Stirile zilei, linkuri si offtopice – 26 martie 2014

foto:  mango

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

49 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 26 martie 2014

  1. Gramofonu'

    Astia nu se lasa pina nu ingroapa pmp de tot.

    Udrea: „E absurd sa crezi ca poti sa dai presedintele Romaniei fara sa ai sprijinul lui Basescu”

    Reply
    1. Bleen

      E absurd să crezi că poți să dai președintele României fără să ai sprijinul PNL, PDL, PMP, PNȚcd, PFC, PNR și UDMR. E o condiție necesară. Dar nu și suficientă.

      Reply
      1. Gramofonu'

        Nici macar necesara, sint convins ca psd-istii nici nu si-au pus vreun moment problema sprijinului de la Basescu.

        Reply
  2. Bleen

    „Termenii de moguli şi oligarhi au fost introduşi înainte de 2004 în rapoartele internaţionale de mine, cu ţinta explicită ca să ajungă şi Comisia Europeană să ia în considerare şi să citeze problema oligarhizării şi mafiotizării afacerii de presă.”

    Reply
    1. Yeba

      Mi-a zis că a lăsat pe masă cinci pâini și doi pești și-a ieșit până la poartă și că unde sunt, că avea o treabă cu ei. I-am spus că i-am mâncat.

      Reply
    1. Yeba

      Vlad Alexandrescu ar fi fost foarte bun, mai ales ca MRU a zis ca el oricum se retrage, trebuia sa fie pe 2.

      Reply
  3. Bleen

    Depe Facebook: ”In troleu, o mama explica copilului: au numit-o biserica armeneasca pentru ca statia se numeste armeneasca si s-a nimerit sa fie si o biserica aici”

    Reply
  4. Yeba

    Mircea Diaconu, la BEC: „…și m-a sunat un primar din Vaslui și mi-a spus: Acum am trimis mașina cu semnăturile de aici…” Cred că Dana Grecu o să sară ca arsă, era să-l ucidă pe Boc fiindcă a luat-o pe fie-sa în elicopterul SRI.

    Reply
    1. Bleen

      Reporter: Elena Udrea ar putea fi un model pentru dvs.?

      Siegfried: Angela Merkel este un model pentru mine şi vă pot spune o trăsătură comună a celor două: perseverenţa.

      Reply
    2. Bleen

      Dar care este proiectul dvs. concret?

      Siegfried: Aspir să lucrez în Comisia de Afaceri Economice şi Monetare, cu care lucrez şi în această perioadă din funcţia de consilier principal al PPE şi care se preocupă în această perioadă de dezvoltarea zonei euro, întărirea guvernanţei în această zonă.

      Şi care este proiectul dvs. personal?

      Siegfried: Proiectul meu este ca România, înainte să intre în zona euro, să fie avută în vedere la toate deciziile economice care privesc zona euro, iar interesele noastre să fie reprezentate.

      A, și vrea să creeze locuri de muncă (n.m.)

      Reply
      1. Bleen

        ”Multe din problemele pe care le-am înfruntat în politică mi le-au creat femeile. În special două. Mi-este jenă de această situaţie, cu atât mai mult cu cât eu încerc să încurajez femeile să vină spre politică, mai ales pe cele tinere şi moderne. Şi în plus, eu am fost o norocoasă. Nu am fost niciodată invidioasă şi nici frustrată.”

        Prima e Monica Macovei. Este evident și cine e a doua.

        Reply
  5. Bleen

    Turcescu, în emisiune cu Udrea, Orcan și Mircea Marian: ”Acum puteți vedea în imagini penibilii zilei.” Îi vedem de la începutul emisiunii.

    Reply
    1. Yeba

      Ce-au zis, ce-au zis! am văzut numai fragmentul cu Laura Ștefan. Dar să zici pe-nțeles, de ce e devastator?

      Reply
      1. Bleen

        Turcescu: De ce vă invidiază unii de dreapta, doamnă? De ce nu se bucură că partidul și-a dublat procentele de cînd ați venit dumneavoastră?

        Udrea: E un linșaj. Macovei îl atacă de un an încontinuu pe Băsescu. Are nevoie de un psihanalist.

        Reply
        1. Yeba

          Vai de capul nostru. Noi avem nevoie de psihanalist că ne mai uităm și că ne mai pasă de așa ceva. O s-o invite și pe MM, să vezi.

          Reply
      2. Bleen

        Udrea a dat share pe Facebook la un articol al lui Cristoiu în care acesta o acuză pe Macovei că are chestii (resentimente, invidii) feminine cu Băsescu. În emisiune a tot dat-o p-asta cu resentimentarii, orgolioșii, invidioșii etc care ar trebui să se psihanalizeze.

        Reply
  6. Bleen

    Am aflat toate scandalurile și bălăcărelile politice cu privire la listele pentru europarlamentare. Rămîne ca partidele să ne spună cum văd ele viitorul Europei și locul României în Europa. Văd o Europă care își respectă originile și tradițiile creștine sau o Europă care se revendică de la utopiile corect politice, o Europă a libertății sau a utopiilor egalitariste, a pieței libere sau a welfarismului, o federație, o confederație sau un tratat, o alianță a libertății sau un mastodont al birocrației, o Europă pro-americană sau filo-rusă? Și ce loc ar trebui să ocupe România în această Europă? Să joace rolul neutralității sub bocancul rus, al executantului decis să zică da din prostie și cu condiția să fie lăsat să fure sau să fie vie în interiorul Europei, și să-și spună punctul de vedere, dar în același timp își respectă apartenența la Occident ca fiind fără alternativă?

    Reply
  7. Yeba

    Caut job part-time ca ziarist de investigație, să nu mă irosesc. B1 a descoperit în seara asta că Ioana Petrescu e născută la Cornu.

    Reply
  8. Yeba

    E idiot, da, dar nu e întâmplare, e un produs social.
    Mie mi-a plăcut aia cu „Rusia e singură în criza ucraineană”, sună așa, metafizic, ca singurătatea omului în fața Creatorului…

    Reply
  9. Bleen

    Dacă Antena 3 n-ar mai emite 3 luni, scorul electoral al opoziției ar scădea la jumătate. Din cei 1 milion de votanți, 500 de mii votează din ură pentru Antena 3.

    Reply
  10. Bleen

    Apropo de reproșurile pe care i le fac Silviu Sergiu și Turcescu lui Tăpălagă. Ce e tîmpenia asta cu ”dai muniție inamicilor”? A, poți să-i spui că n-are dreptate, că se înșală, că adevărul e ăsta, nu ăla etc. Dar de unde reproșul ăsta cretin? E jignitor și imoral. Păi hai să mințim, să călcăm în picioare logica și adevărul, să acoperim jigodiile ”noastre” numai ca să nu dăm muniție inamicilor. Și, atenție, foarte mare atenție, Silviu Sergiu și Turcescu sînt jurnaliști. Adică se presupune că ei gîndesc în termeni de adevăr, nu de inamici și considerațiuni tactice.

    Reply
  11. Bleen

    Cu Ioana Petrescu, doctor în economie la Harvard, licențiată în matematică și economie, profesor asistent la Universitatea Maryland, guvernul Ponta a atins perfecțiunea la care au visat Funeriu, Baconschi, Papahagi și ceilalți. Ce poate fi mai măreț decît un om ultracompetent în domeniu, cu școli înalte, de cel mai mare prestigiu posibil, un specialist, un tehnocrat? Lucrurile sînt rezolvate. Eu cred că de-acum putem sta liniștiți. Finanțele sînt pe mîini bune. Pe cele mai bune mîini.

    Vorba lui Funeriu, s-a dus vremea doctrinelor, s-a dus vrăjeala cu binele și răul, au rămas doar competența și școlile înalte care creează specialiști. E un moment minunat. Să-i mulțumim Ioanei Petrescu că există și să ne rugăm să stea cît mai mult la guvernare și să-și dea măsura doctoratului pe bune, a Harvardului și a tehnocrației.

    Ori acceptăm că Ioana Petrescu e cel mai valoros asset al politicii de la noi, cel mai valoros reprezentant al statului, ori aruncăm la gunoi și ultimul argument al ”dreptei” rafinate. Foarte bun Ponta. L-au frecat cu doctoratele lor pe bune pînă s-a enervat și le-a pocnit un dos de doctorat pe bune la Harvard. În economie, nu în biochimie sau medievale.

    Dar poate că rahaturile alea de doctrine n-or fi murit, și nici binele și răul nu s-or fi topit în geniul tehnocrației.

    Reply
    1. audax

      Mie mi se pare revoltatător ca un ministru al finanțelor să spună că dacă nu mărim acciza la combustibil nu avem bani pentru pensii. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, acolo unde se duc banii din acciză. Pensiile se plătesc din bugetul asigurărilor sociale, care este alimentat din contribuțiile de asigurări sociale. Mie nu mi s-a părut că ministresa noastră harvardistă ar fi la curent cu lucrul ăsta. dar poate mă înșel. Sau poate că știe, dar a schimbat foarte repede limbajul tehnocratului cu cel al politicianului populist, care plânge pe umărul pensionarului. Iar dacă veniturile sunt mai mici decât cheltuielile în cadrul sistemului de pensii, și trebuie o completare de la bugetul de stat, asta este o probă a incomptenței celor care guvernează, iar rezolvarea nu este în niciun caz în creșterea taxelor.

      Reply
  12. Bleen

    Antena 3 a strîns doar cîteva zeci de mii de semnături pentru Diaconu, nu cîteva milioane. Politicienilor dreptei le-a mai murit un mit.

    Reply
    1. Yeba

      A strâns, a strâns cât trebuie. Aseară la ora 23.00 au rotunjit dintr-o întorsătură de frază de la 80.000 la 85, acum anunță candidatul însuși că a trecut de 100.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *