Stirile zilei, linkuri si offtopice – 23 martie 2014

foto:  Battle of Midway

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

35 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 23 martie 2014

  1. Yeba

    Ambasadorul rus la UE (o figură ff expresivă de Comitetul Central din vremea lui Gh.Gh. Dej)
    interviu:
    Mr McCain compared Putin with Hitler. What would you answer?
    I can answer to Mr McCain to watch over Alaska.
    But Alaska is theirs, the situation is different.
    But it used to be Russia’s.

    Bre muscaliiiii, nu fiți fraieri, începeți prin a cere California, că e lume primitoare și cald, și pe urmă mai vedeți voi.

    Reply
    1. Gramofonu'

      La care Obama va replica: „nu-i problema: alergam, hidratam, ne intilnim saptamina viitoare in acelasi loc”.

      Reply
    1. Rheia

      A, stai așa, că mi-am mai amintit una cu Luli. Tot la teambuildingul cu funcționarii din minister, dar la sfîrșit (așa are ea talent, să înceapă și să încheie în forță!) Deci băieții ăia, că erau doar vreo două farfuze la o duzină de masculici, tocmai ieșiseră dintr-un control al Curții de Conturi și pe unii cred că-i strîngeau rău chiloții, după aerul cam cătrănit. Așa că sîmbătă seară, a doua zi urmînd să plecăm, le-am făcut discotecă, să-i mai înveselim un pic. Muzică, dans, antren, totul mergea ca pe roate, doar că erau cam nădușiți băieții, că se nimeriseră niște zile caniculare. La un moment dat, profitînd de o pauză a DJ-ului, plecat să se hidrateze, Luli a mea se ridică, se scuză că ea e obosită și pleacă la culcare, dar ei să mai rămînă, că nu-i scoate nimeni afară. O pornește spre ieșire, iar din ușa săliței unde se petrecea bairamul, se întoarce și zice, cu cel mai senin aer posibil: „Ei, și vă urez tuturor noapte bună… la răcoare!” N-am fost pe fază să le pozez mutrele, că merita. I-am zis lui Luli după aia, în drum spre cameră, fată, ai înnebunit, le dorești ăstora să-i salte duba? „Eu?! Dar ce-am zis? Le-am urat noapte bună.” Da, dar unde? Aaaa, pardon. Mă rog. Dă-i dracului, că eu le-am vrut binele. Amen to that.

      Reply
  2. Bleen

    Cred că s-a făcut lista PMP, că văd că lumea bună, intelectuală, își tot anunță pe Facebook, mai mult sau mai puțin voalat, dezamăgirea și retragerea din proiect.

    Reply
    1. Yeba

      Au demisionat din postul de secretare? Asta e dacă le dai ajutor de șomaj de la Mega Image! Șoareci în boxă n-au văzut în viața lor.

      Reply
    2. adina

      Mai degraba observatorii Blogary pentru europarlamentare. Isi formeaza mana urmarind orice miscare din jurul blocului.

      Reply
  3. Rheia

    Dragi prieteni,

    Accept astăzi invitația PNȚCD de a candida pe listele sale electorale pentru Parlamentul European, drept pentru care redevin membru al acestui partid, după mai bine de 20 de ani. Deși am strâns mai mult de 100.000 de semnaturi pentru care le multumesc din suflet celor care s-au implicat cu un entuziasm extraordinar în campania de susținere, un eventual mandat obținut de mine, ca independent, nu ar fi un proiect politic. Ar fi doar un job pe care l-aș face în mod onorabil, ca și până acum, aș putea doar să reprezint în mod onest alegătorii mei. Atât. Alături de un partid politic pot face însă mult mai mult. Mă pot implica în politica internă, pot participa la redactarea unor acte normative, pot veni cu inițiative care să schimbe ceva în România, în mod direct și nu doar prin intermediul Bruxelles-ului.

    Voi alege să merg pe un drum nou, altul decat cel pe care merg toate celelalte partide politice deoarece am simțit că românii vor altceva. Marea lor majoritate s-au săturat de politicieni care astăzi se înjură, se diprețuiesc și se urăsc iar mâine se aliează fără nici cea mai mică remușcare, doar pentru ca poimâine să se întoarcă la înjurături, ură și dispreț. De aceea prezența la urne a ajuns la cote alarmant de scăzute fără ca actuala clasă politică să fie deranjată câtusi de puțin întrucât absenteismul nu este o amenințare. Întotdeauna vor exista găleți, adidași și pungi cu făină care să cumpere voturi.

    Românii vor să fie reprezentaţi de oameni care au avut rezultate în cariera lor profesională, fie în mediul privat, fie în administrația publică. Dar și oameni care nu s-au compromis, oameni care și-au păstrat coloana vertebrală. O astfel de politică vrem astăzi să o punem în practică, o politică, o viziune care să combine verticalitatea lui Corneliu Coposu cu suflul nou adus PNȚCD-ului prin parteneriatul cu Iniţiativa România Liberală și, acum, prin implicarea mea și a altora care pot pune umărul la relansarea unui partid încărcat de istorie și tradiție, un partid ce merită să trăiască.

    PNŢCD a rămas pe fundația lui Corneliu Coposu. Pe această fundație și pe doctrina populară se poate construi un proiect colectiv care sa atragă în jurul lui oameni noi, oameni necompromiși, oameni cu cariere solide, oameni care vor inițiative în care să creadă, oameni cu responsabilitate și curaj. Îi astept în PNȚCD pe toți cei care, în orice formă, vor o altfel de politică ce poate exista în România așa cum există în Germania, în Franța sau în Marea Britanie. În aceeași măsură îi aștept lângă mine pe toți militanții partidelor de centru-dreapta nemulțumiți de conducerea actuală a partidelor din care fac parte, oameni de bună-credință care simt că aleargă pentru o cauză pierdută sau pentru persoane care nu îi reprezintă. Oameni care își doresc o carieră politică bazată pe muncă și pe competență, nu pe interese de gaşcă.

    Cu speranță și entuziasm,

    Al vostru,

    Sebastian BoduSee Translation
    12Unlike · Share
    You, Roxana Gosman and 116 others like this.
    View 35 more comments

    Reply
  4. Bleen

    Grapini Maria
    Eu cred ca postul tv B1este cel mai tembel post media .Declara ca eu as fi spus „…slava Domnului ca jumatate din romani sunt bolnavi de reomatism…” Eu de fapt am spus….slava Domnului ca avem statiuni balneare ca Tasnad unde romanii se pot trata pentru ca jumatate dintre romani sufera de romatism.

    Reply
  5. Rheia

    O veste bună, cel puțin pentru mine, pe ziua de azi: Sebastian Bodu a decis să candideze în PE din partea PNȚ-cd.

    Reply
  6. Florina Neghină

    Asta e, pina cind vom avea – daca vom avea – partide constituite pe doctrina, principii, valori, asumate si respectate, avem niste gasti care-si zic partide,
    transpartinice prin interese si afinitati, un pluripartidism de fatada,
    un oligopol politic in fapt..

    Reply
  7. Florina Neghină

    Boc n-a fost la mitingul PDL de la Cluj. OK, dar putea foarte bine sa nu fie nici la Bucuresti, acolo unde Udrea spune ca PMP va cistiga si cu ajutorul lui, sa cautioneze un discurs absolut aiuritor al unui membru(?) PMP. Udrea e doar membru PMP, nu?

    Dar pe
    ‘dreapta’, disciplina de partid e un moft. Loialitatea si
    resentimentele conteaza. Pai sa se candideze atunci pe liste de
    loialitate, resentimente si, evident, interese. Ar fi mult mai cinstit.

    Reply
    1. Florina Neghină

      Prededintele a fost suspendat de doua ori nu pe acuzatii dovedite, fundamentate
      legal, ci pe compuneri. Acum are noroc ca puterea e ocupata cu altceva,
      altfel, s-ar putea lejer lega de declaratia asta si altele asemenea.

      De fapt, e iresponsabilitate asta. Avind in vedere ce s-a mai intimplat de
      doua ori, sa oferi asemenea munitie puterii e pur si simplu
      iresponsabilitate.

      Reply
        1. ina eyre

          Hai sa zic eu ceva absurd: poate vrea sa le forteze mina sa-l suspende. Si, inca ceva, mai absurd: o fi gasit vreo chichitza, ca sa mai poata candida, daca nu si-a completat mandatul/le.

          Reply
            1. ina eyre

              Hm, nu ma indoiesc ca nu mai are priza la public.
              Citisem articolul la vremea respectiva. Nu vreau sa comentez.

              Am dat, linkuind din aproape in aproape de un articol vechi, din 2009, alegeri prezidentiale:

              http://costin.ro/traian-basescu-presedinte.html

              Va rog sa cititi comentariile facute atunci si sa incercati sa-mi dati si mie un pont. Ce impresie le-o fi lasat acelor oameni interimatul antonescian, prin el gustind un antre intr-un prezidentiat de 5 ani.
              Si, incercati sa faceti abstractie de existanta mandatului lui Basescu. Adica, limitati-va strict la Crin. Presedinte din 2009 cu informatiile pe care le avem acum.

  8. Bleen

    ”When asked to state a public relations policy for the Navy, King replied „Don’t tell them anything. When it’s over, tell them who won.””

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *