Stirile zilei, linkuri si offtopice – 15 martie 2014

foto: să vă trăiască

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

55 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 15 martie 2014

    1. Bleen

     La ieşirea din restaurant, Traian Băsescu a lăudat-o pe Elena Udrea pentru discursul de azi şi a concluzionat că politica în blugi şi pe tocuri poate fi de temut.

     Reply
     1. Gramofonu'

      Eu deja ma tem de politica lor. Ma gindesc serios la planul B pentru cind o sa ma pensionez, pentru ca mi-e clar unde duce politica asta.

      De cite ori ma duc prin strainatate vad autocare cu nemti care abia-si mai tiriie picioarele (75-90 de ani), care-si papa pensiile plimbindu-se prin lume. Zimbitori, curiosi, senini… ca si cind ar avea tot timpul din univers.
      Perspectiva mea? DACA apuc 75 de ani, DACA apuc pensionarea, S-AR PUTEA ca statul sa-mi asigure banii pentru mincare. Intretinerea, hainele si medicamentele…ei, bine, pentru astea va trebui sa muncesc.
      Pentru ca blugi si pentru ca presedintele Norvegiei.

      Reply
 1. Yeba

  Și vin și zic: OK, Băse e uzat până la urzeală, e la vârsta dificilă, alea, alea. Dar să nu fie niminea-niminea căruia să-i pese că astfel sunt duse în derizoriu toate realizările mandatelor lui? Că, fiind scârboși acum, cu Nuțica și Eba la vedere, nu vor găsi nici un minim de sprijin popular când hoardele puciste vor da asaltul pe Justiție? Că Justiția nu poate rezista singură? Nu-i poate prinde pe toți valul la post, în Bruxelles.

  Reply
 2. Yeba

  Daniel Barbu: Partid în blugi la dreapta?! E dincolo de PSD, vrea să se adreseze țintit omului foarte modest, foarte mărunt. PSD n-a făcut caz de blugismul său și se vede acum împins spre centru dinspre stânga.

  Reply
 3. Yeba

  Mda. Care stie nititca inginerie stie ca asa se prescurta cuvantul „pompă” la cursuri si in manuale de operare, pmp, dar acolo sunt numai poeti si infumurati, cum sa le spuna lor cineva cum să sune? Bine că tinerii cool în blugi nu știu nimic, deci n-au cum s-o știe pe-asta.

  Oricum, ăia care pot influența intenția de vot au început miștourile înainte de faza cu acciza, acum le pică mănușă. E bine și că, chiar pe sec de informații fiind, PîMîPî sună ca desfundarea unui dop, poa să curgă aluziile în modul cel mai constructiv cu putință.

  Reply
 4. Canadiana

  Relativ la inteligenta votantilor de dreapta am din ce in ce mai multe indoieli (o fi stiind PMP ce face!). Acum circula o tampenie de lozinca pe Fb, pe care, din respect fata de spatiul si audienta Blogary, nu vreau s-o postez. Poate or fi dat rusii acatiste sa ne spurce pe veci, ca sigur avem meteahna de a caca tot ce atingem: „Nu ne duceti cu Presu’, Noi mergem cu Plesu’ „.

  Reply
 5. Gramofonu'

  Mi-am adus aminte de Preda, EBA si criteriile pentru europarlamentare in PMP.
  Si un citat dintr-un film (un mafiot local se plingea ca rasufla informatii despre cursele aranjate):

  „Asa ca ne intoarcem la aceleasi probleme: prietenie, caracter…ETICA.
  Daca nu mai poti avea incredere intr-un aranjament, atunci in ce? De aceea gindirea si etica sint importante, pentru ca ele ne separa de animale, bestii, pradatori. Etica, morala.”

  Retineti, va rog, pentru cind n-o iesi cine trebuie.

  Reply
 6. Yeba

  Anunț de mică publicitate
  Dragi partide, dispun de 3+ voturi pe care le dau partidului a cărui campanie reușește pe cale umoristică să-l reducă pe Ponta la adevărata lui dimensiune, de nulitate iresponsabilă.

  Reply
   1. Yeba

    Mie mi-e suficient. Pe urmă mi-e egal, oricum nu mai disting între programe și declarații, n-am un tâmpometru suficient de fin.

    Reply
    1. Canadiana

     Electoral vorbiind, cu cat sta mai mult, cu atat se compromite mai tare, cu tot cu partid si doctrina lui peste. (Eu is din aia cu paharul pe jumate plin).

     Reply
 7. Bleen

  Și totuși există un candidat prezidențial votabil de toată dreapta, capabil să-l învingă pe Ponta. Nu e Iohannis, Antonescu, MRU, Predoiu, Udrea au Boc.

  Reply
 8. Yeba

  PMP pare cretin, îmi pare rău să constat. De unde accentul pe blugi/relaxare? Au ei un sondaj secret care le spune că pe oameni îi preocupă scorțoșenia politicienilor, restul le-au rezolvat? Vor să se poziționeze contra persoanei fizico-politice cu papion? Vorbesc noaptea ce visează ziua?

  Impresia de diletantism, pe lângă cea de prăpastie între ei și realitate, e copleșitoare. Cât vă cere, maică, un absolvent de Marketing de la Spiru, de n-are Marin Anton să dea ca să vă scoață din dileme?

  Coana Nuți fașionista. Si pe urmă constată că e poporul prost, nedus la Sorbona, nu-i votează.

  Reply
  1. Bleen

   @disqus_CAS9LR0h54:disqus, ce n-ai înțeles tu e că PMP nu este despre dreapta, despre opoziție, despre politică sau despre PMP. E despre familia lui Băsescu. Familia extinsă wink wink.

   E singura miză.

   În primul rînd, Elena Udrea trebuie să arate că face performanță politică. D-aia a și fost sabotat și blocat PMP pînă a venit ea, inclusiv de la Cotroceni – nu li s-a permis nicio mișcare politică, nicio acțiune – după care s-a ajuns la fuziunea cu FC, care a demobilizat complet partidul. A venit Udrea, B1 și EVZ s-au activat, Băsescu însuși a declarat că votează PMP și a început activ campania electorală pentru PMP, pedeliștii din teritoriu s-au activat, cu tot cu finanțări șamd. Dacă PMP ar fi dovedit că are un scor bun fără Udrea, pentru Udrea, Băsescu și EBA ar fi fost un dezastru.

   În al doilea rînd, EBA trebuie să se realeagă europarlamentar, să fie politiciancă, ca ”mătușa Elena” (eu bănuiesc că ”mătușa Elena” a luat-o prizonieră și cu asta îl are în primul rînd la mînă pe Traian. Cu asta și cu ailaltă. Dar mai mult cu asta.)

   Deci, fii atentă: PMP e partidul în blugi, e partidul tinerilor cool. PMP trebuie să ajungă la tinerii cool, să fie votat de tinerii în blugi. PMP are nevoie de EBA. E o poziționare care aduce nevoia de EBA. Doar n-o să meargă să fie votați de tinerii cool în blugi cu Baconschi, Funeriu sau Papahagi. Au nevoie de EBA, că e tînără și are mare succes la tinerii cool în blugi.

   Reply
   1. Yeba

    Nu pot răspunde, sunt pe perfuzii cu zeamă de lămâie. Deși, la o privire cinică, aș zice că nu s-au gândit rău de loc, unui public tot tb să se adreseze și ei, săracii, și segmentul tâmpit al publicului în blugi ce-are?! O încercare nu strică!

    Să mai zic o chestie, dacă tot răspunsei. Romanul Suflete zbuciumate de Stefan Zweig are de eroină principală o fată cu picioarele paralizate, care încearcă tot felul de tratamente. Iar doctorul îi răspunde eroului principal (la observația acestuia că ultimul tratament pare să dea rezultate): „Orice cură dă rezultate în primele trei săptămâni, puteam să-i recomand și cura de lămâi. În fața unei speranțe noi, tot organismul se mobilizează să-i iasă în întâmpinare.”

    Așa și eu. Cum se înființează un partid, cum sper. Noroc că citesc blogul ăsta.

    Reply
 9. Gramofonu'

  Autodenunt: tocmai am spalat niste bani.
  60 de lei, am varsat cola pe ei. Noroc ca-s de plastic 🙂

  Reply
 10. Bleen

  Elena Udrea, declarația deceniului: ”Suntem si partidul oamenilor in blugi, pentru ca nu suntem ipocriti – nu credem ca haina face omul.”

  Reply
  1. Bleen

   Dacă nu haina face omul, atunci ce relevanță mai au blugii? Blugii nu sînt tot haine? Dacă haina nu contează, atunci de ce PMP se definește prin hainele pe care le poartă?

   Reply
 11. Bleen

  ”Suntem peste 10.000 de oameni care spunem aici..”

  ”Suntem peste 10.000 de oameni care spun aici…” Asta e varianta pe limba română, limbă oficială a statului român. Încă două d-astea și Elena Udrea are toate șansele să fie declarată persona non grata de Băsescu și Corlățean, fiindcă refuză să vorbească limba oficială a statului român.

  Reply
 12. Bleen

  Citez: ”Numele Traian e un nume care semnifică forță, purtat de aristocrați, de cei care ajută, care fac bine celorlalți.”

  Reply
 13. Bleen

  Cristian Ghinea:

  Câteva gânduri despre limbi.

  Maghiara oficială în Transilvania, moldoveneasca oficială în Cernăuți? Superb gândit.

  Mă amuză să văd aceeași indivizi pe FB care

  1. făceau spume ca să apere legea limbilor minoritățile din Ucraina (care nu fusese abrogată, dar ce mai conta?).

  2. sunt turbați anti minoritatea maghiară.

  Întrebare pentru ei: deci, dat fiind angajamentul dvs pentru limbi regionale cu statut oficial, înțeleg că ați fi de acord ca limba maghiară să fie limbă oficială în localitățile unde maghiarii sunt mai mult de 10%, da?

  (Cluj și Oradea intră sigur, dar poate și Brașov și Timișoara se califică…?)

  Că asta au primit minoritățile în Ucraina.

  Eu nu am nimic cu ideea asta, doar că să o aplicăm consistent.

  Și apropo de această celebră lege a lui Ianucovici pe care o apără statul român atât de feroce, ea se referă în mod expres la limbile română ȘI moldovenească. Avantaje concrete nu a adus, dar simbolic a fost importantă. Și ce poate fi mai simbolic decât să facă din MOLDOVENEASCĂ limbă cu statut oficial în Ucraina?

  La ultimul recensământ, 2/3 din minoritate s-au declarat moldoveni și 1/3 români (despre asta altădată).

  Legea lui Ianucovici îi consideră minorități diferite și acordă limbii moldovenești statut oficial.

  În practică, puține localități și-au declarat româna sau moldoveneasca limbă oficială (legea a fost folosită de ruși în orașele mari din Est, acesta era scopul). Efectul pentru ai noștri a fost minor spre zero.

  Dar EXISTĂ CEL PUȚIN UN SAT din regiunea Cernăuți care A DECLARAT MOLDOVENEASCA limbă oficială. Vedeți aici știre, ultima propoziție:
  http://www.kyivpost.com/content/ukraine/romanian-becomes-regional-language-in-bila-tserkva-in-zakarpattia-region-313373.html

  Deci, dacă înțeleg eu bine:

  1) statul român se opune vehement oricărei recunoașteri a existenței limbii moldovenești, până la a refuza să semneze orice document bi- sau multilateral care face referire la ea (bine face)

  2) Legea lui Ianucovici acordă statut oficial limbii moldovenești

  3) Președintele Băsescu, ministrul Corlățean, Parlamentul român în declarația oficială sunt apărători fermi ai legii lui Ianucovici.

  Superb.

  Stați fără grijă, domnilor! Ca urmare a reacțiilor negative din afară, noul președinte al Ucrainei a blocat abrogarea legii.

  Deci legea care permite nu recunoaștere, ci chiar statut oficial limbii moldovenești există și e în vigoare.

  Congrats!

  Și dacă tot apără principiul limbilor regionale, e gata România să aplice aceleași standarde pentru minoritatea maghiară din România ca pentru minoritatea moldovenească din Ucraina?

  Ups și Ups!

  PS
  Dacă vreți să comentați la modul „noi am fost primii în Transilvania” și ”Stalin ne-a luat…”, vă pierdeți timpul și energia, e irelevant la tema drepturi minorități.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *