Stirile zilei, linkuri si offtopice – 21 martie 2014

foto:  nope

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


16:38 – Arbitrajul comercial, afacere de familie. O anchetă Digi24 dezvăluie cum erau distribuite dosarele de litigiu
10:59 – U.S. ‘Hypersonic’ Missile Designed to Strike Anywhere in World in 3 Hours
10:55 – Watch Postmodern Jukebox Videos
10:17 – International Guidelines for Problem Solving

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

70 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 21 martie 2014

  1. Yeba

    A. Stie cineva cum a ajuns Base sa o atace pe MM pe chestia cu Morar?
    1. a fost ideea lui, ca sa semnaleze ca PDL e tinta electorala a PMP?
    2. idem, ca sa se razbune, sa nu ramana polite neplatite?
    3. a fost consiliat cu un scop prea subtil ca sa-l inteleaga prostimea cu palariuta?
    4. a fost consiliat de un consilier platit de Ponta?
    5. a fost consiliat de neuronul de sub breton?
    6. altfel, cum?

    B. Stie cineva ce a sperat sa obtina procedand astfel?
    1. greata
    2. greata si absenteism
    3. greata si voturi pt Ponta/Daciana
    4. vizibilitate PMP si voturi pt Ponta/Daciana
    5. vizibilitate PMP si voturi pt MM, Ponta/Daciana
    6. altceva, ce?

    Nu intreb retoric, sunt curioasa cum se vede chestia asta de catre persoane inteligente si preocupate de politica.
    Eu una m-am tot gandit (poate ganditul imi cauzeaza, dar nu m-am putut impiedica). Simpatizantii admira si inamicii se plang FARA EXCEPTIE de Justitie. Este UNICUL domeniu in care se intruneste consensul, i.e. Base a fost „instrumental”, decisiv.

    De bine, de rau, in imaginarul colectiv imaginea Justitiei este legata de MM, ca mineriada de Ilici, ca marca de scrisoare, ca bratul inarmat al unui creier malefic/ultracapabil, dupa caz. Plus strigatele disperate pentru statul de drept si contra coruptiei, din PE, care-i revin exclusiv lui MM.

    Ce obtii atacand-o pe MM, pt imaginarul votant? Ca treaba cu Justitia e facuta de o mincinoasa ingrata? Poate fi corecta si fiabila treaba facuta de o rea si o incapabila pe relatia Moldova? Nu e mai bine sa fie rasa din temelii justitia basista si construit ceva ca lumea, cu oameni curati?

    Neavand dusmani pe masura, a inceput sa se devoreze singur de ceva vreme.
    De ce nu i s-o fi intampland si lui Putin?

    Reply
    1. Bleen

      Din cîte am înțeles eu, dincolo de ura lui Băsescu și a Elenei Udrea față de Macovei, cît se poate de reală, e o strategie. Unii zic că vor să-i facă pe votanții Băsescu-Macovei să aleagă între Băsescu și Macovei, alții, că vor să facă circ cu scandal, la care Macovei, dacă ar răspunde, ar pierde, unii zic că vor să țină acasă, din scîrbă, votanții lui Macovei. Eu nu m-am gîndit la subiectul respectiv.

      Reply
      1. Yeba

        Mda. Deci A4, B5. Ma refeream la greata votantilor, bineinteles. Greturile de sarcina nu ma intereseaza.
        Cred ca astia de la PMP trebuiau sa-si ia ca semn electoral o teslă.

        Reply
    2. Bleen

      Greața nu există la oamenii de partid. Ei n-au grețuri la absolut nimic, înghit orice. Greața ar putea exista la cei din afară, care, scîrbiți de ceartă și scandal, ar sta acasă. Macovei nu are votanți de partid, ci doar dintre cei de pe margine. PMP se bazează strict pe votanții de partid și fanii lui Băsescu (nu foarte inteligenți, marea lor majoritate).

      Reply
    3. Bleen

      Uite răspunsul:
      ”Ponta, despre cearta Macovei – EBA: Se poartă ca două ţaţe, este o ruşine ce vedem. Îi urez succes lui Mircea Diaconu”

      Reply
  2. Rezon

    „Critica ratiunii pure”, reeditata cu un disclaimer politically correct, ca pentru retardati:

    „This book is a product of its time and does not reflect the same values as it would if it were written today. Parents might wish to discuss with their children how views on race, gender, sexuality, ethnicity, and interpersonal relations have changed since this book was written before allowing them to read this classic work.”

    http://www.openculture.com/2014/03/publisher-places-a-politically-correct-warning-label-on-kants-critiques.html

    Reply
  3. Bleen

    Citiți-ne like is the end of the world. Blogary mai are o perioadă de probă pînă după Paști după care vom vedea dacă mergem mai departe sau închidem prăvălia.

    Reply
    1. Yeba

      Dacă scrie cineva, eu citesc, să știi.
      Pe vremuri zicea nedormitul, just, că un blog capătă valoare și prin comentarii. Tentația irezistibilă a fost să ne lenevim intelectualicește pe off topice, că am avut unde, chiar când articolele au fost minunate (părerea mea).

      Dacă închizi prăvălia, dl Patapievici ce blog mai citește, te-ai gândit?!

      Reply
  4. Gramofonu'

    Presupun ca petreceri cu manele ati mai vazut, la fel si petreceri cu Parazitii.
    Dar petreceri cu manele SI Parazitii?
    Pe mine chiar m-au facut curios vecinii, nu reusesc sa-mi dau seama cine-i atit de timpit incit sa asculte muzica in care e luat personal la p… (si eventual sa mai si danseze, n-am idee ce fac ei acolo fara fete).

    Reply
  5. Bleen

    Comisia de la Veneția:

    “Schimbarea pragului la referendum cu cîteva săptămîni înainte și atacul la Curtea Constituțională au datele unei lovituri de stat și neagă statul de drept.”

    “Referendumul din Crimeea e neconstituțional.”

    “Condiția geografică pentru semnături la înființarea partidelor încalcă drepturile minoritățior naționale, ale partidelor locale, ale partidelor mici și încalcă libertatea de asociere.”

    Are dreptate Comisia de la Veneția? Are.

    Reply
  6. Bleen

    PMP-iștii explică ruptura de PDL prin atacurile (reale) ale pedeliștilor din jurul lui Blaga la Băsescu, guvernarea Boc și măsurile de austeritate. Acesta ar fi, zic Băsescu, Udrea și ceilalți pemepiști, motivul pentru care s-au despărțit de PDL.

    În același timp, în PMP au fost primiți doi parlamentari de la USL, Marin Anton (ăla cu închiderea supermarketurilor) și, mai nou, Aurel Niculae.

    Iată ce zice Aurel Niculae de Băsescu, guvernarea Boc și măsurile de austeritate luate de aceștia.

    ”Cum altfel să interpretăm atitudinea PDL care, după ce a tăiat pensii, salarii, indemnizaţii pentru mame şi pentru persoane cu dizabilităţi în dispreţul românilor şi aşa încercaţi de vremurile grele, a venit prin reprezentanţii săi în Comisia de muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor şi, în numele unei opoziţii de faţadă la tot ceea ce înseamnă iniţiativă USL, şi-a permis să bată cu pumnul în masă şi să atragă atenţia că propunerea USL de indexare a punctului de pensie de la 732,1 lei la 762,1 lei este prea mică, propunând în schimb, în mod ipocrit, o valoare de 769,44 lei, urmare a unor aşa-zise calcule matematice? Oare unde o fi fost matematica guvernelor PDL atunci când au blocat şi au tâiat orice speranţă a românilor de a trăi decent? La Cotroceni? Că la Palatul Victoria sau pe Strada Izvor, unde avea majorităţi fabricate, altele erau priorităţile…

    Nu domnilor şi doamnelor de la PDL, nu dau deloc bine astfel de încercări cinice de a vă afla în opoziţie la tot ceea ce este sub marca USL, mai ales după o serie de guverne dezastruoase şi de tristă amintire ca cele ale domnilor Boc şi Ungureanu, pe care le-aţi girat sau le-aţi acceptat la ordinul Cotroceniului. Un minim de decenţă spune că cei care au dus la situaţia deplorabilă a pensionarilor în ultimii 8 ani trebuie să se abţină de la discuţii inutile, gratuite şi din start fără sorţi de izbîndă.

    USL doreşte repararea nedreptăţilor pricinuite de guvernările PDL şi redarea demnităţii unor categorii de cetăţeni care şi-au făcut datoria faţă de ţară. Guvernele PDL au atacat cu dispreţ memoria trecutului acelor persoane care, aflate în activitate, şi-au plătit dările la stat, au susţinut la vremea lor bugetele de pensii, asigurări sociale şi de sănătate, iar acum aşteaptă să beneficieze de un drept pe care îl merită, acela de a avea o pensie din care să-şi ducă bătrâneţile. Guvernele PDL au atacat cu dispreţ viitorul nostru ca naţiune, atunci când au descurajat natalitatea prin reducerea indemnizaţiei pentru mame, ceea ce a făcut ca tinere familii din pătura de mijloc a societăţii să amâne sau chiar să renunţe la ideea de a-şi completa familiile cu moştenitori. Acesta a fost totodată un nou atac marca PDL la viitorii pensionari care, prin reducerea bazei de susţinători din viitor, îşi văd nesigure zilele bătrâneţilor, iar acum sunt descurajaţi a se angaja în forme de muncă prin care să contribuie la bugetele de pensii, asigurări sociale şi de sănătate.

    În aceste condiţii, ar fi decent şi înţelept să renunţe la populism, pentru a arăta totuşi respect ideii de democraţie, ştiut fiind ce tumoare reprezintă populismul pentru aceasta; pentru a arăta respect românilor care au venit la vot în anul 2012 în primul rând din dorinţa de taxare a unor măsuri dezastruoase ale guvernărilor PDL.”

    Reply
    1. Bleen

      Dacă ptr PMP nu contează principiile și e pragmatic să ia parlamentari USL care au atacat guv. Boc, nu era mai pragmatic să rămînă în PDL?

      Reply
  7. Yeba

    Uitându-mă la chestia cu câinii/reacția populației plus Mircea Diaconu/reacția semnatarilor (deși la MD e mai cherry pick data) îmi dau seama că e OK ca EBA să candideze. Nu este ea cea mai bună, nici 2nd best, nici 22nd best, umblă pieptănată cu lațe și breton, e tută și, simultan, neobrăzată legându-se de MM, dar este mult mai bună decât media politicienilor pe care-i poate genera electoratul.

    Reply
  8. Bleen

    După ce vor fi depuse toate candidaturile, săptămîna viitoare, vom scrie despre miza reală a europarlamentarelor și despre votul strategic.

    Reply
    1. adina

      Cred ca un parlamentar de la Liga Nordului argumenteaza dorinta lor de a se separa de Roma prin precedentul Crimeei. Numai ca Austria, care a detinut in trecut teritoriile din nordul Italiei, nu trimite ajutoare inarmate pentru organizarea referendumului.

      Reply
      1. gone fishing

        Chestiunea cu trimisul de ajutoare inarmate pentru organizarea referendumului e mai mult decat discutabila. Potrivit acordului pe care rusii il au cu Ucraina, fortele armate din Crimeea nu pot depasi limita de 25.000 inscrisa in acord, si nici nu s-a depasit limita acesta pentru ca nu a fost nevoie. Cu alte cuvinte, soldatii erau deja acolo, nu au fost adusi din Rusia.

        Reply
        1. adina

          Nu au fost adusi din Rusia, numai au iesit din perimetrul acordat de autoritatile ucrainiene in acordul semnat, si asta fara sa le anunte. Au iesit si ei la plimbare, se plictisesera in cazarmi.

          Reply
  9. Bleen

    Cum e posibil ca cineva să adopte 110 cîini? Cine i-a permis să adopte atîția cîini? Cine i-a dat spre adopție? S-a întrebat cineva unde îi ține, cu ce îi crește? Autoritățile au dat cîinii spre adopție știind că aceștia se vor întoarce în stradă, că țăcăniții și asociațiile de mafioți cu care sînt mînă în mînă nu-i adoptă ci de fapt îi eliberează. Dar, cu toate că au știut, au închis ochii și au lăsat cîinii să revină în stradă și să ucidă în continuare. Oprescu, toți cei care se ocupă din partea autorităților de cîinii maidanezi și toți consilieri generali și locali din București ar trebui să-și dea demisia mîine.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Amenda pentru abandonul unui ciine e 2500 lei.
      x 110 = 275.000 lei, scoate banii, cucoana, si sintem chit. Dupa ce faci un pic de puscarie pentru omorul comis de ciinii tai si platesti familiei victimei despagubiri de 500.000 euro.
      In plus, primaria ar trebui sa-i solicite in instanta si acoperirea cheltuielilor pentru re-prinderea ciinilor si eutanasierea lor. Iar daca cei responsabili nu o fac -> neglijenta in serviciu si abuz in functie, incaltarea.

      Cei care au comis neglijenta in serviciu si nu s-au interesat de soarta celor 110 ciini nu-i nevoie sa-si dea demisia. Ii cauta procurorii, ii judeca judecatorii, demisia e pe vine, bonus amenzi si preferabil si puscarie.

      Reply
      1. gone fishing

        O parte a problemei ar fi si ca, din cate stiu eu, nu exista o lege privind bunastarea animalelor (asa se cheama tot ceea ce tine de adapostirea, ingrijirea si tratamentul animalelor) unde sa scrie foarte clar ce anume este considerat cruzime si tratament necorespunzator, si care sunt pedepsele pentru asa ceva. Ca daca ar fi, nu s-ar povesti. 🙂

        Reply
        1. BogdanL

          Și cea mai mare parte a problemei s-ar rezolva dacă justiția ar fi mai puțin clementă cu persoanele ale căror animale, deţinute sub supraveghere sau în proprietate, produc prejudicii care se subscriu unei fapte penale.

          Reply
          1. gone fishing

            Asa e, justitia este prea clementa cu faptasii. Dar si legea este proasta, dupa mine. Adica abandonul este recunoscut ca si cruzime impotriva animalului, dar cei responsabili de asa ceva intra la contraventie, cu amende de la 1000 la 1500 de lei, nu la infractiune. In plus, definitia abandonului in sine lasa loc la interpretari: „Abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical.” Adica, daca eu dau drumul cainelui adoptat intr-un parc public si ma duc zilnic sa-i duc mancare si apa, se cheama ca l-am abandonat sau nu?

            Reply
            1. BogdanL

              Nu ai nevoie de o lege specială referitoare la protecția animalelor pentru speța de față. Nu spun asta fiindcă aș avea ceva împotriva ideii că e inuman să aplici rele tratamente animalelor. Dar, pe latura penală, legile existente ar trebui să îți rezolve problema fără alte prevederi speciale. Dacă ți-ai asumat supravegherea asupra unui animal, iar acest animal din cauza neglijenței tale (l-ai lăsat liber, nu i-ai pus botniță în public, nu îl țineai în lesă etc.) omoară sau mușcă un om, e infracțiune. O fi fapta săvârșită din culpă, dar tot infracțiune este. În același timp, gestionarea animalelor fără stăpân aflate pe teritoriul unei localități cade în sarcina și în răspunderea administrației locale.

            2. gone fishing

              Scuze, eu ma refeream strict la partea de adoptie urmata de abandon, care in legea actuala nu este aspru pedepsit. Sigur, in cazul spetei de fata ai perfecta dreptate.

  10. Bleen

    Expresia lui Antonescu ”Şi eu aş vrea ca România să aibă câteva portavioane…” (dezirabil dar irealizabil) e o tîmpenie. Pentru România portavioanele sînt absolut inutile. Că portavioanele sînt irealizabile e una, dar nici măcr nu sînt dezirabile. N-am avea nevoie de ele chiar dacă ne-am scălda în bani sau ni le-ar da cineva pe gratis. O expresie mai corectă ar fi fost ”Și eu aș vrea ca PNL să aibă un președinte sănătos psihic, dar nu se poate…” sau ”Și eu aș vrea ca România să aibă o clasă politică relativ responsabilă, dar nu se poate…” sau ”Și eu aș vrea să avem măcar 1000 de kilometri de autostradă, dar nu se poate…”

    Am avea nevoie de portavioane doar dacă am vrea să cucerim Noua Zeelandă sau Taiwan, dacă Maramureșul ar avea plajă la Pacific și Feteștiul la Atlantic. Altfel, nu.

    Știu că e doar o expresie, dar nu strică mai multă atenție la expresiile astea.

    Reply
  11. Bleen

    Femeia găsită moartă în parc a fost ucisă de cîini (IML). Unii dintre cîini erau adoptați și eliberați de Cuțu-Cuțu și o persoană privată.

    Reply
  12. adina

    Shot in the neck, but hero soldier carried on the Taliban firefight: Lance Corporal who battled on for 90 minutes despite injury is among 117 servicemen awarded medals for gallantry in latest operational honours list.

    Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2585746/Shot-neck-hero-soldier-carried-Taliban-firefight-Lance-Corporal-battled-90-minutes-despite-injury-117-servicemen-awarded-medals-gallantry-latest-operational-honours-list.html#ixzz2wb4ZGbA9

    Reply
  13. Yeba

    „Oamenii știu că Mircea Diaconu nu vrea să meargă la PE pentru a face avere, ci pentru demnitate și onoare.”

    Reply
  14. Bleen

    ”Barroso a anunţat un termen pentru aderarea Moldovei la UE” România Liberă.

    Nope. A anunțat că acordul de asociere va fi semnat în iunie. Quality.

    Reply
  15. Bleen

    Azi organizăm concurs. Cine a zis asta: ”Only together do Europe and the U.S. stand a chance of keeping liberal democracy as the central doctrine for organizing world affairs.”?

    Reply
    1. Bleen

      Dar p-asta cine a zis-o? ”There are many areas in which Romania can do much better, for instance in government: Most importantly, we need to improve governance and limit the scope for graft in our country. The judiciary has been doing its part to root out impunity.”

      Reply
          1. Yeba

            Băse. Plagiezi discursul lui Băse și te duci cu el pe-afară, că știi sigur că aici el nu-l va plagia pe-al tău și nu se va duce cu el la Gâlmea. Asta înseamnă profesionalism, ani de lichelism, lichea născută, nu făcută.

            Reply
      1. Rheia

        Plus că se zice „the judiciary have been”, că-i vorba de un substantiv colectiv, la fel ca „police”. Tot Paladă-Matrafox i le scrie și pe astea, în engleză dîmbovițeană?

        Reply
    2. Gramofonu'

      In titlul articolului scrie „Forging”, cred ca e greseala de tehnoredactare, corect era „forgery”.

      Reply
  16. Yeba

    Mai am un singur dor: să descompună mecanismul lui Dragnea, cu matematica, statistica si curbele lui.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Gindeste-te, totusi, ca ea are un electorat cam cit jumatate din cel al partidului (conform rezultatelor de data trecuta). PMP ar sari de la 10% la 14%
      E normal sa incerci sa atragi in partid o locomotiva electorala.
      PMP ar putea fi un partid de vedete; sa-l invite, de exemplu, si pe Neicusor, si am inteles ca si Cernea e liber de contract si cu electorat propriu.

      Reply
    2. Gramofonu'

      Am aflat motivul real al rugamintilor.
      O prefera pe EBA in PE, decit sa fie nevoiti mai tirziu sa-i dea pozitia de ministru al educatiei.

      Reply
  17. Florina Neghină

    Pentru ca PMP să fie credibil, era nevoie numai de două lucruri deştepte.
    Unu’, să stea Elena B acasă o tură de europarlamentare, să-şi vadă de
    copil eventual, dacă nu-şi găseşte job, şi doi, să stea Elena U mai în
    spate, nicicum să fie linia întîi şi atît de agresiv promovată.

    Reply
  18. Bleen

    Ca să n-o luăm razna.

    Dacă discuția e despre principii, Macovei nu are ce căuta în PDL. Dacă nu e despre principii, EBA e binevenită fără probleme pe lista PMP. Dacă sîntem principiali, Macovei renunță la PDL și Udrea și EBA nu au ce căuta în PMP. Hotărîți-vă. Ori e laie, ori bălaie. Ori sîntem consecvenți cu noi înșine, ori încercăm să prostim în față.

    Reply
  19. Bleen

    EBA nu candidează pur și simplu pe listele PMP. E rugată în genunchi de elita intelectuală a Partidului. Sîntem în Uzbekistan. Adică ei sînt. Noi nu. Nu, mersi.

    Reply
    1. Yeba

      Numără-i degrabă! Sunt toți, e toată elita? Să nu se sinuciză careva, din dezamăgirea de a fi refuzați!

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *