și pac! îmi picară ochii pe niște comentarii de tipul „iar au avut nevoie americanii de sânge și au făcut o conspirație”; mi s-a stricat tot cheful.

    Reply
    1. Lipst

      Nu merită. O părticică din omenire e bântuită de demonul teoriei conspiraţiei. Pentru aceştia, dar şi pentru alţii, ce fac parte din alte părticele, răspunsurile la orice se întâmplă vor fi invariabil aceleaşi, „bing, bang” („masonerie”, „America”, am auzit chiar că până UE, aşa slabă cum e din punct de vedere politic şi fără o voce unitară în politica externă, ar trage în mod malefic sfori). Aşa e făcută omenirea şi cu părticica asta şi cu altele. Nu se poate altfel. E ca un tort, un tort sociologic, din ăla care e prezentat la alegeri, doar că mult mai colorat. Iar, dacă e aşa, atunci de ce ar conta astfel de „opinii”?

      Eu cred că, atunci când nu ţin de vreo patologie evidentă, teoriile conspiraţiei sunt semnul unei încremeniri infantile. Sub o aparenţa unei explicaţii, ţi se spune de fapt că o mână de oameni mari, cu puteri supranaturale, ce trec dincolo de miile şi milioanele de voinţe, dorinţe şi nevoi individuale, fac şi dreg, joacă lumea pe degete.

      Reply
  4. Bleen

    Am zis că o las mai moale cu ira (wrath), dar toți ăia care susțin închiderea hypermarketurilor în weekend prin ucaz dat de stat sînt niște dobitoci și imbecili siniștri. Marș în Venezuela, Cuba sau Coreea de Nord, loaze reduse mintal!

    Reply
    1. BogdanL

      Eu aș analiza mai temeinic problema. Sigur nu ești cu „wrath” în suflet în chestiunea asta și fiindcă, per ansamblu, ești pe plus cu „gluttony”, iar închiderea supermarketurilor ți-ar îngrădi satisfacerea poftelor aferente acestui al doilea păcat? Nu de alta, dar mie mi se cam aplică.

      Reply
      1. Yeba

        țțț , gluttony?! Nici vorbă.
        Bleen cumpăra detergent de vase, mâncare pt pisici și mousse de chocolat pentru 1/3 din secretariatul Blogary.

        Reply
        1. BogdanL

          Cu țțț sau fără țțț , Bleen spunea că suferă de „gula” în urmă cu câteva zile. Așa că mă gândeam că sunt cumva legate. Crezi că nu poate exista îmbuibare prin intermediar dacă ai pisici? Îți spun eu din proprie experiență că se poate.

          Reply
  5. Bleen

    Lucrurile sînt simple. Compania nu mai avea nevoie de serviciile respectivului salariat. Instanța a considerat că știe mai bine de ce are nevoie o companie. Ce faci cu un angajat inutil, care îți este băgat pe gît de stat, prin puterea judecătorească? Îi găsești o utilitate.

    Tocătorul uman de hrtii – Hotnews Mobile http://ow.ly/3hhBMC

    Reply
    1. Bleen

      Dacă angajatorul nu a respectat contractul de muncă plătește despăgubiri angajatului sau răspunde penal în cazuri mai grave, însă nimeni în afară de companie nu decide oportunitatea și utilitatea angajării cuiva sau păstrării unui salariat.

      Reply
    2. BogdanL

      Trecând peste detaliile cazului în sine, decizia CNCD nu mă miră foarte tare. Asemenea altor exaltați, ei au o misiune nobilă, iar misiunea membrilor Consiliului este cea de a scoate cu forța din Evul Mediu societatea bigotă și retrogradă pe care o reprezentăm noi, restul, majoritatea. Mai avem dintr-ăștia și printre ai „noștri”. În realitate, cei de la CNCD s-ar afla în dificultate puși fiind să construiască un raționament deductiv simplu și după meditații cu Sorin Vieru. La modul în care argumentează, cred că aș fi acuzat de discriminare și dacă aș spune că “marea parte a persoanelor aparținând categoriei G din LGBT este atrasă mai degrabă de persoane de sex masculin decât de persoane de sex feminin”.

      Pe de altă parte, ce m-a mirat pe mine au fost comentariile de la articol. Fiindcă, dacă e adevărat că hotnews.ro e o platformă frecventată în special de cei care au o
      afinitate pentru ceea ce poartă denumirea de “dreapta politică românească”, iar oamenii ăștia au drept de vot și chiar votează, avem o problemă mare de tot.

      Reply
  6. Yeba

    Nu se mai găsesc lapte, hîrtie igienică, orez, săpun, făină, frecvent se taie curentul sau apa, elitele fug din țară. România ’80… De creveții vietnamezi nu spui nimic.

    Temă de reflecție pentru militanții socialiști:
    dom’le, dacă e o idee bună aplicată prost, cum dracu’ de se ajunge fix la aceleași rezultate?

    E ca și cum într-o clasă cu 30 de loaze le-ai da la teză Teorema lui Fermat și ar ajunge toți la același rezultat. Greșit, dar același.

    Statistic, probabilitatea este ZERO, băh.
    (Sau, pentru umaniști, toate familiile fericite se aseamănă între ele, însă fiecare familie nefericită e nefericită în felul ei.)

    Reply
    1. DanCanada

      Oare nu le-a explicat nimeni? Desteptilor neo-comunisti (Erni, Rogozani, Remusi-delfini, Zizeci), tovarasi! E exact invers – socialismul e o idee proasta aplicata bine de fiecare data. Iar liderii (Lenin, Stalin, Mao, Castro etc) – toti au fost extraordinari in ce-au facut ei: conducatori/manageri buni, dictatori cu mina de fier. Au sacrificat tot, au ‘muncit’ zi si noapte si tot nu le-a iesit, toate versiunile de socialism/comunism puse in practica s-au dus dracului.

      Reply
    2. Nea

      Cum te cheamă, băh?
      Zgăbearţă Iftode, să trăiţi!
      În 30 de voci.
      A fost şi caz real, la o şcoală (liceu?) din Buc., toţi elevii s-au semnat Ionescu Ion în colţul tezei.

      Reply
  7. Bleen

    Următorul articol va conține toate argumentele împotriva unei alianțe cu PNL și împotriva susținerii lui Antonedcu la prezidențiale.

    În ceea ce mă privește voi de cealaltă parte a baricadei față de Antonescu și PNL chit că rămîn singurul.

    Reply
        1. liviuta

          Parcă nu sunt obișnuit cu egalitățile perfecte, sigur trebuie să fie unul mai egal decât altul (strict pentru interesul cercetătorilor, nu că m-ar interesa practic)

          Reply
          1. Bleen

            Cel cauționat și legitimat de lumea bună e mai periculos. În rest, prin acțiuni, declarații, ce au făcut și ce su zis nu diferă cu nimic.

            Reply
            1. Yeba

              Uite, Crin îți vine în ajutor, îți face temele! e un scump!
              Nefiind baschetbalist, și-a găsit de drum, o vizită privată, să „servească” o dulceață, ca să se aerisească nițel de țara neguvernată, până se decid la un fel Felix și cine mai e in charge.

            2. liviuta

              Tind, totuși, să cred că nu va fi cauționat vreunul din ei de „lumea bună” (nu o includ aici pe Udrea) sau de Occident; am impresia că s-a încercat cu Ponta și s-au fript și că n-are să se mai repete figura, nici cu el, nici cu Antonescu.
              Om trăi și om vedea.

  8. Yeba

    Ideea asta cu „faceți-vă provizii de hârtie igienică” mi se pare complicată, nu face față orânduirea. N-ar fi mai simplu să nu mai mâncăm?

    Reply
      1. Gramofonu'

        Frigider au? A/C? Becuri? Carti? Gard din lemn? Scinduri in acoperis?

        Iar curstergarele le spala, cumva, folosind apa calda si detergent?

        E ca si cum as intra eu in greva foamei: de azi nu mai maninc seminte de floarea soarelui.

        Reply
        1. gone fishing

          N-au nimic, dom’le. Doar un aspirator ca le-a fost mila de femeia care le face curat, nu s-au indurat sa i-l ia. Si masina de spalat, evident, care consuma electricitate, apa si detergent cu impact zero asupra mediului. Semintele de floarea soarelui sunt OK doar daca provin din ferma organica situata la maxim 100 de km de casa. 🙂

          Reply
  9. Lipst

    Faptul că, astăzi, în timpul guverntării socialiste, în Franţa încă se mai găseşte hârtie igienică arată că lucrurile nu sunt iremediabil pierdute.

    Eu cred că e ceva cu hârtia asta. Poate fi folosită drept indicator economic şi politic, aşa cum folosesc agenţiile de rating. Unei ţări care se afundă în comunismul „aplicat porst” i se pot retrage de la trei suluri+, plusul, un sul, două, până nu mai râmâne nimic. Nu mi se pare întâmplător faptul că una din imaginile simbol are Revoluţiei române e aceea cu Rebengiuc şi hârtia igientică. Sulul acela trântit pe pupitrul revoluţionar era şi un simbol al reapariţiei libertăţii. Eram liberi! Aveam din nou hârtie igienică!

    Reply
    1. Canadiana

      Prin intunericul anilor ’80 ne vizita o prietena de-a parintilor mei care emigrase in Germania prin anii ’70. Era primul ei contact cu Romania dupa emigrare. Mama si cu musafira stateau la taclale cand apare tata, cu o sfoara pe care erau insiruite vreo 10 suluri de hartie higienica din aia zgrunturoasa, de-ti lasa cicatrice pe viata. Mama, zarind sfoara cu hartia, trage niste chicote de bucurie. Ce mai, era o atmosfera sarbatoreasca in casa la noi. Musafira noastra din Germania ramane muta de uimire asistand la exuberanta bucuriei alor mei si cand in sfarsit pricepe cauza, cade in stupoare pe fotoliu si sopteste timid si vinovat: „Vai, si noi o alegem in functie de culoarea baii.”

      Reply
    2. Nea

      Cu hârtia în general. În 90 mă dau jos pe peron în Praga. Fiecare nenorocit de telefon public, în afară că mergea, avea pe o măsuţă o carte de telefoane.
      În Bucureşti trebuia să ai relaţii ca să primeşti, ca abonat, o carte.

      Reply
  10. Lipst

    Ca să vezi! După doi ani de guvernare socialistă, gazeta Libération, născută din tumultul progresist, comunist şi socialist al sfârşitului anilor ’60, stindardul corectitudinii politice, al luptei împotriva discriminării de orice fel, purtătorul ideilor avasate al teoriei de gen, al feminismului radical, gazeta care a militat activ pentru căsătoria pentru toţi, care se luptă din greu cu imperialismul capitalist american, cea pentru care comunismul e o idee bună ce a fost aplicată prost, ei, bine, după doi ani de guvernare socialistă, guvernare ce pune în practică aceste idei măreţe, gazeta Libération este în pragul falimentului.

    Reply
    1. BogdanL

      Și nu e tot vina capitaliștilor? Ce, în comunism există faliment? Jos capitalismul care distruge gazeta Libération!

      Reply
  11. Bleen

    Să se ocupe statul de patrimoniu, istorie și cultură, că e singurul responsabil. Privații vor să distrugâ și să profite.

    „He discovered that after Acsinte’s death, the collection was acquired by the Ialomita County Museum and sat unopened in a back storage room.

    Though the plates were rapidly degrading due to improper storage it took Popescu several years to convince the museum to let him preserve and digitise the images.”

    Reply
  12. Nea

    Veste proastă: Se pare că nu vom putea vedea în direct episoadele Burberry 3 şi Mazăre 1:

    ART.
    42 – (1) Este interzisă difuzarea de imagini sau de înregistrări cu persoane
    aflate în stare de reţinere sau arest, fără acordul acestora

    Reply
      1. Nea

        Acum, e şi ceva bun în asta. Într-o ţară normală, infractorii nu au dreptul să facă declaraţii publice din arest, pentru a proteja demnitatea legii. Şi, probabil, România TV nu ar avea voie să facă lungi reportaje despre traficul intestinal al lui Becali, dat peste cap de Crăciun, ci ar face doar despre traficul cu terenuri.

        Reply
    1. Yeba

      Burberry are si-un parfum, The Beat. Anunt solemn că-l achizitionez daca nu i se contopesc pedepsele, că asta va fi prima știre.

      Reply
  13. Rheia

    Ca să-l parafrazez pe Cristoiu, plînsul meu de la ora 9 e cam cum aș afla că învățătoarea lui fiu-meu emigrează în America, deci de la toamnă am de ales între a-mi lăsa copilul pe mîna lui Mircea Badea sau pe-a lui Dan Puric, iar cînd îmi fac dosarul să plec cu el la altă școală, acolo dau peste Mircea Solcanu director.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *