Stirile zilei, linkuri si offtopice – 19 februarie 2014

foto: la noi e mult mai simplu, nu e nevoie să murim arși, călcați de tancuri sau împușcați pe străzi. E suficient să fim puțin atenți la ce se întîmplă în jurul nostru și să căutăm adevărul.

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


03:23 – Krauthammer on protests in Kiev: Where is Obama? The stakes could not be higher…
00:49 – These Are Not Scenes Out of a Movie — This is Ukraine Right Now


Facebook Comments

89 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 19 februarie 2014

  1. Rheia

    Yanukovici l-a demis pe șeful forțelor armate ucrainene, zice nationalreview.com. Nasol. Vă amintiți de Vasile Milea?

    Reply
      1. Rheia

        Nu cred că moș Nicolaescu îl scrisese pe-al nostru din decembrie, cel mult l-a „adaptat la specificul național”.

        Reply
    1. Rezon

      Iar Daianu ii va spune: „Domnule Liiceanu, va rog sa-mi ingaduiti un mic ragaz, pana termin de numarat banii”.

      Reply
  2. Gramofonu'

    Am citit si eu discursul, mi se pare cel mai bun de pina acum.
    Ce-i drept, a avut si material generos.
    Campeanu, Duminica, Ponta, Cosma, Ponta, USL, Ponta, Huawei, Ponta, baroni, Ponta, ASF, Ponta si consilierii, Daianu, Sima, Rusanu, Ursache, Ponta, Antonescu, Ponta, Ponta, Ponta.

    Reply
  3. Bleen

    Niciodată scena politică și mediatică de la noi nu a fost atît de inadecvată, irelevantă și meschină. Și nu face nimeni excepție. Nimeni.

    Reply
  4. Bleen

    ”Este foarte adevarat ca fortele de ordine au fost provocate, dar raspunsul a fost disproportionat iar cei 25 de morti din ambele tabere, cum declara autoritatile, sunt exemplificarea faptului ca ambele parti au depasit niste limite
    Principala responsabiliate revine statului, care a raspuns cu o forta disproportionata
    Il rog si acum public pe presedintele Ianukovici sa nu utilizeze forta excesiva, dar fac un apel si la cei trei lideri ai opozitiei sa nu-si combine miscarile cu cele generate de grupurile extremiste, care au generat provocarile in raport cu fortele de ordine
    Maine Romania va fi de acord cu sanctiuni individuale pentru cei responsabili de utilizarea excesiva a fortei
    Nu credem insa ca e momentul aplicarii unor sanctiuni economice Ucrainei, care oricum e intr-o situatie economica extrem de dificila”

    Reply
      1. Lipst

        A zis şi „represiune”. Dacă nu zicea, îl pocnea Angela peste degete. Dar a dat-o şi în înşiruirea generală. Mai mult ca sigur, discursul a fost un compromis cu partea germană. Aş putea să-mi închipui că iniţiativa de a face conferinţă de presă împreună şi de a da, astfel, un semnal din chiar „nucleul european” aparţine Germaniei. „Represiunea” e ascunsă acolo într-o înşiruire. E condamnată şi violenţa şi represiunea, eu un „şi…şi…”

        „Il se produit en Ukraine des actes inqualifiables, inadmissibles, intolérables. Une violence, une brutalité, une répression, et la
        chancelière et moi-même, avec nos deux gouvernements, nous avons
        condamné tous ces actes et la répression venant du pouvoir” „Ceux
        qui ont commis ces actes, ceux qui se préparent à en commettre
        d’autres, doivent savoir qu’ils seront sanctionnés”.(François
        Hollande) Apoi, a mai zis că toatea astea, şi violenţa şi represiunea, trebuie să înceteze. A fost „echilibrat” şi ambiguu. De altfel, ăsta îi e stilul.

        Traian Băsescu a spus chiar mai mult. Anume că răspunsul la provocări a fost disproporţionat şi că responsabilitatea aparţine statului, adică puterii, adică lui Ianukovici. A dat nume.

        Reply
    1. Canadiana

      Ce-o fi, bai frate, asa greu sa zici ca in Europa anului 2014 nu trebuie sa se moara pentru libertatea de a protesta?

      Reply
  5. Bleen

    Băsescu, despre Ucraina.

    Autoritățile au fost provocate de grupări extremiste, însă au reacționat disproporționat. Fac apel la Ianukovici să nu apeleze la forță exagerată și la cei trei lideri ai opoziției să nu-și combine forțele cu cele extremiste care au inițiat violențele. Sîntem de acord cu sancțiuni individuale la adresa celor vinovați, nu se pune problema sancțiunilor la adresa Ucrainei.

    Reply
  6. Bleen

    Toți cei de care vorbește Băsescu au intrat în comisii în anii 2005, 2006, 2009, 2010, 2012. ASF i-a preluat prin lege cînd s-a format.

    Reply
  7. Bleen

    Băsescu: ”Cei 222 din majoritatea PSD, UNPR, PC care au votat împotriva arestării lui Cosma.” Majoritatea PSD, UNPR, PC are 189 de deputați. Atîtea voturi ar fi dat, dacă ar fi fost toți prezenți, ceea ce nu se întîmplă niciodată. Băsescu a uitat PNL din înșiruirea asta. Sau măcar o parte din PNL.

    Reply
  8. Bleen

    A vorbit Băse? Mă uitam acum la B1, la Badin. Invitați: Isar, Pocora, Rizea, Anastase. În ce hal am ajuns! Cred că niciodată nu am stat mai catastrofal la clasa politică. Numai ciurucuri,

    Reply
  9. Bleen

    După ruperea USL, cînd se va vorbi de o eventuală demisie a lui Ponta, PSD va ieși la interval cu scenariul Udrea-premier, Udrea preia PDL, Blaga pus cu botul pe labe, Antonescu prezidențiiabil, PNL rămîne la putere cu condiția s-o accepte pe Udrea premier). Cu tema Antonescu love Udrea PSD își asigură la prezidențiale voturile electoratului uselist. Evident că Ponta nu-și va da demisia, dar poate toca subiectul cîteva luni.

    Reply
  10. Bleen

    Euromaidanpr
    26 minutes ago

    Authorities Prepare for Second Storm of the Maidan Today at 6pm

    According to the information of the Headquarters of the National Resistance, at this time law enforcement structures are preparing their troops for combat, distributing ammunition and special equipment.
    This information comes from Espreso.TV and the press service of Batkivshchyna party.

    “We call on all Kyivites who want to defend the capital of their country from the criminal occupation to come to the Maidan, in order to blunt the attack and the ‘clean-up’ of the peaceful protest. We need to stay and act together in order to prevail,” says the statement of the National Resistance.

    Reply
  11. Canadiana

    Nu stiu unde e @disqus_CAS9LR0h54:disqus, mi-e ca s-a dus sa dea iar acatiste si voiam sa-i zic sa nu se mai deranjeze, mai bine s-o dea pe voodoo.

    Reply
    1. Yeba

      Dacă vorbește despre Ucraina, acatist îi zic și scot rozariul aici, pe loc, că-s la birou, nu la poarta mânăstirii.

      Reply
  12. Bleen

    „România și Bulgaria s-ar putea opune sancționării Ucrainei. Premierii lor s-au afișat la Soci cu Ianulovici” Asta cred occidentalii.

    Reply
  13. Gupi

    Deocamdata e doar zvon, dacă știți mai multe ar fi tare bine; ordinul ministresei transporturilor privind interzicerea dronelor în spațiul aerian are o motivație puternică: cică sunt vreo 5 mil(ioane, ilarde ?) eur în fonduri europene pentru „cadastrarea” tarii.

    Nu se cade să vină orice puțoi cu dronă (vezi aerocam.ro, de exemplu) si sa faca treaba asta la preturi de nimic, nu-i asa ?

    Reply
      1. Rheia

        Nu, nu asta-i problema, ci banii, exact cum zice Gupi mai sus. La noi în industrie se știe de mult că-i proiect cu dedicație.

        Reply
  14. Lipst

    Ia, uite, s-a pornit „motorul european”. Într-o conferinţă de presă comună, Hollande şi Merkel au condamnat represiunea din Ucraina. Mea culpa! Hai, Europo! Bagă cărbuni!

    Reply
        1. Rheia

          Și s-o facă Hercule Poirot împreună cu Sherlock Holmes, sub conducerea comisarului Maigret. Iar raportul să-l scrie agentul Termic.

          Reply
  15. DanCanada

    Priceless! Ilici deslusind meandrele concretului din Ucraina (de pe ziare.com):
    „O asemenea razmerita stopeaza eforturile de comunicare si dialog. E o tara mare, cu probleme pe care le-am avut si inca le mai avem si noi. Factorul politic e slab, lipsa dialogului politic cu toate componentele socio-politice. Noi am trecut prin asemenea timpuri, dar am trecut peste ele.

    Amintiti-va de CPUN, care a creat un cadru organizat de dezbatere, a fost un moment care a adunat toate tendintele, era un forum in care oamenii puteau sa se exprime. A fost un asemenea climat si dialog, precum si componente de intelepciune din partea tuturor partidelor. Asta ar fi important si pentru Ucraina.

    Va amintiti ce atmosfera era. Piata Universitatii risca sa se transforme intr-un ferment al unei miscari anarhice sau am avut venirea minerilor veniti sa protesteze impotriva promotorilor Pietei Universitatii. Noi am ales calea dialogului.”

    , mai draga!

    Reply
      1. DanCanada

        Si Papa a spus ceva caldut si echidistant, tot pentru ‘dialog’ si alte chestii roz-bombon:

        „Asigur poporul ucrainian ca ii sunt aproape si ma rog pentru victimele violentelor, pentru cei apropiati lor si pentru raniti. Invit toate partile sa inceteze actiunile violente, pentru concordie si pentru pacea tarii.”

        Reply
    1. Rezon

      Domnul Ion Iliescu a avut intotdeauna o intelegere supla, dialectica, a notiunii de „cadru organizat”, care mergea de la canalizarea responsabila a energiilor revolutionare intr-o formatiune de larga cuprindere democratica (FSN) pana la riposta categoriilor cu o inalta constiinta civica, muncitoreasca (mineriadele). Avem ce invata de la domnia sa. Il rugam sa iasa mai des la televizor.

      Reply
      1. DanCanada

        Da 🙂 Despre fructuosul dialog cu minerii iata ceva dintr-un articol recent de pe net:

        Gustul amar al dezamagirii l-a avut si profesorul Alexandru M., când minerii înarmati cu bâte, lanturi si topoare, au patruns peste studentii de la Arhitectura si de la Facultatea de Matematica din Bucuresti. Omul se afla la cursuri. Cu creta între degete, explica ceva. Ortacii au patruns nestingheriti, au spart, au înjurat si au lovit tot ce le statea în cale. În cale le-a stat si ghinionistul de Alexandru, care a primit câteva ghioage peste teasta si nenumarate suturi în burta. „Ca sa nu lesin de durere, am început sa le numar. Când am ajuns pe la 43, m-am lasat pagubas. Am ramas ca un nebun, dupa bataia aia. Eram în tara mea? Ala era poporul în care m-am nascut si pentru care îmi dadeau lacrimile când auzeam Imnul de stat? Asta era democratia pentru care au murit tinerii în 89? Nu! Ma simteam ucis, dar viu. Atunci m-am hotarât sa plec, definitiv.” Profesorul s-a speriat asa de tare, încât si-a parasit catedra, casa, tara si s-a stabilit în Finlanda. N-a mai vrut sa auda de România. În bagajul mic a pus câteva haine, fotografia mamei si o cana din lut, amintire de la bunica lui care fusese profesoara, ca si el.

        Reply
  16. Lipst

    De-a lungul timpului, am văzut transformarea unora care păreau de partea bună în ceea ce s-a dovedit a fi fost de fapt, ticăloşi, slabi, ranchiunoşi, mafioţi. Antonescu e primul mafiot care vrea să pară că nu mai e mafiot, ticălos, pucist, nu să nu mai fie, ci să pară. Dar, ca să nu mai fie mafiot, ar trebui să se pocăiască, adică să arate că a înţeles că era un mafiot, să-i pară rău că a încercat o lovitură de stat şi cu lacrimi în ochi să-şi ceară scuze de la popor şi de la Occident pentru ce a făcut. Bine, asta e imposibil, dar, tehnic, proiectat pe cerul absolut a ceea ce ar trebui să se întâmple, asta ar trebui. Iar dacă ar face asta, atunci consecinţa imediat următoare ar trebui să fie demisia, arestarea şi judecarea sau cel puţin retragerea în una dintre instituţiile izolate care promovează „obscurantismul comod” şi care îi bagă la idei pe adolescenţii fragili şi cu crize de identitate.

    Oricum, spectacolul de înfrumuseţare a mafiotului a început. Probabil că vor apărea şi odele. Iată, dom’le, speranţa! Căutam speranţa acolo unde nu trebuia şi ea era chiar în faţa noastră, acolo unde nu te aşteptai. O văl va cădea de pe ochii multora.

    Reply
  17. Bleen

    Antonescu a adus PSD la putere, acum s-a supărat că PSD nu-l susține la prezidențiale. Drept pentru care cerșește acum susținerea opoziției.

    Reply
  18. Bleen

    ”Nu amnistie și imunități am propus în campania electorală.” Antonescu. Ba tocmai asta ați propus de cînd s-a format USL. Ăsta e programul.

    Reply
  19. Lipst

    Politic, UE nu a existat şi nu există. Cea mai înaltă autoritate politică e Consiliul european iar acolo sunt 28 de voci din tot atâtea ţări, deci 28 de ţări nu 28 oameni. Or, relaţiile externe au la bază decizii politice. Ţările UE întreţin în mod independent relaţii diplomatice cu ţările non-europene. N-am stat să verific, dar cred că toate ţările UE au ambasade în Ucraina. Practic, UE are tot atâtea voci în relaţia cu Ucraina. Ashton e şi ea pe-acolo. Postul acesta a fost un compromis. După eşecul tratatului constituţional, trebuia improvizat ceva. S-a improvizat şi s-a pus în loc ceva improvizat. Nu trebuie să fii expert în funcţionarea instituţiilor UE. Ajunge să o vezi şi să o asculţi pe Ashton, ca să-ţi dai seama că nu are practic nicio autoritate. Deci, fiindcă politic UE nu există, tot aşa nici din punctul de vedere al politicii externe UE nu există. Bun, să zicem că există un pic, dar absolut nesemnificativ.

    Pentru a simplifica lucrurile, informal, fără acte, există sau exista aşa-numitul motor, nucleu european format din Franţa şi Germania. Din o mulţime de motive, frustrare, ipocrizie, confort (când nu ai decât vecini democraţi şi de cealaltă parte oceanul, de ce să-ţi mai baţi capul?), mărire (ambiţia de a fi singură o mare putere) Franţa nu a dorit o Uniune mai puternică şi mai unită. Motorul funcţionează în funcţie de preşedinţii aflaţi la putere. Astăzi, Franţa e în criză de preşedinte. Preşedintele actual refuză orice colaborare cu Germania.

    Şi, mai e ceva. Pentru Franţa, din puncte de vedere cultural şi din punctul de vedere al urgenţelor imediate, Ucraina e mai departe decât Africa. Franţa are acolo alte urgenţe, alte priorităţi şi războaie, Mali (în paranteză fie spus, preşedintele francez a declarat în Mali că el trăieşte acolo cea mai fericită zi din viaţa lui de prezident, asta fiind o gafă semnificativă), Republica Centrafricană (vai, vai, a spus Franţa, UE nu ne ajută în Republica Centrafricană). Pur şi simplu, pentru Franţa Europa de Est e departe, nu e o prioritate iar Rusia, de la adăpostul situării geopolitice a Franţei, nu reprezintă o ameninţare, asta desigur dacă nu cumva Putin ameninţă minorităţile sexuale. În rest, din punct de vedere francez e aproape inconceptibil a Rusia să se amestece în treburile altei ţări. Astea sunt fantasme ale neonaziştilor din Piaţa Maidan care nu respectă rezultatul votului democratic.

    I s-a reproşat lui Traian Băsescu că, vai, că de ce face parteneriat strategic cu SUA. Uite, de-aia, că în Europa nu prea ai pe cine să te bazezi.

    Deşi, politic ar putea fi atât de mult, UE e deocamdată atât de puţin.

    Reply
  20. Bleen

    Azi se rupe USL-ul și Antonescu primește mandat de fermitate de la întreaga ”dreaptă”. În ceea ce mă privește o să lupt împotriva lui Antonescu pînă la ultima picătură de energie. Cît despre întreaga ”dreaptă”, fuck it! Deși sper să mai fie oameni în firea lor pe acolo și să nu accepte jegul ăsta.

    Reply
  21. Bleen

    Pentru un shopping al nevestei în Dubai, Ponta ar fi în stare să bage și Al Qaeda în NATO, dar numai după ce îi bagă oe chinezi și ruși.

    Reply
  22. Unchiu Sam

    In Ucraina miroase a razboi civil:
    – Cinci microbuze din Livov au sosit pe Maidan. Cei ajunşi au spus că din
    Ucraina de Vest spre Kiev se îndreaptă o mulțime de autobuze cu
    activiști,
    – 15 autobuze din Odesa se îndreaptă spre Kiev pentru a susţine protestele AntiMaidan.
    sursa: publika.md

    Reply
      1. Bleen

        Da, îmi aduce aminte de Regie. Avem vecini de ”modul” în cămin niște basarabeni (mai degrabă ucrainieni, Vova, Vanea și Perepeatko), pe la 40 de ani, veterani din Afghanistan. Fiecare avea 2 metri înălțime și 2 metri lățime. Una, două, pizdeț.

        Reply
  23. Bleen

    Liderii europeni dorm toți la ora asta, ca niște prunci. Visează egalitate de gen, castraveți curbați perfect și o lume aseptică #euromaidan

    Reply
  24. Yeba

    Ucrainienii și-au găsit să facă revoluție când UE e un concept, și ăla condus de un scriitor de haiku, și SUA, de Zerobama.
    Navem oo.

    Reply
    1. Bleen

      halona1:46am via Twitter for iPhone

      Ukrainians who’re fighting to enter in Europe are discovering tonight that EU is a meaningless and a weak entity..
      #euromaidan #kiev

      Reply
  25. Bleen

    Yuri Lutsenko appeals to the security services of Ukraine

    Maidan, February 18, 16:30 Kyiv time

    Each one of us has a choice on how to live our life.

    Again I appeal to the people in uniform. Stop!

    If you enter the territory of the Free Maidan, you accept that choice. Everyone who finds himself on either side of the fence is deciding on a future: either the criminal band, or a free country.

    It is time to stop the Ukrainian-Ukrainian war, unleashed by Yanukovych and his bloody henchmen. My son and I stand on the side of the protestors. Those who send you to commit crimes are sitting in their stolen Mercedes, in their airplanes and offices.

    We have a common enemy, and this enemy is not the demonstrator. This enemy is Yanukovych and his gang. That gang is robbing you and us. We were the first to shake off the yoke. And you, people in uniform, you have just one step toward your choice.

    Stop. Put you shield on the ground. Think about your future. Your wives and children are waiting for you at home — not for some adversary.

    My second statement on Maidan: No matter how many of us are here, we remain on the territory of our freedom. In a few hours there will be very many of us. Take all of your heart, your courage and your faith and squeeze them into a fist, then act as you see fit. Those who leave Maidan will not be traitors. Those who stay will be Heroes. Men — show what a free Ukrainian soul, hand and head are capable of.

    Slava Ukraini (Glory to Ukraine)!

    http://euromaidanpr.wordpress.com/2014/02/19/yuri-lutsenko-appeals-to-the-security-services-of-ukraine/

    Reply
  26. Bleen

    De pe Twitter: @Vitaliy_Klychko pleads for international community to intervene and stop this unprecedented for modern Ukraine bloodshed
    #Euromaidan

    Reply
  27. Bleen

    Lucian Mindruta
    Domnule Antonescu, nu ne cunoastem. Dar musai trebuie sa va spun ceva, acum cand va re-evalueaza si domnul Basescu, din ratiuni politice.

    Eu insa n-am asemenea ratiuni. N-am, de fapt, decat umori.

    Pot sa va tutuiesc? Merci, sunteti dragut.

    Bine. Adevarul e ca n-am sa uit niciodata cand erai presedinte interimar si-ai scos steagul NATO de la Cotroceni.

    Numai pentru asta si pentru miile de liberali adevarati care au murit in inchisorile comuniste asteptand americanii, numai pentru asta si nu te vei mai califica niciodata in ochii mei sa fii

    patriot,

    om politic roman si,

    nu in ultimul rand, barbat!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *