Stirile zilei, linkuri si offtopice – 20 martie 2014

foto: Midway

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


13:39 – Bogdan Olteanu: viceguvernator, statistician, arbitru international, om cu greutati (Dragoș Paul Aligică)
12:53 – Covasna: Prima barză s-a întors în judeţ din ţările calde
12:25 – Jefuitorii de bugete (Gabriel Liiceanu)
02:50 – Freedom From Religion Foundation Calls GOP Gov. Scott Walker A “Theocratic Dictator” For Tweeting Bible Verse…
02:37 – How NASA (Yeah, NASA) Says America Will Collapse Has Socialists Around The World Fist-Pumping
02:26 – Traian Berbeceanu, după ce DNA a pus sub acuzare procurorii care l-au înlăturat: „Vreau să mă întorc în BCCO”


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

56 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 20 martie 2014

  1. Unchiu Sam

    Gata, problema s-a rezolvat.

    Adevarul: „Uniunea Europeană intenţionează să trimită câteva sute de observatori în Ucraina”

    Cand o incepe aia sa scrie reguli, regementari si rapoarte de sute de pagini o sa adoarma rusii instantaneu.

    Uniunea Europeană intenţionează să trimită câteva sute de observatori în Ucraina

    Citeste mai mult: adev.ro/n2r4so

    Uniunea Europeană intenţionează să trimită câteva sute de observatori în Ucraina

    Citeste mai mult: adev.ro/n2r4so

    Uniunea Europeană intenţionează să trimită câteva sute de observatori în Ucraina

    Citeste mai mult: adev.ro/n2r4so

    Uniunea Europeană intenţionează să trimită câteva sute de observatori în Ucraina

    Citeste mai mult: adev.ro/n2r4so

    Uniunea Europeană intenţionează să trimită câteva sute de observatori în Ucraina

    Citeste mai mult: adev.ro/n2r4so

    Reply
      1. Lipst

        Mi-a placut mai mult cum era mesajul prima data

        Mi-a placut mai mult cum era mesajul prima data

        Mi-a placut mai mult cum era mesajul prima data

        Mi-a placut mai mult cum era mesajul prima data

        Mi-a placut mai mult cum era mesajul prima data

        Reply
  2. adina

    Martin Schulz avertizeaza sefii de stat europeni la summitul de la Bruxelles ca exista riscul ridicat al unui conflict armat. Anexiunea brutala a peinsulei Crimeei face parte din alt plan, alta dimensiune.

    „All diejenigen, die geglaubt haben, Krieg oder Kriegsgefahr wären kein
    Thema mehr, sehen sich eines Besseren belehrt”, sagte der
    Sozialdemokrat. „Wir reden vom Risiko eines bewaffneten Konflikts.” Das
    „sehr brutale Vorgehen” Russlands zur Annexion der ukrainischen Halbinsel Krim bedeute eine „neue Dimension”.
    http://www.spiegel.de/politik/ausland/krim-krise-schulz-warnt-vor-kriegsgefahr-in-europa-a-959930.html

    Reply
    1. Lipst

      Eu zic ca soldaţii ăia americani care vin din Afganistan să nu mai tranziteze şi să rămână acolo în baza de la Kogălniceanu.

      Reply
      1. adina

        Tehnica de lupta e greu de transportat. Poate pe mare ar merge. Dar acuma ca au anexat Crimeea, ii avem vecini pe rusi in apele teritoriale.

        Reply
  3. SimonaM

    Am tot stat, m-am tot mirat…

    Acum gata, m-am lămurit.

    Nu credeam s-ajung să văd vreodată așa hal de poale-n cap, scuipături cu boltă și referiri intime la mame din partea ”alor noștri” către ăilalți ”ai noștri”.

    Știu că what baby wants, baby gets. Cam scump moftul câtorva dameze, totuși.

    Reply
  4. Bleen

    În 22 iunie 2012 am scris un articol „Despărțirea de PDL”. În 10 iunie 2012 am votat ultima oară PDL. Nu am mai votat cu ei de atunci și nu voi mai vota niciodată. N-o să scriu un articol „Despărțirea de Băsescu”, că mi-e lene. Însă nu voi mai vota niciodată cu Băsescu sau cu vreun personaj sau partid susținut de el, așa cum nu voi mai vota PDL.

    Reply
  5. Gramofonu'

    Mai stiti filmele alea cu trupe speciale/secrete/superantrenate/rambo/ceacnoris/cichicean care extrag cetatenii americani din orice buncar din orice tara din lume, paziti de armate intregi?
    Rusii n-au bani de filme, asa ca demonstreaza live cum se extrage teritoriul de sub rusii din orice tara din lume, pazita de armate intregi.

    Reply
  6. Bleen

    EVZ: 1. Mai multe sondaje de opinie au arătat că, în ultima perioadă, PMP a cunoscut o creştere electorală spectaculoasă, ajungând la cote cuprinse între 8% şi 10% în intenţia de vot a românilor. Cum vă explicaţi acest progres într-o perioadă extrem de scurtă de timp?

    Reply
    1. Bleen

      6. S-a vorbit foarte mult despre candidatura Elenei Băsescu din partea Mişcării Populare. Au apărut informaţii în presă cum că ar fi strâns semnăturile şi ar urma să candideze ca independent la europarlamentare. V-o mai doriţi pe lista PMP?

      Reply
  7. Gramofonu'

    Asa, ca-mi pica iar pe egalitarism.

    Speranta de viata a romanilor: 70 ani barbatii, 78 femeile.
    Franta: 79 vs 82

    Normal ca barbatii trebuie sa aiba salarii mai mari, pentru ca femeile papa mai multa pensie.

    Reply
      1. Bleen

        Cristian Preda se „roagă” de EBA să vină pe lista PMP, deși ea „și-a strîns” semnăturile pentru candidatura independentă. Un teatru penibil și jignitor la adresa susținătorilor.

        Reply
    1. Bleen

      15 minutes ago · Edited ·
      EBA cu perversiuni

      Am zis să mă abțin să comentez liste la europarlamentare, că nu e treaba mea (în afară că am zis că votez MM oriunde ar fi): acum o roagă pe EBA să vină pe lista lor.

      E pe bune. O ROAGĂ. Ea nu ar vrea, se lasă greu – hai, Elena, salvează-ne! Nu ne lăăsaaa!

      WTF!!!

      ăsta nu e mai e că îți pui oamenii să îți ajute odrasla, e chestie din aia cu perversiuni, cu nițică umilință așa, să se vadă devotamentul.

      psihanalizabil la Băsescu și Udrea – obsedați de loialitate, e nevoie de ceremonie de pupat inel cu umilință, ca să fim siguri că ești al nostru, proprietate.

      bleah!

      Reply
    2. Yeba

      Mă gândesc așa, cu ultimele răbdări umane, că alea politice-s duse: vorbim un comandant de navă, cu psihicul adecvat, fără exercițiul introspecției și fără înclinații în acest sens, pus în fața constatării obiective, matematice chiar, că este primul politician, la distanță de ani lumină de următorul. Nu e el de vină, sunt anii-lumină. I s-a urcat la cap, n-a făcut pipi cu intenție, ci din indiferență.

      Reply
  8. Bleen

    Rusia lui Putin e un eșec statal, național, civilizațional, economic, democratic. Pentru a rămîne în fruntea Rusiei, împreună cu clica de pradă din jurul său, trebuie să le ofere rușilor un surogat de mîndrie națională, ca să uite că sînt parte a unei națiuni eșuate, care asistă pasiv cum e călcată în picioare și furată de Putin și camarila sa. Invazia Ucrainei nu e atît o mișcare geopolitică cît o mișcare disperată de politică internă a unei clici de securiști și hoți. Putin și clica sa sînt cei mai mari dușmani ai rușilor.

    Reply
    1. Rezon

      Toata frazeologia goala despre „imperialismul occidental” ignora faptul ca Rusia a ramas ultimul dinozaur imperial mostenit din secolele 18-19. Vestul si-a dizolvat imperiile, rand pe rand: spaniol, portughez, habsburgic,olandez,german, francez, britanic, toate s-au dus.

      Eticheta de „imperiu” aplicata SUA e o imbecilitate, pentru ca americanii au o antipatie istorica fata de imperii. In cazul lor, se confunda puterea politica, militara si civilizationala cu imperialismul.

      Rusia, in schimb, a ramas ultima putere imperiala a lumii noastre, careia i se tolereaza o gandire si actiune politica disparute de cel putin o jumatate de secol din Occident. Frate rus, vrei imperiu? Cumpara-ti o masina a timpului si du-te sa te joci cu Petru, Ecaterina si colegii lor.

      Reply
  9. Bleen

    În parcul Obor, lîngă o femeie moartă (încă nu se cunosc cauzele morții) și desfigurată de mușcături, poliția a descoperit 7 cîini, dintre care cîțiva era adoptați de Cuțu-Cuțu și de o persoană privată, Raluca Pahumi, care în ultimii 3 ani a adoptat 110 cîini. (Hotnews) Ăștia care adoptă cîini și după aia îi lasă pe stradă ar trebui băgați la pușcărie. Dacă avem voie să adoptăm sute de cîini și să îi lăsăm liberi pe stradă, de ce nu ni se dă voie să punem și bombe în parcuri și pe străzi? Stăpînul unui cîine este responsabil penal pentru acțiunile cîinelui (care e doar un animal care nu știe nici la deal, nici la vale, fără responsabilitate).

    Reply
    1. adina

      Nici nu mai intreb unde tine atatia caini. De multe ori am auzit ca cei care adopta caini ii privesc ca pe copiii lor. Judecand la rece ce trebuie sa faca un caine ca sa supravietuiasca in strada (mancat din gunoaie, diverse boli, traversat strada printre masini), eu ma intreb daca ar face acelasi lucru unui copil al lor.

      Reply
      1. Yeba

        Absolut toți sunt lăsați în stradă. In schimb, primăria plătea, fiindcă suntem demenți, un mic ajutor de hrană, o alocație. Pentru alocație înfia. Nu știu dacă mai este valabil, dar când a început sminteala înfierilor, așa se proceda. Țara asta e fără noroc tocmai fiindcă e locuită, mi-e greață.

        Reply
  10. Bleen

    ”Maestrul” Beligan îl susține pe Mircea Diaconu la europarlamentare. Mai rămîne ca Diaconu să fie votat de ceilalți morți, din Teleorman.

    Reply
      1. DanCanada

        Da! Si asta ar fi un punct de vedere: PE = o scena de teatru iar parlamentarii europeni sint doar actori/figuranti. PE=ONU la nivel continental.

        Reply
        1. Lipst

          PE nu este egal ONU la nivel continental. O distincţie importantă ar fi cea politică. PE este un organ eminamente politic.

          Reply
    1. BogdanL

      Foarte bun. Bună comunicarea pe Guinness, ca de obicei. Totuși, după ce s-a restras anul ăsta din calitatea de sponsor al St. Patrick în New York pentru că discriminare, nu mă pot stăpâni să mă întreb cum ar fi fost adaptat spotul ăsta dacă ar fi făcut nu cu persoane cu dizabilități fizice, ci cu leghetebiști. Mai ales pentru componenta G din LGTB.

      Reply
  11. Bleen

    După ultimul editorial din Contributors, cel puțin cînd e vorba de taxe, lui Gabriel Liiceanu ar trebui să-i spunem Gabriel Liibertarianu.

    Reply
  12. Bleen

    Nu strîmba, mustață!

    ”Numai un om rău poate să dorească răul unui om aflat într-o situaţie dificilă, care a muncit pentru România. Iar pentru mine aşchia nu sare departe. Când se întâmplă asta să îmi daţi voie să spun că în România este răutate multă. Iar cu asta nu facem nimic.

    Până pe 4 martie, aşa cum a spus Mircea Lucescu, am crezut că în România există invidie. Aşa a zis nea Mircea, că succesul aduce invidie. Dar din 4 martie, am realizat că în România nu mai este invidie, este ură şi răzbunare. S-a depăşit măsura, asta am realizat eu. E dureros, fac parte din acea generaţie. E o dezamăgire mare, cât trăieşti înveţi, ăştia suntem noi, românii.”

    Gheorghe Hagi

    Reply
    1. Unchiu Sam

      Adaugam la lista de perle:
      „Vom practica un joc deschis, pase scurte şi pe sus, ai n-ai mingea dai la poartă.”

      Reply
  13. Bleen

    Ăsta ori e plătit de KGB, ori e total redus mintal:

    Nicusor Dan despre gazele de sist: 70% din teritoriul Romaniei ar putea sa ramana fara apa potabila.

    Reply
    1. Gramofonu'

      De la un punct stai si te intrebi ce-i mai rentabil: 70% din teritoriul Romaniei sa ramina fara apa potabila, sau 100% sa n-aiba dupa ce bea apa?

      Reply
  14. adina

    Criza din Ucraina e sansa Europei de a-si defini o politica externa cu adevarat comuna, bazata pe principiile solide ale democratiei si capitalismului. Ce-l doare mai tare pe Putin nu sunt sanctiunile economice care nu-l ating nici cu o floare, ci pierderea Ucrainei din sfera lui de influenta.
    http://www.spiegel.de/politik/ausland/krim-krise-eu-gipfel-bietet-chance-auf-gemeinsame-aussenpolitik-a-959730.html

    Ucraina a iesit din uniunea euro-asiatica a lui Putin, introducand vize pentru cetatenii rusi.

    Reply
  15. adina

    Dupa ce am citit mai bine articolul lui Ducu Hancu, mi se invart mai multe idei prin cap:

    Daca americanii ajung sa export gaze de sist in Europa si in lume, Rusia trebuie sa scada preturile ca sa ramana competitiva pe piata. Germania va profita o data cu restul lumii de scaderea pretului la combustibili. In acelasi timp, Germania incearca sa promoveze energiile regenerabile, vant, apa, soare, masini electrice in loc de masini pe benzina, pentru a nu mai fi asa dependenta de energia pe baza de combustibili si, in consecinta, de Rusia. Deja au fost subventii uriase si multe proiecte cu scopul de a promova aceste tehnologii.

    Insa oamenii vor fi dispusi sa investeasca in aceste surse noi de energie, cand se va dovedi negru pe alb ca obtinerea energiei din combustibili nu mai este rentabila. Adica atunci cand preturile la combustibili raman la fel ca acum sau chiar mai mari. O dualitate interesanta. Imprevizibilitatea Rusiei ca partener de dialog si de afaceri ar putea inclina balanta inspre sustinerea SUA in „relatia” cu Rusia, dar nu e sigur.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *