Stirile zilei, linkuri si offtopice – 18 februarie 2014

foto: să nu uităm. Apropo de uitare, astăzi se împlinesc fix 24 de ani de la prima mineriadă. Copiii nu știu asta, așa cum nu vor ști nici de lovitura de stat din vara lui 2012. Apropo, anul ăsta în iulie-august vom sărbători doi ani de cînd domnul Crin Antonescu, candidatul nostru prezidențial, a fost pentru prima dată președinte. Ce boală venerică la gură a avut Gâdea, ca să știm ce i-a transmis aseară lui Turcescu?

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)

18:50 – Ce contine memorandumul secret semnat de Guvern cu Huawei. Executivul promite sprijin pentru participarea companiei chineze la structuri critice de securitate. Huawei a fost exclusa de la astfel de licitatii in SUA, Canada si Marea Britanie
11:29 – PMP, o mișcare greșită – Cosmin Alexandru
10:52 – Emoţii la simulare. Elevii se tem de gramatică, pentru că „e cu păcăleli” şi de compunere pentru că „trebuie să exprimi sentimente”
Facebook Comments

89 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 18 februarie 2014

  1. Bleen

    Predoiu: ”O tragedie este in desfăsurare in Ucraina. Avem nevoie de Uniunea Europeana.” Mai pe ocolite nu se putea? Ce tragedie în Ucraina? E atacat guvernul? S-au ciocnit două trenuri? A căzut un avion? L-a lovit cineva cu o piatră în cap pe Ianukovici? A pierdut Șahtior la scor? De ce avem nevoie de Uniunea Europeană? Să care targa? De ce noi? Ucraina n-are nevoie? Ce vrea să zică omul ăsta?

    Reply
  2. Bleen

    Am sunat-o pe maică mea: ”Ce e la teve? Zic ăștia ceva de Ucraina?” ”Pe RTV compară vilele lui Băsescu cu vilele lui Ceaușescu, Antena 3 tot de Băsescu se ocupă, iar la B1 e boul ăla, cu B. Beciu? Baciu? Benciu?”

    Reply
    1. Yeba

      Bonus skype: „…Ucraina, ce-i la Kiev?” „A, nu, asta nu, pe B1 a zis Orcan ca Crin a gresit grav in trecut, dar acum isi ridica palaria pt ce-a facut, a fost foarte ferm cand a cerut desfiintarea USD.”

      Reply
      1. Bleen

        E, uite d-aia am muit PMP zilele astea. Că m-a enervat demonstrația de aroganță, forță și atotputernicie. M-a enervat tăcerea presei controlate. E, uite așa, de-al dracului, nu tac.

        Gata, au împărțit media în două, RTV/A3/JN vs B1/EVZ și e liniște și apare pe media doar cearta lor la mișto, că pe subiectele importante nu se lovesc (că mafia se mută de la un partid la altul). E, uite, nu e chiar așa, chit că Blogary n-are acoperirea B1 sau A3. Dar are gura mare și influențează pe cine trebuie. Fiindcă Blogary dă muie ca lunetiștii. Bună asta, o s-o pun motto sus.

        Reply
  3. Canadiana

    M-am entuziasmat rau de lupta bietilor ucrainieni, de dorinta lor de libertate. Cat de oribil trebuie ca e sa-ti fie tara sub pantoful fin al lui Putin. Ce bine-ar fi de noi sa vedem dezintegrarea rusilor pana la ultima bucatica de pamant. Apoi mi-am adus aminte ca astia sunt sub rusi de pe la 1700, ce sanse ar avea sa nu mai fie vreodata?

    Reply
    1. Bleen

      Au programate și ei demonstrații, dar Blogary are o resursă umană limitată la un om care stă pe Facebook și se ceartă cu oamenii Elenei Udrea care îl acuză că e plătit să facă circ, știu ei de cine, wink wink, dar nu vor să spună. Le-am urat niște chestii pe care hîrtia nu le-ar suporta.

      Reply
      1. Bleen

        primo:

        Luați copiii din fața calculatoarelor.

        Uite, eu zic așa, apropo de ăia care ne acuză că atacăm la comandă (pe bani sau nu):

        Dacă singura comandă după care funcționează Blogary e a mea, atunci să înghită o cană de muie cu salmonella și trichineloză de la Bolcaș pentru fiecare zece cuvinte scrise de mine, la comanda mea și despre care ei iși imaginează că ar fi scrise la comanda altcuiva. And I mean it.

        Știu că slugilor li se pare imposibil să existe și un alt mod de funcționare al lumii decît cel pe comandă de la stăpîn la slugă. Și n-am pretenții să înțeleagă.

        secundo:

        Acum o lună un jurnalist fan Macovei mă acuza că sînt plătit de Udrea, fără s-o spună direct, las’ că știm noi wink wink. Acum, oamenii lui Udrea mă acuză că sînt plătit de cineva, nu se știe de cine, sau ”știm noi wink wink”.

        Data trecută am zis-o p-aia cu cana de muie cu salmonella de la Boicaș. Acum deja am ajuns la limită.

        Dacă nu e adevărat că am luat bani de la cineva să atac pe altcineva, dacă nu e adevărat că am luat bani de la Elena Udrea și de la inamicii Elenei Udrea, atunci toți cei care mă acuză de atacuri comandate sau pe bani să se îngroape din banii ăia pe care-și imaginază că-i iau. Ei, cu toate neamurile lor, pînă la a opta spiță. O oră de priveghi pentru fiecare atac comandat de care mă acuză pe mine.

        Reply
  4. Bleen

    Mihai Politeanu
    2 minutes ago
    La Kiev se moare. Adică rușii omoară oameni care vor libertate și lege.
    Niște inconștienți urlă în Piața Universității Jos capitalismul, iar la Pungești urlă Afară cu americanii din țară. Iar un imbecil ca Ponta face poze cu nord coreeni și Ianukovici în Rusia, în timp ce profesori români sunt arestați și interogați de KGB-ul transnistrean.

    Reply
  5. Bleen

    Autoritățile române, liderii politici, elitele și societatea civilă trebuie să ia atitudine față de ce se întîmplă acum la Kiev. #euromaidan

    Reply
    1. DanCanada

      Romania stie bine de dragostea rusilor (tezaur, Basarabia) insa e mica de tot in povestea asta. Ar trebui sa fie mult mai vocali americanii: Obama (ajutind Ucraina i-ar trage-o lui Putin), iar Kerry ca sa arate ca stie sa se ocupe si de probleme serioase nu numai de ‘global warming’.

      Reply
  6. Bleen

    Să le dea Dumnezeu și Nuland putere ucrainienilor să scape de ruși, comuniști și Ianukovici. Merită libertatea, pentru curaj. #euromaidan

    Reply
    1. Yeba

      Era un banc cu Brejnev care-l amenința pe Ceaușescu că se va uni cu Bulgaria și C îi răspundea că și el se va uni cu China.

      Reply
    1. adib

      Am banuit de dimineata, de cand s-a ocupat sediul partidului regiunilor, ca e o diversiune. Cautau pretext sa intervina.

      Reply
  7. Yeba

    A zis Dana că Ambasada SUA a exprimat ceva (ea nu citează niicodată, ca să-nțeleagă publicul ei) în contra votului de ieri de neridicare a imunității lui Vlad Cozma. Nu găsesc nimic, dar mă bucur.

    Reply
      1. Yeba

        Păi vezi? Asta e ideea. O să audă când va fi în față, acuma trebuie să răzbească până în față. Când era coada după colț la rația de ulei, nu se auzea anunțul „a venit vărsat”.

        Reply
  8. Bleen

    Deci Ponta vrea STS-ul nu pentru alegeri (știe că nu se pot fura alegerile cu STS), ci cadou pentru chinezi, pentru contractul cu Huawei.

    Reply
    1. Bleen

      Ponta, cînd a zis că a vorbit cu minoritățile pentru preluarea STS, cred că s-a referit la minoritatea spionilor chinezi din România.

      Reply
    2. Rheia

      Păi și poate să-l ia, așa, cum aș subtiliza eu o banană de la Vali, piețarul meu din Matache? Ce naiba, și în chestia asta tot parlamentul decide? Nu-i o chestiune de competența CSAȚ?

      Reply
  9. Bleen

    Dacă deputatul de Giurgiu următit de DNA în dosarul rețelei cu fier vechi e chiar Marin Anton, așa cum aud, atunci Elena Udrea trebuie să ducă cu un bilețel roz la Băsescu, pe care să scrie: „Dragă Traian, dacă poți…”

    Reply
    1. Amalia

      Nttt, citatul corect este „Draga Traiane, daca ai ocazia….” (ai scris la un moment dat si nu articol intitulat „Draga Traiane, daca ai ocazia sa nu promulgi…”).

      Reply
    1. Rosu

      Tocmai citii si nu stiu sa rid, sa plang… E de porc maxim ca STS si SRI nu au fost consultate in aceasta privinta…

      Reply
    2. DanCanada

      E destul de clar totusi: Ponta & co au nevoie de ajutor in cyber-terorismul tarii. Deci contractul e impotriva tarii si pentru ei. Huawei o sa-i ajute in furtul electronic, USL inca is incepatori in domeniul asta.

      Reply
  10. Yeba

    Sunt șocată! Pe A3, Ilieșiu îl suspectează pe Crin că vrea să se alieze cu Băse. Nu-mi revin, e halucinant.

    Reply
  11. Bleen

    Uitați sistemul de pensii! Generația noastră are o singură șansă la bătrînețe, cît mai mulți copii. Apucați-vă de făcut. 3, 2, 1, start!

    Reply
      1. Rosu

        Dragostea adevarata nu este despre pace – pacea adevarata nu este despre renuntare – asa cum o vad hipiotii. Iar sexul ca valoare este cauza celor mai multe razboaie din societatea moderna – sexul a devenit o arma in razboaie inventate de tot felul de apucati, carora tihna nu le mai prieste.
        De cand cu „make love not war” a tot scazut natalitatea si a tot crescut gradul de alienare dintre oameni.

        Pe alt plan socoteala lui Bleen nu e rea – e chiar singura solutie reala.

        Reply
  12. Bleen

    Imbecilitatea deceniului, de manual. Aia cu baze sănătoase e absolut monumentală.

    „Refinanţarea debitorilor bun-platnici, în condiţiile lipsei de încredere a mediului bancar faţă de noii clienţi persoane fizice şi juridice, precum şi a supraîndatorării acestora din urmă, constituie o soluţie pentru relansarea creditării pe baze sănătoase – implicit majorarea venitului disponibil al consumatorilor şi dinamizarea creşterii economice”, a declarat Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR

    Reply
    1. BogdanL

      Totuși, să nu ducem cuvântul imbecilitate în derizoriu. De exemplu, uite de ce BNR se împotrivește legii falimentului personal. Fiindcă realitatea, așa cum o percep ei, face o asemenea lege inutilă:

      „Nu este niciun interes major al debitorilor și niciun interes major al creditorilor și am să vă spun motivul: nu cunosc situații relevante în care un debitor și un creditor să nu fi ajuns la soluții de compromis asupra unor bunuri esențiale. (…) Dar nu cunoaștem în România, eu nu cunosc cel puțin, vreo situație în care o persoană să fi fost evacuată din casa în care locuia. Din casa în care locuia, nu din casa care a fost o investiție imobiliară, nu vorbesc aici de dezvoltatori imobiliari, nu vorbesc aici de constructori.”

      De la domnul Bogdan Olteanu citire – http://tinyurl.com/pq9rdog

      Reply
  13. Bleen

    Și să încheiem subiectul cu PMP și Anton, că l-am stors suficient. PMP e blocat la nivel de discurs etic sau al valorilor. Li s-a anulat acest discurs.

    Acest discurs rămîne apanajul Monicăi Macovei. Acum două luni încă era o luptă pentru moștenirea ”drapelului reformist” între intelectualii PMP și Monica Macovei. Între timp, lupta a fost tranșată definitiv. Moștenitorul e Macovei. Chiar dacă nicimoștenitorul nu se simte deloc bine, avînd în vedere în ce companie e, printre figurile dubioase din PDL. Am scris destul despre tăcerile Monicăi Macovei, nu reiau.

    Nici PMP și nici PDL nu vor putea vorbi credibil despre valori, însă PDL, prin Monica Macovei, va putea vorbi de justiție și stat de drept.

    De asemenea, despre măsuri de dreapta nu vor putea vorbi nici PMP și nici PDL, fiindcă nu știu despre ce să vorbească, nu cred în valorile pieței libere, capitalismului, libertății, familiei și tradiției și nici nu au credibilitatea necesară. La ei dreapta înseamnă keynesianism, intervenționism, investiții de stat, progresism, inginerie socială și parvenitism.

    La taxe, par egzamplu, ambele partide au două mari tinichele de coadă, creșterea TVA (cea mai mare creștere de taxe de la noi de dinainte de 2004 pînă acum) și forfetarul, ambele decizii aparținînd guvernului Boc (a cărui moștenire și-o împart astăzi PMP și PDL). În rest, toate ieșirile publice ale liderilor celor două partide pe teme economice au pus accent pe keynesianism și intervenție a statului.

    De celelalte teme ale dreptei nu mai vorbesc, fiindcă oricum e prea mult pentru partidele de la noi.

    La europarlamentare antiuselismul nu mai poate fi o temă, fiindcă nu mai există USL, și oricum antiuselismul presupune unitate și electoratul care are principală valoare antiuselismul ar taxa lipsa de unitate a ”dreptei”.

    Recapitulînd:

    PDL – antiuselism, NU; stat de drept, DA, cu noduri; libertate economică, NU; valori etice, DA, cu noduri; familie/tradiție/comunitate, NU.
    PMP – antiuselism, NU; stat de drept, NU; libertate economică, NU; valori etice, NU; familie/tradiție/comunitate, NU.

    Vom asista însă, as usual, la populisme groase, pe genunchi, la clișee propagandistice și la spectaculoase și penibile stunt-uri de marketing politic.

    PDL și PMP vor fi salvate doar de dezamăgirea ruperii USL, care va ține mulți votanți acasă și de lipsa de miză pentru electorat a alegerilor europarlamentare. Vom avea prezență scăzută la vot, care se va traduce într-un scor decent pentru PDL și, poate, în trecerea pragului pentru PMP.

    Reply
  14. Bleen

    Daniel P. Funeriu
    Știu că este o stângăcie politică să lupți împotriva unui mit. Cu acest risc în minte îmi asum să spun că nu mai cred că Iohannis este un om de valoare. Un om de valoare nu ar putea accepta să fie un element de troc. Dacă va intra în guvern cum va sta la masă cu Ponta? Dacă nu va intra, va fi a doua tentativă eșuată, după cea din 2009. Chiar dacă am avut confruntări majore cu Rareș Bogdan, pe care nu pot să-l suspectez că ar fi un jurnalist virgin, nu pot să nu remarc demnitatea cu care nu a acceptat să fie o minge de ping-pong politic. See the difference?

    Absolut monumental.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Vorbind de ping-pong: uite etica, nu e etica. Ba-i la mine, ba-i la tine, ba s-a pierdut dupa ce s-a stricat.

      Reply
  15. Bleen

    De la intrarea lui Anton în partid niciun lider PMP nu a mai dat nicio declarație publică. Cam atît despre curaj și capacitate de reacție.

    Reply
  16. Bleen

    Papahagi mai trăiește sau l-a călcat o dacie papuc neagră, plină cu roșii, castraveți, morcovi și varză, de la producător? Văd că a dispărut

    Reply
  17. Bleen

    Dacă Marin Anton, Culiță Tărîță, Dan Voiculescu și alți mari ”producători agricoli” vor să concureze cu produsele străine, să investească în creșterea productivității, nu în partide politice. Da, ar fi frumos pentru ei să se închidă supermarketurile și să rămînă piețele administrației locale (pe care le controlează tot prin partide), dar n-ar fi frumos pentru cumpărători, care ar cumpăra scump și prost de la mafia piețelor și partidelor. Am reveni la comerțul socialist, la complexe agroalimentare, aprozare, gostaturi și alimentare. Idealul marilor ”producători agricoli” care controlează partidele politice. Nu singuri, că mafia din agricultură nu e singura mafie. Părerea mea.

    Reply
    1. Rosu

      Desigur asta justifica toata hoarda de mongoli militantisti asmutita asupra monahilor… Si desigur la asta se reduce tot monahismul… Perpetuarea unor clisee.

      Reply
      1. Gramofonu'

        Si cine perpetueaza cliseele? eu doar i-am aratat cu degetul pe cei care o fac. Culmea, pe site-ul manastirii lor :))

        Reply
        1. adib

          La Petru Voda sunt niste tzacaniti, care se afla in conflict cu BOR. Oricine din presa ar trebui sa stie asta, e o chestie veche, de multi ani.

          Reply
  18. Rheia

    Nu, nu uit că „răul mai mic” e tot rău și nicidecum bun. Dar trăiescîntr-o societate rea. Oamenii buni din ea par neputincioși. În general, renunță repede. Unii pleacă. Alții tac. Pînă la urmă, răul cel mai mic sînt eu, alegătorul lucid.

    Reply
  19. Bleen

    Așa, și dacă vă întrebați de ce atîta slugărnicie la B1 față de Antonescu. Circulă următoarea informație sau zvon (sursele nu vi le zic):

    Turneul internațional al lui Băsescu, suprinzător de multele întîlniri recente, a avut tema centrală următoare: ”Ăsta cu părul vopsit, somnorilă ăsta cu ochi de pește, căcărăul ăsta…doamna Îngera, domnul Bideu, Barrosane, deci, ăsta micu, cum spuneam, e băiet bun. La lovitura de stat a fost obligat să ia parte de către Victor Viorel, prin metode cu raza violet a la Aliodor Manolea. Era într-o joi. El n-a știut. Se căiește. E responsabil și don’t influence justiția și poate fi chiar fazăr and mazăr of ză economii. E cu noi, e de-al nostru. E dreapta. Nu strîmba mustață și Anghelo lasă cu îngerii și d-astea. Politik, nu etik! Uite, ca să vă dovedească că rău nu e, ci bun, partidul nostru…ăăă….al lui, va vota pentru arestarea pesedistului Cosma. Deci, ce dovadă mai vreți? Doamna Îngera de Fier, pupați-l pe frunte, că în cur ne ocupăm noi, are zilele astea emisiune la televiziunea unei colege blonde la care îmi place mie de ea. Gata, l-ați făcut cavaler de turul doi? Vă rog eu, doamna Îngera, și mă jur pe șuviță și valori și principii că va fi un președinte bun, corect și respectat de comunitate. Cum care comunitate? A noastră…n-aveți matale treabă…”

    Reply
  20. Bleen

    Final teatral, aseară, la Turcescu și Antonescu.

    Turcescu (indignat la culme): Ce aveți de gînd să faceți cu Cutărica Penelică, funcționară/secretar de stat/director în guvernul Ponta, prinsă că a plagiat? De fapt, nu dumneavoastră trebuie să faceți, Ponta trebuie s-o dea afară fiindcă a plagiat, nu-i așa? Ce părere aveți că a plagiat?

    Antonescu (șugubăț): O să mă abțin să zic ceva pe subiectul plagiat, așa cum (zîmbește cu subînțeles) m-am abținut și prima oară cînd s-a întîmplat. N-am zis atunci nimic, trebuie să fiu cinstit și să tac și acum.

    Reply
    1. Yeba

      Madam Duminică. E liberală. „Știu că Ponta ar trebui să o dea afară, dar dv sunteți cel care tb să acționați. politic. Ce măsuri politice aveți de gând să luați?”

      I mean, n-a fost mai strident decât restul.
      În altă ordine de idei, politicianul trebuie să-nghită o broască, poa să i se ceară să-nghită un porc, dar dacă înghite din proprie inițiativă un căcat, se descalifică.
      De ce nu i-a cedat președinția de atunci, din 2012, dacă nu-i o nulitate iresponsabilă?

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *